Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Válka Západu proti „neposlušnému“ Putinovi pokračuje: „Majdan“ se má přenést do Ruska. Porošenkovy nabídky Donbas odmítá. NATO cvičí na Ukrajině a dodává pučistům zbraně

Válka Západu proti „neposlušnému“ Putinovi pokračuje: „Majdan“ se má přenést do Ruska. Porošenkovy nabídky Donbas odmítá. NATO cvičí na Ukrajině a dodává pučistům zbraně

16. 9. 2014

Tisk článku

Václav Danda přináší nezávislé informace o skutečné situaci na ukrajinské frontě, zamýšlí se nad smyslem takzvaného příměří a varuje před přehnaným optimismem

Západoukrajinský prezident Petro Porošenko „velkoryse“ nabídl Donbasu zvláštní status. Nabídka však neplatí pro celý Donbas, ale jen pro ty části, které se domobraně dosud podařilo před kyjevskými pučisty uchránit. Tedy pro Doněck a Luhansk a několik dalších území, které se Kyjevu dobýt nepodařilo. Chce také amnestovat účastníky povstání a rusky mluvícím občanům oblasti, kterou jeho armáda zdevastovala, dokonce nabízí svobodné používání ruštiny. Kromě toho navrhuje nelegitimnímu kyjevskému parlamentu, aby na listopad vyhlásil v Donbasu mimořádné místní volby a zavedl – na tři roky – zvláštní pravidla samosprávy ve vybraných regionech na jihovýchodě země.

pp

Domobrana: Je to past

Představitelé Doněcké a Luhanské republiky tento plán odmítli. „Úřady Doněcké lidové republiky pokládají návrh zákona o zvláštním statutu jednotlivých regionů Donbasu za neaktuální,“ prohlásil vicepremiér DLR Andrej Purgin. Podle jeho slov vydává pro republiku zákony její vlastní parlament. Stejně se k návrhu postavili i zástupci Luhanské republiky.

Zástupci domobrany si o příměří nedělají žádné iluze. Co by se dělo, kdyby Kyjev jejich pozice nakonec dobyl, výmluvně dokládají zprávy ze Slavjansku a Kramatorsku, kdy byli všichni muži podezřelí z „napomáhání nepříteli“ namístě zastřeleni a ostatní odvlečeni do koncentračních táborů

Není divu, že se „velkorysou nabídkou“ Kyjeva nechtějí vůbec zabývat. Tisíce mrtvých a rozbořená města jim připomínají, kdo proti nim stojí. Podle nich je proto zcela jisté, že hlavním cílem Porošenkova „plánu“ je získat čas k přeskupení sil, aby se Kyjev za pomoci západních vojenských „specialistů“ a masívních dodávek nových zbraní vzpamatoval z drtivé porážky z uplynulých týdnů, a mohl pak s mnohem větší silou na pozice domobrany opět udeřit.  

pp

Čtěte ZDE: Příměří na Ukrajině: Jen oddech před dalšími boji? Kdo lže – Západ, nebo Porošenko? Mají takzvané volby legitimizovat vládu nacistů a oligarchů? Velká válka ještě není zažehnána

Vyzrazené tajemství, které každý zná

O tom jak „upřímná“ je Porošenkova nabídka k míru, svědčí i slova pučistického ministra obrany Valerije Heleteje, který oznámil, že některé členské země NATO začaly ukrajinské armádě dodávat nejmodernější nové zbraně včetně těch nejtěžších. „Proces předávání zbraní ze Západu běží, “ oznámil k velkému a nemilému překvapení svých západních sponzorů.

Vyzrazení „vojenského tajemství“ vzápětí potvrdil také ministr zahraničí Klimkin, který se pochlubil, že na Ukrajinu proudí masově dodávky zbraní ze skladů NATO. „Řeknu vám zcela upřímně, že jde o více než avizovaných pět zemi´. Je jich hodněˇ.“ Klimkin tak prozradil, co stejně dávno všichni vědí. Lži Západu, který se od dodávek naoko distancoval, tak působí ještě trapněji než dosud. Po těchto slovech si nikdo soudný nemůže myslet, že by Porošenko svou nabídku myslel vážně.

A aby toho nebylo málo, vstoupila vojska NATO na ukrajinskou půdu již zcela oficiálně. Kromě těch zahraničních jednotek, které v Donbasu dlouhodobě bojují, se do vojenských manévrů zapojilo na 1300 vojáků Severoatlantické aliance. Kromě USA, jejichž evropské velitelství je pověřeno „řízením cvičení“, je to i Německo, Velká Británie, Polsko, Španělsko, Lotyšsko, Litva, Bulharsko a Rumunsko. Kromě nich se účastní i některé „pozorovatelské“ země jako Gruzie, Moldavsko či Ázerbájdžán. Cvičení Rapid Trident je oficiálně zaměřeno na prohloubení „interoperability“ mezi armádami různých zemí, na nácvik „vysílání kolon“ a na likvidaci nastražených náloží.  Pozoruhodný příspěvek ke zklidnění situace.

                                     Ostřelování Doněcku ukrajinskou armádou

Příměří: Další desítky mrtvých civilistů

V Donbasu se mezitím znovu rozhořely ostré boje. Ukrajinská armáda evidentně nemá zájem na uklidnění situace. Nikdo nepochybuje, že takzvané příměří slouží pouze pro nabrání dalších sil k útoku na pozice domobrany. Nejtvrdší boje se vedou o juntou okupované mezinárodní letiště v Doněcku, ze kterého kyjevská armáda soustavně ostřeluje obytné části města. Boje se ale postupně přelévají i do dalších míst Donbasu až k Azovskému moři. Podle očitých svědků dorazila v neděli mohutná kolona amerických nákladních vozidel k Mariupolu. Ruské Kamazy zase přivezly do strádajícího Luhanska tolik potřebnou humanitární pomoc. V pořadí již druhý konvoj přivezl 2000 tun léků, pitné vody, cukru a mouky a dalších potravin.

                             Následky ostřelování Doněcku ukrajinskou juntou                              

Od neděle Kyjev ostřeluje nejen obytné čtvrti Doněcka, ale bombarduje rovněž obce Makejevka a Ždanovka. Boje jsou hlášeny také z Debalceva a Gorlovky. V okolí Stachanova v Luhanské oblasti se ukrajinská armáda pomocí tanků a obrněné techniky pokusila o průlom přes frontovou linii, útok byl však domobranou odražen. Ostřelování probíhalo rovněž v okolí města Jenakievo a pod dělostřeleckou palbou se ocitla obec Oktjabrskaja. Jen od neděle  ukrajinské dělostřelecké granáty a minometná palba zavraždily na padesát civilistů.

                                     Důsledky ostřelování armádou v Marinovce

Kolomojského ISIL

Zástupci domobrany si o příměří nedělají žádné iluze. Co by se dělo, kdyby Kyjev jejich pozice nakonec dobyl, výmluvně dokládají zprávy ze Slavjansku a Kramatorsku, kdy byli všichni muži podezřelí z „napomáhání nepříteli“ namístě zastřeleni a ostatní odvlečeni do koncentračních táborů, které po celé Ukrajině rostou jako houby po dešti.

Součástí „čištění prostoru“ jsou i demolice kostelů a chrámů moskevského patriarchátu. Prim v těchto zvěrstvech hrají soukromé armády a trestní prapory oligarchy Kolomojského. Ten je v Dnětropetrovsku pánem nad životem i smrtí. O „hrdinských činech“ jeho jednotek „bránících ukrajinskou demokracii“ se však z našich médií nedozvíme ani slovo.

Západ právě „nedýchá hrůzou“ nad popravami (ať skutečnými či domnělými) rukojmí v podání katů z Islámského státu (ISIL) v Iráku a desítky států pod vedením USA připravují proti „barbarům“ invazi. O minimálně stejných zvěrstvech, jichž se dopouštějí Kolomojského „pekelné kolony“, však mediální mainstream jako vždy „ukázněně“ mlčí. Česká televize do svého vysílání „kupodivu“ nezařadila zprávy o tom, že v uplynulých dnech byly některým matkám v Doněcku doručeny balíčky s odřezanými hlavami jejich synů – příslušníků domobrany...

Válka pokračuje

Není se co divit, že současně proto roste také aktivita protifašistických partyzánských oddílů na celém území Ukrajiny. V sobotu vyhodili partyzáni v Charkovské oblasti do povětří nákladní vlak s cisternami paliva pro zásobování trestných oddílů z Donbasu. Podobné zprávy přicházejí také z Oděsy, kde partyzáni o víkendu zaútočili na dva kontrolní body ukrajinské armády a na několik vojenských vozidel.

                                              Partyzáni z Charkovské obasti

Bývalý ministr obrany Doněcké republiky, plukovník Igor Strelkov, minulý týden na tiskové konferenci prohlásil, že boj přešel do nové fáze. Bude se prý stále více měnit na partyzánské a diverzní operace. Strategií Západu je přenést nepokoje z Ukrajiny do Ruska. Donbas je samozřejmě důležitý, ale skutečným cílem „operace Ukrajina“ je od počátku ruský prezident Vladimír Putin. Legendární Strelkov se proto nyní, kromě koordinace diverzních akcí na Ukrajině, chce soustředit také na vnitřní ochranu Ruska před diverzními akcemi Západu a eliminaci snahy o vyvolání ruského Majdanu.

                                         Igor Strelkov: začala nová fáze války  

Válka proti „neposlušnému Putinovi“ pokračuje. Rusko je úhelným kamenem konstruktérů Nového světového řádu a jeho stratégové ve Spojených státech a EU nutně potřebují dosadit do Kremlu nového Jelcina...

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky