Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Překvapivá odpověď německé vlády poslancům: Sytém BUK boeing MH 17 nesestřelil. Letadla AWACS však zachytila neznámý radarový signál. Zkoušela se snad nová tajná zbraň?

Překvapivá odpověď německé vlády poslancům: Sytém BUK boeing MH 17 nesestřelil. Letadla AWACS však zachytila neznámý radarový signál. Zkoušela se snad nová tajná zbraň?

1. 10. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud se novými informacemi vrací k sestřelenému letu MH 17 a s pomocí blogu Kosa Nostra přináší pozoruhodné novinky, které česká média samozřejmě ignorují

Německá veřejnoprávní stanice West Deutscher Rundfunk informovala o interpelaci několika poslanců z opoziční strany Die Linke na spolkovou vládu. Chtěli, aby jim kabinet kancléřky Merkelové poskytl informace, jimiž disponuje, o příčině zřícení letadla MH 17 a  toho, kdo je za tuto tragédii zodpovědný.

pp

Z odpovědí lze dovodit, že ať už MH 17 sestřelilo cokoli, raketový systém BUK to mohl být jen naprosto teoreticky. Jak vyplývá z odpovědí německého ministerstva zahraničí muselo by jít o zásah čarostřelce,  který by raketu naváděl do 10 km výšky a vzdálenosti nejméně 15 km od odpalovacího zařízení jen pomocí optického zaměřovače. 

Odpověď německé vlády na interpelaci levicové opozice dává tedy jistotu v chaosu kolem MH 17: BUK to malajské letadlo nesestřelil. Je divné, že si této zcela zásadní informace do teď nikdo nepovšiml. Zejména ze strany těch, kteří si dávno všimnout měli, tedy hlídací psi demokracie…

Přidejme k tomu, že tatáž obsluha BUKu, která by byla něčeho takového schopna, by naopak neuměla  identifikovat, že pálí na civilní letoun s normalizovaným odpovídačem, který letadlo jasně identifikuje jako civilní. Tyto poznatky se dají vyvodit z odpovědí na interpelace. 

pp

Čtěte ZDE: Důkazy v rukou leteckého odborníka: Žádná raketa BUK nezasáhla let MH 17. Boeing zničil kanón ukrajinského bitevníku. Ze Západu slyšíme jen ohlušující hrobové ticho

Interpelace a odpovědi 

Jakými  poznatky  disponuje  spolková  vláda  a  jí podřízené  orgány  ohledně  zachycených  radarových signálů nebo jiných projevů aktivit raketových komplexů dne 17.7.2014?

Z informací známých spolkové vládě nelze vyvodit žádné jisté poznatky o nasazení protiletadlových raketových systémů proti letu  MH 17.

Jsou k disposici  výsledky  vyhodnocení radarových záznamů z letadel systému AWACS, vyhotovené 18.7.2014 a pořízené 17.7.?

Ano.

Co je výsledkem vyhodnocení záznamů z AWACS?

Let MH 17 byl monitorován dvěma letadly AWACS, které se v dohodnutém rámci bezpečnostního střežení  východních spojenců pohybovaly na tzv. stanoveném orbitě, tedy v jejich  schválených letových trasách na polském a rumunském území a zaznamenávaly  dostupné radarové signály, jakož i vyzařovaní letového transpondéru (odpovídače) letu MH 17. Radarové záznamy i záznamy odpovídače MH 17 AWACSem skončily přesně ve 14,52 SEČ.

Jaké poznatky je možno vyvodit ze záznamu radarových signálů, které pořídily AWACSy zejména ve vztahu k aktivitám raketových protiletadlových systémů země vzduch nebo raket  vzduch - vzduch v  akčním radiusu, který by dosahoval k letu MH 17 a mohl by způsobit  sestřel a jaké další signály AWACSy  zaznamenaly?

AWACSy zaznamenaly v okruhu svého dosahu signály Jednoho raketového systému a ještě jeden  neidentifikovatelný radarový signál. Zaznamenaný signál raketového systému byl automaticky AWACSem klasifikován jako “Surface to Air -Misile” SA 3, v regionu rutinně zaznamenávaný signál.

Ve kterých dnech mezi 1. dubnem 2014 a  31.7.2014 nebyly prováděny žádné lety letadel AWACS, eventuálně  žádné  zpravodajské lety, které by monitorovaly  území Ukrajiny a z  jakých důvodů se nekonaly?

V uvedeném časovém rámci, kvůli rusko - ukrajinské krizi byly denně prováděny dva lety po stanoveném orbitu, tedy vymezeném letovém koridoru na polském a rumunském území. Bylo provedeno více než 95% plánovaných letů. Výpadky byly zaviněny špatným počasím na  startovacím nebo cílovém letišti.

pp

Čtěte ZDE: Souvislosti sestřeleného letu MH 17 se zmizelým MH 370: Dvě dějství téže hry? Mizí fotografie. Nesouhlasí identifikační znaky ani velikost motorů. Svět už ale hledí jinam

Dva radarové kontakty

Shrňme si tedy fakta, která dala k disposici spolková vláda.

1) Situace na Ukrajině byla ten den velmi detailně monitorována prostředky NATO.

2) Z jejich výstupu vyplývá, že bezprostředně před sestřelem byly zaznamenány dva radarové kontakty.

3) Jeden z nich  je neznámý. Proč? To je dneska ještě možné? Pocházel snad z nějaké tajné zbraně, která není NATO známa? Druhý ovšem svůj popisek má – raketový systém SA 3. Jak to, když BUK je v kódu NATO označován jako SA11?

4) Nikdo není schopen určit, co zasáhlo letadlo. Zvláštní - týdny byly prohledávány trosky a nejsou nalezeny zbytky rakety, jestliže to byl sestřel právě raketou?

5) Kdyby trefila MH 17 raketa z BUKu, Nemohla být naváděna radarem. Na druhé straně  radarový paprsek SA 3 zaznamenán  byl.

AWACSy nezachytily signály z BUKu

Nemám sebemenší ponětí o funkci raketových systémů a o operování s nimi. Ale představa, že někdo takové zařízení užívá a je s chopen trefit letoun při optickém navádění (10 km do výšky na vzdálenost 15 km od cíle), mne přivádí v úžas. Pro pořádek ovšem dodejme, že teoreticky to možné je, protože technický popis Buku říká, že v případě silného aktivního rušení za dobré optické viditelnosti je možné protiletadlové rakety navádět optickým kanálem.

Je ovšem zvláštní, že AWACSy nezachytily ani signály z přehledového radaru systému BUK, typu Koupol. A ještě zvláštnější je, že nejsou aktivní radarové záznamy AWACSu o zjištění vypálené rakety, ať už vylétla odkudkoli, nebo ji odpálilo cokoli. Takže celá story sestřelu nějakým systémem povstalců by musela (s vyloučením faktu, že není záznam o letící smrtící raketě) znít takto:

Fantazii se meze nekladou

Do sestřelové zóny přijede BUK povstalců. Tam se zaparkuje, připraví k nasazení, ale bez střeleckého i přehledového radaru. A přitom ho žádná špionážní družice nezachytí v palebném postavení. Třeba proto, že byl skryt pod  mraky. Posádka zasedne k přístrojům a pošle pozorovatele s dalekohledem, aby obhlédl nebe a podal jí zprávu o tom, kdo je zrovna vidět a koho sestřelit. Alternativní možnosti jsou, že je přes  nějaký notebook nebo mobilní telefon připojena  na server  Flightradar. com a tam sleduje civilní přepravy v regionu a vybere si nějaké letadlo k sestřelu.

Jistě, existuje možnost, že byla přes nějaké pojítko v kontaktu s nějakým vzdáleným rozpoznávačem cílů – například v Rusku a ten prostě dodal koordináty palby a pak už si to posádka povstaleckého BUKu řešila sama tím optickým kanálem. Samozřejmě to bylo možné proto, že mraky, které ten BUK kryly do doby střelby se rozplynuly a byla náhle skvělá viditelnost, která umožnila opticky navádět  raketu  na  malajsijský Boeing.  Jak by se to navádění asi tak provádělo? Radiem? 

Pak by AWACS jistě měl záznam řídících signálů. Ale o ničem takovém zpráva německé vlády neinformuje. Fantazii se meze nekladou, jak známo. Zejména těch, co měli půl minuty po oznámení  katastrofy  jasno, kdo  za  všechno může. A už vůbec ne těch, co vyhlašovali sankce a hnali svět ke třetí světové válce.

Všechno ukazuje na ukrajinskou Pečoru

Teď zkusme jiný  příběh. Vyjděme z  faktu, že  AWACS zcela jasně zachytil signály zařízení SAM 3. Ten pochází ze začátku šedesátých let. A ve sledovaném regionu je to prý rutinně zaznamenávaný signál. Problém je, že podle dostupných informací ruská armáda už dávno vyřadila z výzbroje jak původní verzi  SAM  3, tak  pozdější modernizace, známé jako S-125 Něva/Pečora. Nicméně je známo, že je pořád  ještě drží  jako vhodný exportní artikl pro země, které si nemohou dovolit sofistikovanější systémy.

Přidejme k tomu, že o SA 3 nebo S 125 v jakékoli modifikaci v souvislosti s MH 17 a povstalci nikdy nebyla řeč. Vždycky byla ve hře jen varianta, že měli k disposici BUK, tedy jak už víme SAM 11… jehož signál ovšem nebyl v den sestřelu AWACSy zaznamenán. O SAM 3 a jejich modernizacích se mnoho  konstatuje  v tomto článku.

                                               Raketový systém Pechora                              

Ukrajinská státní zbrojovka provedla vlastní modernizaci SAM 3- alias S-125 Neva/Pecora na S -125-2D. lze to najít i na Wikipedii s odvoláním na naprosto důvěryhodný zdroj, kterým je Jane’s Defence Weekly. Kdyby náhodou ještě  někdo měl pochybnosti o ukrajinské produkci modernizované verze SAM 3, tak ho snad uspokojím tímhle linkem. Jde o oficiální stránku ukrajinské zbrojovky, kde  lze nalézt kromě fotografií systému i  video o jeho nasazení.

Co to vše znamená?

Dosud pojednávané verze sestřelu pracovaly s tím, že sestřel má na svědomí systém BUK. A to zejména BUK povstalců, protože prý ho mohli mít. Jenže problém je v tom, že signály z nějakého BUKu radary NATO vůbec nezachytily. Verze s tím, že opolčenci získali BUK a pálili přes optiku, je sice možná, ale ve skutečnosti velmi málo pravděpodobná. Co ale teď víme jistě, je skutečnost, že byly zachyceny signály protiletadlového systému SAM 3. A jediný, kdo je měl v oblasti bojů k disposici je Kyjev…. Tedy pokud  někdo nepodá průkazné informace, které by  říkaly  cosi jiného.

Odpověď německé vlády na interpelaci levicové opozice dává tedy jistotu v chaosu kolem MH 17: BUK to malajské letadlo nesestřelil. Je divné, že si této zcela zásadní informace do teď nikdo nepovšiml. Zejména ze strany těch, kteří si dávno všimnout měli, tedy hlídací psi demokracie…

(redakčně kráceno)

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky