Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nové záznamy z radarů: Boeing MH 17 sestřelila ukrajinská stíhačka. Byla fotografie z USA provokací? Kyjev i Washington hlasitě mlčí. Proč média začínají obracet?

Nové záznamy z radarů: Boeing MH 17 sestřelila ukrajinská stíhačka. Byla fotografie z USA provokací? Kyjev i Washington hlasitě mlčí. Proč média začínají obracet?

25. 11. 2014

Tisk článku

Václav Danda se zamýšlí nad posledním vývojem ohledně vyšetřování letu MH/17, komentuje nové důkazy i záměrné mystifikace, které ho provázejí a upozorňuje na to, co přijde

Právě 17. listopadu jsme si kromě výročí listopadového převratu připomněli i čtyři měsíce od klíčové události ukrajinské války: Sestřelení boeingu nad Doněckem, které spustilo hysterickou mediální kampaň, se stalo Západu záminkou k vyhlášení nové (zatím studené) války proti Rusku a Vladimíru Putinovi. Již jsme informovali o tom, že v minulém týdnu první kanál Ruské televize ve svém publicistickém pořadu, přinesl mnoho důkazů, které potvrzují, že sestřelení boeingu má na svědomí ukrajinská stihačka z 299 letky startující z letiště Kubalkino.

pp

Čtěte ZDE: Spadla klec: Západní propaganda před složitým úkolem. Jak popřít záběry ze satelitu? Média jsou v šoku a narychlo přepisují titulky. Už je jasné, proč USA dosud nic neposkytly

Čtěte ZDE: Ruská zpráva i generál GRU tvrdí: Let MH 17 sestřelila ukrajinská stíhačka z 299 letky. Válka o Donbas pokračuje na všech úrovních. Čeští mediální „komsomolci“ vracejí úder

Nastrčené podvrhy skutečné důkazy nezpochybní

Dokazuje to především odborná analýza ruských inženýrů, kteří této tragédii věnovali mnoho hodin systematické analytické práce. Podrobnou analýzou fotografií trosek a dalších fotografických i filmových materiálů, došli k nezvratným závěrům, že letadlo bylo nejprve zasaženo palubním kulometem a vzápětí i raketou vzduch-vzduch vypálenou z ukrajinské stihačky.

Proč USA nezveřejnily záběry ze svého satelitu, který v osudnou chvíli prolétal nad Doněckem?

Tuto verzi potvrzovala i fotografie, kterou tým inženýrů obdržel od leteckého odborníka z USA a kterou televize rovněž zveřejnila. Vzápětí se objevily pochybnosti, zda fotografie není podvrh. S touto verzí přišli poprvé někteří ruští blogeři, a po nich to opakovala i některá západní média. 

Nelze samozřejmě vyloučit, že šlo opravdu o provokaci. Že tajné služby Spojených států – a od nich pak opoziční skupiny v Rusku – získaly informace o nezvratných důkazech, kterými disponuje Svaz ruských inženýrů a pokusily se jejich zjištění znevěrohodnit falešným důkazem. Podvržená fotografie, prezentovaná spolu se závěry analýzy, by pak měla znevěrohodnit celou jejich práci.

Zda je snímek pravý, či jde o podstrčené falzum, se názory stále různí. Vlastní závěry analýzy ruských odborníků však nikoli. Všechny důkazy ukazují přesvědčivě jedním směrem – na Kyjev. 

Všechno se zmanipulovat nedá

Je proto charakteristické, že veškerá kritika opozičních ruských blogerů se soustřeďuje pouze na onu jedinou fotografii. Ta sama o sobě ovšem nikdy nepředstavovala hlavní důkaz, byla spíše ilustrací k mnoha jiným, nezpochybnitelným. Ruská televize především informovala o výsledcích expertní analýzy, která byla až následně potvrzena zmíněným zaslaným snímkem. Je vcelku bezpředmětné, zda se pravost fotografie potvrdí či nikoli. Jasné stopy od palubního kulometu označené množstvím expertů, jejichž svědectví jsou zapracována i v holandské vyšetřující zprávě, patří k hlavním důkazním materiálům. Právě pro tyto důkazy je typické hrobové ticho ozývající se nadále z Washingtonu.

Nervozitu západních propagandistů zvýšil také převoz trosek sestřeleného boeingu, který začal právě tento týden. Úlomky malajsijského letadla budou odvezeny do Nizozemí. V současné době jsou pod ochranou na jedné ze železničních stanic v Charkově. A právě tyto úlomky jsou třeskavým materiálem. Lze totiž předpokládat, že odborníci dojdou ke stejným závěrům jako experti, kteří analyzovali podrobné fotografie svědčící o průstřelech kokpitu leteckým kulometem.  A západní tajné služby už nemají jistotu, že se podaří všechny vyšetřovatele i výslednou zprávu zmanipulovat.  

pp

                   Radarový snímek ukazuje dvě vojenská letadla poblíž letu MH17

Mlčení jako doznání?

Ale nejen to. Objevují se stále nové a nové informace dokazující přítomnost ukrajinských stíhaček poblíž civilního boeingu v osudné chvíli. Ruský deník Moskevský komsomolec zveřejnil radarová data získaná od leteckého dispečinku z Rostova na Donu ukazující dva neidentifikované objekty letící v době havárie poblíž letadla, z nichž jeden zůstal v oblasti ještě dvacet minut po pádu malajského stroje.

Připomeňme si: Pokud by skutečně bylo letadlo sestřeleno ze země (například systémem BUK), dávno by to bylo možné prokázat. Osudného 17. července bylo totiž na místě v pohotovosti 9 ukrajinských radarových systémů Kupol, které by musely zachytit start rakety i zásah cíle. Oblast současně kontrolovaly americké družice a zřejmě i bezpilotní drony. Přesto za čtyři měsíce nebyly předloženy žádné záznamy z místa tragédie, kromě těch ruských. Ani jedna z otázek, které byly položeny Ruskem, není dodnes zodpovězena.

Není proto divu, že i dosud jednotná mediální fronta začíná pochybovat. V západních médiích již nějaký čas. První vlaštovky se ale objevují dokonce už také u nás. Ilustruje to například článek v jinak „vzorně loajálním“ proamerickém deníku Právo, kde autor klade otázky čtenářům Protiproudu notoricky známé, ale v médiích českého hlavního proudu do této doby nepředstavitelné:

Proč nebyla dosud zveřejněna kompletní autentická nahrávka komunikace mezi piloty a řídícím centrem? Proč USA nezveřejnily záběry ze svého satelitu, který v osudnou chvíli prolétal nad Doněckem? Zkolabovaly snad u družice vysoce sofistikované optické a záznamové systémy a čidla a nebo je na snímcích zachyceno něco, co si USA nepřejí zveřejnit? A tak dále.

Dějiny lži a nenávisti

I z toho je jasné, že se propaganda zvolna připravuje na půlobrat. Více to rozhodně nebude. Už pro to, že nabrat náhle směr o sto osmdesát stupňů – tedy vzad – by nevydržel ani mystifikační mediální „stroj“ nekonečně mohutnější než nešťastné letadlo MH17. O „pasažérech“ (manipulované veřejnosti) ani nemluvě. Lze proto předpokládat, že budeme nyní svědky přibývajících pokusů výsledky vyšetřování intenzivně znejasňovat, paralyzovat, činit nevěrohodným – a nakonec jako „nezjistitelné“ vše zamést pod koberec. Ostatně svět už se bude věnovat úplně jiným, novým tragédiím, válkám, sankcím a z nich plynoucím „záhadám“. A veřejnost nad vším nakonec mávne unaveně rukou.

My ale nikoli. Musíme se pouze připravit, že začne zdánlivě paradoxně přibývat i pokusů o falzifikaci důkazů potvrzujících skutečného viníka – kyjevské pučisty. Zda mezi takové bude nakonec patřit i výše zmíněná fotografie, nelze vyloučit. To všechno pro to, že Kyjev a jeho zámořský protektor nemohou dát k dispozici žádná skutečná fakta, přestože – nebo spíš právě pro to – že je mají. V dějinách lži a nenávisti nic nového pod sluncem.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky