Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Protizemanovská demonstrace v Praze skončila fiaskem: Shromáždění před americkou ambasádou média naopak ignorovala. Zítra si chce „Mobilizace“ na diplomaty posvítit

Protizemanovská demonstrace v Praze skončila fiaskem: Shromáždění před americkou ambasádou média naopak ignorovala. Zítra si chce „Mobilizace“ na diplomaty posvítit

2. 12. 2014

Tisk článku

Radek Pokorný informuje o protestu před ambasádou Spojených států a zamýšlí se nad houstnoucí atmosférou ve společnosti, kterou živí dobře placené havlistické skupiny

Situace ve společnosti se od albertovských útoků na prezidenta neustále zahušťuje. Havlistické bojůvky se evidentně nechtějí smířit se svojí porážkou a stále bubnují za pomoci zahraničních poradců z neziskového sektoru do boje proti prezidentu republiky. Včerejší demonstrace „rudých knížek“ požadující abdikaci prezidenta Zemana však skončila fiaskem.

pp

Mobilizace proti „rudým knížkám“

I když se pochodu mělo podle pořadatelů účastnit více než 15 000 petentů protizemanovské petice a na organizaci se podílela celá havlistická scéna včetně takových es jako jsou Michael Kocáb, Jan Urban nebo Martin Bursík, skončilo to neslavně. Ani počasí revolucím zřejmě nepřeje. Na Hrad s internetovou peticí, ukrajinskými a tibetskými vlajkami proti očekávaným tisícům dorazily zhruba dvě stovky zmoklých a promrzlých komparsistů žádajících abdikaci prezidenta.

Tyto akce ovšem vyvolávají i přirozené reakce občanů, kteří se nechtějí smířit s tím, že vládu a prezidenta v naší zemi budou svrhávat neziskové organizace, řízené a placené z Washingtonu a Bruselu. Zatímco protizemanovský pochod sledovaly všechny televize včetně „spoluorganizátorky“, televize zvané kdovíproč Česká, okázalý nezájem médií provázel naopak jinou demonstraci. Sešli se na ní občané z různých politických stran před ambasádou Spojených států, aby vyjádřili svůj protest proti zasahování USA do záležitostí naší země.   

„V poslední době jsme svědky čím dál otevřenějšího vměšování Spojených států amerických do svrchovaných českých záležitostí. První výraznější akci tohoto typu spatřujeme v protestech 17. listopadu 2014, který byl zcela evidentně režírován skrze americkou ambasádu v Praze. Ani náhodou nešlo o spontánní protest a autentický projev nespokojenosti českých občanů s hlavou státu, resp. realistickou politikou vůči Rusku. Jednalo se naopak o počátek procesu, jehož cíl je jasný: Potlačení proruských nálad v České republice a poslušné plnění amerických geopolitických zájmů,“ píše se v prohlášení občanské iniciativy „Mobilizace“, která středeční protest svolala.

PP koláž

Čtěte ZDE: Strýček Sam opět zasahuje: Velvyslanec Schapiro se schází se Zemanem bez Zemana. Chce „převychovat“ Rusy, nebo nás? Nebude nutno „vyměnit“ nejprve Američany?

Čtěte ZDE: Pátá kolona Washingtonu v Praze: Dočkáme se od ní reprízy „bratrské pomoci“ z roku 1968? Pravda o lži. „Pan Radar“ opět v plné práci. Začínají se nás bát

Protest, o kterém média neinformují

Ukazuje se, že tlak havlistů a jejich zahraničních sponzorů má opačný účinek než si představovali. Stále více lidí si začíná uvědomovat, že bez spolupráce všech lidí dobré vůle se nepodaří jednání zdejších „majdanistů“ zastavit. Proto se v úvodním prohlášení občanských iniciativ a stran můžeme dočíst také tato slova: 

„Nemůžeme přehlížet sílící tlak, kterému jsou vystaveni státní představitelé řádně zvolení ve volbách, jakož i organizace, jež se tomuto tlaku snaží čelit či alespoň na něj upozorňovat. Nesmíříme se s poklonkováním Západu, budeme se ze všech sil snažit oponovat americkým zájmům v naší zemi, protože z podstaty věci odporují našim vlastním národním zájmům, na nichž nám velice záleží. Západ nás zklamal, a proto nechceme, aby se nám kvůli němu zavřely dveře na východ. I to říkáme zcela otevřeně. Vyzýváme tímto všechny politické strany, občanské spolky i jednotlivce, aby se k nám přidali a dali jasně najevo, že si svou zemi vzít nenecháme.“

pp

To, že to aktivisté myslí s „Mobilizací“ vážně ukázali už minulou středu, kdy se jich desítky sešli před zastupitelským úřadem Spojených států v Praze na Malé straně na akci nazvané „Posvítíme si na americkou ambasádu.“ Protest zahájil předseda Hnutí za národní jednotu a doyen českých vlastenců Jan Skácel. Ve svém projevu zdůraznil, že naše národní zájmy nejsou totožné se zájmy Spojených států a odmítl vměšování americké vlády do našich vnitřních záležitostí.

Na tom se shodli i další řečníci – předseda Národních socialistů Karel Janko či politolog Daniel Solis. Ten upozornil na aktuální nebezpeční tzv. barevných revolucí, které provádějí americké tajné služby a na ně navázané takzvané neziskové organizace v mnoha zemích světa.

Nejsme banánová republika

Předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš vyzval k zabránění opakování ukrajinského scénáře v České republice.

„Pánové (a dámy) z amerického velvyslanectví, (...) víme, že loňský pád vlády premiéra Nečase byl dílem vašich tajných služeb. A víme, že když se současný prezident vydal vlastní cestou, když se neřídí vašimi pokyny, začali jste spolu s Pátou kolonou v naší zemi na něj připravovat politický atentát. To je přesně to, co zažíváme v tuto chvíli a co jsme měli možnost vidět 17. listopadu. (...) Žádný soudný člověk nemůže věřit tomu, že šlo o spontánní protest proti hlavě státu. Je to jen další z pokusů o barevnou revoluci, nyní nově v České republice.“

Účastníci se pak shodli na tom, že na Miloše Zemana můžeme mít různé názory, ale je to legitimně zvolený prezident této země. Jakýkoli viditelný či skrytý útok cizí země na hlavu českého státu vnímají jako nepřijatelné vměšování do vnitřních záležitostí České republiky.

„Naše země není žádná banánová republika, aby zde Spojené státy svrhávaly premiéry a prezidenty, kdykoli je napadne,“ řekl mimo jiné Adam Bartoš.

Občané sdružení v Mobilizaci, se budou před americkou ambasádou v Praze scházet každou středu až do ledna. Zítra přijdou před zastupitelský úřad v 16 hodin se svítilnami, aby si v závěru akce symbolicky na ambasádu skutečně posvítili.  

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky