Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Státní terorismus Washingtonu: Kongres přijal zákon – záminku pro válku s Ruskem. Obama jen přihlíží. Arogance a lži: Havlistické metody „pravdy a lásky“ po americku

Státní terorismus Washingtonu: Kongres přijal zákon – záminku pro válku s Ruskem. Obama jen přihlíží. Arogance a lži: Havlistické metody „pravdy a lásky“ po americku

9. 12. 2014

Tisk článku

Ron Paul významný republikánský kongresman a někdejší kandidát na prezidenta USA varuje před protiruským usnesením, odhaluje lži, na nichž je postaveno a vidí v něm reálnou hrozbu války

Vítězství neokonzervativních republikánů ve volbách do Kongresu přináší první temné plody. Barack Obama je na dně své popularity a Kongres mu chce dát najevo, že je bezmocnou postavou, která jej bude „poslouchat“ – zvláště pokud jde o zahraniční politiku. Nyní se „neokonským jestřábům“ povedla vskutku kuriózní věc, která je ve světové politice opravdovou novinkou: Zákonodárný sbor jedné země – Spojených států – přijal zákon, podle něhož se má řídit jiný stát – v tomto případě Ruská federace.

pp

Šlo by o komické gesto, kdyby nezakládalo bázi, která připravuje „legální možnost“ zaútočit na Rusko – pokud nebude „dodržovat americké zákony“. Do Kongresu v minulých dnech instalovali bustu Václava Havla – a hned začali „inspirovaně“ připravovat půdu pro další díl imperiálního „humanitárního bombardování“. Jen tentokrát nemá být obětí malé Srbsko, ale „neposlušné“ Rusko.

V USA a dokonce mezi republikány jsou ale naštěstí ještě významní politici, kteří si nejen velmi dobře uvědomují, v jakém nebezpečí se tím celý svět ocitá, ale především o tom – narozdíl od našich havlistických médií – nemlčí. Významný senátor Ron Paul o této bezprecedentní šílené politice píše:

Pokus vyprovokovat válku s Ruskou federací

V těchto dnech prošel ve Spojených státech jeden z nejhorších právních předpisů vůbec. H. Res 758 byl označován jako řešení „silně odsuzující akce Ruské federace pod vedením prezidenta Vladimíra Putina.“ Ve skutečnosti zavedl již zcela otevřeně politiku agrese vůči kterékoli zemi světa do zákonů Spojených států. Jeho cílem je politická a ekonomická nadvláda nad Ruskem.

Pouze deset zákonodárců je znepokojeno z použití této nehorázné propagandy a lži, která znamená faktické vyhlášení války Rusku

Návrh zákona je ve skutečnosti 16 - ti stránková válečná propaganda, při které se začervenají i neokonzervativci, kdyby byli něčeho takového schopni. Jedná se o druh usnesení, který jsem vždy v Kongresu ostře sledoval, a který je prezentován jako „neškodné“ stanovisko, které často vede k sankcím a válce.

Vzpomínám si, jak jsem v roce 1998 silně vystupoval proti zákonu o osvobození Iráku „Iraq Liberation Act,“ protože, jak jsem řekl v té době, věděl jsem, že to povede k válce. Proti tomuto zákonu jsem vystupoval ne proto, že bych byl obdivovatelem Saddáma Husajna, stejně jako nejsem obdivovatelem Vladmíra Putina nebo jiného cizího vládce, ale proto, že jsem věděl, že další válka proti Iráku by problémy nevyřešila a pravděpodobně by jen učinila věci horšími. Všichni víme, co se dělo dál.

To je důvod, proč nemohu uvěřit, že jim to projde znovu, a tentokrát s ještě vyšší sázkou: vyprovokovat válku s Ruskem, která by vedla k totální destrukci! Pokud si někdo myslí, že přeháním, uvedu několik příkladů z konkrétních právních předpisů:

pp

Čtěte ZDE: Válka mezi Západem a Ruskem na dohled: Zbabělí Američané doufají, že v ní budou krvácet hlavně Evropané. Čekání na záminku. Poslední týdny ticha před bouří?

Čtěte ZDE: Jestřábi ve Spojených státech: Chceme uzákonit novou studenou válku. Senátor Bob Corker spolu s dalšími neokonzervativci předkládají normu, která je v podstatě vypovězením války Rusku

Ukrajinu napadly spíš USA než Rusko

Usnesení (odstavec 3) obviňuje Rusko z invaze na Ukrajinu a odsuzuje ruské porušení ukrajinské suverenity. To vše bez jakéhokoliv důkazu, že by tak Rusko opravdu učinilo. S našimi sofistikovanými satelity, které si mohou přečíst poznávací značku z vesmíru, bychom měli mít videa a fotografie této tzv. ruské invaze. Nic z toho nám nebylo poskytnuto.

Pokud jde o ruské narušení ukrajinské suverenity, proč není zkoumáno narušení ukrajinské suverenity za pomocí USA, které se v únoru podílely na svržení řádně zvolené vlády? Všichni jsme slyšeli nahrávky úředníků ministerstva zahraničí, jak s americkým velvyslancem na Ukrajině plánovali, jak svrhnout vládu. Slyšeli jsme, náměstkyni státního tajemníka Victorii Nulandovou, jak se chlubí, že Spojené státy utratily 5 miliard dolarů na změnu režimu na Ukrajině. Tohle  je snad v pořádku?

Usnesení (odstavec 11) obviňuje lid východní Ukrajiny z organizování „podvodných a ilegálních voleb“, které proběhly v listopadu. Proč pokaždé, když volby nepřinášejí pro vládu Spojených států požadované výsledky, tak je nazýváme „ilegální“ a „podvodné“? Proč není lidem z východní Ukrajiny umožněno právo na sebeurčení? Není to snad základní lidské právo?

Usnesení (odstavec 13) požaduje stažení ruských sil z Ukrajiny, přesto, že americká vláda neposkytla jediný důkaz, že by ruská armáda někdy na Ukrajině byla. Tento odstavec rovněž vyzývá vládu v Kyjevě, pokračovat ve vojenské operaci proti východním oblastem, které usilují o nezávislost.

pp

Čtěte ZDE: Šílený plán na „návrat impéria“: Odstartuje z Česka na podzim jaderná krize kubánského střihu? „Kde jsme vzali nápad diktovat Rusům, jak si mají vládnout?“

Čtěte ZDE: Kola války se pomalu roztáčejí: Fascinující účinnost stále stejné primitivní propagandy. Démonizace a skuteční démoni. Uvědomují si vlády zemí EU a novináři, co podporují?

Jsou američtí zákonodárci příčetní?

Usnesení (odstavec 14) uvádí s jistotou, že let Malajských aerolinií MH - 17, který havaroval na Ukrajině, byl sestřelen raketou „vystřelenou Ruskem podporovanými separatistickými silami na východní Ukrajině.“ A to i přesto, že nebyla zveřejněna závěrečná zpráva z vyšetřování této tragédie a nebude zřejmě zveřejněna ani v příštím roce. Předběžná zpráva neuvádí, že by letadlo zasáhla raketa, ani dosud neobvinila žádnou ze stran konfliktu.

Usnesení (odstavec 16) odsuzuje Rusko kvůli prodeji zbraní vládě Bašára Assada v Sýrii. Samozřejmě ale nezmiňuje, že tyto zbraně slouží k boji proti Islámskému státu, o kterém USA tvrdí, že je nepřítel, zatímco zbraně z USA dodávané rebelům v Sýrii si skutečně cestu do rukou teroristů Islámského státu našly.

Usnesení (odstavec 17) odsuzuje Rusko za uvalení ekonomických sankcí proti Ukrajině. To i přesto, že USA opakovaně uvalily na Rusko ekonomické sankce a zvažují dokonce jejich rozšíření.

Usnesení (odstavec 22) uvádí, že Rusko napadlo v roce 2008 Gruzínskou republiku. To ale  je dávno dokázaná lež. Dokonce i Evropská unie, která není přítelem Ruska, došla ve svém vyšetřování událostí z roku 2008 k závěru, že to byla Gruzie, která začala válku proti Rusku. Jak mohou americkému Kongresu projít tak do očí bijící lži? To se členové Kongresu ani neobtěžovali přečíst si tyto rezoluce před hlasováním?

Špatný vtip?

Usnesení (odstavec 34) – toto usnesení vyznívá přímo komicky. Odsuzuje Rusko za útoky na počítačové sítě ve Spojených státech a za „nelegální získávání informací“ o vládě USA. V důsledku odhalení Edwarda Snowdena o tom, jak USA špehují celý zbytek světa, to zní jako špatný vtip. Jak mohou USA požadovat morální autoritu k odsouzení takových akcí u ostatních?

Usnesení také obviňuje Rusko a jím údajně financovaná média, že „narušují veřejné mínění.“ To říká vláda Spojených států, která utrácí miliardy dolarů po celém světě, aby financovala a sponzorovala sdělovací prostředky a propagandu, včetně Hlasu Ameriky a RFE/RL, stejně jako „nezávislá“ média v mnoha zemích světa.

Jak dlouho bude trvat, než alternativní informační zdroje, jako je např. RT budou ve Spojených státech zakázané? Tato právní úprava nás posunuje k době, kdy nám bude vláda Spojených států diktovat jaký druh programu můžeme a nemůžeme sledovat.

Předstupeň války

Usnesení dává zelenou (odstavec 45) ukrajinskému prezidentovi Petru Porošenkovi, aby znovu spustil vojenský útok ve východních provinciích, které chtějí nezávislost a má je silou donutit k „deaktivaci separatistických a polovojenských sil ve východní Ukrajině.“ Tento krok bude znamenat jedině další tisíce mrtvých civilistů. Usnesení rovněž vyzývá vládu USA, aby „poskytla vládě Ukrajiny zbraně, služby a školení, potřebné k hájení jejich územní suverenity.“ To znamená, že americké zbraně budou v rukou Amerikou vycvičených vojenských sil zapojené do horké války na hranici s Ruskem. To není dobrý nápad.

Pravděpodobně, jedno z nejdůležitějších a nejvíce znepokojujících součástí tohoto usnesení, je ovšem tvrzení, že „Ruská federace na Ukrajině představuje hrozbu pro mezinárodní mír a bezpečnost.“ Tato terminologie není náhodná. Tato věta je jedovaté semínko zasazené v těchto právních předpisech, které je zárodkem pro ještě agresivnější usnesení. Koneckonců, pokud připustíme, že Rusko představuje „hrozbu pro mezinárodní mír“, jak může být taková věc ignorována?

Tato nebezpečná zákonná iniciativa byla schválena 4. prosince a pouze deset hlasů bylo proti! Pouze deset zákonodárců je znepokojeno z použití této nehorázné propagandy a lži, která znamená faktické vyhlášení války Rusku.

Zdroj.

pp 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky