Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Víkendová Tea party se čtenáři Protiproudu: O černém prezidentovi na Hradě a dalších intimnostech
Popisek: Svoboda slova ? | Autor: Žertovná koláž Ondřej Höppner

Víkendová Tea party se čtenáři Protiproudu: O černém prezidentovi na Hradě a dalších intimnostech

14. 4. 2013

Tisk článku

Petr Hájek Kontrarevoluce je vždy konzervativní. Jde proti revoluci, která všude kolem nás momentálně vítězí.

Otevíráme pravidelný blok kontaktů, reakcí a diskusí s našimi čtenáři. Nejprve chci připomenout pár vysvětlujících slov z úvodního textu o Protiproudu:

„Revoluce nahrazuje slušnost a zdvořilost uřvaností, módními extrémními výstřelky a pahodnotami. To je důvod, proč pod články v Protiproudu nenajdete takzvané otevřené diskuse, často prostor spíše pro zakomplexované psychopaty, vulgární a nechutné výkřiky zakomplexovaných grafomanů – samozřejmě anonymní. Sprostoty, vulgarity a oplzlosti, jimiž je mediální prostor jak nasycený roztok, u nás prostě nebudou mít místo.

Naopak diskusní či autorské příspěvky čtenářů – textové i obrazové, ať souhlasné či jakkoli kontroverzní– u nás samozřejmě místo mají. Lze je zasílat na adresu uvedenou na hlavní stránce. Respektujeme i případnou nutnost vystupovat pod pseudonymem – za předpokladu, že redakce zná identitu autora.“

Píšete nám hodně a to je skvělé. Potřebujeme vaše reflexe, potřebujeme s vámi diskutovat. Teprve pak má naše práce skutečný smysl. Budeme se nad vašimi dopisy setkávat při Tea party pravidelně každý týden, větší diskusní příspěvky budeme uveřejňovat jako samostatné články.

Tak pojďme na to

Bylo by hloupé a pokrytecké začít jinak, než dopisem zástupcem skupiny, která nám dává najevo sympatie:

Skvělý web, veliké díky za něj, pane Hájku.

Trochu mi možná chybí diskuse, případně nějaké fórum - samozřejmě vzhledem k penetraci společnosti pravdoláskou by to spíš muselo být na základě registrace, nehodlám číst urážky na hlavy lidí kterých si hluboce vážím. 

Pokud uvažujete o nějaké formě "klubu" čtenářů (příznivců), hlásím se v první linii.

Ještě jednou díky a hezký den

Vladimír Svěrák

K tomu snad jediné: V této chvíli je opravdu jedinou možností kontakt, který jste zvolil. Do budoucna však opravdu o jakémsi „klubu“ uvažujeme. Máme dokonce mnohem dalekosáhlejší plány, co pod značkou PP připravovat, organizovat, čeho se účastnit. Ale jsme teprve na začátku. Prosím o trpělivost.

Vážený pane Hájku,
dovolte mi popřát Vám mnoho sil k plavbě v protiproudu.
Vážím si Vaší snahy i odvahy mluvit pravdu o věcech a situacích,
které skrytě ovlivňují životy nás všech.
Děkuji i za Vaše knihy Smrt ve středu a Smrt v sametu.
Boží požehnání ať Vás provází na Vaší cestě.
S úctou
Ing.Ladislava Konečná

Co jiného, než za tato povzbudivá slova poděkovat. Budiž  znovu řečeno, že – pro mě vlastně překvapivě – pozitivní reakce zatím zcela převažují. Sprostých, oplzlých a nenávistných bylo vskutku jen pár. Ukazuje se, že náš předpoklad byl správný: Pokud se jistý typ nešťastníků používajících „webové diskuse“ přímo pod články nemůže on-line „vidět“, ztrácejí pro ně jejich nechutné exhibice vzrušující přitažlivost.

Výsledkem návratu k redakčnímu přístupu ke čtenářským názorům je, že exhibicionisté neukřičí ostatní, kteří chtějí slušně, korektně a civilizovaně diskutovat. Že to ještě opravdu jde, je radostí. Vracíme se tak do časů, kdy to bývalo normální. Tož, prosím Vás, paní Konečná a spol. – vydržte! Jde nám zjevně o stejnou věc.

Dobrý den,

přečetl jsem si váš článek Jeden národ! Jeden vůdce! Jeden svět! a větší bludy jsem ještě skutečně nečetl.

Jen tak dál :-) Michal Simandl organizátor JS v Ledči n.S.

Chápu, pane Simandle, že jako jeden z organizátorů festivalu, který naše recenzentka poměrně věcně – ale z jiného než vašeho ideového základu – kritizovala, nejste spokojen. Což kdybyste ale uvedl alespoň něco konkrétního? V čem s ní vlastně polemizujete? Zkuste nám to napsat a pojďme o tom vést otevřenou debatu.

Díky pane Hájku za hezký článek,

jen bych poznamenal k té části  Bylo to tu znovu o přisátí na veřejné peníze:

vždy se my vybaví část rozhovoru obou Svěráků již před léty v Idnes

(http://kultura.idnes.cz/sverak-otec-a-syn-rodinny-narodni-podnik-ffp-/show_aktual.aspx?c=2004M225H03A) kde Z. Svěrák na dotaz

" Kdybyste si měl vybrat, zda jsou Svěrák a Svěrák národní institucí, nebo rodinnou firmou, co

byste zvolil?" odpovídá: "Rodinný národní podnik s ručením omezeným".

Což se snadno dá přeložit jako

Rodinný = zisky jsou v rodině

národní podnik = financuje to stát

s ručením omezeným = když se něco nepovede, tak my za to nemůžeme.

 S pozdravem

Tomáš Stárek

Také děkuji. Mohu jen konstatovat, že jste to vyjádřil velmi trefně.

Dobrý den, pane Hájku.

pročítám články na PP a je to fakt zábava, takhle jsem se nebavil od dob úžasného časáku, zvaného Hrom, vzpomínáte? To bylo počteníčko. Váš PP je téměř hromovsky dokonalý. Jen tak dál, už mne nebaví ty Idnesy a Novinky a ten hlavní proud!!!

Hodně deštivé jaro, studené léto a teplou zimu Vám přeje Váš věrný protiproudař Enrigo.

Upřímně řečeno, Enrigo, nejsem si jist, jestli vím, o jakém Hromu mluvíte. Napadá mě, nejste-li nakonec můj spolužák ze základní školy v Praze 8, Kobylisích.

Tam jsem opravdu vydával školní časopis, ale nejmenoval se Hrom ale Hromosvod. Šlo o reakci na fakt, že místní pionýrská skupina – já jsem v Pionýru nebyl – začala produkovat časopis s dnes populárním jménem Blesk. Tak jsme se ty jejich hlouposti snažili uvádět na pravou míru – no a byl z toho samozřejmě nakonec velký průšvih. Snad to ale současně opravdu bylo i relativně zábavné – s ohledem na to, že jsem chodil do osmé třídy.

Když o tom tak přemýšlím, PP není vlastně ničím jiným. Asi můj osud. Myslel jste tohle?

Dobrý den,

na vašich stránkách máte reklamu na boty, která není označena jako reklama.

Chápu, že každý musí nějak vydělávat, ale myslím si, že byste při tom měli dodržovat zásady pro reklamu.

Jaký je Váš názor na věc, prosím?

Ladislav Drozda

Této otázce asi přesně nerozumím. Technickou podobu Protiproudu vyvíjeli a stavěli profíci. Máme sice některé novoty a specifičnosti – a vývoj dále pokračuje – ale jinak je výsledek vlastně standardní.

Pokud jde o reklamu, snažíme se jít také novými cestami – ale při respektování všech stávajících pravidel. Věříme, že každý, kdo si u nás reklamu zadá, brzy pochopí, že děláme nejen vše pro to, aby jeho zájmy byly co nejlépe „ošetřeny“. Chceme, aby inzerce nebyla jen „nutným zlem“, ale přinášela prospěch všem zúčastněným. Ostatně, vyzkoušejte to. A řekněte všem známým, aby kontaktovali naše inzertní oddělení. Možná je výsledky inzerce u nás příjemně překvapí. A nám se bude lépe pracovat.

pp

Dobrý den.

Nemohli byste na vaši titulní stránku umístit "RSS", aby se nechaly pravidelně stahovat novinky ?

Přeji zdar a krásný den.

Dychtivý čtenář z Litoměřic

 Určitě se k tomu dostaneme. Jen – opět – trochu trpělivosti. Začínali jsme z mnohem nižšího „základu“, než velké weby financované miliardáři či obrovskými korporacemi. Jenže když chceme jít vlastní cestou, nezbývá než pečlivě krokovat a vědět, na co kdy máme. Ostatně k tomu také slouží na hlavní stránce „sklenice na příspěvky“ a skutečně velmi děkuji všem, kteří do ní něco „vhazují“. Brzy přibude možnost posílat nám příspěvky i dárcovskými SMS. Obrovsky si vážíme vás všech, kteří nám už od prvních chvil pomáháte „být stále on line“. Díky!

Dobrý den,

ráda bych vyjádřila svoji radost z toho, že píšete o věcech, o kterých naše "média" nepíší, protože nemohou nebo nechtějí  nebo nesmí ...

Velice si vážím Vaší otevřenosti, zvláště pak ve vztahu k Václavu Klausovi, který byl již velmi dlouhou dobu "na černé listině" a prezentován jako veřejný nepřítel.

Jsem opravdu velmi ráda, že ve svých názorech nejsem tak osamělá, jak se mi často zdálo, a pevně věřím, že je nás víc. Tím myslím jak Vaši redakci tak - jak doufám - i před veřejností pečlivě utajené názorové proudy, které nekorespondují s tím oficiálním, veřejně prezentovaným.

Ještě jednou děkuji a těším se na další Vaše články.
Dagmar Mixanová

Tento typ dopisů mě těší obzvláště. Nemyslím kvůli Václavu Klausovi, protože to, co se dělo kolem skončení jeho prezidentské mise, jsem očekával. I když kampaň kolem amnestie přesáhla snad všechny štvanice, které na něj média hlavního proudu dosud uspořádala. Ta obava, co bude dělat dál, dostala neskutečně hysterické podoby. Ale on si jistě poradí.

Podstatné je však ještě mnohem více to vaše - „že ve svých názorech nejsem tak osamělá, jak se mi často zdálo, a pevně věřím, že je nás víc“. To je totiž jeden z hlavních důvodů existence PP: Jsme společenství myslících, kteří se nechtějí dát mystifikovat a manipulovat – jen musíme o sobě více vědět a umožnit i dalším, aby nad děním kolem nás mohli svobodně a nezávisle přemýšlet. Ne, nejsme sami. Vy, ani my.

Dobrý den,
váš článek o paní Thatcherové je vcelku výstižný, ale neodpustím si v této souvislosti jednu poznámku. Kdyby se Evropští křesťané a katolíci věnovali obraně liberálního, svobodného trhu alespoň z poloviny tak, jak se Margaret věnovala obraně národní suverenity, rodiny a křesťanských hodnot, bylo by v Evropě dnes mnohem lépe. Bohužel se dnes mnohdy právě křesťané podílejí na levicovém a socialistickém marasmu, ve kterém se nacházíme..
S pozdravem

Ondřej Samson

Skoro bych řekl, že s Vámi souhlasím více než s kolegou, autorem článku, Lukášem Petříkem. Myslím, že o M. Thatcherové budeme na stránkách PP ještě hodně dlouho diskutovat. Sám se na to chystám. O roli křesťanů v současné Evropě pak ještě více. Na to se těším zvlášť. Už kvůli té maličkosti, že na tom závisí osud každého z nás i celého světa. Přesto, či právě proto, že si to v naší polomrtvé Evropě uvědomuje jako obvykle jen menšina. 

Zdravím,
jen chci říct, že jste mě překvapili. Příjemně. Otištění Sýsova článku je skutečně hodně "proti proudu". 
Já to už četl otištěný v Obrysu Kmeni asi před 2 týdny. Zaprvé Karel Sýs svým komentářem k rozhovoru vystihl zvláštní rys našich elit - omezenost, neschopnost sebereflexe, absence jakýchkoliv nemateriálních hodnot. Za druhé, že dokážete jít po sdělení a hledat zajímavé články bez ohledu na politické nálepky. 
Karla Sýse dávám do kopie. Nestihl jsem mu za článek poděkovat, činím aspoň takto. 
S pozdravem, Luděk Janda

Jen dvě poznámky: Za prvé opravdu chceme dávat prostor textům z různých zdrojů, které jdou proti proudu a často zapadnou. Za druhé je nám úplně jedno, zda ten či onen autor je mainstreamem pokládán za nepřijatelného, nebo je dokonce na černé listině. Pro nás je podstatné pouze to, co říká, jak silná je jeho výpověď o realitě. A tato silná byla.

Vážený pane Hájek,

nevím co máte na mysli Tím - pohodlně plout do otroctví , zřejmě tím cílíte na Evropskou Unii, kde Vy vnímáte vlajku EU jako modrý hadr.

Jsem laik, ale v dnešním globálně propojeném světě, kdy vše se rychle mění a nevratně, je nezbytné a nutné vymahatelnost práva, aby ze soukolí, policie státní zastupitelství, soudy měli lidé respekt, bez " fungující" státní správy to prostě nejde a nepůjde.

Jistě jste četl klasika Komenského a jeho Labyrint světa a ráj srdce, tak poutník, který hledá smyl života a světa popisuje náš svět, dobro a zlo jdou dějinami lidstva ruku v ruce, a jiné to nebude, je to jako čekat, že ptáci na podzim neodletí do jižních krajů, nebo že včely přestanou sbírat pyl a přestanou vytvářet med.

Dnešní doba, kdy naše politiky " řídí" někdo malým šifrovacím telefonem, viz mazánek- kolibřík, vypovídá o mnohém, není co dodat.

Dokáži  si představit  komu se nechce do EU, těm co přijdou o svá " korýtka", například ČNB, a jiné úřady, které ztratí vstupem do EU smysl. Jak se říká, kapři si rybník nevypustí.

Jako ideální řešení se nabízí, že SRN nás anektuje a udělá zde pořádek a to z gruntu.

s pozdravem

Jiří Kratochvil

Myslím, že se kompletně mýlíte. A jsem proto velmi rád, že jste zabloudil na stránky Protiproudu. Z Vašeho listu je jasné, že patříte k lidem, kteří jsou nespokojeni – patřím mezi ně také – a hledají východisko. Jenže mnozí stále ještě nevědí, že jim jejich vědomí a názory infikují média a politici s nimi spojení. Zatímco Vy hledáte východisko poctivě, ONI ne. Hrají s námi hru, na jejímž konci má být „většinový názor veřejnosti“, který jste vyjádřil na závěr svého dopisu.

Možná, že vše skutečně dopadne, jak si – zdánlivě autenticky– přejete. Náš tisíciletý stát bude zase po kdovíjak dlouhou dobu protektorátem našeho velkého západního souseda – tentokrát pod mystifikační značkou EU.

Ujišťuji Vás, že budu se svými vynikajícími spolupracovníky dělat vše pro to, aby se tato tragédie neuskutečnila. Ve skromných poměrech přispívat k tomu, aby se z malého protiproudu myslících z vlastní hlavy stal mohutný proud sebevědomého národa, který má svou identitu, hrdost, odhodlání a svobodu rozhodovat o svých věcech posvém. A nejen to. Jde o mnohem víc. O všechno.

Ale o tom – nad vašimi dopisy při víkendové Tea party – zase za týden.

Pro připomenutí, co je Tea party: Konservativní Američané, nespokojení s tím, co dělá pro občanské svobody „pravicová“ republikánská strana, se začali „zdola“ sdružovat do diskusních skupin, usilujících o reálné kroky proti socialistické revoluci v podání „černého“ prezidenta Baracka Obamy. Máme na Pražském hradě dnes také takového. A nejen na Hradě. Jsou všude.

A nezapomeňte svým známým poslat proklik na Protiproud! Bude-li nás víc, nebudeme se bát Vlka nic!

Krásný jarní víkend a požehnanou neděli přeje

Petr Hájek

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky