Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Příprava dalšího puče - tentokráte v Gruzii: Victorie Nulandová, „zlý policajt“ americké diplomacie, už byla na obhlídce. Podřídí se Tbilisi? Uvidíme další Majdan na ruské hranici?

Příprava dalšího puče - tentokráte v Gruzii: Victorie Nulandová, „zlý policajt“ americké diplomacie, už byla na obhlídce. Podřídí se Tbilisi? Uvidíme další Majdan na ruské hranici?

18. 3. 2015

Tisk článku

Henry Kamens komentuje „návštěvu“ americké náměstkyně Johna Kerryho v neklidné oblasti, již naše média loajálně utajila, takže pokud vypukne v Gruzii státní převrat, budeme zase jednou překvapeni...

Victoria Nulandová, náměstkyně amerického ministra zahraničí, navštívila Tbilisi. Je nejznámější jako upřímná stoupenka státního puče v Kyjevě před rokem, který vedl k násilnému svržení tehdejšího prezidenta Viktora Janukoviče a následným bojům o tento nyní téměř zkrachovalý stát. Objevila se v Tbilisi ve stejnou dobu, kdy se bývalý gruzínský prezident Saakašvili stal oficiálně „poradcem“ kyjevského prezidenta Petro Porošenka.

pp

Krize jménem Nulandová

Pověst Nulandové, coby ostřílené sekernice, ji předcházela právem. Jak ona, tak její manžel, Robert Kagan, jsou produkty neokonzervativního režimu Bushe-Cheneyho a jsou úzce napojeni na uvažování ve stylu Orwellova „1984“: Nepřetržité vedení válek se stalo základem vojenské strategie Cheneyho ministerstva obrany v posledním období Bushovy vlády, známé nyní jako „Projekt pro nové americké století“.

Čas již brzy ukáže, jestli „vláda v nemilosti“ ustoupí, nebo jestli lidové povstání 20 Gruzínců a 50 diplomatů dosadí po majdansku vládu novou

Nulandová a Kagan jsou stoupenci staré doktríny „osudové předurčenosti“, na které byl tento dokument postaven. Podle něj musí Amerika zůstat nezpochybnitelným vůdcem světa, protože to je důvod existence Ameriky. Jako diplomatka byla zaměstnána proto, aby sloužila americkým zájmům, ale, stejně jako mnozí další američtí představitelé, pojala názor, že americký zájem je ten jediný, že neexistuje nic takového jako obecný, či dokonce širší zájem, jak dosvědčila její slavná poznámka „do p... s EU“.

Čtěte ZDE: Americká krása a mediální servilita: „Dlaždičský slovník“ představitelky USA, aneb Ztraceno v překladu po česku. Zveřejnil skandální rozhovor  Snowden č. 2?

Koncem února ji německý Spiegel popsal jako „americkou diplomatku pro převraty“ – což může znamenat jak to, že Nulandová koná rozkladně, tak že vytváří skutečné vzpoury (jako třeba Majdan na Ukrajině). V části „politika“ uvedl, že Nulandová představuje hrozbu pro americké spojence (včetně Gruzie a Ázerbájdžánu, tedy zemí, které právě navštívila), a že jejím současným úkolem je řešení krize na Ukrajině a vztahy s Ruskem. „V krizi se ovšem stala problémem samotná Nulandová“.

Proč tedy ovšem právě takový „expert“ navštěvuje Gruzii a Ázerbájdžán ve stejnou dobu, kdy se bývalý americký oblíbenec Saakašvili ujímá nového úřadu na Ukrajině, aby se tak zabránilo jeho vydání do Gruzie, kde čelí trestnímu stíhání? Když se takové věci dějí zároveň, obvykle nejde o náhodu.

pp

Čtěte ZDE: Vojska USA už jsou na Ukrajině. Nulandová vyhrožuje Lavrovovi: Ujelo jí, kdo nyní v Americe vládne. Rozpory v NATO sílí. I německá vláda už mluví o amerických lžích

Příliš mnoho vazeb

Victoria Nulandová si je dobře vědoma jak gruzínské, tak ukrajinské historie, a zná hráče i „loutky“, které jsou nyní v akci. Dlela v Kyjevě během oranžové revoluce, kdy byla americkou velvyslankyní v NATO, a bušila do bubnů převratu. Gruzie již také jednou zažila podobnou Spojenými státy vyvolanou „změnu“ vedenou Saakašvilim. Nyní došlo k další, ale ta neproběhla podle amerických plánů a Saakašvili je proto povolán do hry, aby radil novým loutkám.

Postoj Nulandové k Ukrajině je jasný. Spiegel popsal setkání za zavřenými dveřmi, které uspořádala na Bezpečnostní konferenci v Mnichově, kde bylo „možná přes dvacet amerických diplomatů a senátorů“. Řekla jim, aby „bojovali proti Evropanům“ ve věci vyzbrojování Ukrajiny pro boj s Ruskem, o setkání vůdců Německa, Francie a Ruska mluvila jako o „moskevském nesmyslu Merkelové“ a „moskevské hovadině“, a uvítala senátora tím, že označila německou ministryni obrany Ursulu von der Leyen za „ministryni defétismu“.

Nulandová nechce žádnou dohodu mezi válčícími stranami na Ukrajině, a už vůbec ne zabránit dalším ztrátám na životech. Čím více je Ukrajina utopena v krizi, tím více toho mohou USA udělat ve jménu „regulace“ této krize. Mezi to evidentně patří i rehabilitace Saakašviliho tím, že z něj učinila „poradce“, a tedy opět státníka, místo hledaného zločince, kterým je v zemi, v níž byl „americkým“ prezidentem.

Tato otevřená podpora člověka uprchlého z Gruzie kvůli svým četným zločinům vyvolala v Tbilisi během její návštěvy značné znepokojení. Když došla řeč na nové „americké“ angažmá bývalého gruzínského prezidenta, odpověděla příznačně: Ukrajina prý potřebuje odborné znalosti a hledá rady u těch, kteří se v takových situacích osvědčili.

Americké ministerstvo zahraničí tvrdilo, že její návštěva bude věnována „spolupráci a regionálním záležitostem, směřování Gruzie do evropských struktur a snahám Gruzie bránit svoji územní celistvost a suverenitu“. V lidské řeči to znamená zajistit, aby Gruzie spolupracovala s USA pod sankcí komplikací přístupu k EU a ztrátou Abcházie a Jižní Osetie provždy – pokud nebude tancovat podle amerických not. Otevřená podpora Saakašviliho je součástí této hrozby.

pp

Čtěte ZDE: Ruský poslanec ve Washingtonu: Jak provést státní převrat v Moskvě? Volbami se Putina nezbavíme. Což takhle násilím svrhnout Obamu? Vlastizrada?

Ďábel tkví v detailech

Po návštěvě Tbilisi odcestovala Nulandová do Baku, aby tam „posílila bilaterální vztahy v obchodě a investicích, energetické diverzifikaci, bezpečnosti a proti terorismu a demokracii a občanské společnosti, a prosazovala tam spravedlivé a trvalé řešení konfliktu v Náhorním Karabachu“. Povšimněme si podobnosti jazyka. USA pomohou Ázerbájdžánu a budou ignorovat jeho vlastní prohřešky, pokud podpoří strategické zájmy USA na Ukrajině. Pokud ne, Američané „přiřknou“ Náhorní Karabach Arménii.

Paní Nulandová pořádala rovněž setkání s nevládními organizacemi, které působí v obou zemích. Většina z nich – jak je již zcela „normální“ –  je financována Sorosovou nadací a National Endowment for Democracy (NED), což jsou krycí organizace CIA pro svrhávání režimů, jež nedodržují nadiktovanou linii americké zahraniční politiky.

Téměř komické je, když USA tvrdí, že současná gruzínská vláda se odchyluje od pro-západního kurzu země tím, že se pokouší stíhat Saakašviliho gang.

Příliš mnoho zvěstí

Vše je přichystáno na další pokus o „prozápadní“ změnu režimu „lidovým povstáním“, jako v případě oranžové revoluce a vrávoravé čokoládové války. Veškeré pokusy Saakašviliho uspořádat demonstrace ve svůj prospěch od doby, kdy opustil úřad, ukázaly, že ho Gruzínci nechtějí. Ale pokud současná gruzínská vláda neudělá, co Amerika chce, tak v Gruzii dojde ke státnímu převratu.

Nikoli náhodou v zemi kolují v posledních týdnech zvěsti, že se chystá svržení vlády. Gruzínská média na to již připravují otevřeně veřejnost. Další z typických známek, je náhlé zvýšení počtu zahraničních vojenských poradců v zemi, jež bylo zaznamenáno i na letišti v Tbilisi.

Lidé z bývalé gruzínské vlády, kteří jsou nyní na Ukrajině, jsou propojeni se zmíněnou NED a Sorosovou nadací financovanými "nevládními organizacemi" (NGO). Právě s nimi se paní Nulandová setkala jak v Gruzii, tak v Ázerbájdžánu. Jak ostatně bezděky potvrdilo ministerstvo zahraničí,  nebyla v těchto zemích, aby naslouchala, ale aby mluvila.

Tak jednají „světoví strážci demokracie“, když si jejich přátelé demokraticky zvolí vládu, která chce hájit zájmy své země. Čas již brzy ukáže, jestli tato „vláda v nemilosti“ ustoupí, nebo jestli lidové povstání 20 Gruzínců a 50 diplomatů dosadí po majdansku vládu novou.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky