Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Uvědomělý lid vítal, jak Česká televize předpověděla: Radost až do rána. Z hotelů nemocnice? Chybičky se vloudily. Vlastizrádci odhaleni. Zatčený politik v Náchodě

Uvědomělý lid vítal, jak Česká televize předpověděla: Radost až do rána. Z hotelů nemocnice? Chybičky se vloudily. Vlastizrádci odhaleni. Zatčený politik v Náchodě

30. 3. 2015

Tisk článku

Petr Hájek posbíral několik prvních reflexí z triumfálního vjezdu kolonizátorů na české území, a ač měl k dispozici i postřehy Radka Pokorného ze sobotní Prahy, na celkové hodnocení Kabaretu smrti si ještě netroufá

Parádemarš americké armády na českém území nadále pokračuje, je tedy předčasné vyslovovat nějaké obecnější závěry či interpretace celého toho absurdního spektáklu. Pokud bychom měli vycházet jen z obrázků České televize, americké televize (NOVA) či švédské televize (Prima), případně z hlavních novin a serverů, bylo by to však jasné: Vděčný lid „si osvojil“ výsledky průzkumu ČT a naše bratry ve zbrani v naprosté většině opět jako vždy bouřlivě přivítal jako spasitele a posly civilizace v zaostalé pustině.

 PP

Jen pár podivných existencí (v televizích byly samozřejmě převážně špinaví a napůl či zcela bez zubů) podobných bezdomovcům, belhající se staří komunisté a několik (neofašistických) extrémistů se pokusili pokazit radostnou atmosféru družby, kterou u nás z minulosti tak dobře známe. Jenže naštěstí nepříliš úspěšně. Jen jeden z nich, Adam Bartoš (předseda Národní demokracie) byl zatčen, když se pokusil zastavit svým tělem projíždějící transportér.

Zřejmě tak chtěl napodobit slavnou fotografii z náměstí Nebeského klidu v Pekingu, kde ovšem kupodivu komunistická policie proti občanovi před tankem – narozdíl od té naší demokratické – kdysi nezasáhla. Pak ho zase propustili. Tanky už byly pryč. A to by bylo tak všechno. Pak už jen družba, veselí, návštěvy žáků základních škol, večery v pivovaru a „diskuse s traktoristy“, radost až do rána.

Konvoj, nebo inspekce?

„Když jsme přijeli do Polska, tak to bylo podobné jako tady. Lidé na nás byli velmi příjemní, vítali nás. Ale Česko to ještě trumflo,“ popsal své dojmy pro Aktuálně.cz, velitel amerického konvoje R. Moore.

Není zcela jasné, co tím však myslel. Podle hrozivých informací z Polska (konkrétně z Lodže a Lublinu) dostali manažeři mnoha hotelů doporučení, aby se připravili na příjem vojsk a případné přebudování svých zařízení na nemocnice a vojenské štáby. Pokud jsou tyto zprávy pravdivé, pak nešlo pouze o „demonstraci síly“, ale spíše inspekční cestu při válečných přípravách proti Rusku. Trumfli jsme i v tom naše polské bratry? 

To se asi hned tak z ČT nedozvíme (budeme se o to muset pokusit vlastními cestami). Co však víme jistě – protože nám to sdělila sama Česká televize – jak se připravoval onen slavný průzkum, který měl několik dní před manévry USA říci lidem, jak se mají chovat, nechtějí-li být pokládáni za menšinu. A to dokonce ne ledajakou, ale vpravdě „hrdelně kriminální“.

PP koláž

Čtěte ZDE: Uvítací výbory jedou na plné obrátky: „Nic neorganizujeme,“ dušuje se herec-ministr. Lidé se zvedají z pohovek a protestují. Katastrofa pravice. Zkáze opět o krok blíž?

Pluralitní totalita 

Podstatu (a budoucí osudy) této deviantní skupiny vysvětlil v rozhovoru pro Lidové noviny exvelvyslanec v USA a Rusku P. Kolář (jeden z hlavních politických expertů ČT): „Ti, kteří proti demonstraci odhodlání (americké armády, pozn. PP) v České republice brojí, jsou buď šílení, nebo zaplacení,“ oznámil,  vybaven dlouholetou praktickou zkušeností z destinací, kde Spojeným státům věrně sloužil za peníze českých daňových poplatníků.

A přidal rovnou své hodnocení, které se až nápadně podobá zmíněným zprávám z Polska. Podle něj totiž už s Ruskem ve válce jsme: „Sice bývá označována jako hybridní válka, na kterou jsme nebyli připraveni a cvičeni (koukněme, jakým školením ti naši diplomaté musejí projít!), jde ale o konflikt a válku... (...) Žijeme sice v pluralitní společnosti, kde má každý právo na svůj názor, toto už mi ale přijde jako hraničící skoro až s vlastizradou,“ Soudruh expert však neprozradil, zda americká ambasáda bude požadovat pro podobné případy znovuzavedení trestu smrti. 

K hodnocení, jak naznačeno úvodem, má smysl vrátit se až poté, co americká armáda (doufejme) zmizí za Rozvadovem. Zaznamenejme proto ještě alespoň několik reakcí z hlavních režimních médií. Signalizují totiž něco zvláštního

Potom by „názory“ občanů, zjišťované Českou televizí skrze kádrově vyprofilované agentury mohli být totiž ještě přesvědčivější. Ten shora zmíněný, podle nějž 80% veřejnosti odpovědělo, že jí americký konvoj „nevadí“, by byl hravě na kýžených 99, 76% - jako kdysi ne tak dávno. Zatím to musí dohnat zadavatel. Jak se to dělá? 

Když se redaktor ČT šéfa oné agentury ptal, jak dospěli k oné „návodné“ otázce (vadí –nevadí) z průzkumu, k našemu překvapení se dozvěděl, že si to tak přála Česká televize. To je, panečku, sociologická věda! Stačí se zeptat na Kavčích horách – a pak telefonicky (!) položit dotaz „svému vzorku“. Pokud si divák po tomto „doznání“ pomyslel něco o tom, že se už ani nenamáhají své manipulace skrývat, měl by si to nechat pro sebe. Jinak by se mohl dostat do „seznamů“ soudruha velvyslance Koláře a jeho druhů. A to není legrace. Přinejlepším jde „jen“ o ztrátu  zaměstnání. O některých adeptech víme víc.

Co také zaznělo v Praze?

Radek Pokorný procházel v sobotu pražskými ulicemi, aby pro Protiproud zaznamenal alespoň útržky z toho, co nám televize jistě neukáží, protože je to tajné (viz. tajné služby a jejich archivy a seznamy):

Několik stovek – možná až tisíc – účastníků protestní demonstrace na Václavském náměstí bylo z nepochopitelných důvodů v „poměru sil“ zhruba obráceném, než tvrdil několik dní průzkum ČT.

Důvodem možná bylo, že ji svolali převážně levicové organizace a KSČM – tedy ti, kteří se již „seznamů“ ani bát nemusejí, protože jsou na nich tak jako tak. Na protestu, který se snažily narušovat malé hloučky uvědomělých občanů s americkými vlajkami, promluvili kromě předsedy komunistů Vojtěcha Filipa i další, kteří si říkají o malér. Stejně jako ti, kteří je poslouchali. Vždyť Filip označil ve svém projevu cestu amerických vojáků zeměmi střední Evropy za demonstraci síly a nátlak jak na Ruskou federaci, tak na Českou republiku „Jízda má posloužit k umravnění neposlušného českého regionu, “ prohlásil.

S jedním z nejostřejších projevů však nevystoupil komunista, ale občanský aktivista Jan Korál z iniciativy New World Order Oppositton (Opozice Nového světového řádu):

„Tyto jednotky nejsou našimi přáteli. Jsou přáteli útlaku, vydírání, vyhrožování, války, ničení a smrti. My jsme zato přáteli míru, svobody, nezávislosti a suverénního určení svého vlastního osudu. Uchopme proto náš osud do vlastních rukou a přestaňme se schovávat pod sukní nějakých spřátelených vojsk, které určitě nepřišly prolévat za nás svou krev, ale naopak, vysát tu naší, tak, jak to vždy bylo a je stále dokola. Vystupme proto z tohoto začarovaného kruhu a řekněme jasně a hlasitě své NE okupačním spojeneckým vojskům, NE cizím vojenským základnám.“

 PP koláž

Čtěte ZDE: Protizemanovská demonstrace v Praze skončila fiaskem: Shromáždění před americkou ambasádou média naopak ignorovala. Zítra si chce „Mobilizace“ na diplomaty posvítit

Po sedmnácté hodině se mnozí z účastníků vydali na pochod Prahou, který organizovala Národní demokracie. Odpůrci konvoje za skandování hesel „Ami go home! Nechceme NATO!“ a dalších podobných mír požadujících (tedy vlastizrádných) projevů prošli Národní třídou a přes Karlův most zamířili na Malou Stranu před americké velvyslanectví. Zde na ně čekali kromě masivních policejních sil i udatní bojovníci za prosazení přirozených amerických zájmů v České republice. Střet mezi oběma tábory byl, doufejme, že ne jen kvůli policejním kordonům, pouze verbální. Na občanskou válku á la Ukrajina to ještě není.

 

Předseda Národní demokracie Adam Bartoš ocenil ve svém projevu před americkou ambasádou, že se protestů účastní různí lidé bez ohledu na politické přesvědčení a vyzval přítomné, aby podpořili svojí účastí i nedělní akce Národních demokratů na hraničních přechodech. Právě v Náchodě byl pak  následující den Adam Bartoš zatčen. Nadnárodními demokraty. 

Co to všechno znamená?

K hodnocení, jak naznačeno úvodem, má smysl vrátit se až poté, co americká armáda (doufejme) zmizí za Rozvadovem. Zaznamenejme proto ještě alespoň několik reakcí z hlavních režimních médií. Signalizují totiž něco zvláštního, což se mainstreamu obvykle v propagandistických kampaních často nestává.

Například údajný katolický kněz a milionář Tomáš Halík byl zjevně dezorientovaný, když serveru americké ambasády Svobodné fórum sdělil:

Nepřátelé demokracie z obou extrémních pólů, komunisté i pravicoví neofašisté, náckové a šovinisté, se dojemně spojují, aby verbovali ochotné statisty pro protestní akce proti průjezdu našich spojenců, a opatřili tak ruské propagandě lživý obrázek o morálním a politickém stavu naší země.“  Asi mu bratři v zástěře neřekli, že po něm zrovna teď nechtějí vyjádření o kyjevských pučistech, a že v Praze ještě Majdan navzdory vítěznému příjezdu americké armády k ruzyňské věznici u letiště Václava Havla dosud nevypukl. Tak má aspoň strejčka (viz. Uncle Sam). ?Nebyl však sám, kdo si to všechno poněkud popletl:?

Bývalý náčelník generálního štábu Jiří Šedivý si totiž zase zaliboval, že Američané  „nyní pochopili, že Evropa je potřebuje, a právě konvoj, který vlastně přes celou východní Evropu vede, je jasným symbolem jejich návratu.“

Tato mužná slova nejsou zajímavá jen tím, že nedávný velitel české armády pokládá svoji zem za východo- (nikoli středo-) evropskou. Mají ale ti naši generálové někdy problémy s orientací! A nejen geografickou. Ještě podstatnější jsou totiž jeho další omyly. Ne jen pro to, že si plete například politickou pravici s pány Kalouskem, Schwarzenbergem (TOP 09) či dámami Němcovou a Černochovou (ODS) – to pouze opisuje z médií – ale především kvůli tomu, že možná nevědomky pronesl rovněž něco vlastizrádného a možná může čekat návštěvu pana Koláře:

Kritici zprava by spíše uvítali více cvičení, stálých základen.Dnes už se válčí jinak. A Evropa by měla v první řadě budovat svoje silné ozbrojené síly. Každý stát by měl být primárně schopen si své území ochránit sám.“

Tedy, pane generále, to jste si dovolil dost. Jednoho by mohlo napadnout, jestli tedy ten celý karneval „odhodlaného násilí“ nebyl tedy nakonec zbytečný, nebo kvůli něčemu úplně jinému? 

Ale snad vůbec nejhůře zorientovaný byl tentokrát Miroslav Korecký, když v Babišově MF Dnes, ve svém komentáři ke „konvoji“ poznamenal:

„Amerika si někdy v teatrálních gestech libuje, ale přesadit je do civilního, či dokonce lehce cynického prostředí jejího spojence nemusí být samozřejmé. (...) Opravdu nám tedy konvoj musel ukázat, kdo je kdo? Neudělal spíš zbytečně ostrý řez českou společností, podle něhož ten, kdo nemává u silnice, je automaticky Putinovým pohůnkem?“

Doufejme, že je tohle v redakci neučí. Nebo snad ANO? Anebo – a to by už bylo opravdu na pováženou – že by někomu uniklo, že takhle se Orwellova „pětiminutovka nenávisti“ inscenovaná jako „Radost až do rána“ nemůže hrát? 

I když – co bude našinec radit Hollywoodu...

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky