Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Svatojiřský pochod odhodlaných nepohodlných: Extrémisté drze požadují mír. My jsme tady doma! volali před americkou ambasádou. Skrýval se velvyslanec Schapiro v té době v Čapím hnízdě u Andreje B?

Svatojiřský pochod odhodlaných nepohodlných: Extrémisté drze požadují mír. "My jsme tady doma!" volali před americkou ambasádou. Skrýval se velvyslanec Schapiro v té době v Čapím hnízdě u Andreje B?

4. 5. 2015

Tisk článku

Radek Pokorný přináší reportáž ze Svatojiřského pochodu, který v sobotu prošel ulicemi Prahy a došel až před americkou ambasádu

Druhý ročník Svatojiřského pochodu, pořádaný konzervativní Akcí D.O.S.T., začal v sobotu odpoledne před Pražským hradem. Po projevech několika osobností se vydal na Třetí hradní nádvoří, kde položil kytici k soše svatého Jiří. Nádvoří bylo v tu dobu plné turistů, kteří se zajímali, o co jde. Kdosi řekl skupině asi padesáti Angličanů, že je to protiamerický protest - a v ten okamžik se rozlehl nádvořím anglický potlesk a volání: "Bravo!". Nebyla to tak úplně mystifikace, protože pochod za národní suverenitu byl letos také pochodem za udržení míru. Nikoli náhodou proto demonstranti poté Nerudovou ulicí došli před americkou ambasádu, kde program pochodu vyvrcholil. Čím? To je potřeba trochu odvyprávět.

pp

Radost i zklamání

Mimochodem o pochodu velmi příznačně "informovala" některá média hlavního proudu - akci se kupodivu neodhodlala ignorovat ani Česká televize. Spokojila se však s tím, že veřejnost "zpravila" pouze o části, odehrávající se před Pražským hradem. Přitom snížila počet účastníků zhruba na třetinu. O to větší budiž uznání televizi Prima, která se jediná pokusila o relativně korektní reportáž. Stejně korektně ale budiž z naší strany řečeno, že zhruba sto padesát účastníků pochodu bylo jistým zklamáním i pro jeho organizátory. Prostě byl hezký - prodloužený - víkend, tak co se zabývat takovými banalitami, jako je protest proti nebezpečí nové války, do níž chtějí naši zemi zatáhnout naši zámořští spojenci a jejich spojenci v Bruselu a v Praze? Zatím se přece "nic neděje". A zahrádky potřebují provětrat...

Účastníci pochodu, stejně jako vystupující řečníci, si to zjevně nemysleli. Někteří si naopak mysleli, vzhledem k tomu, že následně proběhla v Praze dvě další setkání s podobným cílem, že by bylo dobré, kdyby se příště aktivisté dokázali dohodnout a vše koordinovat. Ale i tak všem zúčastněným patří dík a obdiv. Kromě jiného totiž riskovali, že se dostanou na "černé seznamy", které právě produkuje velvyslanec Spojených států pan Schapiro skrze své prodloužené paže zdejších kolaborantů z pražské kavárny.

Čtěte ZDE: Přípravy na válku v Čechách: Pětiminutovky nenávisti, peníze a odvody. Seznamy nepohodlných z americké ambasády. Upálit je, postřílet – a bude klid. Kdy to začne?

Již jsme o nich informovali - stejně jako o tom, že jsou na nich i dva prezidenti České republiky: exprezident Václav Klaus i úřadující hlava státu Miloš Zeman. Právě jemu adresovali účastníci pochodu Mírové poselství, ve kterém ocenili jeho postoj k občanské válce na Ukrajině a snahu o hledání mírového řešení  současné mezinárodní krize.

O čem byla řeč?

Na Hradčanském náměstí promluvili k účastníkům i někteří hosté. Mezi nimi předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura, šéfredaktor Protiproudu Petr Hájek, sociolog a člen strany Svobodných Petr Hampl, předseda občanského sdružení MONOS a člen předsednictva Národní demokracie David Hibsch, který přečetl zdravici předsedy Národní demokracie Adama B. Bartoše. K přítomným promluvil rovněž odborník na arabský svět Petr Markvart či doyen české národovecké scény Jan Skácel. Českými písničkami doprovodila vystoupení hudební skupina Míti Denčeva z jižních Čech.

Petr Bahník z Akce D.O.S.T. hovoří na shromáždění

Setkání, které moderoval publicista Michal Semín, zahájil předseda Akce D.O.S.T. Petr Bahník. Varoval před stále se stupňujícím politickým napětím, které podle něj došlo nyní do fáze, již jsme dlouho nepamatovali, nebo vůbec neznali. Připomněl v té souvislosti úvahu svatého Augustina a zmínil, že válka vzniká z nesouladu ve společnosti a ze ztráty smyslu bytí a z rozkladu hodnot hmotných i duchovních:

Položením květin u pomníku svatého Jiří chceme připomenout oběti všech válek. V moderní a postmoderní válce tvoří totiž většinu obětí civilní obyvatelstvo, protože fronty neexistují a  vzhledem k technickým prostředkům existovat ani nemohou. Všem obětem minulých válek a jako gesto odporu proti zbytečným válkám, které se netýkají naší svobody, ale naopak by nás dovedly do ještě větší diktatury, než jakou si dovedeme představit.

Sociolog Petr Hampl

vyjádřil naději, že se blíží den, kdy znovu vzneseme nárok na opětovnou suverenitu naší země. „Stejně jako francouzští vlastenci vznesou nárok na Francii a britští vlastenci na Velkou Británii, tak i vlastenci v jiných zemích si doma udělají takové poměry, aby se tam opět dalo dobře žít. Aby všichni, kdo budou chtít dodržovat zákony, se tam cítili dobře. Myslím, že se tato doba blíží a to jediné nám dá skutečný mír.

Projev sociologa Petra Hampla

Naprostá většina občanů České republiky podle něho samozřejmě ví, že není v našem zájmu zapojovat se do jakýchkoliv válek. Stejně tak to vědí i obyvatelé ostatních evropských zemí. Stejně jako to věděli naši předchůdci: „Za tím, že tady dnes můžeme stát, za tím je tisíce let práce našich předků, kteří v této zemi vykáceli pralesy, založili pole a postavili továrny a kteří z naší země udělali dobré místo, kde se dá žít a také umírali, když bylo třeba ji bránit.“

Monarchista David Hibsch

vyzdvihl úlohu Svatého Jiří, patrona evropských mužů a rytířů, kteří věděli proč a za co bojují a proč hájí své země. „Ztráta naší suverenity je porušením řádu, který je dán. Všichni vidíme, že od dob francouzské revoluce se dostáváme do otroctví.  A když už mluvíme o svatém Jiří zdůraznil bych jednu ctnost, kterou potřebujeme stále více a to je ctnost statečnosti, jejímž reprezentantem byl právě svatý Jiří. Doufám, že ctnost statečnosti nalezneme v ten pravý okamžik i my.“

David Hibsch oslovuje účastníky akce

Petr Markvart, právník a odborník na Blízký východ

apeloval na dodržování mezinárodního práva a upozornil, že právě arabské země se staly pokusnou laboratoří barevných revolucí a nejrůznějších změn a převratů, na kterých si globální mocenské elity testují postup  v dalších zemích. Kritizoval svévolné porušování charty OSN ze strany USA, dotkl se rovněž nedávného skandálního fašistického vyjádření českého úředníka Václava Bartušky. „Pokud máme v naší diplomacii lidi jako je pan Bartuška, který schvaluje masakry na Ukrajině, tak se není čemu divit, že ta eroze už postoupila tak hluboko, že stále víc a více zapadáme do válečnického bahna a už vlastně ani nevidíme, co je v chartě OSN napsáno.“

Projev Petra Markvarta

Předseda Českého hnutí za národní jednotu Jan Skácel

připomněl ve svém vystoupení aktuální snahy o přepisování historie v souvislosti se sedmdesátým výročím konce války, na kterou jako pamětník osvobození zavzpomínal a vyzval k boji za národní suverenitu. „Sešli jsme se zde, abychom vyjádřili svoji touhu po míru a abychom bojovali za národní jednotu a suverenitu. Scházíme se také ve chvílích, kdy vzpomínáme sedmdesáti let ukončení nejstrašnější války v dějinách lidstva. V souvislosti s tímto výročím se nakupilo obrovské nepravd a pokusů o padělání historie.“ 

Jan Skácel na Svatojiřském pochodu

Šéfredaktor Protiproudu Petr Hájek

v úvodu svého vystoupení vyřídil shromáždění pozdrav od bývalého prezidenta Václava Klause. Pak připomněl, že totalitní síly jsou v naší zemi stále přítomny, pouze na sebe berou jinou masku než ty z doby před státním převratem v roce 1989. „Bolševik je tu stále. Má jiné maskáče. Nejmenuje se už komunista. Dává si různá neškodně znějící jména, jedno má však společné. Sleduje cíle radikálního levičáckého totalitarismu. To je nejvyšší společný jmenovatel současného bolševismu, kterému u nás říkáme havlismus“.  

Podle něho jde o radikální levicové síly, které se sice už navenek neprezentují ideologii marxismu, kterou opustily, aby se například v Americe přejmenovaly na neokonzervativce. „Naši neokoni, havlisté, převzali tu štafetu bolševické lži. Někteří z nás žili s tou bolševickou lží celý život, takže jí poměrně dobře rozumíme a umíme ji demaskovat.“ Většina mladé generace je však podle Hájka tragicky zmanipulována, takže jen malá část z dnešní mladé generace má odvahu nést „oheň paměti“.

Současní čeští bolševici - havlisté - postupují podle něho ovšem v mnoha směrech naprosto stejně, jako ti předchozí. „Vytvářejí seznamy nepohodlných. Vládnou médiím. Rozdíl je v tom, že ony černé seznamy občanů druhé kategorie dnes neuveřejňují v Rudém právu, ale v tiskovém orgánu americké ambasády, který rediguje Pavel Šafr, paní Slonková a jejich další mladí soudruzi svazáci. Dnes už stárnoucí.“ Podle Petra Hájka ovšem nechápou že také oni jsou pouhou obětí svého sponzora, tak jako to později pochopili mnozí z bolševiků, kteří pomáhali totalitní systém v naší zemi nastolit. „Rozdíl je ovšem také v tom, že současný i minulý prezident republiky jsou na těch seznamech. To tehdy opravdu nebylo. Pokrok nezastavíš.

                                         Šéfredaktor Protiproudu Petr Hájek

Předseda Národní demokracie

ve své zdravici přečtené Davidem Hibschem zdůraznil, že naše  země už dávno ztratila svoji suverenitu a nezávislost a nyní je podle něj v ohrožení i vůbec její existence.  

„Válka vždy překresluje hranice států, státy v ní vznikají i zanikají a pro Českou republiku není samozřejmé, že by případný třetí světový konflikt přežila bez úhony. Ale v ohrožení existence není jen stát, ale vůbec i český národ. Všichni ti, kteří naopak do války volají - a myslím tím současné vládní ale i opoziční politiky, havlistickou kavárnu a s ní propojená média - všichni ti, kteří schvalují pobyt amerických vojsk či odvody mužů i žen na budoucí ruskou frontu, hazardují s budoucností českého národa. Národní demokracie je připravena spolupracovat se všemi politickými i nepolitickými subjekty, kterým jde o zachování národa a odvrácení válečné katastrofy. Prvním krokem je zabránit schválení válečných zákonů, které nám nutí současná vláda a které by znamenaly totální nasazení Čechů, Moravanů a Slezanů do válečných bojů na chystané východní frontě.“

Zdravice předsedy ND Adama B. Bartoše

Předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura

rovněž apeloval na vlastenectví a jednotu. „Všichni občané České republiky jsme jedna velká rodina. Bez rozdílu politických názorů bychom měli být zajedno v tom, že slovo vlast není sprosté slovo.“ V těchto dnech podle něho probíhá štvavá celoevropská kampaň proti Rusku s cílem vytvořit si nepřítele a odůvodnit zvyšování nákladů na zbrojení.

Tomio Okamura hovoří ke shromáždění

„Americká zbrojní lobby potřebuje jako sůl nepřítele, aby její lidé v americké vládě odůvodnili výdaje na zbrojení. Z těchto důvodů Američané vyvolávají ozbrojené konflikty po celé planetě. Ničí jak demokratické vlády, tak i stabilní autoritativní režimy a vyvolávají chaos, války a násilí. Investují miliardy dolarů na vyvolávání občanských nepokojů pod záminkou vývozu demokracie.“

Dílem americké agresivní a imperiální politiky jsou podle něho také islámské teroristické organizace jako Taliban či Islámský stát.  Proamerická lobby manipuluje prostřednictvím médií i českým a evropským veřejným míněním a vyvolala konflikt na Ukrajině.  „Americká vláda věnovala více jak 4,5 miliardy dolarů, aby vyvolala na Ukrajině nepokoje. Výsledkem je shození legitimně zvolené vlády, kterého bylo dosaženo ve spojení s fašisty a neonacisty. Protiruská nálada se i u nás vystupňovala do té míry, že ten kdo je proti válce, je putinovský agent. Americké lobby se u nás podařilo vyvolat takovou atmosféru, jakou naše země zažila asi naposledy v 50. letech,“ uvedl v závěru svého projevu Tomio Okamura.

pp

Kytice položená k pomníku svatého Jiří

Co se to s Amerikou stalo, pane Obamův spolužáku?

Pak se účastníci vydali na již zmíněné Třetí nádvoří pražského hradu, a poté (za skandování hesel, „Suverénní stát“, „Válku s Ruskem nechceme, na NWO kašleme “, či „Vládní páni, vládní dámy, válčete si s Ruskem sami“) došli až před americkou ambasádu. Zde chtěli zástupci Akce D.O.S.T. předat velvyslanci Spojených států Mírovou výzvu, v níž se praví:

Vaše Excelence,

v minulých letech se Akce D.O.S.T. opakovaně obracela na Váš úřad s výzvami, aby v ČR nepodporoval homosexualistický „festival“ Prague Pride, a to jak s ohledem na mínění značné části české veřejnosti, tak i na negativní stanovisko, jež k podpoře „festivalu“ vyjádřily námi oslovené organizace a osobnosti americké. Naše tehdejší výzvy vůči Vašemu velvyslanectví byly bohužel zcela neúspěšné. I tento „detail“ svědčí o tom, jak velice se během posledních desetiletí změnily hodnoty vládnoucích elit velmoci, kterou u nás representujete. Velmoci, která se před 70 lety spolupodílela na osvobození naší vlasti od nacismu a ke které jsme v době komunistické nesvobody vzhlíželi jako k vlajkové lodi hodnot řádu a svobody.

Co se to s Amerikou od oněch dob stalo? Osvoboditel západních Čech, legendární generál G. S. Patton, by ji téměř nepoznal a není pochyb o tom, že její současné směřování by se mu líbilo pramálo. Jaké a čí zájmy vlastně současná americká politika hájí? K čemu je dobrá narůstající zadluženost USA? Čemu prospívá nesmyslná redefinice lidských práv a šíření ideologie multikulturalismu? Čemu slouží podpora deviantních aktivistů či kdejakého „orwellovského“ projektu (záměrem čipování lidstva počínaje a hororovými „billgatesovskými“ plány na redukci populace konče)? K čemu je dobré vojenské angažmá v konfliktech po celém světě nevedoucí k míru? K čemu je dobré, aby americký velvyslanec v médiích hostitelské země komentoval rozhodnutí jejího prezidenta?

Mohou být tyto nové přístupy vnímány jako legitimní kroky v zájmu amerického národa? Těžko. Vždyť míří proti všemu, co do nedávna tvořilo základ americké kultury, právem vzbuzují rozpaky konzervativně smýšlejících občanů v USA i v Evropě a vzdalují současnou americkou politiku jejím tradičním příznivcům. Proč vlastně? A měl by se snad nyní tento podivný kurz stát dokonce důvodem nové světové války s Ruskem?

Jelikož by se taková válka nepochybně dotýkala i naší země a osudů našeho národa, včetně možného ohrožení samotné jeho fyzické existence, adresujeme Vám u příležitosti 70. výročí vítězství nad nacismem tuto výzvu. Jako svobodní občané nevelkého státu uprostřed Evropy, který je s USA svázán spojeneckými svazky, chceme co nejdůrazněji vyjádřit, že hluboce odmítáme současné snahy o rozpoutání globálního válečného konfliktu, distancujeme se od nich a apelujeme také na svědomí všech vlasteneckých Američanů, aby ve jménu hodnot biblické, antické a křesťanské tradice, které nás spojují, udělali vše, co je v jejich silách pro odvrácení takového konfliktu a uchování světového míru.

pp

 Demonstranté před americkou ambasádou: "Schapiro go home!"

Jeho excelence úřadovala jinde

A zde se vracíme na začátek našeho vyprávění. Nebylo komu výzvu předat. Americká ambasáda, i když byla předem na záměr demonstrantů upozorněna, dokument nepřevzala. Na všechny (poměrně hlasité) snahy o navázání kontaktu odpovídala mlčením, zavřenými dveřmi a okny s pevně uzamčenými okenicemi, od nichž se odráželo skandování "Schapiro go home!"

Jeho excelence, pan velvyslanec, však dosti pravděpodobně přání (bohužel jen) hrstky demonstrantů, reprezentujících názor významné části české veřejnosti (jako obvykle v klíčových okamžicích na svých chatách a chalupách) nevyslyší - pokud o něm bude vůbec zpraven. Na ambasádě podle policistů ostatně prý v tu dobu ani nebyl.

Nepodařilo se nám bohužel zjistit, zda krásný májový (stále ještě napohled mírový) den trávil opět v oblíbené společnosti Andreje Babiše v jeho Čapím hnízdě, nebo na pravidelné operativní poradě "diplomatů" CIA s paní prokurátorkou Bradáčovou a plukovníkem Šlachtou. Podle jiných nezaručených informací právě řídil redakční radu tiskového orgánu svého zastupitelského úřadu (Svobodné fórum a Neovlivní) ve složení Pavel Šafr, Sabina Slonková a Tomáš Klvaňa. Aktualizovali údajně seznamy protistátních živlů Spojených států (s českým občanstvím) na našem území o účastníky sobotních protiválečných demonstrací. Nóta mu tedy přijde poštou.

Svatý Jiří, ochraňuj naši zemi!

pp    




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky