Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Seriál barevných revolucí pokračuje: V Makedonii nejde Spojeným státům jen o plyn. Další ohnisko napětí na našem kontinentu. Balkánský sud s prachem opět doutná. Hasiči již tankují benzín

Seriál barevných revolucí pokračuje: V Makedonii nejde Spojeným státům jen o plyn. Další ohnisko napětí na našem kontinentu. Balkánský sud s prachem opět doutná. Hasiči již tankují benzín

14. 5. 2015

Tisk článku

Václav Danda se zamýšlí nad nedávnými teroristickými útoky v Makedonii a dochází k závěru, že jde o otevření další protiruské fronty a snahu zabránit výstavbě plynovodu Blue stream

Operace "velká válka v Evropě" přešla do další fáze, kterou u nás zatím příliš nevnímáme. Aktuálně se napětí přeneslo na území Makedonie. Při „teroristickém útoku“  v severomakedonském příhraničním městě Kumanovo o minulém víkendu přišlo o život osm policistů a čtrnáct neznámých ozbrojenců. Zhruba čtyřicet policistů je zraněných. Speciální komando, které na území Makedonie proniklo z Albánie plánovalo podle makedonské policie útoky na makedonské státní instituce. Vše ale ukazuje na to, že jde opět o nebezpečnou hru organizovanou ze zámoří.

pp

Akce, která je součástí plánu na zahájení barevné revoluce v Makedonii, jako by totiž z oka vypadla nedávnému pokusu o puč, který byl zlikvidován koncem února ve Venezuele. Svojí strukturou a zapojením opozice zase velmi připomíná akce, které předcházely Majdanu na Ukrajině. Mnozí se ptají, proč je dnes na pořadu dne právě Makedonie? Odpověď je poměrně jednoduchá: Jde jednak o plyn, jednak o narušení ekonomické spolupráce Ruska s Evropou.

pp

Čtěte ZDE: Kam směřuje šílená hra Washingtonu: Až skončí sankce, přijde jaderný útok? Ztratí USA klíč k vlastnictví planety? Pravidlo "Kdo ovládá moře, ovládá svět" už nemusí platit. Hedvábná stezka vše změní

Čtěte ZDE: Válka v Evropě je asi nevyhnutelná: Ukrajina mezi benzínem a hasičákem. Co Putin chce? Amerika potřebuje rozpoutat válku. Mír totiž znamená pro Rusko vítězství. Je ještě naděje?

Plynovod nesmí být!

Po rozhodnutí bulharské vlády, která byla dotlačena Bruselem a Washingtonem k zablokování jižní cesty plynovodu z Ruska a po stažení projektu South stream Moskvou, nastala nová situace. Plynovod, který měl vést přes černé moře do Bulharska, Srbska, Maďarska až do rakouského Schwechatu spadl pod stůl. Bulharská vláda se vzdala projektu, který by zemi jen na poplatcích za transfer, přinesl každoročně 600 milionů eur.

Balkán vždy byl a stále je velký sud se střelným prachem. Zdá se, že jeden doutnák už opět hoří. Požár na Ukrajině totiž, zdá se, skomírá. Je nutno přiložit jinde. A pak hasit benzínem

Rusko se poté rozhodlo změnit trasu a vybudovat plynovod Blue stream, který by vedl přes černé moře do Turecka, odtud do Řecka, Makedonie, Srbska, Maďarska a Rakouska. Spojené státy se tomu snaží ze všech sil zabránit, aby tak narušili hospodářskou spolupráci Evropy a Ruska. Rozhodli se proto udeřit na nejslabší článek nové trasy na Makedonii. Kromě plynovodu z Turecka je ve hře rovněž Čínou financovaná Balkánská železnice jako součást projektu Hedvábné stezky, která propojí řecký přístav Pireus s Budapeští přes Makedonii a Srbsko.

PP koláž

Čtěte ZDE: Významný analytik: Přestaňme snít. Bez Ruska Evropa energeticky zkolabuje. Amerika straší Evropany. Sama žije z ruského uranu už od dob Sovětského svazu

Čtěte ZDE: Za vším hledejme ropu a plyn: Norská pohádka u konce? Do sedmi let ztratí Evropa třetinu zdrojů. Pro USA zbývá jediná možnost: Majdan v Moskvě nejpozději letos

Podle známé metody

Scénář barevných revolucí je vždy stejný. Nejprve se rozběhl pokus odvolat současnou makedonskou vládu premiéra Nikoli Grujevského vytvořením kauzy „nezákonného odposlechu lídrů opozice“. Zdroj těchto zveřejněných odposlechů pocházel od bývalého šéfa makedonské zpravodajské služby Zorana Veruševského, který je poskytl vůdci opozice, Zoranu Zajevovi.

Věci se dali do pohybu. Velvyslanec USA v Makedonii Jess Baily veřejně podpořil puč, po kterém volal bývalý premiér a prezident Branko Crvenkovskij, který je podle mnoha indicií na výplatní pásce Washingtonu a který stál v čele apelů na makedonskou mládež a vysokoškolské studenty, aby vyrazili do ulic Skopje a uspořádali proti demokraticky zvolené vládě Grujevského barevnou revoluci.

Poté, co byl bývaly šéf zpravodajské služby Veruševskij zatčen za to, že byl zdrojem těchto komunikačních odposlechů a Zajeva zadrželi, když se pokusil z Makedonie utéct, přešla agentura financující barevné revoluce na taktiku, která se tolik osvědčila v Kyjevě. Strategie  rozpoutání národnostních konfliktů, tentokrát za pomoci albánské menšiny. Bývalá komanda UCK, vyzbrojená a vycvičená západními tajnými službami a operativci NATO, byla použita na destabilizaci situace v zemi.

Podle některých makedonských a srbských médií nyní využívají USA albánskou menšinu na nátlak na makedonskou vládu, jejíž rozhodnutí jsou v rozporu z jejich strategií. Menšina může být zneužita k vyvolání občanských nepokojů i války, což by mělo vést k odstranění stávající vlády a nahrazení novou, poslušnou, jejíž politická rozhodnutí už budou v souladu s americkou strategií v regionu a povedou ke zrušení výstavby plynovodu.

pp

Čtěte ZDE: Nové ohnisko napětí u ruských hranic: Situace v Podněstří se vyhrocuje. Kyjev v režii USA připravuje provokaci. Schyluje se k otevřenému konfliktu? První krev již vytekla

Čtěte ZDE: Příprava dalšího puče - tentokráte v Gruzii: Victorie Nulandová, „zlý policajt“ americké diplomacie, už byla na obhlídce. Podřídí se Tbilisi? Uvidíme další Majdan na ruské hranici?

"Znepokojení" šéfa NATO

Podle těchto informací se USA nejprve pokusily vyvolat spory uvnitř albánské komunity, kde se snažily lobovat za vystoupení albánské strany Demokratická unie (DUI) ze šest let trvající koaliční vlády se současným premiérem Grujevskim. Po neúspěchu následoval útok obnovené Kosovské osvobozenecké armády (UCK) na Makedonský pohraniční přechod, kde byli drženi makedonští policisté jako rukojmí, dokud se albánští teroristé nevrátili zpět do Kosova. Víkendový včasný zásah makedonské policie zmařil podle makedonských úřadů teroristické útoky obrovského rozsahu. Mělo jít o útoky na nákupní centra a sportovní akce, které by podle makedonského premiéra vedly k několika tisícům obětí a destabilizovaly by zemi.

Příznačná je rovněž reakce Generálního tajemníka Severoatlantické aliance Jense Stoltenberga, který vyzval Makedonii ke zdrženlivosti a „transparentnímu“ vyšetřování násilností. "Sleduji vývoj v Kumanovu s velkým znepokojením,“ uvedl šéf NATO. Když srovnáme tyto výroky s více než rok starými prohlášeními NATO a Západu na adresu Janukovyčovy vlády, když chtěla rozehnat demonstranty na Majdanu, vidíme že metody se příliš nemění. Zláště když vyšlo najevo, že aktivní účastníci protestů měli tak jako v Kyjevě slíbenou odměnu 200 euro na osobu.

Další občanská válka v Evropě?

Dva z albánských politických vůdců ministerský předseda Edi Rama a bývalý ministerský předseda Sali Berisha se již vyslovili ve prospěch "Velké Albánie", která by sestávala kromě Albánie také z území Makedonie, Černé Hory, Srbska a z části Řecka. Vzkaz Západu Makedoncům je jasný: pokud budete dále podporovat plynovod Blue stream, tak proti vám Albánci "povstanou" a dojde k občanské válce tak jako na Ukrajině.

Podle dostupných informací stáli v čele ozbrojenců právě někdejší členové Kosovské osvobozenecké armády (UCK). Silný vliv má také Saudská Arábie, která muslimské bojovníky UCK dlouhodobě podporuje a kromě rozmachu islámu v Evropě sleduje i americké zájmy. Už delší dobu je znám plán na destabilizaci Makedonie, který, právě tak jako revoluce na Majdanu, vzešel z dílny náměstkyně ministra zahraničí USA  Victorie Nulandové. Plánem je vytvořit situaci, v níž bude demokraticky zvolená vláda ministerského předsedy Nikoly Grujevského a presidenta Georgy Ivanova svržena v povstání placeném Georgem Sorosem a provedeným západními operativci spolu s UCK.

Příznačné "oslavy"

Bosenští muslimové uspořádali o tomto víkendu přehlídku nově oživené nacistické divize Waffen SS Handzar v hlavním městě srbské provincie Sandžak v Novém Panzaru. Není náhodou, že se Bosňáci  rozhodli k znovuvzkříšení nacismu právě na den vítězství 9. května. Tento krok zapadá do série „parádemaršů“ neonacistických divizí Waffen SS v Litvě, Estonsku a Lotyšsku, jejichž smyslem je mimo jiné vystrašit ruskojazyčné obyvatelstvo.

Vojska bosňáckých Waffen SS byla rozpoznatelná podle zelených uniforem s červenými fezy a patřila k nejzuřivějším Hitlerovým spolubojovníkům. Stejně tak i Bosňáci pochodující na Den vítězství v Novem Pazaru měli na sobě tytéž uniformy. Bosňáčtí muslimové ze Sandžaku a jejich stejně smýšlející kolegové v Bosně Hercegovině, v Černé hoře a v Makedonii převážně upřednostňují zřízení balkánského islamistického kalifátu pro bosňácké muslimy a Albánce.

Balkán vždy byl a stále je velký sud se střelným prachem. Zdá se, že jeden doutnák už opět hoří. Požár na Ukrajině totiž, zdá se, skomírá. Je nutno přiložit jinde. A pak hasit benzínem.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky