Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Tajemný incident v Roswellu nebyl dosud objasněn: Mimozemšťané? Tajná zbraň testovaná Pentagonem? Vyráběli nacisté prototypy UFO u Prahy? Chystá se obří mystifikace?

Tajemný incident v Roswellu nebyl dosud objasněn: Mimozemšťané? Tajná zbraň testovaná Pentagonem? Vyráběli nacisté prototypy UFO u Prahy? Chystá se obří mystifikace?

9. 7. 2015

Tisk článku

Pavel Kopecký se zamýšlí při dnešním výročí zveřejnění „roswellského incidentu“ nad jeho možnými příčinami i pozadím celé ufologické horečky, jejímž potenciálním překvapivým vyústěním v podobě obří mystifikace se budeme zabývat v dalších dnech

Světoznámý dramatický incident v americkém Roswellu je dodnes předmětem mnoha dohadů a spekulací. Odstartoval ufologickou horečku a předznamenal dnešní pátrání po mimozemských civilizacích, kterými se zabývají nejen odborné týmy světových velmocí, ale i miliony dobrovolníků po celém světě. Pro mnohé z nich se to stalo náplní života, životní filosofií i náboženstvím. Ufologie se stala součástí učení New Age, stejně jako mnoha pseudonáboženských sekt i show byznysu. Roswell samotný se změnil v jakési poutní místo všech, kteří věří v existenci mimozemských civilizací.     

pp

Počátek ufologické horečky

Co se to tehdy na začátku července před šedesáti osmi lety vlastně v Roswellu stalo? Šlo o návštěvu z kosmu nebo zkoušku tajné zbraně Pentagonu, jak dodnes mnozí věří, nebo jsme byli svědky ještě něčeho jiného? Není ani vyloučeno, že mohlo jít o předem plánovanou kampaň, která měla dostat tuto problematiku do mediálního oběhu.

Mnoho odborníků se přiklání k možnosti, že šlo o pokračování tajného nacistického projektu, který v USA oživili němečtí nacističtí konstruktéři.

Abychom si na tyto otázky dokázali alespoň částečně odpovědět, je dobré si připomenout, co se tehdy skutečně odehrálo. Všechno začalo už 24. června 1947 v Novém Mexiku. Při jednom ze svých letů ve svém malém soukromém letadle zpozoroval obchodník Kenneth Arnold devět podivných objektů, "vypadajících jako talířek hozený nad vodou." Informace se vzápětí dostává do médií. Zrodil se fenomén létajících talířů - UFO.

pp

Čtěte ZDE: NASA ve službě démonů Nového světového řádu: Kontakt s mimozemšťany prý již brzy. Utajované „vědecké“ zjištění: Křesťanům invaze nehrozí. Totální zbraň

Záhadné trosky

Ani ne za čtrnáct dní po této události v období mezi 2. - 4. červencem 1947 nacházejí William "Mac" Brazel a jeho soused Dee Proctor na uzemí ranče Foster, jihovýchodně od městečka Corona, záhadné trosky, které nevypadají, že by pocházely z letadla. Zpočátku jim nevěnují pozornost, když se ale shodou okolností Mac Brazel dozví o létajících talířích Kennetha Arnolda, začne mu celá věc vrtat hlavou. Nakonec se na místo vrátí a přesně neurčené množství trosek naloží a odveze domů.

O dva dny později Mac Brazel odjíždí do Roswellu prodat své auto a při té příležitosti sebou bere i část trosek, aby je ukázal šerifu Georgi Wilcoxovi. Ten kontaktuje místní leteckou základnu 509. bombardovací eskadry, z níž si přijíždí trosky urychleně prohlédnout zpravodajský důstojník major Jesse Marcel. Poté, co informuje svého nadřízeného Williama Blancharda, je vyslán společně se Sheridanem Cavittem, důstojníkem Counter Intelligence Corps, na ranč. Úkol zní jasně: zajistit zbytek trosek. Vzorky z šerifovy kanceláře jsou mezitím převezeny neznámo kam, pravděpodobně na základnu Forth Worth a odtud do Washingtonu.

Senzační tiskovka

Den nato byla na tiskové konferenci část trosek ukázána médiím a americká média přinášejí desítky zpráv o pozorování UFO po celých Spojených státech. Jde doslova o UFO hysterii, na kterou Los Angeles Evening Herald reaguje titulkem: "Zbláznil se svět, nebo lidé ty věci skutečně viděli?"

Téhož dne večer Marcel a Cavitt sbírají na místě, které jim Brazel ukázal, trosky neznámého stroje. Je už pozdě večer. Cavitt odjíždí s jedním plně naloženým náklaďákem na základnu, Marcel nakládá druhý. Po cestě zpátky se staví domů, aby ve dvě hodiny v noci probudil svoji ženu a syna a ukázal jim trosky něčeho, o čem je skálopevně přesvědčen, že to bylo létajícím talířem. Marcelův syn se pak v sedmdesátých a osmdesátých letech stane jedním z mála přímých žijících svědků.

Záhada se zahušťuje

8. července 1947 situace kolem „roswelského incidentu“ vrcholí. Marcel přijíždí se zbytkem trosek na základnu a zjišťuje, že informace o „létajícím talíři“ byla rychlejší než on. Situace se „vymyká kontrole“. Je uspořádána tisková konference, na níž jsou trosky prezentovány. Tiskový mluvčí základny vydává prohlášení, v němž potvrzuje, že letecká základna v Roswellu se stala majitelem létajícího talíře, který do té doby ležel na území jednoho ranče v Roswellu. Později je Haut obviněn z toho, že zprávu vydal bez konzultace se svým nadřízeným Williamem Blanchardem a zpráva sama je dementována s tím, že nešlo o talíř, ale o meteorologický balón.

První nejasnost je na světě a dodnes se debatuje o tom, zda zpráva byla dementována proto, že byla pravdivá a nebo že vznikla pod vlivem hysterie. Faktem je, že informace má oficiální ráz, dostává se k novinářům a 9. července se objevuje palcovými titulky ve všech novinách. Roswell se jednou provždy stává místem, kde ztroskotal létající talíř a kde se vláda pokusila zahladit stopy. Svědci jsou vyslýcháni a údajně i zastrašováni, oblast je uzavřena a prohledávána.

Za vším hledej média

V souvislosti s troskami se mluví o kovu, který nešlo ohnout, o jakési hliníkové fólii, o bílé a purpurové pásce s "hieroglyfy", o materiálu, který se po ohnutí vracel do původního tvaru. Nejčastěji se za bernou minci bere výpověď z roku 1981, v níž tehdy už dospělý Marcelův syn jasně říká, že "to, co jsem viděl v roce 1947, se nepodobalo v žádném případě běžnému ztroskotání letadla, které jsem kdy viděl." Trochu se ale zapomíná na to, že v jiných rozhovorech si Marcel zdaleka není jist tím, kolik symbolů vlastně na pásce bylo a jak vypadaly. Není divu, v roce 1947 mu bylo dvanáct let a o létajícím talíři slyšel poprvé až v okamžiku, kdy mu jeho otec trosky ukázal.

Za příběhem o ztroskotaném UFO stojí značnou měrou novináři. Jejich články už od 9. července 1947 mluvily bez jakýchkoli pochyb o tom, že u Roswellu havaroval létající talíř. Přitom byly nalezeny pouze trosky, z nichž žádná nevypovídala nic o tvaru onoho objektu, ani o způsobu, jakým byl poháněn.

Pitva mimozemšťanů?

Podle zastánců teorie „létajícího talíře“ mimozemského původu byla u objektu nalezena dokonce mimozemská těla. Jednalo se údajně o malé bytosti s velkou hlavou, výraznýma očima a vyzáblým tělíčkem. Byl zveřejněn dokonce film, na kterém byla natočena pitva jednoho z těchto mimozemšťanů na vojenské základně v Rosswellu. Později se zjistilo, že se jedná o podvrh. Materiál, na který byl film natočen, ještě nebyl v tu dobu používán. Firma Kodak však údajně přiznala, že tento typ filmu používala americká armáda dříve, než byla oficiálně zahájena dodávka na trh.

Celý případ Roswell od počátku provázejí podivné nepřesnosti a dezinformace nejen ze strany vlády, ale i ze strany svědků a novinářů. Otázkou například zůstává, proč byla 24. září 1947 na přímý pokyn prezidenta Harryho Trumana vytvořena operace Majestic 12, která se celým případem zabývala. A proč na jejím základě vznikl v prosinci téhož roku i projekt vojenského letectva SIGN, z něhož se o rok později stal projekt GRUDGE, pokračující pak pod názvem BLUE BOOK (Modrá kniha) ve zkoumání jevů UFO ještě dlouho poté.

Vláda něco tají

Mnozí z odborníků zabývajících se tímto fenoménem upozorňují na to, že jedním z možných vysvětlení takového zájmu ze strany americké vlády může být i to, že se administrativa USA snažila pomocí smyšlené historky zamaskovat skutečnou havárii vojenských prototypů nových létajících strojů, které startovaly z tajných vojenských základen, kde se podobné zbraně dodnes vyvíjejí.  Podle mnoha odborníků výzkumy začaly hned po válce a zapojili se do nich bývalí nacističtí konstruktéři a vědci. Existuje velké množství svědectví, že právě na těchto tajných základnách jsou vyvíjeny zbraňové systémy nové generace, tajná letadla, laserové systémy a další tajné zbraně, o kterých nemá veřejnost ani ponětí.

Mezi ty nejznámější patří již legendami opředená základna „Area 51“, ze které se postupem let stalo tak trochu klišé, ale zároveň stále patří k nejzáhadnějším vojenským objektům a je úzce spojena už s incidentem v Roswellu v roce 1947. Je zcela na místě se v této souvislosti ptát: Pokud byla vláda USA schopna v roce 1945 tajně sestrojit atomové bomby v podzemním městě (Projekt Manhattan), na čem mohou asi pracovat dnes?

Havarovalo v Roswellu UFO vyrobené u Prahy?

Oficiální vysvětlení vlády USA zní, že šlo o zřícený meteorologický balón. Podle jiných teorií šlo ve skutečnosti o zřícený neúspěšný sovětský experiment. Mnoho odborníků se také přiklání k možnosti, že šlo o pokračování tajného nacistického projektu super zbraně létajícího stroje „Zvon“, který v USA oživili němečtí nacističtí konstruktéři. Stroj ve tvaru zvonu se skládal ze dvou válců, které rotovaly proti sobě a docházelo přitom údajně ke vzniku nafialovělé látky pojmenované Xerum 525. Celá konstrukce dokázala létat, ale spotřebovala ohromné množství elektrické energie.  Podle očitých svědků, byl konstruován a testován poblíž Prahy. Němci údajně postavili 15 prototypů tohoto stroje. Jeho letové vlastnosti byly podobné, jako u vrtulníků nebo dronů, dokázal se pohybovat všemi směry a startoval kolmo vzhůru.

Do USA se plány tohoto létajícího stroje údajně dostaly v rámci operace Paperclip, kterou prováděla americká armáda na konci války. Ta spočívala v chytání německých inženýrů a vědců, kteří byli zapojeni do konstrukce raket V-1, V-2 a dalších tajných zbraní. Američané (ostatně stejně jako Rusové) sbírali tajné materiály, nákresy, plány, prototypy i hotové stroje a převáželi je do Spojených států. V Americe tak klidně žil Wernher von Braun, konstruktér V - 2, který stál i u zrodu amerického vesmírného programu.

Právě teorie tajné zbraně je podle mnoha odborníků pravdě zřejmě nejblíže. 

Redakce Protiproud: Není vyloučeno, že právě tehdy začala příprava jedné obří UFO-mystifikace, na kterou upozorníme v příštích dnech.

Zdroj. ZDEZDE

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky