Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Hořká lví trofej lynčovaného dentisty: Proč pokleslá zábava chrání některé druhy před vymřením? Lov dětí naopak pod ochranou státu. Politické kšefty stojí nad životem. Jednou přijde účet

Hořká lví trofej lynčovaného dentisty: Proč pokleslá zábava chrání některé druhy před vymřením? Lov dětí naopak pod ochranou státu. Politické kšefty stojí nad životem. Jednou přijde účet

11. 8. 2015

Tisk článku

Michal Semín si všímá mediálního nářku nad jedním zabitým lvem, který nápadně kontrastuje s lhostejností ke komerčně motivovanému zabíjení nenarozených dětí

Kdo si koncem července pustil některou z velkých amerických televizních stanic, měl velké štěstí, když se na něj z obrazovky ksichtil někdo jiný, než lev Cecil. Amerika a skrze ní celý „civilizovaný svět“ řešily, zda mý být zubař a příležitostný lovec Walter Palmer potrestán jen dlouholetým vězením či zda by jej raději neměl potkat osud shodný s tím, který přichystal králi zvířat. Připomeňme si krátce základní fakta. Cecil byl velkou atrakcí zimbabwského parku Hwange. Měl na krku obojek, značící, že byl předmětem „vědeckého výzkumu“.

Americký dentista si za 50 tisíc dolarů zaplatil dva oficiální průvodce, jejichž úkolem bylo vlákat lva do pasti a připravit k odstřelu. Palmer jej zasáhl šípem z luku, Cecil však zraněn z loviště utekl. Teprve po čtyřiceti hodinách, kdy byl opět nalezen, jej Američan zastřelil ranou z pušky. Kdyby jen Palmer předem tušil, co jej následně čeká, asi by se do Zimbabwe vůbec nevydal. Nyní čelí trestnímu stíhání a hrozbě odnětí svobody ve výši až 15 let. Je terčem tisíců výhrůžných emailů a telefonátů, v jejichž důsledku byl nucen svoji zubní ordinaci uzavřít. Jeho společenská reputace je v troskách.

Osudová rána

Na svou obranu tvrdí, že neměl sebemenší tušení o tom, že se obětí jeho lovecké vášně stal právě oblíbený Cecil. Na Palmerově příkladu vidíme, jak jediná událost může změnit dosavadní život člověka k nepoznání. Kdyby zastřelil jiného lva, nikdo by se o jeho úlovku, snad jen s výjimkou přátel a pacientů, nedozvěděl. Dál by si v klidu zubařil a ve volném čase sbíral další trofeje. A mediální popravčí by si museli najít jiný příběh, jímž by mohli manipulovat emocemi svých klientů.

Marnivost

Samozřejmě netvrdíme, že je na Palmerově jednání cokoli vznešeného. Zaplatit takové množství peněz za požitek z vítězství nad lvem může jen někdo, kdo ztratil povědomí o tom, co je to marnivost. Na odstřelu Cecila nebylo ani nic odvážného. Palmer útočil ze zabezpečené pozice, v níž mu nehrozilo, že bude bránícím se lvem napaden. Ani nezneškodnil šelmu, jež by kohokoli ohrožovala. Zabil jen pro své potěšení. Pokleslá zábava.

Čtěte ZDE: Pokyn z evropské Kominterny: Rusko má prolévat nevinnou krev. Trůn i oltář říkají NE. Morbidní kšefty na klinikách strýčka Sama. Obamův Nejvyšší soud versus Putinova „Opravdová rodina“

Bílý nosorožec

Na druhou stranu je třeba uznat, že kdyby neexistovaly parky, určené k lovu exotických zvířat výstředními milionáři, některé živočišné druhy by již z „divoké“ přírody dávno vymizely. Poplatky za lov jsou totiž využívány nejen k údržbě parků, ale především k péči o udržení či zvýšení početního stavu zvěře. Vezměme si za příklad bílého nosorožce. Podle oficiálních statistik jich v roce 1900 žilo pouhých 20 jedinců, v roce 2010 to bylo již 20 tisíc. Důvod? Existence soukromých parků, v nichž jsou tato zvířata chována pro kly (jež se navíc obnovují) a příležitostný lov.

Jakkoli tedy lze chápat rozhořčení nad způsobem, kterým byl Cecil zabit, pak mediální hon na lovce, do nějž se zapojila nejedna americká celebrita, je od hranice dobrého vkusu také značně vzdálen.

Krvavé kšefty pro lepší pleť

Zvláště pak na pozadí jiného aktuálního zabijáckého příběhu, o němž se diváci CNN ve srovnání se zabitím lva Cecila, nedozvěděli prakticky nic. Jak jsme již psali, v posledních týdnech zveřejnilo Centrum pro pokrok v medicíně několik skrytě natočených videí, jež dokazují, že Americká federace pro plánované rodičovství, známá jako Planned Parenthood (PP), prodává orgány z těl potracených dětí. Dozvěděli jsme se z nich (co jsme ostatně již dávno tušili), že jsou potraty v zařízeních PP prováděny s vědomím, že některé části usmrcených tělíček budou prodány překupníkům, jež je zprostředkují výzkumným centrům či farmaceutickým a kosmetickým firmám. Největším odběratelem orgánů nenarozených dětí je pak – navzdory tomu, že je obchod s lidskými tkáněmi, získanými z potracených lidských plodů, v USA nezákonný - vládní Národní zdravotní institut (NIH).

Zločinné spiknutí

PP je největší americkou organizací, poskytující ženám služby z oblasti „reprodukčního zdraví“: abortivní antikoncepci, chirurgický potrat či sterilizaci. Krásný příklad ideologizace jazyka, uvážíme-li, že tyto služby nemají nic společného ani s reprodukcí, ani se zdravím. Nejde přitom o z politického hlediska nevýznamnou společnost. Na jejích kongresech vystupují čelní politici obou stran amerického mocenského establishmentu. Jak prezident Obama, tak Hillary Clintonová byli a jsou PP sponzorováni, oba jí to pak vracejí tím, že se starají, aby byla finančně zajištěna příjmy z federálního rozpočtu. Každý Američan, jenž platí daně, tedy přispívá na chod organizace, jež se také živí lovem. Jeho obětí však nejsou  mocní lvi, ale malé bezbranné děti.

Svědomí se zvolna probouzí

Poprask, které zveřejnění videí vyvolalo – a který se v mediálního mainstreamu nijak viditelně neprojevil – však pod koberec nahrnout nelze. Díky internetu a tisícům amerických aktivistů, zapojených do obrany základního práva na život, se američtí zákonodárci nemohou tvářit, že o zločinném spiknutí mezi PP a částí politických a průmyslových „elit“ nevědí. Někteří z nich, většinou z řad Republikánské strany či nezávislí, usilují o to, aby byla PP zbavena příjmu z veřejných rozpočtů. V několik státech americké unie bylo zahájeno vyšetřování místních poboček PP. Přes to všechno se v americkém Senátu minulý týden nenalezl dostatečný počet hlasů na to, aby jednání PP odsoudil a příslušné penězovody k největší americké síti potratových klinik uzavřel. Je na místě otázka, zda by stejně neúspěšně dopadlo hlasování o vydání Waltera Palmera k trestnímu stíhání do Zimbabwe. Obávám se, že nikoli.

Není Cecil jako Cecil

Zatímco je Palmerova ordinace zavřená a zubař se před veřejností ze strachu o své zdraví a život skrývá, potratovým „doktorům“ v ordinacích „reprodukčního zdraví“ žádný bankrot nehrozí. Patří již dlouho do „slušné společnosti“ a nemusejí se proto obávat, že jim bude za zákeřný „lov dětí“ kýmkoli vyhrožováno. 

A to je asi nejotřesnější zpráva o nás: Pohoršujeme se nad zabitím lva Cecila, ale nad masovým vražděním lidských Cecilů neuroníme jedinou slzu.

Cena, kterou za to jednou zaplatíme, přesahuje všechny zdroje světa.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky