Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Obří kráter a smrtící tlaková vlna: Byl výbuch v Tchien-ťinu čínským 11. zářím? Výstřel v měnové válce. Kinetické varování z Pentagonu? Temná tušení čínských disidentů. Prozíravá cesta prezidenta Zemana do Pekingu

Obří kráter a smrtící tlaková vlna: Byl výbuch v Tchien-ťinu čínským 11. zářím? Výstřel v měnové válce. Kinetické varování z Pentagonu? Temná tušení čínských disidentů. Prozíravá cesta prezidenta Zemana do Pekingu

18. 8. 2015

Tisk článku

Josef Tichý komentuje náhlé ticho okolo ničivé exploze v čínském přístavu a uvažuje o teorii Mike Adamse, která vypadá „konspiračně“ jen na první pohled

Kdo viděl záběry z ničivého výbuchu skladiště chemických látek v čínském přístavu Tchien – ťin, měl by si klást mnoho znepokojivých otázek. Tak třeba tuto – proč o něj mediální mainstream, například ve srovnání se lvem Cecilem, projevuje náhle tak malý zájem?

pp

Snad proto, že vzhledem k očekávanému mlčení čínských státních úřadů o průběhu vyšetřování nemá dostatek informací a pouhé spekulování o příčinách tragédie považuje za ztrátu času? To není příliš pravděpodobné vysvětlení. K podobně zlověstným „průmyslovým neštěstím“ přeci nedochází každý druhý den. Je rovněž zajímavé, že o něm příliš nepíší ani ta média, jež jsou k oficiálním výkladům podobných událostí oprávněně skeptická. Proč asi?

Exploze v čínském přístavním městě Tchien-ťin 11. 8. 2015

Obyčejná exploze?

Je samozřejmě možné, že k výbuchu došlo v důsledku chybné obsluhy skladu či technické poruchy, o čemž by svědčilo i zatčení deseti osob, včetně několika manažerů společnosti, jež skladiště vlastnila. Při pohledu na velikost vzniklého kráteru a dosah ničivé vlny se však nelze ubránit pochybnostem o tom, že tak rozsáhlé škody způsobila „obyčejná“ exploze uložených chemikálií.

pp

Po explozi vznikl na místě kráter gigantických rozměrů

Kinetické zbraně

Se smělým výkladem, přišel známý a hojně citovaný americký „alternativec“ Mike Adams na svých stránkách Natural News. Domnívá se, že k explozi došlo v důsledku použití vesmírné kinetické zbraně, schopné zničit zvolený cíl kinetickou energií, vyvolanou extrémně rychle letícím projektilem. To rozhodně sci-fi není, protože je všeobecně známo, že na vývoji těchto zbrojních systémů se již delší dobu pracuje, a že již byly provedeny první úspěšné pokusy. Patřila exploze v Tchien-ťinu mezi ně?

pp

Čtěte ZDE: Světová ekonomika na hliněných nohou: Zachrání Řecko Čína? EU sklízí bouři, kterou zasela zavedením eura. Rozdíl mezi bankovními machinacemi ČLR a USA? Nula. Krach na dosah

Čtěte ZDE: „Utajený“ summit tří: Protiváha Americe i NATO. Sankce jako šance Ruska na změnu světových poměrů. Pojedeme čínským rychlovlakem? A což takhle zakroutit dolaru krkem?

Čína ohrožuje americkou hegemonii

Nutně následuje další otázka: Kdo by měl zájem na tom, aby se podobná zbraň použila právě proti Číně? Adams jednu z možných odpovědí nabízí a odvolává se přitom na informace od  čínských disidentů. Útok na sklad s vysoce jedovatými látkami prý měl být velmi důrazným varováním ze strany USA před kroky, jimiž Čína ohrožuje dominantní postavení dolaru a tedy i americkou hegemonii ve světě. A to reálný základ určitě má.

Je veřejným tajemstvím, že Čína již delší dobu rychle zvyšuje své zásoby zlata. Nestačí jí, že je jeho největším producentem, je zároveň i jedním z jeho nejaktivnějších kupců na světových trzích. Podle neoficiálních informací vlastní kolem deseti tisíc tun tohoto vzácného kovu. Pokud by to Čína potvrdila (oficiálně přiznává pouhou desetinu) vylétla by centrálními bankami uměle manipulovaná cena zlata do nebes, což by základy stávající globální finanční pyramidy jaksepatří otřáslo. Mnozí finanční analytici současně předpovídají, že se Čína (podobně jako Rusko) chystá na rozchod s dolarem coby rezervní měnou a přechod na nový platební systém – krytý zlatem.

Pokud by k tomu opravdu došlo, zhroutila by se americká ekonomika jako domeček z karet. A opět – nejde o sci-fi. Že se chce Čína od dolarového sevření perspektivně osvobodit, svědčí i řízená devalvace jüanu z minulého týdne: Ve třech po sobě následujících dnech snížila čínská centrální banka cenu čínské měny oproti dolaru téměř o 5%. Na přehřátých akciových trzích vypukla krátkodobá panika, neboť vše, co zvyšuje intenzitu probíhající měnové války, ohrožuje spekulativní bubliny, jež se na těchto trzích v posledních letech vytvořily. A nyní to nejzajímavější: Poslední devalvace přišla ve stejný den, kdy došlo k výbuchu v Tchien-ťinu. Od té chvíle se již Čína k dalšímu oslabení své měny neodhodlala.

pp

Čtěte ZDE: Válka o dolar jde do finále: Události v Hongkongu jako přes kopírák z kyjevského scénáře. Peking varuje USA. Rusko a Čína jdou po „zlaté“ hedvábné stezce. Juan už nic nezastaví?

Čtěte ZDE: Putinova zlatá past: Had požírá svůj vlastní ocas. Zlikviduje Rusko a Čína petrodolar? Umělé snížení cen je sebevražedné. A co se stane, až Západ nebude mít čím platit?

Obamovo varování

Mike Adams připomíná prohlášení-výhrůžku prezidenta Obamy z roku 2011, že na údajné kybernetické útoky proti USA odpoví všemi dostupnými prostředky včetně použití zbraní hromadného ničení. A hle - letos v červnu vydaly tiskové agentury zprávu, že Washington podezírá Peking z masivního kybernetického útoku, při němž byly zcizeny osobní informace miliónů zaměstnanců federální vlády a jejích smluvních zaměstnanců.

Stanné právo na obzoru?

Čínští disidenti, na něž se jako na své přátele Adams odvolává, tvrdí, že čínské úřady neposkytují o průběhu vyšetřování žádné relevantní informace. Na internetové síti je slovo Tchien-ťin vyhledávacími servery blokováno. Prý došlo k zatčení několika bloggerů, kteří se pokusili o tragické události v přístavu psát nezávisle na tom, co hlásají státní úřady a oficiální média.

Nejen v okolí Tchien-ťinu, ale i Pekingu údajně vznikají kontrolní stanoviště monitorující pohyb obyvatel. Turisté jsou nuceni hlásit policii odchod z hotelu, jinak jim hrozí zatčení. Mezi obyvateli se šíří zvěsti o tom, že koncem srpna bude na území obou měst vyhlášeno stanné právo. To vše krátce před tím, než 3. září proběhne oslava sedmdesátého výročí konce japonské okupace Číny, jíž Západ, s čestnou výjimkou prezidenta Miloše Zemana, ostentativně bojkotuje. Že by se jim do Číny nechtělo i z jiných důvodů, než jsou ty oficiálně sdělené?

Na lince Tchien-ťin - Praha

Netvrdíme, že se věci seběhly tak, jak je předkládá jindy poměrně spolehlivý Mike Adams. Vzhledem k četnosti falešných operací pod cizí vlajkou a probíhající hybridní válce mezi dvěma odlišnými koncepcemi světového řádu jsme však toho názoru, že dokud nebude tento na první pohled poněkud „konspirační“ výklad spolehlivě vyvrácen, má stejné právo na existenci, jako výklady oficiální. Možná, že i větší.

Jisté je přinejmenším jedno: Čína se definitivně přesunula do centra světového dění, v němž se rozhoduje i o budoucnosti nás, Tchien-ťinu značně vzdálených Středoevropanů. Stále si to, narozdíl od minulého i současného prezidenta naší země, málo uvědomujeme.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky