Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Petr Hájek: Pravda o autorech amnestie? Zemanův hradní kancléř lže, jako když Rudé právo tiskne!
Popisek: Pan Mlynář přestřelil. | Autor: Žertovná koláž: Ondřej Höppner

Petr Hájek: Pravda o autorech amnestie? Zemanův hradní kancléř lže, jako když Rudé právo tiskne!

27. 4. 2013

Tisk článku

Redakce Protiproud V exkluzívním vyjádření pro Protiproud bývalý vicekancléř prezidenta Klause Petr Hájek říká, že ví, kde Mynář své informace získal.

Protiproud: V dnešním Právu sdělil kancléř Miloše Zemana, že vypátral autory novoroční amnestie Václava Klause. Jste to prý vy, Ladislav Jakl a hradní právník pan Hasenkopf. Je to pravda?

Petr Hájek: "Je to absurdní smyšlenka typu Jedna paní povídala. Pan Mynář asi chce být jednak zajímavý, jednak předstírá, že splnil takzvaný slib, který nikdy splnit nemohl. Totiž že vypátrá jakési tajemné autory novoroční amnestie. To ale může říkat jenom těm, kteří si představují, že příprava amnestie je nějaký standardní daný proces. Ne. Prezident se rozhodne a udělí amnestii."

"Od pana Mynáře bláboly. Musel se to dozvědět někde na záchodě."

Protiproud: Nějak ji ale připravuje, ne?

Petr Hájek: "Samozřejmě. A může se radit se se svým nejbližším okolím o některých jejích aspektech."

Protiproud: U toho jste byl?

Petr Hájek: "Jistěže. Nejužší tým poradců tvořil vedle mě kancléř Weigl a šéf politického odboru Ladislav Jakl. V této sestavě jsme vedle jiných věcí pochopitelně občas probírali i některé otázky, které nám pan prezident při svých úvahách o amnestii kladl."

Protiproud: A pan Hasenkopf?

Petr Hájek: "Tady vidíte ubohost těch pomluv. Pan Hasenkopf u toho nikdy nebyl. Ptejte se Václava Klause, ale mohu autoritativně prohlásit, že pana Hasenkopfa ani pan prezident několik let ani neviděl, nemluvil s ním, nepotkal ho. Z toho vidíte, jaké jsou to od pana Mynáře bláboly. Musel se to dozvědět někde na záchodě."

"Pokud vím, pan Mynář si u své kanceláře nechává stavět luxusní koupelnu a toalety."

Protiproud: Proč právě tam?

Petr Hájek: "Pokud vím, pan Mynář si u své kanceláře nechává stavět luxusní koupelnu a toalety. Je možné, že než bude vše dostavěno, občas zatím někoho potká v těchto místech určených i pro hradní plebs. Výsledky jeho takzvaného pátrání by tomu odpovídaly. Je to hloupá pavlačová pomluva."

Protiproud: Jak tedy amnestie vznikala?

Petr Hájek: "Už jsme na to stokrát odpověděli. Nejen já, ale také kolega Jakl, s nímž jsem právě mluvil, ale především Václav Klaus. Není za tím žádné tajemství. Prezident přišel s rozhodnutím udělit amnestii a o některých jejích aspektech se s námi radil. Nic víc za tím nebylo a není. Jak říkám, bláboly pána, který chce být zajímavý."

"Vypovídá to o panu Mynářovi a poměrech v týmu prezidenta Zemana."

Protiproud: Mynář tvrdí, že vás tím chtěl prezident Klaus gentlemansky krýt.

Petr Hájek: "Před čím? Před kým? Před hysterickými reakcemi médií, která chtěla amnestii použít k jeho očernění na závěr funkčního období? To nedává smysl ani v první signální soustavě. Ale hlavně to vypovídá o panu Mynářovi a poměrech v týmu prezidenta Zemana. Představa, že by Václav Klaus něco jiného říkal pro média a něco jiného byla skutečnost, je vyloučená. Tak to na Hradě nechodilo. Nikdy."

Protiproud: Kancléř Mynář si prý pospojoval různé nitky...

Petr Hájek: "Ať řekne jaké! Neřekne nic. Bude se tvářit tajemně, toť vše. Opakuji: Jedna paní povídala, nebo zaslechl nějaké drby na hradních chodbách či toaletách. Lže jako když Rudé právo tiskne. Lituji prezidenta Zemana, že má takové v uvozovkách zpravodajce."

Protiproud: Jak s odstupem hodnotíte amnestii?

Petr Hájek: "Byla správná, potřebná a nutná. Lži kolem ní jsou jen mediální balast. Někdy si o tom můžeme na Protiproudu pohovořit důkladněji. Je to fenomenální, co se kolem této věci událo."




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky