Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zneužití odkazu 17. listopadu. Patří snad Albertov havlistům? Ostudné prohlášení pražských akademiků. Nesnášenlivost tehdy a dnes. Nechají si to současní studenti - a nejen oni - líbit?

Zneužití odkazu 17. listopadu. Patří snad Albertov havlistům? Ostudné prohlášení pražských akademiků. Nesnášenlivost tehdy a dnes. Nechají si to současní studenti - a nejen oni - líbit?

15. 11. 2015

Tisk článku

Michal Semín si pod dojmem jednoho nehorázného prohlášení klade otázku, zda si současní předáci Karlovy univerzity nezaslouží podobný osud, jako jejich normalizační předchůdci

Budu dnes ryze osobní. Kdybych byl současným studentem Karlovy univerzity, vážně bych zvažoval, zda proti jejímu vedení nevystoupit se stejnou razancí, jako my, jejich předchůdci, před 26 lety. Nebudu unavovat vzpomínkami na své kárné řízení a vyloučení ze studií, k němuž došlo jen pár dní před 17. listopadem. Stačí, když uvedu důvod: projevoval jsem se prý nesnášenlivě vůči tehdejšímu socialistickému zřízení. A soudruh děkan měl - samozřejmě - pravdu.

pp

Zase ta nesnášenlivost

A dnes se z prohlášení rektora UK a tří děkanů jejích fakult dozvídám, že účastí na plánovaném shromáždění Bloku proti islámu na podporu prezidenta Miloše Zemana na Albertově prý zneužiji „symbolické místo, spojené se studentským hnutím“. Tedy hnutím, jež jsem shodou okolností v roce 1989 spoluzakládal.

Motivován i vaším hanebným prohlášením – se po letech na Albertov vydám. Podpořit to, co se vám tak hnusí. Abych si jednou nemusel vyčítat, že jsem váš útok na zbytky naší „svobody a demokracie“ přešel mávnutím své holé ruky

V čem má ono zneužití podle názoru soudruhů akademiků spočívat? Stejně jako v roce 1989 – v šíření nesnášenlivosti.

„Představa, že by výročí 17. listopadu a symbolická místa spojená se studentským hnutím mohla být zneužita lidmi, jimž jsou netolerance, nenávist a nesnášenlivost naopak vlastní, stejně jako lidmi, kteří mají pro vzdělání, lidskou slušnost a kultivovanost pouze slova pohrdání, nás naplňuje hlubokým smutkem. Od všech takových projevů se proto co nejrozhodněji distancujeme, ať už by je vyjadřoval kdokoli. Odkaz 17. listopadu 1939 a 1989, spojený se svobodou a demokracií, budeme za všech okolností hájit.“

pp

Čtěte ZDE: Další bolševický výstřelek Sobotkovy vlády: Dokaž, že nejsi xenofob! Zákon proti „nesprávnému myšlení“. V hlavní roli veřejná ochránkyně bezpráví. Proč tzv. pravice neprotestuje? Komu zůstane „černý Petr“?

Čtěte ZDE: Patologická sedlina pražské kavárny: Kat Just opět seká hlavy. Pluralita v ČT podle staré bolševické metody. Pokrokový udavač včera, dnes i zítra

O jaké svobodě a demokracii ti "akademici" mluví?

Nevím, zda Tomáš Zima, Aleksi Šedo, Bohuslav Gaš a Jan Kratochvíl hájili - spolu se mnou - právo na svobodu v tehdejších přelomových okamžicích našich novodobých dějin. Na Albertově či kdekoli jinde. Spíše ne, ale pokud snad ano, tak jen nějakým nedopatřením. V případě současného rektora Zimy především proto, že byl v letech 1983 - 1990 členem extremistické a třídní nenávist šířící KSČ (o kádrovém profilu a neslavných činech soudruha Zimy přináší zajímavé svědectví jeho tehdejší spolužák Petr Potužník). Kdyby jim totiž svoboda s demokracií opravdu ležely na srdcích, nemohli by se nikdy podepsat pod prohlášení, podobná těm, jimiž nás bombardovali jejich normalizační předchůdci.

pp

Čtěte ZDE: Další provokace americké ambasády: Pátá kolona kádruje na území cizí mocnosti české politiky. Udavačka ze Stasi pracuje pro Merkelovou. Inspiroval se u ní Šimon Pánek?

Čtěte ZDE: Tajemství roku 1989: „Žvanivý vesnický sekretář“ Gorbačov jako pouhá tvář pro davy. Perestrojku řídili jiní. Z Kanady. Konspirační teorie, nebo opravdu všechno bylo jinak?

Podivné souručenství

Vůči Bloku proti islámu mohou mít různí lidé samozřejmě různé výhrady. Jedno však "Konvičkovcům" upřít nelze. Správně rozpoznali, že uměle vyprovokovanou a řízenou invazí migrantů z islámských zemí se některé svobody, jež jsme po listopadovém převratu získali, ocitají ve smrtelném ohrožení.

Důvodem přitom není jen machometánství valících se hrdých občanů budoucího evropského lidu – nad nímž se před pár dny rozplýval jistý TOPkníže z rodu, pyšnícího se useknutou hlavou Turka – ale i ideologie jejich podržtašků z multikulturně uvědomělé pražské kavárny. V obou případech jde totiž o proudy, jež nám – každý z jiného důvodu – chtějí vrazit roubík do úst. Stejně jako ti, proti kterým jsme demonstrovali v listopadu roku 1989.

Z čeho akademici vyvozují, že jediné pojetí „svobody a demokracie“, jež si smíme na Albertově připomínat, je to, jež ve skutečnosti vede k jejich zničení?

pp

Čtěte ZDE: Asselborn: Hrozí rychlý rozpad EU. Začal puč proti Merkelové? Viktor Orbán: migrační vlna je spiknutí k odstranění národních států. "Sněm" kolaborantů v Americkém centru v Praze a prohraná bitva dlouhé války

těte ZDE: Merkelová a Hollande - novodobí šafáři: Používají migranty jako zbraň. Konečný cíl - nová rasa. Svěrací kazajka národů praská. Kolik švů zbývá k výbuchu? Znovu na Albertov

Můžete si za to sami

Ze stejného důvodu by bylo zcela legitimní, kdyby se v úterý na Albertově pořádala demonstrace, požadující naše vystoupení z Evropské unie. Nebo snad víte – kromě výše zmíněného souručenství – o nějaké větší hrozbě, jimž dnes naše občanské svobody či demokracie vůbec čelí?

Akademici tvrdí: „Stará moudrost říká, že kdo o demokracii a o stav věcí veřejných každodenně nepečuje, přijde o ně. V dnešním překotně se měnícím světě to platí více než kdy jindy“.

Svatá pravda, soudruzi neobolševici. A právě proto – motivován i vaším hanebným prohlášením – se po letech na Albertov vydám. Podpořit to, co se vám tak hnusí. Abych si jednou nemusel vyčítat, že jsem váš útok na zbytky naší „svobody a demokracie“ přešel mávnutím své holé ruky. 

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky