Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Krokodýlí slzy černého nájemníka Bílého domu: Odzbrojení Američanů nabírá na obrátkách. Začíná v USA občanská válka? Je Obama tajným agentem Trumpovy prezidentské kampaně? V Evropě to půjde snáz

Krokodýlí slzy černého nájemníka Bílého domu: Odzbrojení Američanů nabírá na obrátkách. Začíná v USA občanská válka? Je Obama tajným agentem Trumpovy prezidentské kampaně? V Evropě to půjde snáz

7. 1. 2016

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková vyhlíží přes oceán, kde se odehrávají události, jež mohou zásadním způsobem ovlivnit nejen volbu příštího prezidenta nejmocnější země světa, ale i chatrné zbytky naší svobody

Prezident Obama pronesl v úterý projev v Kongresu, při němž slzel jako při alergickém záchvatu. Jeho řeč pro větší efekt uvedl otec jednoho z prvňáčků, které v roce 2012 na základní škole Sandy Hook postřílel Adam Lanza. Poté prezident vysvětlil, že "musí jednat" - Kongres prý totiž jednat "odmítá" a "je ohrožena národní bezpečnost". O co jde? O zbraně v rukou občanů. V Americe. Ale nejen tam.

Zásadní otázka je: Proč právě teď? Týká se i nás. Více, než si myslíme.

Prezident krokodýlů

V dokonale zrežírovaném emotivním výstupu Obama cedil krokodýlí slzy a svěřoval se, že ho "dohání k šílenství", když myslí na útoky, jako byla Sandy Hook. Na pohled velmi přesvědčivé. Na ten druhý cosi nesedí. Obama totiž divadýlkem na kongresové scéně obhajuje sérii administrativních nařízení, které mají jediný účel: odteď bude při jakékoli transakci se zbraní nejen možné, ale i nutné kontrolovat minulost nabyvatele a jeho "duševní zdraví" - přičemž dosud tak museli činit jen federálně registrovaní prodejci zbraní.

PP

Zase: Na první pohled téměř rozumné. Na ten druhý má celá "transakce" jediný účel: omezit a ztížit prodej zbraní, který byl a dosud je jedním ze základních pilířů americké svobody. Ozbrojený národ je totiž pro federální vládu - za předpokladu, že by třeba chtěla uskutečnit "ústavní převrat" - značným nebezpečím.

Je ale možné, že jde celá záležitost ještě hlouběji? Jde snad o předehru k mnohem většímu "divadlu" - které bude mít dost možná po "premiéře na Broadwayi" reprízu i u nás?

Argumentace Sandy Hook a podobnými neštěstími je jistě právě tak nemyslná, jako manipulativní. Většině lidstva se při pomyšlení na rozstřílené sedmileté dětičky příhodně zatmí mozek a dále nepřemýšlí. Jenže: stejně jako Adam Lanza, ani většina pachatelů podobných násilností (včetně údajných "teroristických útoků" v San Bernardinu na sklonku loňského roku) žádný záznam v trestním rejstříku před útokem nemá. Není na žádném "seznamu podezřelých z terorismu" a už vůbec není prohlášena za duševně nemocné či nepříčetné. O Lanzovi, na nějž se prezident s profesionálně vygenerovanou vláhou v očích odvolával, víme, že "lékaři specializovaní na mentální zdraví, kteří ho prohlédli, nekonstatovali nic, co by pomohlo předvídat jeho budoucí činy". Podobné omezení tedy samozřejmě žádné další Sandy Hook nezabrání.

Čtěte ZDE: Záhada v San Bernardinu: Další útok v době policejního cvičení. Obamovi se tragédie v Kalifornii hodila. Hollandovi a Bruselu zase pařížský masakr. Sobotka nás odzbrojí i s Uherským Brodem. Je všechno jenom náhoda?

Občanská válka?

Čemu by ale zabránit mohlo? Možná, že blížící se občanské válce. Ve Státech už to zase lokálně vře a je otázka, zda lokální vření nemůže přerůst ve všeobecné. Je snad toto důvodem, proč se Obama rozhodl jednat? 

Federální budovu v Oregonu okupují rozzuření rančeři a volají patrioty z celé země na pomoc. Ammon Bundy, neoficiální vůdce a mluvčí "vzpoury", je jedním ze čtrnácti dětí rančera Cilvena Bundyho. Celá rodina - mimochodem mormonská - se již léta pře s "federály" o kus země, který jim podle jejich názoru patří. Stát si myslí něco jiného: chce prý na pozemcích mít přírodní rezervaci, rančeři, nerančeři. Rančeři vědí své: "Přírodní rezervace je jen nástroj, který vláda už mnoho let používá k tomu, aby místním zabrala půdu a další zdroje," říká Bundy. Situaci mírně komplikuje fakt, že půda dost možná nepatří ani rančerům, ani státu, ale indiánům - ale ti se tentokrát zatím neozývají.

Vleklý spor "černého otce" z Washingtonu s bílými rančery postupně přerostl až v ozbrojený střet na konci března 2014. Bundyho rodina a jejich přátelé a podporovatelé důsledně trvali na svém: nepoužijeme sílu - pokud se nás nepokusíte napadnout. Nakonec - vlastně vyhráli. Nikdo je nerozstřílel a "zlé krávy" zůstaly na "federálních" pozemcích - bezplatně.

Jenže "federálové" se vůbec nevzdali. Poslední kolo vleklé partyzánské války zahrnovalo uvěznění dvou rančerů, kteří v roce 2001 docela racionálně vypalovali pozemky, z nichž jim podle nich na pole nalétával plevel a bodláčí. Jenže ony plochy byly na federální půdě, respektive v rezervaci. Rančeři šli sedět. A když z vězení vylezli, federální soud je před nedávnem poslal za totéž do vězení znovu - tentokrát do věznice s příhodným jménem Terminal Island (něco jako Popravčí ostrov) až v Kaliformii.

Jak se stát teroristou? Zkuste bránit svůj majetek

To je samozřejmě naprosto bezprecedentní porušení zákazu dvojího procesu, jednoho z pilířů americké (a každé aspoň trochu spravedlivé) justice. Jenže federální soud farmáře odsoudil na základě protiteroristického (!) zákona, v jehož případě občanská práva, včetně toho na spravedlivý proces, neplatí. Kohokoli lze tedy odsuzovat za stejný čin znovu a znovu.

A tak farmáři odpověděli protitahem. Po sérii mírových protestů (po kterých samozřejmě ani pes neštěkl) obsadili federální budovu v rezervaci. Říkají, že nepoužijí sílu, pokud nebudou přímo napadeni. Přesto se ze státu loajálních médií dozvídáme, že jde o "útok". A rančeři jsou, jak jinak, na sociálních sítítch nazýváni "teroristy"

Že by vítr foukal odtud? Je to možné. Jsou tací, kteří si myslí, že rozsáhlé vojenské cvičení zvané operace Jade Helm proběhlo vloni v létě přesně jako příprava na podobnou situaci, a že se možná díváme na zárodek americké občanské války číslo dvě (či snad číslo jedna, pokud agresi severních států proti jižním v 19. století za "občanskou" válku v pravém smyslu nepokládáme). 

Čtěte ZDE: S holýma rukama vstříc teroru: Proč nás potřebuje totalitní EU odzbrojit. Křik bezmocného diktátora. Chceme další milióny mrtvých? Přijde čas na občanskou neposlušnost

Plán B: Nepohodlní, šílenci a teroristé

Není to nemožné - ale je to spíše nepravděpodobné. Ani loňské dramatické události neměly podobnou dohru. "Pochod na Washington", který s takovou slávou organizovali nespokojení patrioti hned poté v květnu, skončil trapným fiaskem: z miliónů se staly desítky. Situace v Oregonu je proto pravděpodobně spíše lokální "válkou", která by v globální konflikt přerostla jen za skutečně příhodné situace. A ta ještě není: Dosud (přes rekordních 106 milionů Američanů na potravinových dávkách) je co jíst a funguje televize.

Pravděpodobnějším se jeví, že jde o plán na odzbrojení občanů v mnohem větším měřítku. Liberální servery totiž okamžitě začaly informovat o tom, že se jedná o dlouho připravovaný plán. Jeho součástí mělo být i zavedení takzvané "Obamacare", tedy bezplatného přístupu ke zdravotní péči. V jejím rámci se zvláštní důraz kladl na "přístup ke službám z oblasti mentálního zdraví". Jinými slovy: byla a je snaha získat data o psychickém stavu co největší části populace - a "přihlásit je" k nějakému "spolehlivému" lékaři, pro kterého už nebude problémem potenciální potížisty prohlásit za "nepříčetné" - a tudíž neschopného vlastnit zbraň. 

Jak vysvětluje slavný "Health Ranger" Mike Adams, lékaři k tomuto "prohlášení" nepotřebují žádná "tvrdá data", stačí jejich "odborný názor". Objevují se dokonce hlasy, které poukazují na to, že v minulých letech začali psychologové prohlašovat, že například "popírání globálního oteplování" je psychická porucha. A Obama "popírače" na nedávném pařížském "oteplovacím" summitu prohlásil nepřímo za teroristy

Argumentace plánem na omezení svobody je logická, jednoduchá a pravděpodobná - přes všechnu úvodní "konspirační neuvěřitelnost". "Věc globální oteplování" je výborným příkladem. Kdokoli se bude protivit establishmentu či mít jiný než oficiálně přípustný názor, bude preventivně označen buď za "teroristu", nebo "šílence", a tudíž mu budou suspendována občanská práva. Především právo nosit zbraň, které odedávna zajišťuje zákonů dbalé občany proti zvůli vlády (zákonů nedbalí občané si totiž zbraně opatří, ať je to povoleno, nebo ne).

Plán C: Chce Obama pomoci Trumpovi?

Vyskytl se však ještě zajímavější názor: podle něj jde o podobné plány až ve druhém plánu. V tom prvním se ale vede především předvolební boj. Jenže na první pohled tak nějak naruby. 

Mike Adams tvrdí, že Obama - kterému v nadcházejících listopadových volbách osobně vůbec o nic nejde - prostě usiluje o zvolení Donalda Trumpa. To, jak bezohledně protlačil regulaci proti vůli Kongresu, totiž zvedá republikánské voliče ze židle. A "bojovník za svobodu" Trump už se vyjádřil, že "nenechá Obamu zlikvidovat druhý ústavní dodatek" (který svobodu nosit bez omezení zbraň občanům Spojených států zaručuje). 

Podle Adamse je prý celá prezidentova šaráda tedy především polibek smrti, který odcházející prezident vtiskl na profesionálně nalíčené tváře Hillary Clintonové. Tu údajně nenávidí už od dob, kdy mu zavařila v kampani a pustila do oběhu historii o tom, že se nenarodil v USA, a je tedy nezpůsobilý pro prezidentský úřad. Kromě toho prý chce, aby Republikáni schytali blížící se nevyhnutelný ekonomický kolaps Spojených států, z něhož by pak "lid" nevinil demokraty.

Je to možná trochu krkolomná úvaha - ale jen pohledem odtud, z Evropy. Důvod pro nepřímou pomoc Trumpovi ale může být ještě jiný. Pokud se "muži v pozadí" v rámci svých globálních geopolitických plánů rozhodli  "přeřadit na druhý stupeň", pak by byl na pořadu dne formální ústup Ameriky z agresivní pozice světového hegemona. Jakýsi "nový izolacionismus". K tomu by byl "prezident Trump" optimální uvěřitelnou postavou. 

Čtěte ZDE: Zápas o legálně držené zbraně na obou stranách Atlantiku: Proč vládnoucí elity tolik touží odzbrojit občany? Vztah mezi kriminalitou a držením zbraní je opačný, než tvrdí "omezovači". Mráz opět vane z Bruselu

Jsme jen ovce na porážku?

Ať tak či tak, tlak na odzbrojení veřejnosti není jen americkou záležitostí. Dokonce naopak: Tam bude obtížnější jej prosadit. Proto ta "salámová metoda", při níž je nutné i divadlo s uslzeným prezidentem - nositelem Nobelovy ceny míru - kterého americkými zbraněmi (a vojáky) zavražděné tisíce dětí na Blízkém a Středním východě, v Africe či Asii (a zvolna také v Evropě) kupodivu nedojímají. Jeho dramatická "válka proti ozbrojeným občanům" by však měla zajímat také nás.

Můžeme si být totiž jisti, že Brusel, respektive naše "europrotektorátní" sobotkovská vláda, míří stejným směrem. Ti, kteří se ještě nevzdali představy, že někdy budou muset bojovat o zachování zbytků svobody vlastními silami, by se tedy podle tohoto "meteorologického varování" měli raději rychle zařídit: na obzoru jsou totiž pořádné bouřky, proti nimž zpřísňování podmínek pro získání zbrojích průkazů je jen legráckou. 

Dobře informované zdroje Protiproudu sdělily, že již nyní dostali naši policisté "interní pokyn", aby pro jistotu nedávali nové "zbrojáky" nikomu, pokud ho jen trochu bude možné od zkoušek vyhodit. Česká veřejnost na problém zatím tak trochu "pacifisticky" kašle. Navzdory vícekrát opakované protektorátní zkušenosti s totalitou ji nechává "občanské odzbrojení" poměrně chladnou. 

Ne tak třeba Číňanky naturalizované v USA. Jedna z nich vzkázala Obamovi: "Byla jsem otrok už jednou, podruhé se zotročit nenechám," a poslala mu svou fotku s americkou vlajkou a samopalem v ruce. 

Amerika je v tomto smyslu stále ještě jiná. V Evropě by už byla v lochu.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky