Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Drang nach Deutschland: Hitlerova Kniha zla jde v Německu na dračku. Má snad vůdce návod pro Němce, jak z migrantské šlamastyky ven? Mein Kampf v ulicích (nejen) německých měst. Unijní občanská válka?

Drang nach Deutschland: Hitlerova "Kniha zla" jde v Německu na dračku. Má snad vůdce návod pro Němce, jak z migrantské šlamastyky ven? Mein Kampf v ulicích (nejen) německých měst. Unijní občanská válka?

13. 1. 2016

Tisk článku

Ondřej Höppner se zamýšlí nad původním názvem Hitlerovy knihy "Roky boje proti lži, hlouposti a zbabělosti" a popisuje význam těchto slov v dnešním Německu, kde se již smí Mein Kampf opět tisknout a prodávat

Kniha Mein Kampf (Můj boj) od Adolfa Hitlera se vynořila na pultech německých knihkupectví 1. ledna, jen pár hodin po sexuálních výpadech imigrantů proti německým ženám v Kolíně nad Rýnem a dalších městech. Osud má, zdá se, zvláštní smysl pro ironii.

Německo úpící pod uprchlickou vlnou se opět ocitlo na křižovatce a jako vždy do toho vtáhlo celý kontinent. V sázce je jeho další směřování i budoucnost celé Evropy. Stejně jako v době, kdy vyšel Mein Kampf poprvé. A opět hrají klíčovou roli "ti druzí". Zatímco dříve vedla německá cesta směrem ven (Drang nach Osten), dnes je tomu přesně obráceně. Německo o svůj Lebensraum nebojuje, ale naopak se o něj dělí. To, co se odehrává nyní, je Drang nach Deutschland.

Adolf a Angela

Německo zaplavuje "rasa", kterou kancléř Hitler považoval za méněcenou. Kancléřka Merkelová ji naopak povyšuje nad Němce, respektive ji před Němci chrání (ve spolupráci s médii). Jako by kancléřka splácela Evropě dluh, o jehož splacení nikdo nežádal - a paradoxně dosahuje stejného výsledku jako ten, za nějž se tím zřejmě omlouvá.

Obě zrcadlově obrácené situace jako by ztělesňovaly absolutní zlo (Adolf) a absolutní dobro (Angela) – a obě jsou těhotné extrémismem, ústícím do jasné radikální vize, která údajně "všechno vyreší". Kdo první vysloví tu magickou větu, to "správné" heslo, které pohne dějinami?

O propojení těchto dvou světů dobra a zla s humornou nadsázkou vypovídá obrázek, který  poté, co jsme jej v českém prostředí zveřejnili, koluje na sociálních sítích: Adolfovi sedí na kolenou malá blonďatá holčička s černou mašlí. Vůdce říká: "Až budeš velká, Angelo, zničíš celou Evropu."

Čtěte ZDE: Sexuální agrese ve jménu Alláha: Organizované řádění imigrantů bylo koordinováno z jednoho centra. Více než 100 napadených žen a dívek. Ohavná tvář německých médií. Vidí peklo a křičí ráj!

Takže vědecky: Byl to jeho boj, ne náš

Autorská práva na knihu Mein Kampf, která od konce války vlastnilo Bavorsko, dne 1. 1. 2016 pozbyla platnosti (70 let po smrti autora) - a může ji tak vydat kdokoli. Německé instituce udělaly všechno pro to, aby obávaný "propagandistický" dopad vydání kultovní "Knihy zla" byl co nejmenší.

Kniha vyšla hned první den po vypršení lhůty, vydal ji státem kontrolovaný bavorský Institut moderní historie a byla doplněna kritickými poznámkami tak košatými, že tvoří dvě třetiny jejího obsahu. A aby to měli "zájemci" ještě složitější, vyšla ve dvou svazcích a za (v přepočtu) takřka 1 500 Kč. Takže - zašpuntováno. Tedy alespoň zdánlivě.

Po nákladu 4 tisíce výtisků se totiž jen zaprášilo. Ještě než kniha vyšla, měli vydavatelé a knihkupci patnáct tisíc objednávek. Vydavatel vydal méně knih, než byla prokazatelná poptávka. Obálka knihy je šedá, bez podobizny diktátora, s prostým nápisem "Mein Kampf, eine Kritische Edition".

Kapacitu prodeje knihy lze odhadnout poměrně přesně - Mein Kampf vyšel před několika lety v češtině (jeho vydavatel byl vláčen po soudech a zproštěn "viny" až po několika odvoláních). Prodalo se 90 tisíc výtisků, než zasáhla policie.

V Německu by se knihy - pokud by byla volně "vpuštěna na trh" - mohlo prodat až milión výtisků. Což je (jaká náhoda!) zhruba tolik, kolik je nových imigrantů. (Knihy Mein Kampf se po jejím vydání v roce 1925 prodalo 12 milionů výtisků - a to pouze v Německu, protože Hitler nechtěl, aby byla přeložena do jiného jazyka.)

Čtěte ZDE: Rachot velkého zhroucení se rozléhá Evropou: Migrantský teror a lidový hněv. Stojíme na osudové křižovatce. Americká inspirace k odsunu vetřelců. Pevný plot - aneb po dobrém to nepůjde. "Slávek" musí jít od válu

Imigranti mohou vše, Němci jim to platí

Mein Kampf není žádný historicko - politický exkurz, pouhý objekt zájmu sběratelů a snobů, žádná zaprášená vykopávka typu Marxova Kapitálu. Jde o jasně formulovanou ideologii, propagandistickou vizi velkého Německa, definici "vyvolené rasy", která je historicky předurčena a "povinna" vládnout. A Mein Kampf je kromě jiného také návodem, jak toho dosáhnout.

Pro mnohé německé čtenáře (politiky, občany) by se (navzdory kritickým vysvětlujícím poznámkám) mohla snadno stát vodítkem, jak naložit s tíživou přítomností, jak se dívat na to, že "imigranti mohou vše a Němci jim to ještě platí".

Jeden příklad za všechny: Po sexuální agresi imigrantů proti německým ženám v Kolíně nad Rýnem a spol. policie tápe a vyšetřování se vleče. Následnou demonstraci německých občanů proti imigrantům policie rozežene vodními děly a zatýká jako na běžícím pásu. Média navíc označí německé demonstranty za extrémisty ve složení: fotbaloví chuligáni, motorkáři a vyhazovači (!).

Německo jako by dnes zažívalo 70 let po vydání stejnojmenné knihy vlastní Mein Kampf.

pp

Čtěte ZDE: Kaddáfí se nemýlil: Znásilňování, teror a chaos je v Evropě už realitou: Muslimské invazní jednotky si otestovaly politiky, policii i obyvatelstvo. Merkelová může couvnout jen do propasti. Strhne s sebou i Sobotku? Na řadě jsou činy

Lež, Hloupost a Zbabělost

Původní název knihy Mein Kampf byl "Roky boje proti lži, hlouposti a zbabělosti", který prosazoval Hitler. Autorem názvu Mein Kampf je zřejmě Hitlerův tehdejší spoluvězeň Rudolf Hess, budoucí Vůdcův zástupce (Hitler knihu napsal v roce 1924 ve vězení v Landsbergu, kde seděl po neúspěšném "Pivním puči").

Část německé veřejnosti má dnes pro politiku kancléřky Merkelové stejná epiteta, jaká použil Adolf Hitler v původním názvu své knihy Mein Kampf, tedy Lež, Hloupost a Zbabělost.

Lež – protože německá média, přímo či nepřímo kontrolavaná státem, informovala o masové sexuální agresi imigrantů proti německým ženám pozdě a zkresleně, respektive doufala, že se to podaří utajit (jako se dařilo již mnohokrát před tím, když útoky nebyly tak masivní a koordinované). O tom, co se v Kolíně opravdu stalo, se veřejnost dozvěděla až po tlaku sociálních sítí.

Hloupost – protože pozvat do Německa imigranty může (pokud to není ještě mnohem horší) jen hlupák nebo pomatený humanista.

Zbabělost – protože německá politická elita se zdráhá přiznat chybu.

Úloha žen v dějinách podle Hitlera

V knize Mein Kampf jsou obsáhlé pasáže věnované ženám. V Hitlerově pojetí jsou ženy opakem toho, kam směřují v dnešní společnosti a po čem volají feministky (jejichž ideologický Mein Kampf právě kulminuje).

Hitler byl dalek jakékoli snahy o takzvanou "rovnost pohlaví", natož kvót ve vedení firem. Naopak - vymezoval přesné hranice úlohy muže a ženy. Požadoval, aby se "německé ženy vrátily ke svému původnímu poslání matky a hospodyně. Smyslem jejich života je rodit silné a zdravé muže - bojovníky. Porodí-li holčičky, budou pak ony jako matky prostřednicemi k plození rasově dokonalých mužů."

Paradoxně je tak Hitlerovo pojetí úlohy žen ve zjednodušené interpretaci podobné tomu, jak ji chápe islám - žena je od toho, aby rodila děti a starala se o muže - bojovníka. Imigranti útočící v Kolíně nad Rýnem (a na mnoha dalších místech v Německu a Evropě) tak ze svého pohledu nedělali nic špatného - prostě se chovali "jako doma". Žena je z jejich pohledu především sexuální objekt a následně matka, která rodí muže - bojovníky. Drsný střet dvou kultur, minulosti a přítomnosti, jež vydání Mein Kampf symbolicky završuje.

pp

Čtěte ZDE: Německo je v šoku ze sexuálních útoků imigrantů: Skutečný rozsah invaze islámských vetřelců si však ještě tamní veřejnost neuvědomuje. Profesor Kovácz: Němci se ve své zemi stanou brzy menšinou. Co to znamená pro nás?

Zničení Evropy

Nabídněme jeden z možných scénářů jak to všechno dopadne v "optimistické" variantě: Německo se  v občanské válce (ať už bude mít jakoukoli podobu) neocitne. Nedojde k masovému lynči přistěhovalců. Angela Merkelová "přežije" a za pomoci propagandy médií přesvědčí voliče, "že si sama sní, co uvařila" - a ve volbách 2017 opět uspěje.

Cestou k volebnímu úspěchu Mutti Angela prosadí vyšší kvóty pro členské státy Evropské unie (pokud bude pokračovat příliv uprchlíků stejnou silou, bude v Německu v roce 2017 ne jeden, ale 3,5 miliónu "čerstvých" imigrantů). Tím současně nutně výrazně posílí strany, které mají antiimigranský program a Německo bude balancovat na hraně nacionálního socialismu (převlečeného do jiného názvu). Část imigrantů nebude čekat, jak to v Německu dopadne, a dá se do pohybu Evropou. Půjdou všude tam, kde nejsou ploty.

Splní se tak proroctví z vtipu o Hitlerovi s malou Angelou na klíně: Evropa bude zničena. Z jistého úhlu pohledu ještě hůře než za Hitlera, protože půjde o zničení nevratné - nebo vratné jen za cenu celoevropské "občanské" války. Něco jako válka severu proti jihu, která teprve v krvi zrodila Spojené státy americké. Možná že právě tam vše směřuje. Bruselský Mein Kampf.

"Dějiny se obvykle opakují dvakrát", tvrdil Karel Marx. "Nejdříve jako drama a později jako komedie." Zatím to ale vypadá, že se jako v mnohém jiném mýlil.

Komedie se nekoná.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky