Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nic není náhoda: CERN i Bilderberg mají stejný rok narození. Sto tisíc sluncí a temná substance. Otevírá urychlovač částic pod Ženevou novou dimenzi? Lesk a bída konspiračních teorií ve světě spiklenecké praxe

Nic není náhoda: CERN i Bilderberg mají stejný rok narození. Sto tisíc sluncí a temná substance. Otevírá urychlovač částic pod Ženevou novou dimenzi? Lesk a bída konspiračních teorií ve světě spiklenecké praxe

30. 1. 2016

Tisk článku

Pavel Kopecký se zamýšlí nad fenoménem takzvaných spikleneckých teorií a pozastavuje se nad velmi záhadným a potenciálně smrtelně nebezpečným zařízením nacházejícím se jen několik stovek kilometrů od nás

Ve stejném roce, kdy byl založen exkluzivní iluminátský klub Bilderberg (1954), vznikla i Evropská organizace pro jaderný výzkum (CERN - Conseil Européen pour la recherche nucléaire) se sídlem v Ženevě. Náhoda?

Bilderberg spojující dodnes důležité hráče světové politiky, ekonomiky, financí, průmyslu včetně toho vojenského, vědy a médií, bez jehož posvěcení se prý neodehraje žádné klíčové rozhodnutí ve světě - včetně válek, "teroristických útoků" i migračních vln - musí dle mnohých být zákonitě spojen s CERN více, než jen rokem svého vzniku. 

Vítejte ve světě spikleneckých teorií? Kdepak. Spíše spiklenecké praxe - a to je ještě o patro výš (říká spiklenecká teorie poučená praxí).

Spiknutí? Ano, ale...

Konspiračních teorií, neboli teorií spiknutí, existuje celá řada. Jejich zastánci jsou přesvědčeni (a snaží se dokázat), že vlády, tajné služby, mocné korporace nebo mezinárodní organizace či tajné spolky a jejich představitelé s námi nehrají čistou hru. To lze bezpochyby podepsat.

S pátráním po spiknutích úzké skupinky mocných tohoto světa proti manipulované většině je ovšem současně jistý problém. Skutečnost, že internet, multimédia a moderní komunikační technologie, v kombinaci s bujnou fantasií, nedostatečnou odborností a špetkou té paranoie na straně příznivců "Akt X" tvoří živnou půdou pro mnohé omyly a "hoaxy", je nevyhnutelná a nezpochybnitelná. To ovšem velmi dobře hraje do karet skutečným spiklencům, o jejichž existenci rovněž není pochyb, a to již po několik století. Snaha o odkrývání skutečných konspirací bývá pak snadno a bez násilí vykázána do světa "šílených" spikleneckých teorií, což badatele obvykle znevěrohodní a umlčí lépe než přímý mocenský atak.

Mnozí badatelé se navíc vlivem nedostatku informací a mezer ve vzdělání pouštějí na tenký led a dopouštějí se vyloženě chybných dílčích závěrů, byť jádro problému zůstává relevantním předmětem bádání. Na tyto přešlapy stačí výběrově poukázat, případně je zveličit špatnými překlady, či divokými diskusemi na internetu. A je po problému, neboť v očích manipulované většiny veřejnosti celé toto téma pak patří jen šílencům.

Čtěte ZDE: Iluminátská skupina Bilderberg: Převodová páka a mozkový trust světovlády. Bude jejich pokus o zničení národních států úspěšný?

Čtěte ZDE: Letošní Bilderberg je pokračováním jednání G7: David Rockefeller tam oslaví sté narozeniny. Dostane jako dárek plán na Putinovu hlavu? Chystají nám otroctví - a my mlčíme

Opatrnost je na místě

Lidová moudrost praví, že není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu. I když budeme co nejvíce přísní a skeptičtí vůči zkoumanému "konspiračnímu" problému a dojdeme k závěru, že se nachází zcela mimo realitu, stále to může signalizovat "konspiraci na druhou". Tedy, že existence a falešné živení nějaké teorie je pouhým zastíracím manévrem pro něco ještě závažnějšího, než byla teorie domněle zpochybněná či vyvrácená.

Jinými slovy – pokud v jednu chvíli dojdeme například k závěru, že systémy jako HAARP či CERN primárně neslouží nekalým cílům, v žádném případě to neznamená, že se do nich neinvestují velké peníze se záměry méně ušlechtilými, než jsou ty oficiálně deklarované. Dokonce je to nevyhnutelné. A právě CERN je pro ilustraci této skutečnosti perfektním příkladem.

Urychlovač

Velký hadronový urychlovač (LHC) je největší urychlovač částic na světě. Pracovat začal v září 2008. Je umístěn v podzemí na území mezi francouzským pohořím Jura a Ženevským jezerem ve Švýcarsku. Tvoří jej kruhový tunel o obvodu 27 kilometrů v hloubce až 150 metrů pod zemí.

Podrobný popis zařízení vyžaduje vysoce odbornou terminologii, což je vždycky dobrá kulisa pro zakrytí jiného než deklarovaného cíle. Skutečností však je, že i mnozí významní mainstreamoví vědci opakovaně vyjádřili znepokojení, že LHC může způsobit katastrofu, která by mohla zničit Zemi (vytvoření stabilní černé díry nebo zvláštní hmoty, která by byla stabilnější než nám známá hmota). Vědecké kapacity, které za urychlovačem stojí, říkají, že je to velmi nepravděpodobné, avšak že to není možné důkazem vyvrátit. Tím nás ovšem sotva uklidní - spíš naopak.

Znepokojivé skutečnosti

Některá specifika urychlovače LHC mohou naše znepokojení dále zvyšovat. Urychlovač je nejen největším strojem na světě, ale také jednou z největších záhad. Skládá se z 9.600 supermagnetů stotisíckrát silnějších než je gravitace Země. Protony v sedmadvacetikilometrovém LHC uskuteční přes jedenáct tisíc oběhů za sekundu. Stroj dokáže na krátký okamžik vyvinout teplotu stotisíckrát větší než je v jádru Slunce. Tedy nepředstavitelné množství energie držené na jednom místě. Odtud pramení vědecké obavy, které znějí jako ze sci-fi filmů (otevření dveří do jiné dimenze a tak dále).

Pro konspirační teorie hraje velkou roli rovněž geometrie zkoumaných objektů či symbolika log a emblémů organizací. I největší skeptik proto musí ustrnout při zjištění, že "majitelé a stvořitelé" CERNu nejen vytvořili logo připomínající symboliku boha Šivy (jemuž je v hinduismu přidělena úloha ničitele vesmíru), ale že socha tohoto pohanského mýtického božstva je umístěna přímo u sídla CERN v Ženevě! Ale zdaleka ne jen to.

Čtěte ZDE: Záhada protažených lebek: Jsou vzrušující nálezy v Peru důkazem mimozemského života? Nejednoduché řešení archelogické hádanky. Zelená pro E.T. - červená pro upíry. Co mají společného Čelákovice a Paracas?

Čtěte ZDE: Temné rejdy v příšeří za Neptunem: Objevili vědci Devátou? Planeta údajných “tvůrců lidstva” prý nalezena. Co to znamená pro náš svět? Přelom, kterého jsme si nevšimli

Otevírání bran

Existují mnohé relativně dobře podložené spekulace o primárně vojenském charakteru tohoto údajně "čistě vědeckého" experimentování. Řada teorií hovoří o účelech děsivějších, než byly ty nejdivočejší teorie o tajných zbraních, které se v posledních desetiletích objevovaly.

Co více, podle některých komentátorů se zde dostáváme do oblasti, kde se věda atakuje transcendentální sféry, podobně jako v oblasti rozvoje umělé inteligence. Z tohoto pohledu nejde prý o nic menšího než pustit do našeho světa okultní síly v ještě větším měřítku než se děje dosud. K otevření brány do jiné dimenze bychom tímto měli být blíže než kdy předtím. Entity, na které se touto cestou můžeme napojit, bezesporu neslibují nic dobrého.

Podle jiných jde o - řečeno "nevědeckou" terminologií - oživení dávných alchymistických pokusů poznat tajemství temných substancí. Vědci z CERN jsou tak svým způsobem následovateli dávných mágů, kteří bádali nad propojením duchovního světa s temnými silami za ním. Získat je pomocí tohoto urychlovače by mělo být údajně snazší než dříve. S přítomností takovéto substance pak úzce souvisí paranormální aktivita včetně energetické báze živých bytostí. Propojení démonických entit s naší realitou by tak nyní mělo být těsnější než kdykoli předtím.

Kde je tedy pravda?

Podobných úvah na toto téma je velmi pestrá škála. Ať je to jakkoli, setkáváme se zde s fenoménem, který stojí za zkoumání - zdaleka ne jen "vědecké", ale především společenské a politické. U mnohých nerozluštitelných hádanek pomáhá zeptat se "cui bono?" – neboli "v čí prospěch?". Bývá to nejsnazší cestou k odpovědi. Zde se však můžeme zatím pouze dohadovat.

Faktem je, že mnohé spiklenecké teorie minulosti se během času potvrdily. Ačkoli se o nich nadále příliš nepíše - nebo spíše právě pro to.

Že čelíme obrovskému a reálnému spiknutí mocných tohoto světa, vidíme denně kolem sebe v nesčetných příkladech. Manipulace veřejností jsou každodenní součástí naší reality. Proč by právě CERN měl být výjimkou?

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky