Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
K útokům na tradice a občanské svobody nelze mlčet!
Popisek: Bitva o Francii | Autor: Žertovná koláž Ondřej Höppner

K útokům na tradice a občanské svobody nelze mlčet!

13. 5. 2013

Tisk článku

Redakce Protiproud Prohlášení Akce D.O.S.T. k nedávným bezprecedentním událostem ve Francii

Postup současné vlády Francouzské republiky proti odpůrcům homosexuálních „sňatků“ je v celé své šíři nejhrubším zásahem politické moci do práv a svobod občanů od pádu železné opony!

Otázka legalizace „manželství“ homosexuálů, jež se svým charakterem dotýká základů francouzské identity, byla vládou a prezidentem Hollandem rozhodnuta od stolu, bez ohledu na mínění široké veřejnosti, a po stranické linii protlačena parlamentem, navzdory zcela zřetelnému občanskému odporu (už projednávání zákona vyvolalo v ulicích Paříže zcela nebývalou vlnu protestů).

PP

Na projevy občanské opozice pak vládní politici nedokázali včas adekvátně reagovat, ignorovali příležitosti k potřebnému dialogu a po schválení zákona nasadili proti demonstrantům nejhrubší policejní sílu. Vyvolali tak tvrdé pouliční střety s občany, kteří nedělali nic jiného, než to, že veřejně demonstrovali svůj politický a lidský názor!

Současná vláda Francouzské republiky tak prokázala vlastní ideovou slabost, hlubokou nekompetentnost a zastíraný, hluboce nedemokratický charakter, za což, podle našeho názoru, zasluhuje celoevropskou kritiku.

Pro svobodymilovné občany ostatních evropských zemí totiž musí být nedávná francouzská zkušenost varováním a výzvou k obraně jejich vlastních práv a svobod. Nechceme čekat, až vláda podobného typu nasadí obušky a vodní děla také v ulicích českých měst. To zde již bylo a jen hlupák udělá stejnou chybu dvakrát.

Michal Semín - předseda Akce D.O.S.T.

Petr Bahník - místopředseda Akce D.O.S.T.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky