Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Skutečné pozadí aféry s papíry je hrozivé: Kdo stojí v pozadí bankovních domů? Soros a Rockefellerové versus Rothschildové. Panama a falešná multipolarita. Zlato nás nezachrání? Hraje se o naše osudy - bez nás

Skutečné pozadí "aféry s papíry" je hrozivé: Kdo stojí v pozadí bankovních domů? Soros a Rockefellerové versus Rothschildové. Panama a falešná multipolarita. Zlato nás nezachrání? Hraje se o naše osudy - bez nás

13. 4. 2016

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší další zasvěcený rozbor "bulvární" aféry Panama Papers, jež nám může říci něco naprosto převratného o procesech, hýbajících světovým politickým děním

Už více než týden sleduje svět - aspoň ten mediální - se zatajeným dechem nová odhalení Mezinárodního konsorcia investigativních novinářů (International Consortium of Investigative Journalists, ICIJ) - takzvané "Panama Leaks". Jak jsme již dříve psali, tato organizace je úzce propojena s americkou vládou a Sorosovými nadacemi, které ICIJ financují. Kromě toho, George Soros již dříve právě tuto organizaci zneužíval k boji se svými ekonomickými rivaly. 

pp

Současně s ekonomickou je ovšem zřejmá i politická povaha “úniku”: jde o úder proti všem nepřátelům levicového liberála Sorose, od Vladimira Putina po Davida Camerona. Jenže ani to není zdaleka vše podstatné, co nám Panama Papers mohou o povaze našeho světa odhalit.

Vleklá válka s Rothschildy

Zkoumání aktivit panamské právní kanceláře Mossack Fonseca je pokračováním “anti-off-shorové” kampaně, kterou ICIJ zahájilo již v roce 2013. Tehdy údajně předaly "neznámé osoby" řediteli ICIJ Geraldu Rylemu 260 gigabajtů dat, týkajících se vlastnictví tajných offshorových bankovních účtů.

ICIJ uniklé dokumenty jako “Offshore Leaks” zveřejnila, čímž současně “odtajnila” tisíce offshorových bankovních účtů a zkompromitovala mnoho mezinárodně proslulých postav - mezi jinými barona Elie de Rothschild, tehdejší hlavu francouzské větve Rothschildovy rodiny.  

Klany Rothschildů, ale i Sachsů, Thyssenů a Safra - které mají k Rotschildům blízko - byly již cílem takzvaných Švýcarských úniků v roce 2013. Tehdy byla odtajněna data z databází mnoha švýcarských právníků a správců nadací. Takových, kteří “pomáhali klientům po celém světě chránit jejich majetek před daňovými výběrčími či přehnaně aktivními dědici.” 

O něco pozdější publikace takzvaných Lucemburských úniků byla mimo jiné namířena proti vládnoucí dynastii v Lucembursku, která je rovněž spřízněna s Rothschildy. Současný únik - Panama “Papers” - zase zasahuje svěřenecký fond Rothschild Trust, který hlídá majetek některých klíčových postav světové politické scény, uložený v offshorových “rájích”. Tak například jsme se dozvěděli, že Rothschild Trust, pobočka Rothschild Wealth Management & Trust, spravuje majetek ukrajinského oligarchy a prezidenta Petra Porošenka, “zaparkovaný” na Britských panenských ostrovech.

Mezi deseti bankami, které pro klienty poptávaly nejvíce offshorových společností, přímo svítí jméno Rothschild Trust Guernsey. Jeden z nejvýše postavených politiků, který byl do skandálu zapleten, David Cameron, má velmi úzké vztahy s britskou větví rothschildovského rodu. Pozoruhodná shoda okolností - není-liž pravda?

Také Porošenkův příklad je velmi názorný. Dá se na něm dobře demonstrovat fakt, že v podobných schématech zdaleka nejde jen o vyhýbání se daním - jde především o prostředek, kterým nadnárodní “vlastník peněz” kontroluje finanční prostředky národních elit - a tím i elity samé.

pp

Čtěte ZDE: Planeta se otřásá: Vražda světové politiky ve stínu korupčního skandálu. Skutečná příčina Panama Leaks. Podivná společnost a Kerryho tajemný kufřík. Padá poslední hráz?

Kdo stojí v pozadí bankovních domů

V Porošenkově případě je vše jasné. Podívejme se ale hlouběji - na seznam deseti bank, které podle zveřejněných informací používají offshorové účty ke skrývání financí svých klientů. Kromě již zmíněného Rothschild Trust Guernsey zahrnuje také banky Experta Corporate & Trust Services, Banque J. Safra Sarasin Luxembourg SA, Credit Suisse Channel Islands Ltd, HSBC Private Bank (Monaco) SA, HSBC Private Bank (Swiss) SA, UBS AG, (Union Bank of Switzerland), Coutts & Co. Trustees (Jersey) Ltd, Societe Generale Bank & Trust Luxembourg, a Landsbanki Luxembourg S.A., která šla v roce 1993 do likvidace.

Co o těchto bankách víme? Vidíme skupinu bank, které jsou tak či onak propojeny s Rothschildovým klanem. Dost pravděpodobně jsou propojeny víc, než uvádíme níže, jen nejsou známa data. V Lucembursku i Švýcarsku, nejčastěji zastoupených zemích, jsou u moci partneři Rothschildovy rodiny. Bankéři “ulévali” peníze svých klientů do zámoří - a kromě toho také dostali svěřené prostředky obrovského procenta světových elit - skrze firmu Mossack Fonseca.

  • Experta Corporate & Trust Services - je dceřinnou společností Banque Internationale a Luxembourg, S.A. Což je banka rodu, vládnoucího Lucemburskému velkoknížectví - který je úzce propojen s francouzskými Rothschildy.
  • Banque J. Safra Sarasin Luxembourg SA patří židovské rodině Safra, která je s Rothschildy od 19. století úzce spřízněna.
  • Credit Suisse Channel Islands Ltd. je dceřinná společnost druhé největší švýcarské banky Credit Suisse. 
  • HSBC Private Bank (Monaco) S.A, a také HSBC Private Bank (Swiss), jsou dceřinné společnosti HSBC banky, založené v Británii kolem poloviny 19. století. Od těch dob jsou stabilním partnerem Rothschildů. Sama HSBC byla založena původně také k ukládání finančních prostředků, získaných z obchodu s opiem v Číně. Pod kontrolou Rothschildů je mimo jiné i London Bullion Association, která stanovuje mezinárodní cenu zlata. HSBC je členem tohoto “zlatého kartelu”.
  •  UBS AG, (Union Bank of Switzerland) je největší švýcarskou bankou.
  • Coutts & Co. Trustees (Jersey) Ltd je dceřinná banka banky Coutts & Co, kterou až do roku 2015 zcela vlastnila skupina Royal Bank of Scotland (kterou zase ze 79% vlastní společnost UK Financial Investments, investiční "paže" britské vlády). Jde o jednu z nejstarších bank světa, věří jí i britská královská rodina. 
  • Societe Generale Bank & Trust Luxembourg je dceřinnou společností Societé Generale, která je členem rothschildovské London Bullion Association. Jde o jednu z největších francouzských bank, založenou s přímou účastí francouzských Rothschildů.
  • Landsbanki Luxembourg S.A. byla lucemburská pobočka nejstarší islandské banky Landsbanki.

Mossack Fonseca - dvorní správce Rothschildů?

Podívejme se na samotnou firmu Mossack Fonseca. Podle oficiální historie ji založily dvě soukromé osoby, z toho jeden panamský občan. Jde o soukromou společnost s pouhými 500 zaměstnanci a kancelářemi ve 40 zemích světa, z nichž jsou klíčovými kromě Panamy také Čína a Švýcarsko. Podivuhodnou shodou "náhod" jde o země, které si za svůj “hlavní stan” zvolili také Rothschildové.

Uvažujeme logicky: Samozřejmě, že podobná globální chobotnice by se nikdy nevyvinula bez silné podpory největších hráčů na scéně. A vzhledem k tomu, že Mossack Fonseca pumpuje offshore peníze především z bank spojených s Rothschildy, není těžké uhodnout, kteří hráči to asi tak budou.

Nezávislý americký analytik Dean Henderson o zakladatelích firmy Mossack Fonseca napsal: “Oba jsou členy bílé panamské elity, která historicky sloužila především zájmům britské koruny - a Rothschildů.” Oba pánové mají rozhodně k Birtánii - a potažmo slavnému bankéřskému rodu - blízko: “Firmu Mossack Fonseca založili v roce 1986 absolvent London School of Economics Ramon Fonseca a v Německu narozený Jurgen Mossack, který si rovněž odpracoval nějaký čas v londýnských bankovních kruzích. Mossack mezi lety 2009-2014 pracoval ve firmě Conarex, což je vlastně panamská pobočka britskou Korunou spravovaného Královského institutu pro mezinárodní vztahy."

Na počátku roku 2014 odhalilo Sorosovo novinářské hnízdo ICIJ v rámci takzvaných “Offshore Leaks”, že příbuzní příslušníků čínské elity jsou mezi těmi, kteří si “odkládají” bohatství do daňových rájů. Panama Papers z letoška jsou v tomto smyslu tedy také pokračováním “informační války” vůči Číně.

pp

Čtěte ZDE: Miliardář Soros: Válka s Ruskem je nevyhnutelná: Internacionála bankéřů ji nutně potřebuje. Plán na zničení států – včetně USA. Iluze demokracie. Šance na mír? Až ONI padnou

Čínský gambit

Jejich zveřejnění je přímým útokem na současného čínského prezidenta Si ťin-pchinga. Panama Papers totiž údajně podle samotných “nezávislých novinářů” mají odhalovat, že: “Si ťin-pching, čínský “předseda všeho možného” - je mezi jinými i prezidentem, předsedou Komunistické strany a velitelem armády - má švagra, jenž vlastnil společnosti v daňových rájích. Příbuzní alespoň sedmi dalších mužů, jež byli součástí Ústředního výboru - včetně dvou, kteří v něm v současné době se Si jsou - vlastnili rovněž podivné firmy v zahraničí.”

Tvrdí se přitom, že Rothschildové nyní spoléhají na Čínu, ne na další kliky v rámci globálních finančních elit - a především tak stojí proti americkým Rockefellerům. Tato teorie je mezi “konspiračními teoretiky” velmi populární. Ale z Panama Papers vidíme, že by na ní skutečně něco mohlo být: ve světové špičce jistě existuje jakýsi subjekt nebo skupina, která pracuje proti Rothschildům.

Můžeme jí nazvat “Rockefellerové” - protože tato hypotéza není zcela nepodložená. Zdá se, že jedna skupina globálních elit - “Rothschildovci” - by klidně opustil dolarový systém a přesunul se do Asie. Druhá skupina - mezi niž patří i rodina Rockefellerů - je se Spojenými státy spojena mnohem užším poutem.

Rothschildové podporují čínskou snahu, aby se jüan stal globální měnou a - podle ruského ekonoma Valentina Katasonova - tlačí Čínu k přijetí “zlatého standardu”, především proto, že sami kontrolují většinu světových zlatých rezerv. A Velká Británie, kterou Rothschildové v podstatě ovládají, aktivně spolupracuje s Čínou v rámci Asijské banky pro investice do infrastruktury.  Jaká náhoda, že Britové se pro vstup do projektu rozhodli navzdory americkému nesouhlasu.

pp

Čtěte ZDE: Válka o dolar jde do finále: Události v Hongkongu jako přes kopírák z kyjevského scénáře. Peking varuje USA. Rusko a Čína jdou po „zlaté“ hedvábné stezce. Juan už nic nezastaví?

Falešná multipolarita

Rothschildovská skupina tedy pracuje na odstranění vlády dolaru a jeho nahrazení zlatem - které mají pod palcem. To by ovšem znamenalo vznik několika nezávislých obchodních center - což je trnem v oku americké rockefellerovské opozici. Ti chtějí zachovat americkou nadvládu nad světem. 

Je dobré si povšimnout, že kromě Sorosových aktivit financuje novinářskou hydru ICIJ také Rockefellerova rodina. ICIJ totiž financuje americká neziskovka Centrum pro veřejnou odpovědnost (Center for Public Integrity), která zase na oplátku dostává peníze od Fondu bratří Rockefellerových (Rockefeller Brothers Fund) a Fondu rodiny Rockefellerů (Rockefeller Family Fund). Když na scénu vrthl v roce 2015 George Soros se svojí válkou proti juänu, zdálo se, že si konečně vybral stranu - kupodivu, dříve byl totiž považován spíše za “rothschildovce”.

Rusko proti Sorosovi

Důvod je nasnadě: Rothschildové  nevolí strategii konfrontace ani vůči Rusku. Zato ji volí George Soros, který má pocit, že by vznik multipolárního světa mohl ohrožovat jeho milovanou “otevřenou společnost”. Ovšem Rothschildové a jejich kruhy se v zásadě o Rusko a jeho vlastní cesty k reformě stávajícího světového řádu docela zajímají - a dokonce mají úzké vztahy s částí ruské elity.

A únik, který odhalil roli dvou miliard z ruských zdrojů v offshorovém schématu, které Sorosovi žurnalisté okamžitě propojili s prezidentem Putinem, byl namířen právě proti této mocenské skupině. 

To samozřejmě neznamená, že by Rothschildové a jim podobní usilovali o svobodnější a stabilnější, multipolární svět. Spíše se snaží využít nevyhnutelného procesu, který vede ke vzniku multipolarity, aby si zachovali pozici a rozhodující slovo v záležitostech světové politiky. Cítí, že je Asie na vzestupu, a sází na vznik nového mocenského centra. Podobná “kvazipolarita” ale ve skutečnosti ke skutečné civilizační suverenitě Asie ani zbytku světa nepovede - protože opravdová moc zůstane stále v rukou nadnárodních, globálních elit.

pp

Čtěte ZDE: George Soros, „důstojník“ falangy Nového světového řádu: Dosadil Havla na Hrad a Obamu do Bílého domu. Ukrajina a protiruské tažení také páchnou jeho penězi

Čekání na odvetu

Panama Papers jsou zkrátka jen malou epizodkou v zápase světových mocenských obrů. Každý z nich by rád viděl osud světa ubírat se jinudy - ale oběma jde o jeho ovládnutí. Slavný "skandál" nám odhalil jen jednu zajímavou siluetu: Přes offshorové společnosti kontrolují “veleobři” své menší kolegy v národních vládách.

Proto také nenajdeme na seznamu ani jediného politika z národní úrovně, který kope za opačný, sorosovsko-rockefellerovský tým (proto tam prakticky nenajdeme nikoho z Ameriky, pozn. PP). Definici vyhovují i vládnoucí postavy z Blízkého Východu - protože i tyto země mají historicky se Spojeným královstvím a Rothschildovskými bankami výtečné vztahy.

Jejich protivníci právě hnuli dalším pěšcem na globální šachovnici. Jaký bude protitah? Počkejme a uvidíme.

Bohužel, nejsme jenom diváci. Hraje se tu také o naše životy. Vlastně především o ně.

Zdroj. 

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky