Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Proč prezident Obama pronásleduje Tea Party? Proč ženy nepotřebují ňadra? Proč naši čtenáři přibývají po desetitisících?
Popisek: Petr Hájek nad dopisy čtenářů | Autor: Žertovná koláž Ondřej Höppner

Proč prezident Obama pronásleduje Tea Party? Proč ženy nepotřebují ňadra? Proč naši čtenáři přibývají po desetitisících?

26. 5. 2013

Tisk článku

Petr Hájek Na všechny tyto zdánlivě nesouvisející otázky existují kupodivu téměř totožné odpovědi. Hledám je i dnes spolu s vámi.

"Pane Hájku,

musím vám něco vytknout, právě proto, že vás hrozně uznávám a vašemu boji proti prolhané mediokracii děsně fandím. Teď chci ale mluvit o něčem jiném.

Výbuch papiňáku při maratonu v Bostonu nám televize a noviny servírovaly několik dní, jako by šlo o začátek Třetí světové války. Teď ani nemluvím o tom, že to celé vypadá hodně podivně a je tam spousta nejasností, o kterých se téměř nic nedozvíme, nebo je novináři zesměšňují. Ale když vypukne v Americe opravdový skandál, který přímo ohrožuje demokracii a týká se levičáckými novináři zbožňovaného Obamy, je to okrajová zpráva a honem pryč. Ani slovo o stotisícových demonstracích, které proti černému prezidentovi pochodují každou chvíli kolem Bílého domu i na mnoha jiných místech v celých Spojených státech.

Jo, tohle být v Moskvě proti Putinovi kvůli těm porno aktivistkám pokrokově znesvěcujícím chrám Krista Spasitele, už by ČT nevysílala nic jiného a poslala by tam svazáckou brigádu, v čele s Homomoravcem. (...) Co mě ale mrzí, že ani Protiproud, který čtu od začátku a moc se mi líbí, se té šílenosti s Obamou a tea party nevěnuje. Odkud se tedy máme dozvědět, jak to doopravdy je?

Děkuji za odpověď, nejraději v nedělní Tea party, aby to bylo i pro ostatní."

 ppan

pp

Milý kolego,

jiné oslovení mě nenapadá – a kdybyste nebyl tak daleko, určitě bych vás s radostí pozval do redakční rady. Ale i těmi maily můžeme mnohé konzultovat. K vaší výtce: Nemohu než říci – máte pravdu. Je to chyba, měli jsme se tomu věnovat už dávno a z gruntu. Jestli dovolíte, připomenu stručně ostatním účastníkům naší Tea Party nejen z České republiky, oč v tomto skandálu jde:

pp

Americké neziskovky mají nárok na daňové úlevy. To se ale kupodivu netýkalo Tea Party a dalších na ni napojených či spolupracujících skupin. Obamův Kalousek, ovládající daňové úřady, jim je odmítl přiznat. Tea Party si na to stěžuje už od roku 2010, ale média si toho nevšímala. Bylo před prezidentskými volbami, pravicová Tea Party chtěla uvést do chodu své volební pobočky, ale vládní postup v daňových otázkách jí v mnoha případech znemožnil jejich fungování, což nepochybně ovlivnilo i výsledek voleb.

Samozřejmě, že tyto problémy měly pouze pravicové organizace, hnutí a neziskovky. Ale nejen to. Jak se nedávno ukázalo, musely navíc daňovému úřadu dokládat i seznamy dárců, dobrovolníků a dokonce i zákonodárců, které kontaktovaly. Za "nehodné" úlev označoval daňový úřad na základě těchto špinavých informací organizace, které ve svých dokumentech zmínily Tea Party, používaly slova jako vlastenec či vlastenecký, prosazovaly snížení daní nebo státního zadlužování či vedly kampaň za ideály obsažené v americké ústavě.

Teprve když se nyní ukázalo, že špiclování a kádrování finanční tajné policie se týkalo i řady zákonodárců, vypukl malér. Tomu už ani levičácká média neuměla zabránit. Jde přitom pravděpodobně o násobně hrozivější a rozvětvenější kauzu, než byla aféra Watergate, která zničila prezidenta Nixona. Prezident Obama se však tváří, jako by o tom nevěděl, jako by se ho to netýkalo. Projde mu to?

Budeme se tomu samozřejmě věnovat. A nic nás neomlouvá, že jsme v návalu jiných událostí a při relativně malé redakci toto téma dosud absentovali. Už proto, že se nás týká nejen skrze Tea Party, která k naší velké radosti i v Čechách začíná mít větší význam než jen poklidné nedělní setkání se čtenáři. Ale o tom jindy.

Podstatné je, že nejde o americkou specialitu. I u nás má ministr financí v rukou svou tajnou policii. Jmenuje se nezajímavě Finanční analytický útvar a zaměřuje se na konkurenty pana ministra a jeho strany. Média o tom „nevědí“. Také tomu se chceme brzy intenzivně věnovat. V tom spočívá i část odpovědi na otázku, proč prezident Obama pronásleduje Tea Party: Protože může. Protože mu to mediokracie toleruje.

Poměrně stručně to vyjádřil jiný náš čtenář:

„Tak špatného ministra financí a intrikána i s knížetem sesadit. Měla by jít celá vláda, ale tito dva hned, ještě dneska. Měli být dávno pryč. Na tom se nic nedá ztratit.“

A.G.

Ano, volby se blíží. Dění na pražském magistrátu, o němž jsme s velkým ohlasem psali, je toho jasným dokladem. Ještě se od pana Kalouska a jeho medvěda s čírem dočkáme určitě zábavných kousků. Až nás bude mrazit.

pp

 Pražští zastupitelé odvolali primátora Svobodu. Vyvrcholil tak boj hodných a zlých kmotrů.

Musím se nicméně opět vrátit k případu Angeliny Jolie. Nejen proto, že každý náš článek na toto téma trhal další rekordy v návštěvnosti Protiproudu – neboť v té ohyzdné kampani jsme nejeli s mainstreamem. Někteří čtenáři to nesli těžce. Byla jich však ani ne „čtyřprocentní“ menšina.

„Vy sprostý, hloupý ignorante –  autore článku o Angelině a BRCA

1. Nevíte nic o výše zmíněné záležitosti.

Nejste žena, která ať se podívá do desátého kolene svého rodokmenu zpětně, v každé generaci žen každá, opět zdůrazňuji  každá žena onemocní rakovinou prsu nejpozději v 33 letech a umírá.

Nejsme v devatenáctém století. Jsme ve jednadvacátém, a proto, že máme štěstí a medicína je „trochu“ dál, můžeme se nechat testovat na zděděný gen BRCA 1, můžeme se nechat pravidelně vyšetřit a máme tu možnost volby, si nechat uříznout, jak přesně definujete,  svoje prsa. Můžeme to udělat, protože je to naše volba, protože si zachráníme život.

A víte proč to můžeme ještě udělat?  Protože  prsa vlastně nepotřebujeme. Naše tělo se bez nich docela dobře obejde. Takže pokud  máme srovnané priority, my to můžeme udělat.

Naštěstí je v dnešní době plastická chirurgie tak daleko, že nám dokáže vymodelovat prsa tak bezvadně, že nezasvěcený nic nepozná.

Naštěstí existují muži, kteří nejsou jako vy a uvědomují si hrozící nebezpečí a neodsuzují nás za takové rozhodnutí.

Vám přeji, aby vaše matka, žena, dcera, nikdy touto nemocí  netrpěly a Vám přeji, abyste nikdy nestál před podobným rozhodnutím.

Redakci bych chtěla vzkázat, že "děkuji" za šíření tohoto negativismu. Díky Vám se jistě nějaká žena rozhodne, že jí se to stát nemůže a díky tomu zemře. Doufám, že se s tím srovnáte.“

Ivana Dinžíková

Milá paní Dinžíková,

bylo by příliš snadné Váš dopis ironizovat. I když závěr, že prsa, vlastně nepotřebujeme, naše tělo, se bez nich docela dobře obejde“, pokládám přece jen za kuriózní – ale vlastně docela logický důsledek kampaně. Je to jeden z jejích temných cílů, jejichž obětí jste se stala spolu s milióny žen (a dnes už i mužů) po celém světě.

Není myslím možné, že jste přečetla vše, co jsme o tomto tématu dosud napsali. Zkuste to.

pp

Dát si dobrovolně uříznout zdravá ňadra je obludným výkřikem nejen současné medicíny. Angelina Jolie se stala součástí děsivé reklamy.

Pokračuje šikování manipulovaných za chudákem Angelinou Jolie, zatímco spokojení byznysmeni si mnou ruce: Už máme na mamografech plno!

Jaké je skutečné pozadí kauzy Uříznutá ňadra Angeliny Jolie? Miliardový byznys s oklamanými ženami a s genovými patenty

Klamavá reklamní kampaň Angeliny Jolie je přesně načasovaná. Nejde jen o životy podvedených žen, je také válkou o patentové vlastnictví genů.

Angelina Jolie: Satanistka s českými kořeny? Další informace k pozadí temné kampaně s uříznutými ňadry

Již také muži napodobují Angelinu Jolie: Šílenství uměle vyvolaného strachu se šíří.....

Je dost možné, že byste mi pak napsala něco jiného. Jako naše čtenářka, která má s touto chorobou bezprostřední zkušenost.

„Dobrý den,

děkuji panu Hájkovi za výstižný článek o Angelině Jolie. Mluvíte mi z duše. Já sama se z rakoviny léčím šestým rokem a když jsem si článek o filmové "hvězdě" přečetla, nenacházela jsem slov. Popsal jste to přesně, děkuji Vám a stydím se za lidi, kteří bez jakékoli znalosti odsoudí Váš článek a berou tuto "celebritu" jako statečnou ženu.“

Jana Petrenková

Chci poznamenat nejen pro vás, milá a statečná paní Petrenková.

Tématu zdraví, zdravotnictví, předcházení mnoha vážným selháním organismu poměrně jednoduchými přirozenými metodami a všeobecně osvětou v této tak důležité oblasti našich životů, se budeme stále intenzivně zabývat. Angelina – Neangelina.

Rozhodovat o svém vlastním těle a duši podle svého svobodného, dospělého a poučeného názoru, je totiž jednou z mála oblastí, kde zatím ještě stále můžeme projevit svou lidskou i občanskou suverenitu. Zdraví a zdravotnictví je jednou z nejdůležitějších bitevních plání, kde se také nejviditelněji a nejsilněji projevuje tlak a mystifikace mainstreamu napojeného na globální korporace i místní lékařské a farmaceutické „mafie“. Jak by ne, jde o život.

I „kauza Jolie“ má proto vlastně podobného „nejvyššího společného jmenovatele“ jako případ Obama a Tea Party. Ostatně právě tak, jako následující téma.

pp

 Sprostota a vulgarity k homosexuálním pochodům patří. Prezident Zeman poprvé narazil na moc havlistů. 

 „Vážený pane Hájku,

ohledně sporu okolo Putny jsem rád, že nazýváte věci pravým jménem.  Dnes jde tedy pro změnu o "akademickou svobodu". Vy natvrdo pamatujete na vlastní kůži "boj o svobodu slova" při uměle vyvolané krizi v ČT (možná i Putna byl tehdy jeden z revolucionářů).

Dnes jsou za údajným "bojem o akademickou svobodu" naprosto, ale naprosto stejní lidé jako tehdy při "boji o svobodu slova". Tehdy i dnes. U ČT se již provalilo, o co skutečně šlo, o miliardové pašalíky z peněz daňového soumara pro "kluky, co spolu mluví" a inkasují naši povinnou platbu za ČT, takže mediálně již dnes kauza krize v ČT jakoby nikdy neexistovala,  pěnězovod je nastaven, zavřela se voda. I u kauzy Putna to také vyjde brzy najevo, o co vlastně skutečně jde. A všichni ti, co dnes bojují za akademickou svobodu budou jako ti z Václaváku, co tam mrzli za ČT. Nikdy tam přeci nebyli.

Vše nejlepší, jsem rád za váš web.“

Karel Váňa.

A my všichni, kdo se na Protiproudu podílíme, jsme zase rádi, že nám vyjadřuje podporu naprostá většina čtenářů, jejichž řady v různých dnech k našemu radostnému úžasu narůstají o celé desetitisíce:

 „Vřelé díky za Protiproud. Sleduji ho od samého vzniku a jsem velmi potěšen, že názory mě vlastní nejen zveřejníte, ale v mém případě velmi často upřesníte a ještě lépe řečeno vyložíte všem, kteří věří ve svobodu jednotlivce, rodinu, národ, podnikání a další konzervativní  hodnoty.

Velmi bych uvítal, kdyby šlo jednotlivé články připravit pro tisk (myslím bez obrázků a text na celou stránku).  Ale to jen na okraj. Hlavní důvod je DĚKUJI.“

Váš pravidelný čtenář

Petr Uher

To je dobrá připomínka, budeme na tom pracovat, stejně jako na dalších technických vylepšeních, které nám posíláte k inspiraci.

Především se však ukazuje, že náš počáteční předpoklad byl správný. V naší zemi existuje tichý ale obrovský a stále mohutnící „protiproud“ občanů, kteří si velmi dobře uvědomují, jakou zlou a nebezpečnou hru s nimi mainstream hraje. A že je s tím nutné něco dělat.

 „Vážený pane Hájku,

velmi Vám děkuji za Vaši publicistickou činnost, za Vaše názory a způsob, jakým svoje názory hájíte. Mluvíte mi úplně z duše a s většinou Vašich názorů souhlasím a podporuji je. Nenechte se prosím otrávit havlisty všeho druhu. Vážím si Vás velmi pro Vaše názory a postoje!! Mějte se moc krásně.“

S pozdravem

Mgr. Tomáš Motl

Opravdu velmi děkuji za nesčetné dopisy tohoto typu a s opravdovým studem se omlouvám, že nestačím na všechny třeba jen krátce vzápětí odpovědět. S časem opravdu zápasím. Vydržte!

Ale zpět ke klíčové otázce Co dělat?, k „úkolu naší doby“. To je vlastně součástí slíbené odpovědi na otázky z titulku naší dnešní Tea Party:

Postupujme krok za krokem. Pro začátek je podstatné alespoň nahmátnout realitu – a ne virtuální fikci, kterou do nás dvacet čtyři hodin buší média a politici hlavního proudu. Jsem moc rád, že si o tom třeba právě v Tea Party spolu klidně a slušně povídáme. Je to prvním předpokladem k tomu, abychom někdy v budoucnu byli schopni a připraveni udělat další krok.

"Dobrý den, vážená redakce,

čtu Vaše články a nedá mi nezeptat se - proč není možnost diskuse pod nimi? Myslím, že by to bylo přínosné, možnost komunikace s autorem, případně dalšími zájemci.

Děkuji za případnou odpověď,"

S pozdravem

Zdenka Prouzová

Už jsem o tom hovořil několikrát, ostatně obsáhlejší vysvětlení najdete, pokud si v záhlaví Hlavní stránky kliknete na rubriku Co je Protiproud, na naše jakési „programovém prohlášení“. Ale stručně:

Takzvané diskuse pod články na internetových webech jsou vedle normálních a vážných lidí převážně rejdištěm psychopatů či jinak nemocných lidí, kteří si pořváváním, samozřejmě anonymním, sprostým a vulgárním, léčí své složité komplexy. A zamořují tím celý prostor.

Tudy jít nechceme. Své diskusní příspěvky reakce a názory můžete zatím psát tak jako dosud na mailovou adresu redakce. Jsou-li adresovány autorům, sami vám na ně odpovídají. Některé používám do našich nedělních setkávání.

Samozřejmě, že hledáme způsob, jak zařídit, aby rozumní a slušní lidé celého názorového spektra mohli na články v našem časopise reagovat přímo. Pouhá „registrace“ však bohužel ještě „bezpečí“ před pomatenci a sprosťáky nezaručuje. Ale něco jako Klub Protiproudu, možná Tea Party se specifickými „právy“ členů – to už by bylo něco jiného. Musíme to jen domyslet.

Třeba nám s tím vy všichni pomůžete. Tak jako nám nesmírně pomáháte už dnes svými dopisy. Moc za ně děkujeme. Nemluvě o velkém DÍKY za zasílané finanční příspěvky, které jsou pro nás pochopitelně živou vodou. Možná již za týden bude technicky možné posílat z mobilu i dárcovské sms. Ale o tom vás budu včas informovat.

Ať vám Pán požehná dnešní neděli Nejsvětější Trojice a celý příští týden, přátelé Protiproudu!

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky