Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Podělaný Petr Nečas, katolické buzny jako profesorská roztomilost a dostavba Temelína jako pitomost. Necháme se zmasakrovat?
Popisek: Medvěd s medvědářem | Autor: Žertovná koláž Ondřej Höppner

Podělaný Petr Nečas, katolické buzny jako profesorská roztomilost a dostavba Temelína jako pitomost. Necháme se zmasakrovat?

28. 5. 2013

Tisk článku

Petr Hájek Údajní katolíci Kalousek a Schwarzenberg nezvyšují jen laťku vulgárnosti a neslušnosti v české politice. Klub kokotů se nadechuje k volební akci.

Volby jsou až za rok, ale atmosféra ve veřejném prostoru se rychle zahušťuje. Je tomu tak proto, že zatímco pro veřejnost jsou volby AŽ za rok, pro média a politiky je to UŽ za dveřmi. Nervózní jsou všichni. Ale to, co předvádí zakladatel pubertálního spolku „Klub kokotů“ a jeho „kníže“ pod hlavičkou své údajně konzervativní pravicové strany, přesahuje všechny meze.

A že právě tito pánové už dokázali srazit laťku obyčejné lidské slušnosti do hodně řídkého bláta už dávno. Jde jim při tom sice samozřejmě o něco jiného. Jejich cíle jsou přece vznešené, „evropské“, katolicky duchovní. Jenže jazyk je „display“, který neúprosně prozrazuje, co jsi zač. Pak lépe pochopíme i jejich činy.

 pp

Bulvár v duši  a srdci

Obscénní gesta a vulgární výroky neformálního šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska na adresu kohokoli a v ozvěně i jeho formálního alter ego „medvěda s čírem“ vskutku nabírají na intenzitě.„Roztomilé sprosťáctví“, jak jejich pokleslé výrazivo vykládají a obhajují mainstreamová média, je pro oba příznačné.

Jistě, starého psa novým kouskům nenaučíš, a proto nedoženeš ani zanedbanou „kinderstube“, řečeno češtinou, jíž rozumí i pan Schwarzenberg. Jenže znamená to, že když se politici přizpůsobují politickému bulváru, který opanoval náš mediální prostor, že se s tím musíme smiřovat? Stane se opilecké hulvátství a sprostota už definitivně normou?

Když je někdo podělaný, tak já mu nemohu pomoct. S tím se musí vypořádat sám,“ řekl v sobotu pan Schwarzenberg na adresu premiéra. Odpověděl takto „roztomile“ na dotaz Práva, zda obavy předsedy vlády Petra Nečase nepramení z toho, že TOP 09 bude chtít vyvolat předčasné volby a destrukce vlády v Praze si testuje reakci veřejnosti. Protože projde-li jí to v „pravicové“ Praze, za rok to projde všude.

Je těžko uvěřitelné, že na tento slovník z žumpy nikdo dramaticky nezareagoval. Byly doby – a nejsou zase tak vzdálené – že po obdobných veřejně pronášených sprosťárnách na adresu premiéra vlády, by se strhla ostrá koaliční mela a premiér by takového koaličního „kolegu“ z vlády odvolal . Média by se hrozila, co že to máme za ministra zahraničí či financí. Jaký příklad dávají veřejnosti. Kam posunují laťku nechutností.

Všechno je možné

Jenže to byly doby, kdy ve Strakovce premiéroval Václav Klaus. Doby nenáviděné havlistickými novináři i politiky. Tedy právě těmi, které dnes ve vládě nejvýrazněji reprezentují Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek. A pro úplné zmatení pojmů o sobě tvrdí, že jsou pravičáci a katolíci. Výsměch obojímu.

Možné je už všechno

Tito dva „katolíci a pravičáci“ vášnivě obhajují budoucího „katolického profesora“, který na politických manifestacích homosexualismu ukazuje do kamer vyjádření své vznešené k Bohu obrácené duše na transparentu s nápisem „Katolické buzny zdraví Bátoru“.

Aby ne, když je v tom podporuje i církevní autorita, údajný kněz Tomáš Halík. Zato když se proti ozvou skutečné církevní autority, jako bývalý vězeň komunistů, katolický opat Michael Pojezdný, opovržlivě se nad jeho postojem ušklíbají.

Duo K+S jejího veličenstva německé kancléřky

Z téhož Miroslava Kalouska se stane vzápětí mediální hrdina: Sotva mu jeho „medvěd“ zavolá, aby zadržel letadlo s vypovězeným ruským  občanem, volá na letiště, aby před stroj připravený ke startu postavili cisternu s benzínem. V podstatě teroristická akce ohrožující ostatní cestující, sklidí bouřlivý mediální aplaus.

Stejně jako otočka na obrtlíku s Temelínem. Náhle vystřízlivělému ministru financí dojde, že vlastně dostavbu jaderné elektrárny nepotřebujeme. Kdoví, jestli by to bylo rentabilní. Kdoví, zda by to nezvedlo ceny elektřiny pro občany.

To řekne bez začervenání člověk, který seděl a hlasoval v poslanecké sněmovně, když se schvaloval Bursíkův „solární tunel“, za nějž právě každý den platíme z našich daní milióny do soukromých kapes neznámých „investorů“. Tedy neznámých nám, kteří jsme neměli možnost hlasovat.

Kdo si ještě vzpomene, že jediná ODS hlasovala tenkrát proti? Že také mediálně „nenáviděný“ prezident Klaus zákon posléze vetoval – ale byl Kalousky a Bursíky ve spojení se socialisty přehlasován?

Jenže zájmy mocné kancléřky Merkelové, která riskantně likviduje v Německu jadernou energetiku mají v médiích a „u Kalousků“ přednost. Pro německé zájmy je důležité, aby naše republika neměla v budoucnu bezpečný a především jistý zdroj elektřiny. A jak jinak, německé – říká se jim také eurounijonistické – zájmy v naší vládě tvrdě zastupují právě duo K+S.

Necháme se zmasakrovat?

Slovník je prozrazuje, stejně jako jejich činy. Miroslav Kalousek slabého – i když v zásadě lidsky slušného – premiéra Nečase zválcoval a jako nejlepší ministr financí „nových zemí“ EU poslušně zastavil naši ekonomiku.

Ministr zahraničí, který se málem stal českým prezidentem, se sklání před požadavky Sudeťáků na zrušení Benešových dekretů, a kde může tam „obhajobou lidských práv“ předává hospodářské zájmy českých firem ve světě do rukou německé konkurence.

Společně pak rozbijí na padrť pražskou radnici, aby si vyzkoušeli budoucí vládnutí se socialisty. Co na tom, že při tom uvedou do chaosu vládu v hlavním městě? Oni se přece „nepodělají“. Média jim nakonec zatleskají. Za slova i činy.

Volby jsou opravdu UŽ za rok. ODS – ať jsou její „výkony“ v koalici s TOP 09 jakkoli matné, přece jen proti havlistickým Kalouskům a Schwarzenbergům drží zbytky roztrhaného praporu pravice. Petr Nečas to předvedl pár slovy právě nyní v Moskvě, když se „nezastal“ pornografických výkonů s příznačně žumpovním jménem „Pussy Riot“. Také za to sklidil mediální bouři.

Nyní jde o to, aby totéž dokázal i činy. Podle ovoce poznáme je, říká Kniha Knih. Jinak ta část veřejnosti, která nejvíce podléhá mediálním manipulacím a domnívá se, že je pravicová, během zbývajících měsíců nepochopí, že TOP 09, vedená medvědem a medvědářem, představuje opravdový vrchol naší politiky.

Zmasakruje nás politická lůza? Zatím na nás jen žertovně vyplazuje jazyk. Bude hůř. Pokud to dopustíme.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky