Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Tři figurky na hřbetě umírajícího koně: zaprodanec, opilec a nevzdělanec. Pro koho pracují? Na summitu se hledaly evropské hodnoty. Brusel je nadávka. Kam kráčíš, Evropo?

Tři figurky na hřbetě umírajícího koně: zaprodanec, opilec a nevzdělanec. Pro koho pracují? Na summitu se hledaly "evropské hodnoty". Brusel je nadávka. Kam kráčíš, Evropo?

27. 9. 2016

Tisk článku

Miro Lisál snímá masky z tváří vrcholných představitelů Evropské unie a komentuje další zbytečný summit tohoto spolku řízeného zájmy Velkého bratra zpoza oceánu

Prohlášení vrcholných představitelů Bruselu, kvůli nímž se stala Bratislava v pátek 16. září 2016 na jeden den liduprázdná, jsou pro mnohé politiky na nižších pozicích bruselské hierarchie téměř svaté. Brusel se stal totiž už dávno neformálním hlavním městem Evropy, kde o osudech občanů jednotlivých zemí rozhodují ti, které nikdo nevolil, avšak jejich příkazy a nařízení musí povinně respektovat všichni.

Cílem bratislavského summitu bylo najít odpovědi na to, proč občané jednotlivých zemí Evropské unie již tzv. standardním politikům nevěří. Hledala se společná cesta pro politiky a občany, výsledkem čehož byla namalována jakási bratislavská cestovní mapa a přijata Bratislavská deklarace, o níž většina obyčejných lidí ani netuší.

Co se tedy skrývá za vznešenými názvy a krásnými frázemi, o kterých tak květnatě mluvili slovenský premiér Robert Fico, předseda Evropské rady Donald Tusk, předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker, německá kancléřka Angela Merkelová, francouzský prezident François Hollande a další evropští lídři, jichž většina běžných lidí už dávno považuje za hrobníky Evropy?

Brusel je dnes nadávka

V předvečer neformálního summitu se na pozvání slovenského premiéra Roberta Fica sešli na Úřadu vlády Slovenské republiky na pracovní večeři "nejopěvovanější" představitelé Bruselu - Donald Tusk, Jean-Claude Juncker a Martin Schulz. Nechyběli samozřejmě předseda slovenského parlamentu Andrej Danko a slovenský prezident Andrej Kiska.

Ten po této pracovní večeři řekl: "Musíme se soustředit na věci, které nás spojují, a vyvarovat se všech návrhů a řešení, které by v kterékoli zemi vyvolaly mezi lidmi negativní emoce. Atmosféra v Evropské unii je zvláštní. Někdo může mít pocit, že projekt Evropské unie stojí nad samou propastí... O Unii jsme zapomněli říkat cokoli pozitivního, a Brusel se stal nadávkou. Navzdory tomu všemu je skutečnost a výsledky evropské spolupráce mnohem lepší než tato nálada..."

Čtěte ZDE: Scénář ekonomického otroctví pod značkou TTIP: Na oltář růstu obětujte svobodu, suverenitu i zdraví. Evropští vládci kuli pikle v Bratislavě. Občane, mlč a konzumuj! Diktátorská osa Washington - Ottawa - Brusel

Skutečně tomu tak je? Co za poslední roky Brusel nabídl obyčejným lidem? Poslouchají vůbec eurokrati a jejich nejvyšší představitelé hlas lidu? Vypadá to tak, že ne, a můžeme jen souhlasit se slovenským prezidentem Kiskou, že Brusel se stal nadávkou.

Zamysleme se, proč, by se měli ti, kteří Evropskou unii vehnali nad samotnou propast nesmyslnými nařízeními, příkazy a zákazy, otevřeli náruč všem muslimským přistěhovalcům (i těm radikálním) a všemu dalšímu, co je momentálně na Západě považováno za "demokratické" a správné.

To, o čem se dosud rozhodlo v Bruselu (i to, co se teprve chystá), je pro lidi naprosto nepřijatelné - proto ta nespokojenost obyčejných lidí, kteří cítí na krku nůž a pro Brusel nemají pěkné slovo. Kdo jsou hrobníci Evropy, a kdo je z pozadí řídí?

Donald Tusk - europrezident

Tento bývalý polský premiér, který je od 1. prosince 2014 předsedou Evropské rady, čili tzv. europrezident, po bratislavském summitu řekl: "Lidé mají obavy z toho, co se děje, z nedostatečné kontroly. Obávají se migrace, terorismu, i o svou ekonomickou budoucnost. Musíme odstranit nedostatky z minulosti, nebudeme pokračovat tak jako dosud. Abychom vytvořili slibnou evropskou budoucnost, posílíme společný trh a zvýšíme investice. Chceme udržet naše hodnoty a zajistit budoucnost pro naše občany. Doufám, že bratislavský summit povede k obnovení důvěry v Evropskou unii, aby lidé věřili, že splníme své sliby."

Jak toto může říci člověk, který je de facto trojským koněm Bílého domu v Bruselu, tvrdým obhájcem protiruských sankcí (což vyhovuje hlavně Washingtonu) jenž se snaží hlavně o to, aby Rusko nemohlo rozvíjet své obchodní vztahy s Německem a Evropskou unií, čímž by se oslabila hospodářská a ekonomická moc USA? Možná i právě proto je Tusk nejvýraznějším stoupencem Transatlantického obchodního a investičního partnerství (TTIP). Přesto, že desítky velkých mezinárodních organizací zabývající se ochranou zdraví, životního prostředí a právy spotřebitelů vyzvaly lídry Evropské unie, aby zabránili podpisu této dohody.

Čtěte ZDE: Černé svědomí Bruselu: Deset tisíc eurokratů bere vyšší plat než britský premiér! Umíte počítat zlomky? Astronomické platy a penze eurošlechty ohroženy brexitem. Víte, kolik úředníků zaměstnává EU?

Jak chce Donald Tusk zajistit budoucnost pro občany Evropské unie, když neposlouchá hlas lidu? Vždyť dobře ví, že pod petici proti TTIP se podepsalo již téměř 3,5 miliónu Evropanů, ale přesto tuto zločinnou obchodní dohodu s USA, jejímž cílem je učinit z Evropy jen odbytiště amerického zboží, neustále podporuje. Tuskovi vůbec nejde o běžné lidi, on jen plní příkazy z Bílého domu a prosazuje co možná nejsilnější vojenskou i ekonomickou přítomnost USA v Evropě, aby zcela izoloval Rusko, které až do nesmyslných sankcí velmi dobře spolupracovalo s celou Evropou. To však Velkému bratrovi zpoza velké louže nevyhovovalo. Slibná evropská budoucnost nás s touto washingtonskou figurkou na čele Evropské rady vůbec nečeká. Právě naopak, je to jeden z hrobníků celé Evropské unie.

Jean-Claude Juncker - šéf Evropské komise

Tento bývalý lucemburský premiér je jen další figurkou v rukou mocných. Poslušně plní příkazy těch, kteří stáli za jeho zasazením do nejvyšších struktur nikým nevolené Evropské komise (EK), která de facto i de iure rozhoduje o tom, jakou cestou se celá EU ubírá. Je otázkou, jak se Juncker mohl stát šéfem EK (je jím od 1. listopadu 2014), když ve své předchozí politické kariéře výrazně pochybil.

Mezinárodní konsorcium investigativních novinářů odhalilo jen pár dní po jeho převzetí funkce šéfa EK finanční skandál, který dostal pojmenování Luxembourg Leaks. V letech 2002 až 2010 se více než 300 nadnárodních společností vyhnulo svým daňovým povinnostem tím, že si je přesunuly do Lucemburska, kde byl jejich mnohamiliardový příjem zdaněn pouze jedním procentem. Všechno se to událo v době, kdy byl lucemburským premiérem právě Juncker.

Dalším odhaleným skandálem byla tajná nahrávka z roku 2007, kde mluví tehdejší lucemburský premiér Jean-Claude Juncker, ministr spravedlnosti Luc Frieden a ředitel lucemburské zpravodajské služby SREL (Service de Renseignement de l'Etat du Luxembourg) Marco Mille o možné účasti lucemburské pobočky Gladia (tajná organizace NATO) na teroristických útocích v jejich zemi. V červenci 2013 nakonec Juncker oznámil svou rezignaci poté, co parlamentní vyšetřovací komise zjistila, že jeho úřad ztratil kontrolu nad zpravodajskou službou SREL, která celá desetiletí nelegálně odposlouchávala vysoké politické představitele a špehovala občany Lucemburska.

Navzdory těmto skandálům se stal Juncker šéfem EK a podílí se na rozvratu Evropy vítáním ekonomických migrantů. Několikrát nezapomněl Čechům i Slovákům připomenout, že i oni byli v době totality uprchlíky, a že je Západ přijal s otevřenou náručí - a proto nerozumí tomu, jaký přístup k uprchlíkům tyto dvě země mají. To, že patří mezi hrobníky Evropy, potvrdil slovy: "Evropská unie není v dobrém stavu. Máme nedostatek Evropy, máme nedostatek unie. To se musí změnit. "

Čtěte ZDE: Italské referendum za dveřmi: Eurohujerská vláda, která neprošla volbami, to má nahnuté. Skončí Renzi jako Cameron? Rozzáří se nad Římem Pět hvězd? Euro rdousí italskou ekonomiku. Také naše volby se blíží

Pokud chce Juncker Evropskou unii změnit podobným způsobem, jako svého času rozvrátil Ruskou federaci Boris Jelcin se sklenkou vodky v ruce, tak pak jde tou správnou cestou.

O Junckerovi je známo, že holduje nejen cigaretám (každý den vykouří několik krabiček), ale i alkoholu, hlavně vínu a ginu s tonikem. Jeho kolegové o něm tvrdí, že když se nenapije, nevypadá dobře. Tyto „fámy“ se samozřejmě šéf EK snaží vyvracet, naposledy tak učinil pro francouzský deník Libération, kde uvedl, že lidem se často zdá, že je opilý, ale že to tak není. Ve skutečnosti má prý po vážné autonehodě před 27 lety problémy s rovnováhou a špatně chodí.

Francouzského novináře Jeana Quatremera se při rozhovoru zeptal: "Myslíte si, že bych byl ještě v úřadě, kdybych snídal koňak?" Novinář vzápětí podotkl, že Juncker svůj lehký oběd zapil čtyřmi sklenicemi šampaňského. I toto je šéf Evropské komise, jejž nikdo z obyvatel Evropské unie nevolil, a který je vede špatnou (opileckou) cestou.

Martin Schulz - šéf Evropského parlamentu bez maturity

Německý politik Martin Schulz, jenž od ledna 2012 stojí v čele Evropského parlamentu, patří mezi velmi kontroverzní osoby evropské politiky. Ví se o něm, že nemá ani maturitu, po základní škole absolvoval jen dvouleté učiliště - vyučil se prodavačem knih. To však nevadilo těm, kdo ho na tento post dosadili, i když asi věděli, že "argumentace tohoto pána je na úrovni základní školy", jak o něm svého času prohlásil slovenský politik a europoslanec Richard Sulík.

Sám Schulz se považuje za elitního evropského politika, možná i z toho důvodu požadoval od slovenských bezpečnostních složek ještě před příchodem na bratislavský summit obrněné vozidlo. Z čeho měl takový strach? Z obyčejných lidí, jejichž zájmy jsou mu zcela ukradené, protože žije ve své bruselské bublině?

Martin Schulz každého poučuje o evropských hodnotách, ale jaksi zapomíná dodávat, co to ty evropské hodnoty vlastně jsou. Velmi rád říká na různých tiskových besedách to, co chtějí lidé slyšet, ale dělá pravý opak. Na bratislavském summitu například řekl: "Není to Brusel, kdo stvořil Francii nebo založil Itálii. Je to přesně naopak. Jsou to členské státy, které vytvořily Evropskou unii, a které za ni proto také nesou odpovědnost." Podle něj prý mají hlavní slovo členské země, které i určují budoucnost Evropské unie - nejsou to instituce: "Evropské instituce jsou součástí EU, jsou jejími nástroji, ale EU vytvářejí členské státy."

Skutečně? Proč pak Schulz kritizoval před bratislavským summitem maďarského premiéra Viktora Orbána, se kterým se pohádal? Vždyť i Maďarsko určuje budoucnost Evropské unie, stejně tak Slovensko, Česká republika a další země. Proč Schulz kritizuje V4 za to, že nechce přijímat uprchlíky? Proč hrozí stopnutím eurofondů?

Čtěte ZDE: Čistá a plánovaná zrada: Společná armáda EU. Dovršení ztráty naší státní suverenity upečeno na Bilderbergu. Více muslimů do Evropy? Odzbrojení států i jednotlivců je nezbytné. Historie naléhavě varuje

Tento pán je zcela odtržen od reality a spíše ztělesňuje aktuální stav EU, kdy se o všem rozhoduje v Bruselu a ostatní členské státy to musí chtě nechtě respektovat. Členské země EU ani nemohou vytvářet budoucnost Evropy - tvoří ji právě evropské instituce, které se od zájmů a postojů zemí EU velmi výrazně odklánějí. Evropské hodnoty pro Schulze a dalších europoslance spočívají jen v tom, že jsou nadstandardně ohodnocené, na běžné lidi zvysoka kašle. Působení Martina Schulze jako šéfa Evropského parlamentu musí občané zemí EU snášet do konce tohoto roku. Zda se však jako další hrobník Evropy v hierarchickém evropském žebříčku posune, nebo zůstane tam, kde dosud byl, se uvidí podle toho, jak plnil příkazy a nařízení těch, kteří ho z pozadí ovládají.

Duo Merklande

Německá spolková kancléřka Angela Merkelová je označovaná za nejmocnější ženu světa, ale jaksi se zapomíná na to, že její rozhodnutí nepocházejí z její hlavy - poslušně plní příkazy Velkého bratra. Nevadily jí odposlechy jejího mobilního telefonu americkou národní bezpečnostní agenturou (NSA), nevadí jí ani poškozování německého hospodářství, když souhlasila s hospodářskými sankcemi proti Moskvě, se kterou si až do krize na Ukrajině rozuměla velmi dobře. Nyní je jejím nejbližším spojencem Washington, odkud i přicházejí příkazy co, kdy a jak má dělat.

Proto je nyní Rusko označeno za úhlavního nepřítele nejen Německa, ale i celé Evropské unie, protože její nařízení z Washingtonu to tak teď chtějí. Nevadí jí ani rozvrat Německa a celé EU - svého pozvání nelegálních migrantů nikdy nelitovala – ani nemůže: příkazy musí plnit, přesto, že je "nejmocnější" ženou světa. Pro své udržení na postu německé kancléřky je ochotna udělat všechno.

Převlékat kabát umí dokonale. Začínala jako pionýrka a aktivní svazačka v bývalém východním Německu a podle všeho sloužila i ve východoněmecké tajné policii Stasi pod krycím jménem Erika. Nejvlivnější politička Evropy je však mocná jen tam, kde je jí to dovoleno, a svou odvahu a rozhodnost ztrácí vždy, pokud má jít proti zájmům Washingtonu, Izraele a NATO. Pak je opět pouze poslušnou loutkou v rukou mocných, kteří si z ní udělali další hrobařku Evropy. Evropa nemůže být silnější než USA, protože by to ohrozilo ekonomické a geopolitické zájmy Velkého bratra.

Podobně kontroverzní osobou je i francouzský prezident François Hollande, jenž tvoří spolu s Merkelovou skvělý tandem pro potřeby Velkého bratra. Německá média těmto dvěma politikům neřeknou jinak než Merklande. I Hollande zcela obrátil nezávislou francouzskou zahraniční politiku naruby, jde nejen proti zájmům Francie, ale celé Evropské unie. Jeho zahraniční politika je výrazně proamerická.

Čtěte ZDE: Baba přijela, zamžourala a zvítězila: Migranty přijímat nemusíme. Jen „dočasně“ ubytovat. Švejkovo Poučení z krizového vývoje. „Totalita, vy kluci pitomí, musí bejt!“ Už je. Flexibilní

Nynějšímu šéfovi Elysejského paláce také příliš nevadilo odposlouchávání americkou NSA, ani odposlouchávání některých jeho vládních ministrů. Jednání USA sice označil za "nepřijatelné aktivity, které Francie nebude tolerovat, protože ohrožují jeho zájmy a bezpečnost", ale po krátkém mediálním rozruchu opět poslušně kráčí bok po boku s americkou zahraniční politikou a jako člen dua Merklande ji prosazuje v celé Evropské unii.

Destrukce Evropy pokračuje

A o čem byl vlastně bratislavský neformální summit? Co si z něho běžný občan Evropské unie odnesl?

Opět jen velkohubá prohlášení, která však ostře kontrastují s prohlášením maďarského premiéra Viktora Orbána a italského premiéra Mattea Renziho, kteří zhodnotili, že se na bratislavském summitu nevyřešilo nic.

"Byl neúspěšný, vždyť vůbec nedošlo ke změně imigrační politiky Bruselu. V unii převažuje stejná sebezničující a naivní politika jako i předtím," řekl Orbán. Po skončení summitu Matteo Renzi prohlásil: "Nemůžu se zúčastnit tiskové konference s Merkelovou a Hollandem, jestliže nesdílím jejich závěry ohledně ekonomiky a migrace."

Pokud budou na nejvyšších postech takovéto figurky, nemůžeme čekat, že se Evropa vymaní zpod přílivu nelegálních migrantů, z nesmyslných příkazů, zákazů a sankcí, které Evropskou unii posouvají spíše k protektorátu USA, než k její nezávislosti.

Můžeme jen doufat, že takové bezprecedentní bezpečnostní opatření, jaké zažili Bratislavané, jednou zažijí i země na hranicích Evropské unie, odkud k nám proniká invaze nelegálních migrantů, kterých se ovšem vrcholní představitelé Bruselu vůbec nebojí.




Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky