Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Metál pro strýčka příhodu: Hermanova cynická past na Zemana a celou naši zemi. V Kavárně bouchá šampaňské trochu předčasně. Je kardinál Vlk Hermanův příručí? Start předvolební prezidentské kampaně

Metál pro strýčka příhodu: Hermanova cynická past na Zemana a celou naši zemi. V Kavárně bouchá šampaňské trochu předčasně. Je kardinál Vlk Hermanův "příručí"? Start předvolební prezidentské kampaně

26. 10. 2016

Tisk článku

Radek Pokorný rozebírá pozadí dalšího útoku na prezidenta Zemana, který se změnil na obvyklý festival pokrytectví havlistických politických stran, a objasňuje, jak nebezpečnou postavou je "Sudeťák" Herman

Byla "medailová válka" předem připravenou akcí Pražské kavárny, nebo se tato skupina držící v rukou mediální a politické páky v zemi jen hbitě chopila nečekané příležitosti k dalšímu útoku na prezidenta Miloše Zemana?

pp

Zřejmě tak trochu obojí. Zvlášť, když v případě Daniela Hermana máme co do činění s nesmírně prohnaným a úskočným člověkem. Je pravděpodobné, že celá akce, která začala návštěvou dalajlámy připravenou havlistickými kruhy, měla mít několik vyústění. Dalajlámisté hodili do české politiky a diplomacie odjištěný granát a v klidu čekali, jakou paseku udělá.

Hermanova "diverze"

Prvního cíle - narušení zlepšujících se hospodářských vztahů naší země s Čínou - bylo dosaženo už jen přijetím tohoto marxisty a dlouholetého agenta CIA v prostorách ministerstva kultury členem české vlády. Tato první Hermanova akce, kdy se otevřeně postavil i proti oficiálnímu kurzu vlády a způsobil tak diplomatickou roztržku, byla zřejmě jen dílčí částí plánu.

I premiér Sobotka si zřejmě uvědomil, že partyzánská akce Hermana a spol. z něho udělala hlupáka, jenž nemá zahraniční politiku vlády pod kontrolou. Proto se nakonec rozhodl připojit k Zaorálkově apelu, pro nějž Zeman mezitím získal předsedu Senátu i Sněmovny, aby tak důsledky Hermanovy "Akce klín" co nejvíce eliminoval.

Odpovědí na prohlášení čtyř nejvyšších ústavních činitelů byla demonstrativní schůzka padesáti senátorů, poslanců a dalších příslušníků "schwarzenbergovské platformy" s dalajlámou.

To už celá akce nabírala obrátky, avšak v síti zůstali viset i jinak oddaní spojenci kavárny Sobotka, Štěch a Hamáček, jimž se spolu se Zemanem začalo v médiích přezdívat "Gang čtyř". Zřejmě po vzoru zvacího dopisu pro intervenci v Iráku, který podepsal Václav Havel - a který je dodnes bolavým místem rozdělujícím jednotnou frontu havlistických elit. "Osobnosti" začaly na této platformě okamžitě realizovat útok na Zemana. Mluvily o servilitě k Číňanům a státní suverenitě.

Čtěte ZDE: Nevyznamenaný strýček a spacáková krize: Co mají společného? Pražská kavárna opět útočí. Škody zůstanou. Shnilé plody nepolitické politiky. Každá špinavost se hodí: Po nás potopa. Malá kronika pravdy a lásky

Buď bude metál pro strýčka, nebo...

Krásný paradox. Titíž politici, kteří se dávno zřekli české státní suverenity ve prospěch bruselského superstátu, v posledním týdnu mluví o potřebě žít v nezávislé a suverénní zemi.

Ale stále to nebylo ono. Útok stále směřoval nechtěně i na Sobotku.

A pak to přišlo. Daniel Herman, jenž se mezitím stal jedním z heroldů protizemanovského tábora, si po měsíci a půl náhle vzpomněl, že mluvil 8. září s prezidentem na slovenském velvyslanectví.

Tak, jak je jeho zvykem, lobboval. Tentokrát za medaili pro svého strýčka, o jehož vyznamenání usiluje bez úspěchu už tři roky. Podle svědků si přisedl k prezidentovi a hučel do něho, aby strýčka přece jen letos vyznamenal. To, co se stalo potom, nevíme - je zde tvrzení proti tvrzení. Herman tvrdí, že mu Zeman medaili slíbil pod podmínkou, že se nesetká s dalajlámou. Zeman to popírá. Pouze prý vyjádřil přání, aby se s tibetským "duchovním" kvůli zájmům České republiky nesetkával, avšak důrazně vylučuje, že by tím podmínil metál pro strýčka Bradyho.

Proti Hermanovi se postavili i další spolustolovníci, na něž ministr původně spoléhal. Má ovšem smůlu v tom, že ani ministr Ťok ani ministr Mládek nepatří do okruhu Pražské kavárny, takže nehrají podle předem připravených not. Nic neslyšel ani slovenský velvyslanec Peter Weiss.

Nutno říci, že si Miloš Zeman za tuto šlamastiku může tak trochu sám svojí neopatrností. Jakékoliv neformální setkání s lidmi jako je Daniel Herman je totiž velkým rizikem. A politik jeho formátu by měl vědět, že s takovými lidmi neexistuje žádný soukromý rozhovor. Všechno, co řeknete v jejich přítomnosti, bude dříve či později použito proti vám, neboť tito lidé pracují pro zcela jiné zájmy než jsou zájmy České republiky, v jejíž vládě nikoli náhodou sedí.

Past zaklapla?

Zemanovi se mimo jiné jako bumerang vrátila jeho bezvýhradná podpora Izraele, která mu dlouhou dobu sloužila jako štít před jeho domácími nepřáteli, neboť izraelská karta přebíjí v domácí i mezinárodní politice takřka vše. Jedním z cílů "Operace Brady" je zřejmě také narušení těchto vztahů, které mnohým kritikům svazovaly ruce a nedovolily jim zaútočit přímo.

Proto bylo třeba v očích izraelské lobby Zemana zdiskreditovat. A jak se to dá udělat lépe, než "urážkou" souvěrce a oběti nacistických koncentráků? Past na Zemana tedy sklapla.

Nikdo se k této špinavé práci nehodí lépe než člen B'nai B'rith působící v české vládě.

Když se nepodařilo přesvědčit ministry ani slovenského velvyslance, aby Hermanovu verzi o Zemanově vydírání potvrdili, sáhli havlisté k osvědčené hře na city. Manželé Bradyovi, kteří již od Hermana věděli, že pan Brady vyznamenání neobdrží, byli přesto dopraveni do České republiky, aby posloužili těmto zájmům. V následujícím divadle nechybělo nic, co k pořádnému "dojáku" patří. Přivítání na letišti za asistence televizních štábů, tisková konference v letištní hale, blesky fotoaparátů a donekonečna opakované dotazy novinářů, na které znali předem odpovědi.

Čtěte ZDE: Bolševičtí kádrováci z neziskovek: "Odvolejte Haišmana, nemá rád migranty!" Noví hostitelé "parazitů". Herman a lidovci přebírají kavárnu od Kalouska. Zkušební útok na Hrad jako ze Švejka: Nedáte-li strýčkovi medaili, dostanete přes...

Příbuzenská výpomoc?

"Volal vám pan Forejt? Co vám řekl? Jak to bylo?" atd. atp. Stále dokola.

Nic nepomomohlo, když včera hradní protokolář Jindřich Forejt na tiskové konferenci upozornil na to, že se jedná o běžnou praxi, kdy se údaje navržených kandidátů na státní vyznamenání ověřují ještě telefonicky. To ale v žádném případě neznamená, že se dotyčný skutečně dostane do nejužšího výběru vyznamenaných. Když logicky vysvětloval, jak k nedorozumění mohlo dojít, tak to média pochopitelně nechtěla slyšet.

Signálem, že v celém příběhu není něco v pořádku, bylo sdělení šéfa hradního protokolu, že on osobně nikdy neříká vyznamenaným, jaké vyznamenání dostanou, a už vůbec nemluví s příbuznými, nýbrž pouze s kandidáty. Přitom paní Bradyová na tiskovce tvrdila, že Forejt jí osobně telefonicky sdělil, že bude její muž vyznamenán Řádem TGM. Tato nesrovnalost je indicií naznačující, že jsme svědky příbuzenské výpomoci.

Od této chvíle musíme počítat i s verzí, že paní Bradyová, která v podstatě za pana Bradyho mluví, plní zadání. Starý pán není bez dozoru puštěn ani do pořadu České televize, kde většinu formulací dovypráví za "aktivistu" paní Bradyová.

Tak jako tak je je zřejmé, že cílem akce není nic menšího, než zásadně oslabit prezidenta Zemana v rámci dilematu, před nímž stojí sociální demokracie - která je v podpoře prezidenta rozštěpena - a samozřejmě před velkým prezidentským finále v lednu 2018.

Kavárna zatím marně tápe a hrozí jí, že nenalezne kandidáta schopného Zemana alespoň teoreticky ohrozit. O to hysteričtější je mediální rachot snažící se přesvědčit veřejnost, že je Zeman skrytým antisemitou řízeným Putinem a čínskými komunisty.

Seriál "přijdu-nepřijdu"

Média nám s patetickou pózou po kapkách představují další politiky, kteří budou bojkotovat slavnostní událost na Hradě a přidají se tak k protizemanovskému odboji. Sázka na protiprezidentský Majdan na Staroměstském náměstí však vyjít nemůže. Větší část veřejnosti - i když intenzivně masírované médii, které zařazují každý den srdceryvné dokumenty o panu Bradym a jeho osvětové činnosti, o níž 99 procent občanů včetně dnes do prsou se bijících politiků nemělo do minulého týdne ani potuchy - nechává tato schwarzenbergovská bojovka poměrně chladnou.

Mimořádné bradyovské zasedání Sněmovny, rozhodnutí premiéra vyznamenat strýčka Bradyho medailí Karla Kramáře, další sprška jiných metálů od měst, škol, kolektivů socialistické práce... Všechno je to klasicky přepálená snaha zviditelnit svého medvěda, kterého si havlisté jako kočovní komedianti vodí na provázku - aby na něm demonstrovali svůj boj se Zemanem.

Čtěte ZDE: Volební fraška: Lid si uchoval zdravý rozum – a odešel na ubikace. Lidovci – umírající vítězové. Andrej Babiš má pravdu. Kapři v rybníku našich peněz. Není kam se vracet, není kam jít dopředu

Strýček na vodítku

Celá věc je o to pikantnější, že Brady je člověk postižený - tak jako statisíce Čechoslováků, nikoli jen židů, ale také Slovanů a dalších etnik - německým nacismem a protektorátem. A právě jeho synovec Herman teď obráží sudetoněmecké srazy, kde vystupuje jako oficiální představitel České republiky. Není prostě pochyb, jaké zájmy ve skutečnosti tento "hrdina" v naší zemi hájí. Nikoli náhodou jsme v posledních dnech několikrát zaslechli, že ČR je ve skutečnosti už další "spolkovou zemí". Doufejme, že se Hermanové radují - jako již tolikrát v minulosti - předčasně.

Je mimochodem logické, že hlavním poradcem ministra Hermana (nejen v této uměle fabrikované kauze) je Tomáš Halík. Ti dva vždy patřili k jádru Pražské kavárny soustředěné kolem takzvaných modernistů (čti destruktorů) v katolické církvi v době "šéfování" kardinála Miroslava Vlka již od roku 1990. Herman jako Vlkův sekretář měl v arcibiskupském paláci takřka neomezenou moc a náležitě ji zneužíval.

Proto nakonec musel z církevních struktur odejít a vzdal se i svého kněžství, aby pak zakotvil u policie a později se stal ředitelem Ústavu pro studium totalitních režimů. Kozel zahradníkem. Jenže materiály, ke kterým se dostal, i za tu krátkou epizodu zjevně stály. 

A tak před třemi lety ovládl spolu s dalšími antikatolickými souvěrci KDU-ČSL, což mu po třech letech zajistilo i funkci v České vládě. Jaký div, že dnes kardinál Vlk vyzývá k bojkotu oslav státního svátku na Hradě jako Hermanův příručí. Možná jím byl vždycky.

Varování

Prezident Zeman byl před tímto člověkem varován předtím, než jmenoval Sobotkovu vládu. Ve výzvě, která byla zveřejněna v lednu 2013 v médiích, mimo jiné stálo: "S novou vládou dochází k nástupu revolučně-levicových fanatiků, které v tomto kabinetu reprezentují jména jako Daniel Herman, Jiří Dienstbier, Michaela Marksová-Tominová či Marcel Chládek."

Kdyby Miloš Zeman této výzvě věnoval pozornost a nechal další informace v ní obsažené prověřit, mohl sebe i nás všechny ušetřit hysterického divadla, jež nyní sledujeme.

Jistěže by si Kavárna našla jiné téma. Taková budou před blížícími se prezidentskými volbami přibývat a jejich výroba se brzy změní z rukodělné na sériovou. Ale přece jen v tomto případě udělal prezident Zeman vážnou taktickou chybu: S Hermany se prostě mluvit soukromě nemá. Zvlášť, když jde o medaili pro strýčky.

Využijí a zneužijí všechno. I státní svátek země, k níž nic necítí a slovem vlast pohrdají.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky