Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Šest dní do voleb, které mohou otřást světem: Trump poprvé oficiálně v čele. Komické manévry s průzkumy. Po dvou dnech všechno jinak? Plán na volební podvod proti Donaldovi bude teď o to těžší

Šest dní do voleb, které mohou otřást světem: Trump poprvé "oficiálně" v čele. Komické manévry s průzkumy. Po dvou dnech všechno jinak? Plán na volební podvod proti Donaldovi bude teď o to těžší

2. 11. 2016

Tisk článku

Jan A. Mařenka letí s rozjásanou Clintonovic podvodnicí mezi mraky a táže se, zda jsme svědky posledního pokusu mobilizovat znechucené voliče Demokratů, nebo přípravy na odhození Hillary tam, kam od počátku patří - do politického kompostu

Letadlo s Hillary Clintonovou se řítí ve výšce 10 tisíc metrů nad mořem nad hustými mraky směr stát Iowa. Na palubě skotačí volební tým (převážně ženy) a jednotka žurnalistů (převážně ženy).

Slaví narozeniny, které si bujaře připomněla již před několika dny (26. 10.), podle průzkumů vede nad Trumpem mnohdy až dvouciferným rozdílem, jde to jako na drátkách, tak všechny plácá po zádech a žertuje na téma Trump – Bump. Skrze mraky probleskuje slunce. Co paprsek, to bič - a my jsme jeho káči! To je nádhera! Deset tisíc metrů? Kdepak! Je to víc, mnohem víc!

A pak se to stalo.

Mraky se rozestoupily. Novinářky, zaujaté ódami na svou královnu, si ani nevšimly, že během letu kvůli špatnému počasí nefunguje internet. Pak se rozblikala kontrolka a internet naskočil. Na obrazovkách počítačů se z mlhy kyberprostoru vynořila zpráva, která všechno změnila:

"FBI znovu otevřelo případ Clintonové e-mailů. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním kauzy Tonyho Weinera."

"Proboha," vydechla novinářka z Washington Post a odložila zátku. "Pár dní před volbami, bože, proč právě teď? Proč právě tohle? A proč právě Weiner?" Vstává, tápe, pílí do přední části letadla. "Něco se stalo," šeptla do ucha snědé Humě Abedinové, pravé ruce Hillary Clintonové a manželce Tony Weinera.

Clintonová do basy

A mezi tím na mítinku Donalda Trumpa skanduje nadšené publikum: "Clintonová do basy! Clintonová do basy!" Federální zločin se trestá žalářem na pět let, někdy i víc.

FBI měla už před začátkem prezidentské kampaně máslo na hlavě a byla pod silným tlakem Kongresu (republikánského). Clintonová ve funkci ministryně zahraničí používala pro přísně tajnou e-mailovou korespondenci svůj soukromý server (dosud vrní ve sklepě jejího luxusního sídla v Chappaqua u New Yorku) - a tím ohrozila národní bezpečnost.

"Už jsme uvěznili na mnoho let hodně lidí a za méně závažné věci a s mnohem menším počtem důkazů," řekl médiím člen vyšetřovací komise FBI, který se bál být jmenován.

Vyšetřování FBI však bylo pozastaveno: Něco se prý sice stalo, ale zas ne tak moc, a že tedy vlastně o nic nejde. Ano, některé e-mailové zprávy byly "přísně tajné" a mohly způsobit amerického lidu osudové škody. Mohly být i příčinou potupné vraždy velvyslance USA v Libyi (Benghází) a dalších tří Američanů. V domě manželů Clintonových však FBI nebyla a spokojila se s vysvětlením Clintonové: "Že to s počítači moc neumí, a že se omlouvá."

Donald Trump a další opakovaně upozorňovali, že byl spáchán trestný čin, a že se k případu postavila FBI laxně. Téma e-mailů se však neobjevilo v žádné z prezidentských televizních debat (tam se řešily "důležitější", státnické záležitosti, například pánská šatna na trase Hollywood a zpět). Už už se zdálo, že je případ e-mailů zameten pod koberec, pod kterým zůstane přinejmenším do 8. listopadu.

Čtěte ZDE: USA: Volební podvod? Samozřejmě! A je to mnohem větší sranda než v Severní Koreji, na Kubě nebo v Sýrii. Spočítáme hlasy - co hrdlo ráčí. Spočítáme to všem! Trump vs. Hillary? Ale kdepak... Florida to jistí a možná i dál

Na vítězné slepičí vlně

Demokraté už svou kartu "říjnového překvapení" vynesli. Byla jím 11 let stará nahrávka, na které mudruje Donald Trump v pojízdné pánské šatně o tom, zda mají ženy raději bohaté a slavné muže, nebo ty chudé a neznámé. Dochází k závěru, že za A je správně. Média z této slaboduché banality vytvořila hlavní téma voleb. Klíč k vládě nad světem.

Clintonová se tak mohla s vítězným úsměvem slípky, která konečně snesla, svézt na vlně, již lze shrnout do výroku, na němž pracovaly týmy vyškolených poradců a textařů:

"Trump je muž, který si libuje v ponižování žen. Chce, aby se cítily nespokojeny samy se sebou, a to ve všech směrech," řekla mnohokrát Clintonová. "Myslí si, že když si udělá z ženy sexuální objekt, stane se z něj větší muž. Jde po jejich důstojnosti a po jejich sebeúctě. Nemyslím, že někde existuje žena, která by nevěděla, jaké to je."

Těchto "několik vět" je esencí feministické revoluce, dalšího stádia vývoje lidstva, jejímž vrcholem (zatím) se má stát zvolení Clintonové prezidentkou (mediálně) nejmocnější a vojensky nejagresivnější země světa. Cílem je demontáž společnosti a totální likvidace tradiční rodiny. Padlé už máme, jsou jich statisíce. Muži, kteří ztratili víc než důstojnost. Děti, které se nikdy nenarodí.

Polínka odpudivé vatry

Média přičinlivě tvrdila muziku, průzkumy veřejného mínění přičinlivě přikládaly polínka do této odpudivé vatry, ve které se škvířil Trump a celé mužské pokolení, nebo přinejmenším ti, kteří obrazně řečeno někdy zažili podmanivou atmosféru pojízdné pánské šatny.

"Hillary poráží Trumpa tam i onde! Devět z deseti žen volí Hillary! Trump ztrácí v klíčových státech!" a podobně. Mediálním hitem predikce výsledku voleb se stali dva údajní šamani (elektrikář a instalatér z Brooklynu?), kteří mávali tyčinkami, třásli kůžemi a pery a mumlali v extázi: "Bude to žena! Bude to žena!"

Muselo být krásné letět s Hillary na palubě volebního speciálu z New Yorku do Iowy, této země kukuřice, kterou mnozí oddaně chroupají tváří v tvář stříbrnému plátnu v multikinech. Pak se ale z mraků zapomnění vynořilo jméno Anthony Weiner a roztáhlo se přes celý záběr.

Anthony Weiner, člen Kongresu, nadějný (stranický) demokrat a především manžel dlouholeté poradkyně Hillary Clintonové sličné Humy Abedinové. V roce 2011 se jeho kariéra otřásla v základech, když vypukl tzv. "sexting scandal", což je slovní hříčka s výrazy "sex" a "text".

Čtěte ZDE: Volby v USA: Skončí tento svět rukou ženy v cynických šatech? Trump v TV: Já za to nemohu, že jste hloupější, než Asad. Slepičí vývar v přímém přenosu. Slyšte slovo komika

Twitter do trojky, jen písemně

Weiner spáchal strašlivý zločin: Textoval si na twitteru s cizí vzdálenou ženou, a pak ji (komu není 18 ať nečte dál) poslal svou fotografii, na které je v koupelně jen ve slipech. Jeho tričko (a teď už jde opravdu do tuhého) není na jeho těle, nic nehalí, ale zplihle visí na háčku za ním.

Není divu, že se jeho žena Huma Abedinová, nyní vichřicí ve speciálu New York - Iowa, zhroutila. Když se probrala, běžela se svěřit své mentorce Hillary Clintonové. Sloužila jí věrně od roku 1991, a Clintonová ji považuje za svou druhou dceru (1. Chelsea, 2. Huma).

"Ten bastard musí pykat," zamumlala tehdy Hillary, která znala to ponížení. Její manžel Bill měl prokazatelný poměr z mnoha ženami a zdaleka to nekončilo jen u plandavého trička. Mimochodem i Huma dělala stážistku v Bílém domě, když byl Clinton u vesla.

A tak musel Weiner uspořádat tiskovou konferenci, na které se ke všemu kajícně přiznal a přidal dalších pět žen (!), se kterými si s odpuštěním "sextoval". Nikdo se nedivil, že po těch hrůzách, které spáchal, složil svou funkci v Kongresu a s ostudou se odebral do politicko-korektního hrobu zapomnění.

Dva roky poté (2013) dostal chlípný Tony Weiner od Demokratické strany druhou šanci, když mu bylo dovoleno kandidovat na starostu New Yorku. Jenže – tu máš, čerte, kropáč! Přihlásila se další žena, se kterou si psal. Tak to už bylo moc. Tony se ještě pokoušel zachránit tím, že chodil mávat vlajkou na homosexuální pochody, ale ani to mu už nepomohlo. Skončil.

Tedy – skoro. Letos vyšlo najevo, že se nejen nepoučil, ale že je bažina jeho chtíče bezedná. Až tehdy jeho manželka Huma poznala, s jakým úchylem vlastně celých těch šest let žila. Novou obětí Tonyho zálibě v psaní byla dívka, které nebylo ani 16! Jeho zprávy byly plné chlípných jinotajů, jako například: "Máte u vás sníh?" A dívenka (skoro ještě dítě!), jejíž jméno drží FBI pochopitelně v tajnosti, odpověděla: "Moc ne - a ještě rychle taje."

Muka pružné Indky

Média, která jsou praporečníky boje proti zlořádům pod duhovou vlajkou politické korektnosti – ve jménu žen, se přičinlivě vydala po této stopě a zjistila, že v té době bylo v bydlišti nevinné dívenky celých 10 cm sněhu a netál. Některá média šla ještě dál, když si pohrála s výrazem "sníh", který bývá používán jako krycí název pro kokain. 

Huma, když se probrala, napsala veřejné prohlášení, posvěcené její mentorkou Hillary Clintonovou: "Po dlouhém a bolestném rozhodování a usilovné práci na našem manželství jsem se rozhodla, že budeme žít s manželem odděleně. V této těžké době prosím o úctu k soukromí."

Vyšetřování tohoto otřesného případu se okamžitě chopila FBI. Záhy s překvapením zjistila, že to zas až taková fuška nebude, protože Weiner psal své nestoudné sprosťárny na twitter ze stejného počítače, který používala i Huma.

Čtěte ZDE: Bombový útok na Trumpovu kancelář: Začala v USA Křišťálová noc? Král WikiLeaks záhadně odříznut od internetu. Půjde Clintonová na drogové testy, nebo do vězení? Sázkové kanceláře už hlásí kurzy

Dobře mu tak

Huma se narodila v New Yorku, ale její rodiče jsou z Indie, a tak se stala specialistkou na Blízký východ, vždyť je to coby kamenem dohodil, a navíc je muslimka, tak tomu přece musí rozumět. S Benghází, jak vyplývá z e-mailů z počítače toho mouly, radila Clintonové právě ona. A mimochodem: Weiner, když byl ještě v Kongresu, hlasoval stejně jako Hillary pro invazi do Iráku.

Pro obě dámy budiž poučením, že když vložíme e-mailovou zprávu do koše, ještě to neznamená, že přestala existovat.

Není známo, co přesně bylo obsahem e-mailové korespondence snaživé Humy a její mentorky Hillary. Šéf FBI ve zprávě, kterou poslal kongresu, uvedl, že "možná nic převratného, ale jisté indicie o spáchání federálního zločinu tu jsou".

Jako vedlejší produkt této kauzy může jít do vězení i Huma. Při vyšetřování případu e-mailů Hillary Clintonové totiž pod přísahou uvedla, že předala detektivům všechny relevantní dokumenty, včetně korespondence. Jak vidno – lhala, čímž mimo jiné prokázala, že byla své mentorce pozornou žačkou.

Obrtlík - praotec pokroku

Když letadlo s Hillary Clintonovou, jejími poradkyněmi a mediálním klubem fanynek dosedlo na runway v Iowě, nálada byla přesně opačná, než při vzletu. V místní tělocvičně uspořádala pobledlá Clintonová mimořádnou tiskovou konferenci, na které oznámila, že se ničeho nebojí a doufá, že FBI urychleně zveřejní, oč jde.

Média, která byla dosud proti Trumpovi, a dosud věnovala federálnímu zločinu Hillary Clintonové žádnou, nebo jen okrajovou pozornost, najednou začala masírovat čtenáře z druhé strany: "Bomba v cílové rovince!" "Kampaň v troskách!" a podobně.

Agentury na průzkum veřejného mínění přišly pouhé dva dny po oznámení FBI s novými výsledky průzkumů: Údajný náskok Hillary před Trumpem se prý rozplynul jako pára nad hrncem. Začaly prý váhat i ženy, které mají nedostatek sebeúcty, a dokonce i ty, na jejichž důstojnost zaútočil Trump z 11 let vzdálené pojízdné pánské šatny. Deník Washington Post, největší nepřítel Trumpa, přichází s šokujícím průzkumem: Trump poprvé vede!

Co vedlo média a agentury k tomuto obratu?

Nabízí se poměrně jednoduché vysvětlení: Ze skutečných průzkumů (tedy ne těch "cinknutých" oficiálních) dlouhodobě vychází Trump jako vítěz - a je to on, kdo je největším favoritem. A volby jsou již na dosah, takže agentury potřebovaly záminku k vysvětlení, proč došlo ke změně, k čemuž posloužila zpráva FBI.

Co na tom, že FBI vlastně pořád nic neví? Že do voleb nestihne nic vyšetřit? Co v těch "nových" e-mailech vlastně bylo? Přiznání Clintonové, že zabila Kennedyho? Nic takového: V nových e-mailech s největší pravděpodobností není nic, co by nebylo známo předtím, protože podstata zůstává stejná (už více než rok): Clintonová ohrozila státní bezpečnost.

Zděšení, které čišelo z tváře Clintonové při tiskové konferenci v Iowě, tak vůbec nemuselo znamenat, že se lekla obsahu "nových" e-mailů. Skutečný význam zprávy FBI byl, že "je něco špatně", že dochází k obratu. Že je Trump ve skutečnosti obrovským favoritem voleb - a že "ti, kteří tahají za nitky", média a agentury už házejí Clintonovou přes palubu.

A nebo jde o poslední, zoufalý pokus zamíchat kartami? Mobilizovat voliče Demokratů, kteří nemají nejmenší chuť jít volit Clintonovou?

Čtěte ZDE: Dvě nové položky na Seznamu smrti Hillary Clintonové: Již 83 mrtvol. Krev na rukou monstra, které chce vládnout světu? Sex, drogy a vraždy jako nástroje moci. Feministické spiknutí? Kdo bude další?

Feministický puč mele z posledního, ale snad umějí vařit

O tom, že Clintonová mele z posledního, se lze přesvědčit pouhým okem: Na pódiu s ní na shromážděních, která stále více řídnou, už vystupují jen ženy (scvrkávající se elektorát) - tu jednotlivě (Michelle Obamová), tu v hloučku (různé). Feministický puč pod vlajkou politické korektnosti, který se zdál ještě před pár týdny neporazitelný, ztrácí na síle.

Po krátké návštěvě Iowy nasedla Hillary Clintonová do autobusu ke své spřátelené skupince a tradá zpátky na letiště. Autobus jel tak rychle, že zmizel ochrance na motocyklech ještě před vjezdem na dálnici. Vstříc runwayi, vstříc zítřku, vstříc odpovědi na otázku: Bílý dům, a nebo vězení?




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky