Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Budoucího českého prezidenta právě vypoklonkovali z Doněcka: Zavolej Soros a ozve se Pánek. Zpravodajská agentura České televize na výrobu lidí v tísni. Kyjev zvyšuje napětí kolem Krymu - a Pánek musel padat

Budoucího českého prezidenta právě vypoklonkovali z Doněcka: Zavolej Soros a ozve se Pánek. Zpravodajská agentura České televize na výrobu lidí v tísni. Kyjev zvyšuje napětí kolem Krymu - a Pánek musel padat

29. 11. 2016

Tisk článku

Václav Danda komentuje vyhazov "dovozců humanismu" do Doněcka a vidí souvislosti i v houstnoucím napětím na nebi nad Krymem a v jeho výsostných vodách

Budoucí prezident Šimon Pánek (dekretovaný dávným rozhodnutím Václava Havla, takže je to tutovka i pro Kocábovu Kroměřížskou výzvu) a jeho záškodnická jednotka speciálního nasazení zvaná Člověk v tísni - je trochu v tísni. Nedávno vypoklonkován v Sýrii při pomoci islamistům proti prezidentu Asadovi, teď aktuálně v Doněcku. O tom ale prý bude s tamními úřady ještě vyjednávat. Vůbec prý netuší, proč se museli jeho agenti tak rychle pakovat.

Normálnímu občanu naší země to musí připadat jako za vlasy přitažená anekdota, ale Šimon Pánek podle našich věrohodných informací  opravdu žije tím, že jednou na Hrad usedne (či spíš jej zasedne jako večerníčkovský pan Kotrč hájenku). A protože to myslí vážně, svou prací pro tajné služby Velkého bratra (pochopitelně pod obvyklou rouškou "humanismu") si chce svou "prezidentskou zahrádku" zasloužit.

V přípravce si luxusně žije za peníze organizátora barevných revolucí G. Sorose a českých daňových poplatníků. Dokonce několikanásobně. Přes státní rozpočet, bruselské penězovody (i tam platíme my) - a z daní, které v podobě povinných poplatků odvádíme České televizi. Poslední autentický skanzen bolševismu na Kavčích horách je dokonce Pánkovým "akcionářem". Každý rok propluje Pánkovýma rukama půl druhé miliardy. Tedy jen těch oficiálních "korunek".

Humanitární pomoc

Co v Doněcku tato provařená organizace dělala? Jako vždy a všude. Pod bohulibou zástěrkou "humanitární pomoci" (obvykle následuje po "humanitárním bombardování" z téhož zdroje) především rozsáhlou výzvědnou a zpravodajskou činnost: „Od začátku našeho působení na východní Ukrajině pracujeme na obou stranách konfliktu, a to i přesto, že nám to přináší značné problémy. Děláme to proto, že ctíme neutralitu a nezávislost humanitární pomoci,“ dušuje se Pánek.

Pokud to měl být vtip, zrovna veselý není. Šéf této agentury od počátku spojené s Majdanem a následnou kyjevskou juntou s vážnou tváří mluví o neutralitě a nezávislosti? Je spíše s podivem, že doněcká vláda tak dlouho toto zpravodajské hnízdo na svém území trpěla. A ještě se diví: „Žádné důvody pro neprodloužení akreditace nám oficiálně nebyly sděleny,“ žasne východoukrajinský Pánkův koordinátor Tomáš Kocian.

Zato ty neoficiální jsou známy dávno. Doněcká vláda už zřejmě nemohla dále akceptovat, že se Člověk v tísni pokouší vytvořit předpolí pro působení dalších podvratných skupin, jako tomu bylo například v rámci jejich misí v Jugoslávii a v Čečně. Ale aktuálním důvoédem mohlo být i něco dalšího. To, co právě připravuje Kyjev kolem Krymu.

Čtěte ZDE: Lidumil Soros: Plné ruce práce v Americe i u nás. Clintonová i Drtinová za stejné dolary. Výzva Kroměřížské výzvě: Neklidní umělci, kde jste? Peníze z našich daní nesmrdí. Kavárna lynčuje selektivně

Nejsou na tom špatně

Šimon Pánek osobně, na rozdíl od zástupů svých daně platících spoluobčanů, však rozhodně člověkem v tísni není. Je to velký boss, který disponuje ještě větším rozpočtem než nedávno odvolaný ministr Dientsbier, který měl tutéž agendu na starosti u nás doma.

Za ty miliardy už se dá "humanitárně" přispět i v České republice. Tak třeba v minulém roce připravil Člověk v tísni pro učitele i žáky „sadu“ k mediálnímu vzdělávání o údajném působení ruské propagandy u nás a živořících lidských právech v Rusku. Zcela nepolitická agentura. Organizuje třeba také "volby na zkoušku", čímž se havlistická kavárna dostává do škol zadními vrátky - zatímco třeba prezident Zeman nesmí na vysoké škole přednést ani přednášku. Bylo by to prý nepřípustné "politikaření", pravil soudruh rektor.

A zatímco současný prezident (ze svého platu) založil fond, jenž financuje děti v Klokáncích, jsou Pánkovci a další profesionální humanisté financováni „celou řadou nadací a dalších velkých neziskových organizací v České republice i v zahraničí.“ Mezi nejdůležitější subjekty, které agentuře posílají dolárky, patří podle její vlastní zprávy o financování samozřejmě - kdo jiný než Sorosova proslulá pokladna "barevných revolucí"  „Open Society Fund“. Ve zprávě se ovšem kupodivu už neříká, že obě tyto "bratrské" organizace úzce spolupracují se CIA a jejími dalšími agenturami. 

Čtěte ZDE: Další provokace americké ambasády: Pátá kolona kádruje na území cizí mocnosti české politiky. Udavačka ze Stasi pracuje pro Merkelovou. Inspiroval se u ní Šimon Pánek?

Elitní propletence

Kromě vývozu humanismu se Člověk v tísni věnuje samozřejmě také importu: podpoře dovozu imigrantů a vedení kampaní na jejich kladnou mediální prezentaci. Jako bratříček České televize to má tím snazší. Ostatně Poradkyně generálního ředitele ČT Kristina Taberyová (Erik Tabery je šéfredaktor Bakalova Respektu, základního "názorového zdroje" ČT) je zároveň předsedkyní správní rady Člověka v tísni.

Kromě Sorosovy Otevřené společnosti je nejlepším přítelem Člověka v tísni nikoli pes, nýbrž jiné známé zvíře - další americká „neziskovka“ - Národní nadace na podporu demokracie (NED). Ta již leta prosazuje ušlechtilou ideu, že by Spojené státy měly být hegemonem a policistou globálního pořádku po celém světě. Je snad jedinou takto politicky exponovanou organizací, jež za dobu 32 let, během níž existuje, má ve svém čele stále stejnou osobu – Carla Gershmana.

Známý je Gershmanův výrok, že NED má vytvářet fasádu, za níž se skrývá financování politické opozice v zemích, jež neskáčou, jak Washington píská. V článku ve Washington Post (již v roce 1991!) iniciátor vzniku NED Allen Weinstein otevřeně přiznal, že „mnohé z toho, co před 25 lety prováděla CIA, děláme dnes my“. Personální propojení NED a bývalých zaměstnanců CIA se nikdo ani vyvracet nesnaží. Stačí nahlédnout do životopisů lidí, jako jsou Otto Reich, John Negroponte, Henry Cisneros či Elliot Abrams.

Jedno je jisté: není jediná barevná revoluce, která by nebyla spolufinancována z prostředků NED. Od „Arabského jara“ přes „občanskou válku“ v Sýrii až po kyjevský Majdan. Samozřejmě v úzké kooperaci se Sorosovci, jejichž "nadace" operuje s investičními fondy v celkové hodnotě 18 miliard dolarů.

Je jasné, že takovéto známé firmy by na území Doněcké lidové republiky oficiálně působit nemohly. Musí nastrčit své partnery typu Člověka v tísni. Jsou přece z přátelské a blízké České republiky...

Čtěte ZDE: Stínování místo řešení: Západ mír na Ukrajině nechce. Zbabělé vraždy předáků domomobrany. Kyjev povýšil státní terorismus na oficiální politiku. Vrazi upálených z Oděsy zůstanou bez trestu. Ticho před bouří?

Další polínka pod ohýnek

Vyhoštění Pánkovy zpravodajské agentury právě v této době ovšem patrně souvisí především se zhoršující se bezpečnostní situací na hraniční linii mezi Doněckem a Kyjevem. Ukrajinská vláda oznámila, že na začátku prosince proběhne rozsáhlé raketové cvičení právě nad hranicemi s Krymem a Doněckem a nad vodami Černého moře. Kyjev současně prohlásil tuto oblast za tzv. nebezpečnou zónu.

Moskva sdělila, že plány Kyjeva nejsou pravomocné a neslučují se s mezinárodními dohodami, neboť zasažený vzdušný prostor se podle Kremlu nemůže jednostranně uzavřít, už pro to, že přes něj vedou letecké koridory civilních aerolinek, nemluvě o tom, že prostor využívají i ruská vládní letadla. Vojenský atašé Ukrajiny byl povolán na Ministerstvo obrany Ruské Federace, kde obdržel nótu o tom, že chystaná ukrajinská provokace narušuje hranice Ruské federace a dramaticky dále zvýší napětí v celé oblasti.

Není samozřejmě představitelné, že by se k tomu ukrajinská vláda odhodlala bez konzultací nebo bez přímé součinnosti s třetí stranou. Schválně hádejme kterou.

Případně se zeptejme Člověka v tísni.

Ještě lépe však těch, které do životní tísně po leta přivádí a udržuje je v ní skrze své hlavní "humanitární produkty". V Doněcku Pánek asi prezidentem nebude.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky