Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Skandál PizzaGate: Impérium vrací úder? Druhá americká revoluce v plném proudu. Kongresem prošel zákon proti alternativnímu tisku. 50% Američanů nadále soudí, že Hillary przní děti. A co causa Forejt?

Skandál PizzaGate: Impérium vrací úder? Druhá americká revoluce v plném proudu. Kongresem prošel zákon proti alternativnímu tisku. 50% Američanů nadále soudí, že Hillary przní děti. A co "causa Forejt"?

12. 12. 2016

Tisk článku

Helena Hulejová si všímá skandálu, který je možná pastí - jako odveta alternativním médiím za podporu Trumpa v předvolební kampani - a klade na závěr jednu zajímavou otázku

V týdnech po ohromujícím vítězství Donalda Trumpa v prezidentských volbách se z krajiny Obamových “rudých bratří za oceánem” hrnou téměř jen zprávy na téma nového prezidenta, nových členů vlády a pokračujících mediálních útoků, které jej mají dále skandalizovat. Zda se Trump dočká inaugurace (a jak bude jeho “prezidentování” vypadat), to se zatím můžeme jen dohadovat, ač je to krajně důležité nejen pro občany Spojených států. 

Vzhledem k tomu, že náš protektorát má hned dva "ochránce" (Brusel a Washington), ovlivňují jakékoli pohyby na americké politické scéně velmi bezprostředně i nás. Ať už se paní ex-Ivanka stane, nebo nestane vládkyní domu v Praze Na Tržišti č. 15, kde zatím (pod vlajkou staženou již několik dnů kdo ví proč na půl žerdi) zhrouceně sedí dosavadní velitel Šlachtových policistů a Bradáčové prokurátorů Andrew Schapiro.

Řeč je především o takzvaném skandálu PizzaGate. Kauza s docela roztomilým názvem skrývá nejen drsná obvinění z pedofilie, ale také možná nejtěžší mocenský souboj počátku “éry Trump”. Souboj stávajícího mediálně-politického establishmentu s alternativními médii. Ta totiž stála celou dobu za brzy-prezidentem Trumpem a jeho vítězství vlastně bylo i jejich vítězstvím. A PizzaGate se má stát záminkou k vrácení úderu.

Fakt divná restaurace

PizzaGate má skutečně původ v alternativním internetovém mediálním světě. Když se na relativně otevřených sociálních sítích, jako je reddit, přetřásaly emaily z pošty poradce Hillary Clintonové Johna Podesty, které veřejnosti zpřístupnil server WikiLeaks, našli diskutující podivné odkazy na jednu pizzerii v centru Washingtonu.

Postupně se odkudsi (nikdo neví přesně odkud) vynořila teorie, že dotyčné odkazy jsou šifrovanou konverzací na téma pedofilní mafie, prorostlé Washingtonem D. C. až do jeho nejvyšších pater. Konkrétně právě ke Clintonové a spol. Podesta (a možná i jeho “paní”) se měli účastnit jak podivných “pizza” večírků, tak “spirit cooking”, tedy vystoupení “umělkyně” Mariny Abramovic, která své “recepty” v tomto videu píše na zeď něčím, co dost připomíná krev (a běžně pracuje s tak obvyklými tekutinami, jako je mužské semeno či mateřské mléko).

Je fakt, že Comet Ping-Pong, pizzerie, o které je řeč, divná je. Dokonce tak divná, že fakt, že se tato “restaurace” (nebo co to vlastně je za podnik) může vydávat za “family-friendly”, tedy rodinné prostředí, je samo o sobě skandální. Cosi to vypovídá také o Clintonové s Podestou, kteří tam rádi jedli (pokud tedy jedli) a pobývali. A to platí, ať už jsou nápady diskutujících na téma pedofilie pravdivé, nebo naprosto paranoidní - nebo šlo-li o nastraženou past, do které některá alternativní média skočila.

Čtěte ZDE: Trump, Snowden, Assange: Tři v jednom, nebo iluze reklamního triku? Zločin sexu ve spánku není sci-fi. Assange brání marně už i OSN - ale je naživu. Proč je důležité sledovat kanáry. Ještě jsme nevyfárali

Zajímavé "dětské" programy

V každém případě je tu pozoruhodností víc než dost. Majitel pizzerie je shodou okolností označován za jednoho z padesátky nejvlivnějších lidí ve Washingtonu. Schází se u něj opravdová smetánka. Potud možná o nic nejde (ačkoli člověka mimoděk napadne “žebírkárna” Freddieho Hayese ze seriálu Dům z karet (House of Cards), mimochodem natočeného prý právě o Clintonových. A co je to za podnik?

Oficiálně má jít o restauraci pro rodiny s dětmi. Mezi stálice klubové scény, kterou podnik rovněž provozuje, ovšem patří třeba kapela Heavy Breathing (Těžký dech). Heavy Breathing neprovozuje - soudě dle hudby, nahrané na vlastní internetové stránce - nic moc jako hudbu. Jde spíše o monotónní doprovod k videím, které kromě značně obhroublé a krajně znepokojivé symboliky neobsahují vlastně - nic. Jen pro ukázku, titulní skladba se jmenuje Při chuti (nebo možná V náladě, anglicky In the Mood), a její začátek je detailní záběr na komiksově pojatý mužský řitní otvor s genitáliemi.

Skladba Airtight (Vzduchotěsná) začíná průchodem dvojími tajnými dveřmi, doplněným o titulní těžký dech. Další skladba se zase jmenuje Body High (něco jako Tělesná horečka, “poetické” vícesmyslné názvy se mimořádně špatně překládají) a jedna z písní obsahuje odkaz na “orphans in assholes” (sirotky v řitích). Celek, doplněný o syntetizované promluvy dámy s punčochou na hlavě, která si říká Majestátní Op (Majestic Ape), by nahnal husí kůži i ostřílenému dospělému. Stručně řečeno - Pussy Riot jsou proti Heavy Breathing jenom dětinská, “holčičí” kapela. Podivuhodná produkce pro rodiny s dětmi. 

A co třeba další vystupující, Mykki Blanco, který na první pohled možná vypadá jako klaun, ale protože jde o transgender umělce (přivydělává si jako prostitut), proti němuž bledne i “naše” evropské CosiBuřt jménem Conchita Wurst, asi jeho hlavní doménou nebudou dětské oslavy… nebo že by přece jen..?

Odkud se vzal střelec?

Média hlavního proudu ovšem sázejí na to, že se publikum nikdy na “primární zdroje” nepodívá, a bude věřit slzavým promluvám o tom, že chudák “Majestátní Opka” Amanda Kleinman musela zrušit facebookový účet, protože jí spílali a vyhrožovali (čemuž se po shlédnutí ukázek její produkce nelze moc divit), a jak je to všechno vlastně naprosto v pořádku - kdyby tedy nebylo těch alternativních médií.

Kauzu PizzaGate totiž hrála od počátku naplno i taková jména amerického “protiproudu”, jako jsou Breitbart News, nebo Infowars Alexe Jonese. Oba servery jsou poměrně těsně propojeny s týmem zvoleného prezidenta Trumpa. Jenže se ve věci přestávají angažovat. Učinily tak poté, co skandál (údajně) přiměl jistého Edgara Welche ze Severní Karolíny, aby se na místo podezřelého “ping-pongu” přijel podívat sám - a byl zatčen poté, co na místě vystřelil z pušky (proč, to nevíme; také nevíme, jak se to stalo, že nikdo nebyl zraněn). 

Tento “incident” (ať už byl nahraný, nebo skutečný) přiměl dokonce i samotnou matičku Hillary, aby vylezla na veřejnost a namísto cvakání selfíček kdesi v lesích (což podle vlastních slov zatím dělala od voleb) dramaticky oslovila své opuštěné publikum. Svým "děckám" vysvětlila, že na nebezpečí falešných zpráv, “fake news”, upozorňovala už od počátku, a že tady už ovšem přestává legrace, protože jde o lidské životy (jako by o ně nešlo v případě, že by byla zvolena). 

Čtěte ZDE: Temné pozadí nájemníků Bílého domu: Prezidenti jsou loutky Velkého Davida. Klasický příklad - aféra Watergate. Hraje se o GMO, půdu a korporace. Postaví se Donald Trump a jeho lidé Rockefellerovi? Skončí jako Nixon?

Impérium vrací úder

A hleďme: Kongres v dokonalé souhře právě v těchto dnech protlačil zákon, který má proti “falešnému zpravodajství” bojovat. A protože za vším hledej Putina, údajně to má bránit “ruské a čínské propagandě” pomocí větší kontroly financování a fungování tisku. Náhodička, jak byla legislativa hotová tak rychle po volbách a po celém "incidentu". A co Infowars? Jak je možné, že kauza, kterou tak dlouho hrály, ani je najednou moc nezajímá?

Vtip celé věci totiž nespočívá ani tak v tom, zda se washingtonská elita angažuje v satanisticky vypadajících rituálních “duchařských večeřích”, nebo przní malé děti. Skutečné nebezpečí pro elity těžce zraněné Trumpovým vítězstvím spočívá v tom, že normální lidé masově přestávají věřit oficiálně předložené verzi reality.

“Velký” tisk si v souvislosti s aférou nedávno posteskl, že průzkumy jsou asi opravdu špatná metoda odečítání reality. “Musí tu být nějaký statistický šum. Jak jinak bychom si mohli vysvětlit, že i 5 % voličů samotné Hillary (nehledě na 50 % voličů Donalda Trumpa) si myslí, že je kauza PizzaGate pravdivá?”

Zopakujme pro jistotu ještě jednou: polovina z těch, kteří volili Donalda Trumpa - plus pár procent odjinud je nadále přesvědčena, že kámoši bývalé první dámy země przní malé děti (což nadále platí přinejmenším v přeneseném slova smyslu také o mainstreamových médiích).

Volební rok přinesl ve Spojených státech evidentně tak masivní odklon od “přijatelné verze pravdy”, že už ho nezastaví dokonce ani zákony o potírání propagandy, ani vyhrožování či nakupování Trumpovi blízkých médií či jeho týmu.

Zda byla PizzaGate vyrobena, aby mohla být snadněji omezena alternativní média, je mimo naši kontrolu. Jak ale víme - u nás se žádná PizzaGate nekonala - a soudruzi ministři vnitra a "spravedlnosti", Chovanec a Pelikán, již připravují totéž.

Že by z Washingtonu zazněl výstřel z Aurory - po americku spojený s nějakým tím rychlým občerstvením? Signál, že odveta bude drsná?

A co z tohoto pohledu třeba takzvaná Causa Forejt?

 PP



Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky