Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
ČR změní hymnu: Kde domov můj nahradí bratrská Kto za pravdu horí! Vládce planety Putin chce teď svrhnout i německou vládu. Merkelová Führerem svobodného světa po Obamovi? Čeká nás zábavný rok

ČR změní hymnu: Kde domov můj nahradí bratrská Kto za pravdu horí! Vládce planety Putin chce teď svrhnout i německou vládu. Merkelová Führerem "svobodného světa" po Obamovi? Čeká nás zábavný rok

29. 12. 2016

Tisk článku

Petr Hájek komentuje záchvat náhlé touhy Západu po pravdě, popravdě však neumí říci, jestli jde o projev civilizačního Alzheimera, nebo další ďábelský Putinův kousek...

Je sebevražedná zábava pročítat před koncem tohoto podivuhodného roku oficiální média takzvaného hlavního proudu – ať ta tištěná, či jejich internetové dcerky. Nedoporučuji to nikomu, kdo netrpí psychickým masochismem, nebo se nezabývá médii profesionálně skoro celý život (jako autor tohoto textu). Ale poučné to je přímo celoplanetárně.

Realistický obraz našeho světa v nich sice, stejně jako dosud, nenajdete, ale přesto se cosi úchvatného děje. Převažuje v nich totiž úpění nad hrozícím naleptáním moci „slušných, inteligentních vyvolených“ – tedy současných vládnoucích elit. Jak politických, tak mediálních, za něž se úpějící pochopitelně pokládají. Jejich touha po pravdě má charakteristiky náhlého psychotického záchvatu.

 

Zjištění, že jejich političtí favoriti ztratili, ztrácejí, či v nedaleké budoucnosti mohou ztratit moc, tím blázněním prochází jako doutnající šňůra od sudu se střelným prachem. Nikoli jaderná válka. Ze všeho nejvíc prý dnes svět ohrožuje lež. Ústřední termín pro označení všeho, co slušní inteligentní a vyvolení neschválili jako pravdu – a ono se to přesto šíří a usazuje v hlavách lidí, kteří pak podle toho jednají. Například volí.

Mene tekel 2016

I když se to před rokem touto dobou zdálo skoro všem naprosto nemožné, svět (zvláště ten euro-americký) se nečekaně zachvěl. Jako by COSI silného začalo trochu brzdit šílený expres mířící do stanice Sebezničení. To je už jasné i strojvůdcům. Těm cynickým výpěstkům z politických a mediálních skleníků, zalévaných luxusními příjmy z našich daní (dobrovolných i vynucených), které jim nyní hrozí poněkud vysychat. Především proto tak úpí.

Především nepochopitelný odchod Velké Británie ze socialistického ráje EU a šokující zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem je jim znamením Mene Tekel: Byli jste (voliči) zváženi – a shledáni bezcennými. Ale protože další – a patrně rozhodující – volby v řadě zemí budou teprve následovat, začínají bojovat o život. 

Pořád ještě věří, že se to všechno dá zvrátit – a vrátit k dosavadní praxi: vyrvání států a národů z jejich kořenů, zničení všech hodnot, na kterých naše civilizace vznikla a fungovala – a konečně celkové završení toho nezměrného úsilí elit Velkou válkou, jež by znamenala vítězství Nového světového řádu. Té nejbáječnější diktatury, jakou svět zatím nepoznal. Ale vrásky na ustaraných čelech přibývají.

Čtěte ZDE: Bruselský lid promluvil: Za vším hledej Putina! Nejhorší zbraň je Slovo. Je třeba všechny umlčet – pak bude euroráj na zemi. Znárodnit, zdanit a ty správné hochy naopak dotovat. Koupel v ledovém potu

Ďábel Putin

Jak se stalo, že významná část ztučněných otroků-čekatelů, kteří již již mlčky směřovali na porážku, náhle odhazuje obruče? Jak to, že si někdo odváží veřejně hanobit takové výdobytky socialismu, jako jsou posvátné hodnoty homosexualismu, feminismu, eko-fašismu a zákazu všeho přirozeného? Jak může někdo odmítnout euro-ráj věčného míru, prosperity a pokroku?

Jak může jiný veřejně mluvit o „vzpouře bílého muže“, když bílý muž, heterosexuál a křesťan je nejhorší nadávka odsouzená třeba i aktuálním šéfem Vatikánu? A především – jak tohle svinstvo mohou lidé volit, když všechna hlavní média a jimi podporovaní politici volají NIKDY!? Je to jednoduché: Za všechno může ďábel, jak pravil papež František – ateistickými médii nejoslavovanější hlava Katolické církve v moderní době.

Pro nevěřící má lidskou podobu, totožnou s tváří ruského prezidenta Vladimíra Putina. To on a jeho neuvěřitelně technicky vyspělí „ajťáci“ (z té nejzaostalejší díry civilizovaného světa) satanskými čáry zaútočili na Západ: Způsobili Brexit, zařídili zvolení agenta Kremlu americkým prezidentem, vyvolali a řídí migrantskou invazi a teroristické útoky islamistů v Evropě, které rozloží EU na součástky – a ještě zbrojí a brzy napadnou nebohá kuřátka táboru míru a socialismu pobíhající vyděšeně kolem výhrůžně kvokající mateřské slepice NATO.

Lež poráží pravdu

Protože je to ďábel se vším všudy, ovládl svou propagandou internetová média, a zaměnil tak lež za pravdu. Tím se stalo, že z morálních výšin pravdy jsme se náhle zřítili do propasti „postpravdivé doby“ (tenhle termín musel dát kavárenským mozkům hodně práce). Také tomu říkají slaběji „doba postfaktická“ – asi jako se nedokazatelné „globální oteplování způsobené člověkem“ poznenáhlu proměnilo na „klimatickou změnu“ (která samozřejmě probíhá od počátku světa, člověk nečlověk).

Projevuje se prý tak, že alternativní nezávislá média šíří nepravdy, kterým z nějakých záhadných důvodů lidé věří, zatímco mainstreamu, šířícímu posvátné pravdy vládnoucího establishmentu, už málokdo věří i časové znamení. Náklady novin klesají, lidé zmasakrovaní Putinem masově odhlašují předplatné, stejně jako ubývají posluchači a diváci zpravodajství a publicistiky rozhlasu a televize – zvláště těch „veřejnoprávních“, nejpravdivějších. 

To by tolik nevadilo, protože jsou stejně provozovány za miliardy ze speciálních daní z hlavy (platit musí každý – ať je sleduje, nebo ne). Problém je, že mainstream je tu primárně kvůli tomu, aby otcovsky manipuloval s nedospělou veřejností – pro její dobro samozřejmě: určoval, koho zvolit, koho zničit, koho zavřít, koho pustit, co jíst, jak se léčit, jak mluvit, co si myslet. A je z toho rázem tragédie:

Brexit, Trump, Wilders, Le Penová, Hofer, Hnutí Pěti hvězd v Itálii, Alternativa pro Německo (AfD) – ale také prezident Zeman, Okamura a třeba i Protiproud, abychom neběhali jen po okolním světě. To všechno jsou příznaky či produkty „postpravdivé“ doby. A s tím je nutno něco zásadního udělat. V demokraciích si to vyřeší sám divák, posluchač čtenář - volič. V tyraniích jsou k „ochraně (jediné povolené) pravdy určeni špiclové, cenzoři, zákazy a kriminalizace.

Čtěte ZDE: Rok 2017: Informační válka vyvrcholí. Média establishmentu vymírají jako dinosauři. Léta prožitá ve lži. Systém v posledním tažení: pokuty, cenzura, ministerstva pravdy. Goebbelsovy metody zpět ne jen v Německu

Nezapomenutelná předehra

Už sám pojem „postpravdivá doba“ je lež jako věž. Sugeruje představu, že dříve všude pravda vládla, zatímco dnes její místo zaujala ne-pravda.

Třeba pravda o 11. září vypadala takto: Poté, co se po útoku Usámových lidí zhroutily obě věže Světového obchodního centra (způsobem, který jaksi ignoroval fyzikální zákony), ohlásila vzrušeně televizní reportérka, že právě šla k zemi také vedlejší budova (číslo 7), kterou sice nic nezasáhlo, ale zase patřila tajným službám. Pravda byla, že za reportérkou budova dál stála – a zhroutila se až za dvacet minut po temném mediálním proroctví. Novinářka kupodivu však nejenže nedostala cenu za Věštbu roku, ale její famózní výkon byl nespravedlivě „uklizen“ a zapomenut.

Jenže zjištění, že „útok na civilizovaný svět“ nezorganizoval vousatý Usáma z jeskyně v Afghánistánu, ale americké tajné služby na pokyn „hráčů z pozadí“, je samozřejmě lež. Stojí za ní sice stovky vědců, architektů a inženýrů včetně řady nobelistů, kteří oficiální zprávu americké vlády rozcupovali na kousky, ale bylo jim to houby platné, protože vládla pravda. Až když nyní vyhrál volby Donald Trump – jeden z těch zločinců, kteří pravdě také nevěří, může být opravdový problém. Je to přece Putinův kámoš.

Útok na lež právě začíná

„Volební úspěch nestydatého a politicky bezpáteřního newyorského křiklouna Donalda Trumpa je studenou sprchou pro všechny, kteří soudí, že demokratický, svobodný svět by měli vést lidé v zásadě slušní, čitelní a zásadoví.“

Tak pravil dnes v Bakalových Hospodářských novinách (HN) jistý Teodor Marjanovič. Neberme to na lehkou váhu, soudruh není ledaskdo. Vlastně patří do kategorie nejchráněnější – je totiž svého druhu imigrant. Narodil se v Bělehradě, studoval ve Vídni a již řadu let propaguje v českých novinách skvělé plány na dobytí Ruska od neokonského senátora McCaina. A migranti to teď nebudou mít lehké. Tedy – někteří.

Alespoň soudě z toho, že Obamova vláda potvrdila, že již týden platí zajímavé nařízení: Když přijíždíte do Ameriky v takzvaném Visa Waiver programu, jak se jmenují víza pro země bez vízové povinnosti (patříme mezi ně), mohou vám úředníci černého prezidenta položit na letišti sugestivní otázku po vašich aktivitách na sociálních sítích – a podle odpovědi případně zakázat vstup do země. Jde přece opravdo o pravdu.

Čtěte ZDE: Totalita sovětského typu v novém kabátě: Západu vládnou bývalí trockisté. Proč muselo Sýrii zachránit Rusko? Vývozem demokracie k rozvratu světa. Veřejná spolupráce elit s pedofily. Zářivá špička ledovce

Rusko svrhne německou vládu

Ale co nám do Ameriky, v níž teď dost možná zavládne Putinova lež. Horší je, že brzy má dojít také k útoku na Evropu – a to dokonce v jejím nejcitlivějším místě: V rámci boje za udržení pravdy při životě přispěchal jakýsi statečný redaktor HN Houska (jestli ten, nebo ta není dávno důležité) vyložit Marjanovičovo hluboce pravdivé učení o tom, jací „slušní, čitelní a zásadoví lidé“ by nás nyní měli v těžkých časech ďáblova komplice z Washingtonu vést ke světlým zítřkům.

Čerpaje prý „z řady amerických a evropských analytiků a médií“ slavnostně oznamuje, že je to německá kancléřka Angela Merkelová, kdo se stane po odchodu Husseina Obamy „vůdkyní svobodného světa“. Tohle ovšem není poplašná zpráva z postpravdivých a postfaktických médií, ale zjevně vědecká pravda. Jenže to nebude mít dosavadní Vůdkyně Čtvrté říše asi lehké. Hádejte, kdo se ji snaží o post Führera připravit?

„K dosažení rezignace německé vlády, ruské a syrské zpravodajské služby podněcují uprchlíky v Německu k dobře plánovaným útokům.“ Musí to být pravda, protože podle deníku Daily Mail, s takovým jinak „těžko uvěřitelným prohlášením“ přišel na zasedání Evropské rady pro zahraniční vztahy jeden z hlavních expertů EU Gustav Gressel. A nejen to.

Bude to zábavný rok

Jedna z opor „pravdivého světa“ (jinak by z ní přece nečerpala jako ze slova Božího objektivní a pravdivá Česká televize) – americká CNN  zase přinesla zprávu, že Demokraté sice protestují proti údajnému vměšování Ruska do amerických voleb, ale kupodivu nesdělili, že Obamovo ministerstvo zahraničí poskytlo například statisíce dolarů daňových poplatníků soupeřům současného premiéra Benjamina Netanjahua (svému spojenci) na kampaň v izraelských prezidentských volbách.

Teď si vyberte: Pravda, nebo lež? Pomluva, nebo začátek převlékání televizních kabátů po zjištění, že Trump nakonec na trůn přece jen asi nastoupí? Vždyť během předvolební kampaně se začalo CNN přezdívat CHF (Clinton Hillary Foundation). Jak se v tom stále zábavnějším světě vyznat?

Není to tak těžké: Třeba Global Times oznámily, že západní tažení proti nepravdivým zprávám potvrzuje správnost snah čínského vedení o kontrolu internetu.

A to je pravda.

Nebo snad ne? 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky