Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Donald Trump vs. Meryl Streepová: Slzy jako argument, když nestačí lež. Bizarní souboj na úsvitu dějin. Co má společného Hollywood a Pražská kavárna? Otevřený dopis chovancovi z vnitra od rozzlobených fanoušků

Donald Trump vs. Meryl Streepová: Slzy jako argument, když nestačí lež. Bizarní souboj na úsvitu dějin. Co má společného Hollywood a Pražská kavárna? Otevřený dopis "chovancovi z vnitra" od rozzlobených fanoušků

11. 1. 2017

Tisk článku

Jan A. Mařenka s potěšením sleduje, jak Hollywood odhazuje masku baviče, ukazuje pravou tvář veřejného politruka, a z televizního zrnění předvídá, že další díl tohoto seriálu bude o převlékání kabátů

Herečka Meryl Streepová se pustila na Zlatých glóbech do Donalda Trumpa s takovou vervou, že mnozí přítomní jen stěží skrývali nevolnost. Podle této přeplacené paní z Hollywoodu je prezident USA, kterého zvolilo více než 60 miliónů voličů, něco jako úchyl.

Svých pět minut na jevišti Streepová využila k ukázkové politické agitce, do níž vložila všechnu frustraci - nejen svou, ale celé hollywoodské politické bojůvky, která se ve volbách angažovala s příkladnou svazáckou horlivostí.

Streepová tak dala vzpomenout například na Show Jana Krause, který si na státní svátek pozval do studia sbor herců, cítících pnutí vyjádřit svou nechuť vůči prezidentovi Zemanovi. Je to jako podle kopíráku - čím je Pražská kavárna pro Českou republiku, tím je Hollywood pro Spojené státy americké.

Obě "hnutí" mají kromě ideologické spřízněnosti společné i to, že jsou pozadu. Změnila se doba i voliči. Již dávno neplatí, že je Sovětský svaz nepřítel číslo jedna a nepřítelem číslo dvě je Čína - která mimochodem už platí v podstatě celý Hollywood. Důkazem toho, jak zásadní je to proměna, jsou právě volby v USA, kdy byl odpor voličů vůči této ideologii tak velký, že převálcoval i masivní mediální masáž.

Svazáci z Hollywoodu (herci a spol.) nahráli jako součást volební kampaně několik naléhavých (a mimořádně nudných) videí, na nichž hlásali, že je Trump sexista, rasista, xenofob, islamofob, rusofil a misogyn. Těmito výtvory se obraceli nejprve na voliče, pak na volitele a nakonec i na senátory. Vždy marně.

Čtěte ZDE: Slovo do pranice: Kdepak hackeři a tajné ruské spiknutí proti USA! Jen - taková "obyčejná" vražda. Žádné prolomené kódy. Stačila jedna fleška. Proč musel zemřít mladý člen Demokratické strany? Jeho odkaz plný odhodlání a poučení o datlích

Proč tady nejde o lachtana

Pokud vám v onom odpudivém ideologickém vějíři nadávek něco chybí, tak to byla právě paní Streepová, kdo tuto mezeru o minulém víkendu na Zlatých glóbech bryskně vyplnil. „Zlomilo mi to srdce,“ štkala z pódia herečka předstírajíc, že tak tak zadržuje slzy.

A najednou to bylo venku: Trump se prý také posmíval zdravotně postiženému. A to je to, co zatím na "škále hanby" chybělo! Teď už je to komplet. Věrohodnost okamžiku trochu snižoval fakt, že k tomuto Trumpově "ideologickému zločinu" došlo už v prosinci 2015, tedy před více než rokem. Je tedy proto trochu záhada, proč si na to herečka vzpomněla až právě teď.

Údajné "zesměšnění“ se odehrálo v době, kdy ještě ani nezačaly primárky. Trump byl tehdy jeden z asi deseti kandidátů s kursem na zvolení 100:1 a proti němu stál zdánlivě neprostupný mediální val. Na nějaké akci se k němu přitočil zvláštní mužík z provládního agitačního deníku Washington Post. Nebyl to moc dobrý novinář, ale zato byl tělesně postižený. Měl úplně normální hlavu i tělo, ale místo rukou pahýly, takže trochu vypadal jako lachtan.

Kovelevski

Tento novinář jménem Kovaleski zrovna psal nějakým způsobem článek o Trumpově výroku, že „Pád mrakodrapů 11. září slavily v New Jersey tisíce muslimů“. Trump se o tom nechtěl bavit a jen se ho zeptal, proč o něm píše lživé články. Na to dotyčný odpověděl, že si vůbec nic nepamatuje a šermoval při tom Trumpovi před obličejem rukama.

Šlo o jasnou provokaci podobného druhu, jako když pozdější televizní prezidentské debaty řídila feministka a černoch a v "náhodně vybraném" publiku převažovaly tlusté černošky. Snaha převálcovat "bílého sexistu" politickou korektností byla leitmotivem kampaně, který se nakonec ukázal nejen jako zcela lichý, ale dokonce Trumpovi zásadně pomohl.

Trumpa dotěrný novinář nicméně zaujal - a tak se ho hned na následujícím mítinku, když hovořil o podplacených médiích, jal parodovat. Publikum skeč odměnilo smíchem, média zvedla hozenou rukavici, ale záhy ji odložila, protože jim šlo především o sexistu. Navíc ještě doznívala kauza s hystericky vyzývavou moderátorkou ("krev jí stříkala všude").

Jak přišla Streepová o rozum

Herečka Streepová začala svou řeč na Globech větou, která leccos objasňuje: "Před několika týdny jsem přišla o rozum." Škoda, že tou větou i neskončila. Místo toho předvedla proslov, který patří mezi nejodpudivější a nejbizarnější v historii předávání cen, a to včetně Landova splašeného kohouta na Zlatém slavíku.

Byla to řeč o pestrém duhovém světě, ve kterém jsou všichni soudruzi a kde není místo pro ty, kteří se posmívají tělesně postiženým. O místě přesně takovém, jakým je dnes celý Hollywood, všichni ti skvělí lidé v sále a samozřejmě i oceněný film o homosexuálním černochovi z periferie. Má to jen drobný háček: Trump se  tělesně postiženému neposmíval.

Použil v případě novináře Kovaleského stejnou hru, jak mnohokrát předtím a potom, když parodoval generály, bankéře, Hillary Clintonovou, Jeba Bushe, Teda Cruze, Donnu Brazileovou a dokonce i sebe sama. Takže: Tvrzení herečky a genderové aktivistky Streepové je podvod, neboli "fake".

Dokonce i sama Streepová během kampaně Hillary Clintonové imitovala Trumpa, a to (z pohledu politické korektnosti) mimořádně ponižujícím způsobem. Nasadila si zesměšňující paruku (copak Trump, chudák, může za svoje vlasy?), napatlala se mejkapem (copak Trump může za barvu své kůže?), vzala si prodlouženou kravatu, aby (no fuj) plandala mezi nohama, a co hůř – vycpala si břicho, čímž se zcela jistě dotkla jeho citů.

streepová

Nemluvě o tom, že se herečka během svého projevu velmi pohrdavým a zesměšňujícím způsobem vyjádřila o fotbale a MMA, což je sport, ve kterém se dva muži (ale i ženy) ze svého svobodného rozhodnutí vzájemně kopou v kleci do hlavy. Streepová tedy hrubě urazila všechny, které baví se na to dívat, nebo pro které jsou tyto sporty dokonce i něco jako náboženství. Přece pestrost a odlišnost především.

Čtěte ZDE: Chovancovo cenzorní Centrum právě zahájilo činnost: Totalita přiznává, že je v koncích. Orwellovští metodisté a pan "Jutub". Zloděje paměti povede rodinka Romancovovů. Internetové Gestapo půjde i do voleb. Dáme mu hlas?

Otevřený dopis chovancovi z vnitra

Na podvody podobného druhu by si měly dát pozor všechny cenzorské úřady které rostou v USA a Evropské unii jako houby po dešti. V ČR se to týká především nově zřízeného Centra proti terorismu a hybridním hrozbám.

Závěrem otevřený dopis ministru vnitra Chovancovi, který toto centrum zřídil:

Pane ministře chovanče,

malé písmeno ve vašem jméně jsme užili záměrně, protože se nám to zdá příhodnější. Chtěli bychom udat americkou herečku a aktivistku Meryl Streepovou, příznivkyni Demokratické strany (něco jako ČSSD), že šířením lživých a zesměšňujících informací ranila naše city, vášeň i víru. Vyzýváme vás, abyste vypnul všechny weby, které o této herečce píší. Herečku, až přijede do České republiky, zavřete do klece.

Fanouškové dobrého fotbalu a příznivci MMA.

P.S: Je mezi námi i mnoho vozíčkářů.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky