Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ruští hackeři dál útočí: Nejprve Hillary, teď Zaorálek! Co je v ukradených mailech? Víme z Kremlu víc a dříve než Assange! Tajemný kmen z Keni je klíč. Putin má další zářez na pažbě

Ruští hackeři dál útočí: Nejprve Hillary, teď Zaorálek! Co je v ukradených mailech? Víme z Kremlu víc a dříve než Assange! Tajemný kmen z Keni je klíč. Putin má další zářez na pažbě

31. 1. 2017

Tisk článku

Petr Hájek odhaluje pozadí drtivého útoku Putinových hackerů na Českou republiku a dává návod, jak poznáme, jestli (a komu) nás ministr Zaorálek prodal

No konečně! Že to ale trvalo! Lze říci, že téměř na poslední chvíli napadli hackeři e-maily Lubomíra Zaorálka a jeho podřízených. Ve dnech, kdy šílení kolem geniálních ruských hackerů v Americe se už dlouho neudrží, v Německu před jejich schopností odstranit Angelu Merkelovou ve volbách stále hlasitěji varují, u nás pořád nic. Již to skoro hrozilo mezinárodní ostudou. Ale už jsme zase světoví.

Hrnec a souvislosti

Svět je přitom ve varu, jako již leta ne. Jenže žije téměř výhradně bouřící se pokrokovou Amerikou. Alespoň soudě podle čtyřiadvacetihodinového třeštění České televize a rozhlasu na téma Donald Trump a nebozí muslimští imigranti, kteří teď nemohou tak lehce do nenáviděné Ameriky.

Tak, jako vedly paralelní internacionální kampaň s washingtonskou (berlínskou, bruselskou atd.) kavárnou na podporu podvedené a zneuctěné Hillary, nyní synchronně s americkými a Bakalovými médii bojují chrabře proti tomu darebákovi, který jí spolu s Putinem ukradl zasloužené vítězství – a nádhernou poslední válku.

Jenže teď to bude jinak. Putinovi hackeři v Zaorálkově korespondenci k tomu totiž pasují jak... sedací pozadí na hrnec. Stačí si dát pár věcí do souvislostí. 

Opět středem světa

Černínský palác v Praze, sídlo ministerstva zahraničních věcí, byl naposledy světem tak napjatě sledovaný, když zde spáchal sebevraždu Jan Masaryk po únorové sametové revoluci v roce 1948. Teď ho možná překoná hromadnou sebevraždou ministr Zaorálek s celou velkou socialistickou stranou, vedenou neopakovatelným Bohuslavem Sobotkou.

To by ale svět neocenil. Provozuje to prakticky veškerý evropský establishment, vedený kancléřkou Merkelovou. Ale hackeři – to je jiná! Možná se na to přijede podívat i populární keňský černoch Barack Hussein. Poté, co opustil Bílý dům, prý nemá do čeho píchnout, protože bušit spolu s kavárnou do svého nástupce je už trochu nuda. Mohl by tedy přiložit ruku k dílu a konečně v Praze ty Putinovy hackery chytit při činu. Čímž by se současně potvrdilo, že zavinili porážku báječné Hillary.

Jak to spolu souvisí? Bezprostředně:"Naši nejlepší odborníci mi řekli, že charakter toho útoku je takový, že byl velmi sofistikovaný, že musel být prováděn nějakým zahraničním státem zvenku. Připomínal útok, který byl proveden na internetový sytém Demokratické strany v USA," odhalil nepříjemnou pravdu svou (velmi sofistikovanou) mluvou ministr Zaorálek. To umí jen on – v jediné větě tolik odhalení: Jednak šlo o „zahraniční stát“ – a navíc útok byl veden „zvenku“! Ale to hlavní nakonec – bylo to totéž, jako u Hillary! Tedy zase ti zpropadení Rusové! 

Čtěte ZDE: Putinovi hackeři: Další skvělý příklad epochy lži? Zpráva FBI je k ničemu, tvrdí bývalý agent CIA. I Snowden se ozval. Je to jako se Saddámovými zbraněmi hromadného ničení? Co řekne Trump?

Logický důkaz

Jak to poznal? Jednak má ty „nejlepší odborníky“, kteří jsou zjevně daleko výkonnější než celá CIA, protože ta žádný důkaz o ruských hackerech dodnes nepřinesla. Ale tomu by se nakonec ještě dalo věřit - poté, co jí Snowden utekl do Ruska a čínští hackeři se mezitím probírají milióny dat státních zaměstnanců, která neochránila. Právem se však lze domnívat, že má pan ministr také nějaké informace přímo od Hillary. Zlí jazykové z Ostravy totiž tvrdí, že jeho umanutá slabost pro šeredné baby byla vždy příslovečná. Ale tuto informaci možná brzy vyvrátí Chovancovo cenzurní Centrum jako ruskou dezinformaci.

Podstatný je ovšem vždycky motiv: Cui bono, v čí prospěch, to je ta hlavní otázka Hercule Poirota. A tady je to úplně jasné: Putin nechtěl Hillary v Bílém domě. Je totiž vskutku mimořádně (zvenčí i zevnitř) šeredná, takže by mu to esteticky kazilo dojem (kdyby se s ní musel jako prezident setkávat) u jeho voličů.

Také má volby za pár – a nic nenechává náhodě. Především však – kam Hillary vstoupí, tam jsou statisíce mrtvých a vůkol poušť. A nakonec by ji na státní návštěvu pustit do Ruska musel – no a... Ne, to ne. Tak luskl prsty, hackeři nastoupili – a je tu zábavný Trump s veselou kšticí. To budou fotky do kampaně! Jde přece pořád jen o kampaně, o nic jiného už v tomhle světě nejde.

Volby jsou v tahu...

A tady je to totéž v (eurounijně) tmavomodrém: Zaorálkova strana má jasně našlápnuto k vítězství v podzimních parlamentních volbách – ale pořád se zatím neumí shodnout na svém kandidátovi do prezidentských voleb. A Luboš je jednak populární, jednak se jej bude chtít jistý vítěz Bohouš (užívám familiární hantýrku ruských tajných služeb) po volbách zbavit, aby jej nezastiňoval: Šup, pošle ho na Hrad! A Putin je tam, kde byl. Jednu vyhnal dveřmi, druhý se vrátil oknem... 

Tak lusknul prsty. A už má v rukou Zaorálka i ČSSD. O nic jiného mu nešlo. Sám ministr to přiznal. Hackeři prý nepronikli do interní sítě úřadu, v níž by se mohli dostat k tajným informacím. O ty jim tedy zjevně nešlo. Nejen pro to, že v Čechách se stejně všechno vykecá.

Dostali se však do desítek e-mailových schránek zaměstnanců ministerstva včetně náměstků a ministra samotného. Lze prý navíc předpokládat, že „útok byl veden i na jiné systémy“ – (patrně například na chytré kávovary, které teď budou vařit nechutnou břečku, takže do Černínu už vůbec nikoho nedostane). Volby jsou v podstatě tím pádem v tahu. Samozřejmě že všechno půjde jako vždycky přes WikiLeaks – a odtud – no ani nemyslet!

Tajemství kmene Luo

Teď se v Moskvě probírají ukořistěnou korespondencí – než to šoupnou do Londýna Julkovi Assangeových - a jásají. Vzhledem k tomu, že jsme (Jakubem Jandou z Evropských hodnot) puncovaný prokremelský web, máme své informace přímo... no vždyť víte odkud. A jsou tam tedy pěkné pecky. Hotové jaderné rozbušky:

Nejen skandální a zničující milostné vzkazy těm „příslovečným“ šeredám (má tam prý i jejich fotky). Ale mají na něj už i pár sprostých slov na adresu některých spolustraníků včetně Bohouše (!). Především však absolutní bombu: tajnou korespondenci s náčelníkem kmene Luo v Keni. Ano, ano, správně – to je ten slavný kmen odkud pocházel Barack Hussein! A to je tedy definitivní konec. Tohle provádět za Trumpovými zády – a přitom ho v ČT jako naoko skoro hájit...

Čtěte ZDE: Bruselský lid promluvil: Za vším hledej Putina! Nejhorší zbraň je Slovo. Je třeba všechny umlčet – pak bude euroráj na zemi. Znárodnit, zdanit a ty správné hochy naopak dotovat. Koupel v ledovém potu

Za hranicemi je Hrad!

Ne, tohle nemůže (přinejmenším politicky) přežít ani takový silák, inteligent a hezoun. Je jasné, že s sebou stáhne celou stranu. O tom však ČSSD – bezstarostně surfující na Sobotkově vítězné vlně Angeliny podržtašky – nemá zatím ani tušení. Luboš proto dělá rychlá opatření, aby od sebe odvedl pozornost: Věc označil za vážnou. Překračuje podle něj hranice ministerstva zahraničí. Jakže? No pak je to jasné! Za hranicemi Černínu začíná teritorium Hradu:

"Je třeba se zabývat tím, jestli se podobné útoky nedějí také na další klíčové, státní instituce. Proto si myslím, že ty kroky, které bude třeba podniknout, budou muset být širší," poznamenal dosti netaktně na adresu vyspělého prezidentova pasu. Podotkl také, že podle něj v ČR chybějí lidé, kteří by se kybernetické bezpečnosti věnovali, a že stát do problematiky investuje málo peněz. Což sice poněkud problematizuje jeho výrok o „nejlepších odbornících“, kteří mu odhalili, že útok „musel být prováděn nějakým zahraničním státem zvenku“, ale zase si šikovně řekl Babišovi o prachy do důchodu. 

Konec velkého vandru?

Je totiž otázka hodin, nanejvýš dnů, než Assange vystoupí na svůj balkónek, a Zaorálkovy e-maily se rozletí do světa. Ledaže by Luboš ďáblu Putinovi, který ho má teď v pazourech zrovna jako Trumpa, něco slíbil: Nojo, vždyť právě Rusové opět projevili zájem o dostavbu Temelína nebo Dukovan. Uvidíme, zda a za kolik nás Luboš prodá. Už brzy. Poznáme to snadno: 

Jestli ČSSD nečekaně prohraje podzimní volby a na Hradě bude dalších pět roků sedět pokrokovou kavárnou nenáviděný Miloš Zeman, je to důkaz o skvostném Lubošově charakteru. Na druhé straně – zbývá mu plonková Hillary a nejméně jeden černoch (všechny informace nepustí Kreml ani nám – to je vděk!). Ale spíš by se měly začít třást ostravské krasavice:

Co když se Luboš vrátí z vandru domů? A co když nejen on?

Další Putinův zářez na pažbě nás prostě může přijít hodně draho. Achjo. Česká televize má (vždycky) pravdu.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky