Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Chroptění k smrti vyděšených elit: Trump je nový Hitler! Vyzbrojme Kyjev! Vzhůru na Putina! Sobotkův pobočník: Amerika je stejné nebezpečí jako Rusko. Nevědí, že kdo seje vítr, sklidí bouři?

Chroptění k smrti vyděšených elit: Trump je nový Hitler! Vyzbrojme Kyjev! Vzhůru na Putina! Sobotkův pobočník: Amerika je stejné nebezpečí jako Rusko. Nevědí, že kdo seje vítr, sklidí bouři?

9. 2. 2017

Tisk článku

Petr Hájek komentuje ještě nedávno zcela neuvěřitelné výroky štamgastů osiřelé Kavárny a s opatrným optimismem mapuje bortící se kry pod nohama establishmentu

„Zvolení Trumpa znamená pro Čechy to samé, co nástup Hitlera: konec jistoty. Naši předkové ve 30. letech recept na přežití nenašli. Snad v tom budeme úspěšnější,“ míní ve svém článku redaktor Lidových novin Petr Zídek.

Tento výrok není ojedinělý – ač napohled představuje šokující záhadu: Takhle se mluví o prezidentovi našeho nejbližšího spojence v jedněch z údajně seriózních mainstreamových novin? Zkusme si představit, že by tak někdo psal o bývalém keňském černochovi v Bílém domě: Uveřejnili by mu to? Zbytečné otázky. Čas oponou trhnul...

Pražská kavárna byla po amerických prezidentských volbách nejprve frustrovaná a zdrcená. Pak jako vždy čekala, jak se zachová Berlín a Brusel. Dodala si odvahu, až když od špiček vládnoucího establishmentu, jež zvolení Donalda Trumpa smrtelně ohrožuje, uslyšela křečovitý řev. Pochopila, že už se to smí – a tak začala dávat své frustraci volný průchod. A svlékla se tak donaha.

Hrr na něj, děcka!

Jakpak si také nekopnout, když si v pražských redakcích prohlížejí kavárníci například poslední vydání německého týdeník Der Spiegel: Ten má na obálce karikaturu prezidenta Trumpa, jenž v jedné ruce drží zkrvavený nůž, ve druhé useknutou hlavu sochy Svobody. U obrázku je titulek s trumpovským vítězným heslem „America First“ (Amerika na prvním místě).

Bakalův Respekt, podle něhož připravuje své komentáře a publicistiku Česká televize (a podle nich pak zbytek mediální sekce Pražské kavárny), je proti tomu břídil. Na titulní straně skví poměrně neutrální nápis SVĚT NA TRUMPOLÍNĚ - ale podtitulek vše vysvětlí: „Proč je nový americký prezident ještě horší, než se čekalo“.

Slabota? Žádný strach, mají to rozdělené. V umírajícím deníku Bakalova mediálního impéria (Hospodářské noviny) dodá patřičné grády T. Marjanovič (z Balkánu importovaná havlistická karikatura senátora McCaina). V komentáři k provokativnímu rozvinutí bojů na Donbasu kyjevskou pučistickou vládou, jež také neví, co s ní teď bude, válečnicky volá:

„Pokud by střet o Avdějevku dopadl podobně jako v Debalceve a ruská agrese by opět zůstala bez světové odezvy třeba ve výrazné zbrojní pomoci Ukrajincům, nezbylo by nám nic jiného než konstatovat, že co začalo s Barackem Obamou, spěje s Donaldem Trumpem k trpkému konci. Tedy že Amerika zjevně nechává naši část světa napospas ruským ambicím. Proto nelze než se opět ptát: dokážou naši politici nadřadit tohle nebezpečí ostatním problémům a spojit se s Poláky, pobaltskými státy a ostatními v nějaké regionální obranné spolupráci?“

Čtěte ZDE: Donald Trump odstartoval: Řev zombií celého Západu dokládá, že skvěle! Soros dál chrlí dolary. Manifest kontrarevoluce bílých mužů a žen. Boj do statků a hrdel právě začal

Dva Hitlerové?

A protože v Bakalově havlistickém mediálním centru byla tímto další – vyšší – fáze „kampaně proti Trumpovi“ odstartována, přidává se k bombardování novým druhem munice její „veřejnoprávní kanón“ umístěný na Kavčích horách. Česká televize ihned udělala rozhovor s Tomášem Prouzou, tajemníkem vlády pro „evropské záležitosti“ a jedním z nejbližších lidí šéfa ČSSD a premiéra Bohuslava Sobotky.

Pozor, Prouza není jen tak někdo. Jde o prodlouženou paži kancléřky Merkelové v naší protektorátní vládě, a je proto také jedním z klíčových vládních kolaborantů s Bruselem. Jeho slova je třeba vnímat právě touto optikou. Nejprve jako vždy nabádá, že bychom neměli mluvit jen o krizích (které EU způsobuje, a pak je řeší), ale také o tom, v čem je Evropa (myslí EU) dobrá. A pak přichází konečně finální výrok: „Důležitá je také naše obrana. Nejen před Ruskem, ale i před tím, co nyní přichází ze Spojených států.“

Tohle je opravdu silná káva. Vládní úředník poprvé oficiálně konstatuje, že nyní máme dva základní nepřátele: Moskvu a Washington. Důsledky tohoto obratu jsou nedohlédnutelné. A hovoří-li redaktor Lidových novin nyní o novém americkém prezidentovi jako o Hitlerově reinkarnaci, dostává smysl i výrok Hillary Clintonové z prohrané kampaně. Tehdy označila Vladimíra Putina za nového Hitlera – a Donalda Trumpa za jeho loutku.

Není překvapivé, že „změnou kurzu“ se nikdo nezabývá. Tedy téměř nikdo. Výrazněji si toho povšiml snad jen Institut Václava Klause. Jeho ředitel (bývalý kancléř) Jiří Weigl k tomu poznamenává:

Stále stejný protivník

„Také se Vám zdá, že dnešní doba začíná nebezpečně připomínat jednu velmi neblahou éru minulého století?

Například – povšimli jste si, jak snadno evropské elity po zvolení Donalda Trumpa odvrhly Ameriku? Jak politické nepřátelství zdiskreditovaných evropských elit vůči novému prezidentovi USA má přednost před kdysi posvátnou transatlantickou vazbou? A že v důsledku toho státy, které nám v roce 1945 přinesly svobodu – Rusko, Velká Británie a Spojené státy, jsou v dnešní Evropě otevřeně zařazovány mezi hrozby a žádný úřad proti dezinformacím proti tomu nezasahuje?

Náš veřejný prostor dnes ovládla neuvěřitelná hysterie proti legitimní americké vládě, našemu doposud hlavnímu spojenci, a nešíří ji žádné obskurní údajně proruské weby, ale mainstreamová média v čele s veřejnoprávními. Je to vyjádření oficiální politiky. Něco v polistopadové éře zcela nemyslitelného.

Tato hysterie jasně odhalila to, co většina myslících lidí dávno tušila – základním střetem dnešní doby není boj demokratického Západu s nastupujícím ruským revanšismem či čínským velmocenským komunismem a už vůbec ne boj s nějakým umělým Islámským státem, jak nám mediální propagandisté léta namlouvají. Základní konflikt doby leží uvnitř západní společnosti a má stejný charakter jako míval ve dvacátém století.

Je to boj proti utopickému levicovém pokrokářství a jeho snahám měnit svět i společnost podle jeho intelektuálských sociálně-inženýrských představ. Je to boj za svobodu a právo lidí přirozeně žít proti netolerantní ideologii, která tuto svobodu potlačuje, která si ve jménu „dobra“, na nějž má prý monopol, nárokuje kontrolu nad lidským chováním a způsobem života.

Je to boj proti politickému proudu, který po pádu komunismu za dvě desetiletí totálně ovládl politiku Západu a odmítá o svou moc nejen demokraticky přijít, ale vůbec o své politice diskutovat. Je to boj proti politickému proudu, který má stejné cíle, jako zbankrotovaný komunismus – zničit kapitalismus a svobodnou společnost ve jménu absolutizované rovnosti a vytvoření umělého nového „šťastného“ jednotného lidstva s globální vládou.

Všechno tu už jednou bylo, ideologie si sice vyměnily místa, geopolitika ale zůstává. Frontové linie geograficky nebezpečně připomínají situaci před 75 lety. Tak jenom nezapomínejme na riziko dvou front a odboj. Ten se dnes v Evropě aktivizuje více než silně. Doufejme, že se o tom letos přesvědčíme.“

Čtěte ZDE: Ruští hackeři dál útočí: Nejprve Hillary, teď Zaorálek! Co je v ukradených mailech? Víme z Kremlu víc a dříve než Assange! Tajemný kmen z Keni je klíč. Putin má další zářez na pažbě

My a Oni                                         

Pozoruhodné – a možná klíčové – na celé věci je ono dvojí „MY“: Jedno používá Jiří Weigl. Druhé havlistická pražská (brněnská, bruselská, berlínská či washingtonská) kavárna. Připomeňme si proto znovu slova Petra Zídka z Lidových novin: „Zvolení Trumpa znamená pro Čechy to samé co nástup Hitlera: konec jistoty. Naši předkové ve 30. letech recept na přežití nenašli. Snad v tom budeme úspěšnější.“

Je to opravdu tak: JIM skončil čas „jistoty“. Její součástí byla americká ambasáda v Praze (Kyjevě, Budapešti, Varšavě atd.). Poté, co ji v poklusu opustil Obamův velvyslanec Schapiro, kterého i prezident Zeman (po Akci červené karty a spol. organizované ambasadorem) odmítl zvát na Hrad, sirotci nemají, kam se vrtnout. Nejen ti mediální, ale také Šlachtovi policajti a prokurátorská mafie Bradáčové a Ištvana, kteří odtud, za pomoci odborníků ze CIA, organizovali politické převraty.

Pro ně je to skutečná tragédie – a proto hledají „recept na přežití“. Zídek má pravdu, když konstatuje, že JEJICH „předkové“ – mediální a političtí kolaboranti s nacisty – po ustavení protektorátu Čechy a Morava recept na přežití nenašli. Buď skončili v zapomnění, nebo připravili přechod z jedné diktatury do druhé. Jejich dědici jsou teď v tomtéž dilematu.

Válka – poslední naděje

Obdobně je tomu proto s Marjanovičem (a všemi jejich soudruhy z Respektu, ČT a spol.). Také on se vlastně nemýlí, když říká: „Co začalo s Barackem Obamou, spěje s Donaldem Trumpem k trpkému konci.“ Rozdíl je pouze ve výzvě, kterou se poněkud zoufale dovolává politiků – tedy stejně tak „osiřelého“ establishmentu: „Dokážou naši politici nadřadit tohle nebezpečí ostatním problémům a spojit se s Poláky, pobaltskými státy a ostatními v nějaké regionální obranné spolupráci?“

A ČT na to okamžitě odpoví Prouzovým: „Důležitá je také naše obrana. Nejen před Ruskem, ale i před tím, co nyní přichází ze Spojených států.“

Ano, JEJICH obrana. Ta má, jak dávají nezakrytě najevo, totiž jediné východisko, které už „božská“ Hillary nenaplní: Pokusit se přece jen, Trumpovi navzdory, s dosud loajálními generály NATO – vyvolat válku s Ruskem. Právě tam míří Zídek, Marjanovič i Prouza.

Čtěte ZDE: Referendum pod zámkem: Sobotka, Babiš i Bělobrádek plní příkazy Velké Mutti a Bruselu. Okamura stoupá - Reflexu a spol. navzdory. Zastřelte Trumpa!, vybízejí média. Evropu obchází strašidlo demokracie

Havlisté sobě

Je to stejně tak hrůzostrašné jako komické. Všechno to hlasité harašení zbraněmi (zatímco osobní legálně držené zbraně chtějí občanům, z nichž mají oprávněně čím dál větší hrůzu, nařízením z Bruselu odebrat). Komu jsou ty silácké řeči vlastně určeny? Výhradně Kavárně. Hrají si to pro sebe. Mají zatím kde, mají zdroje (včetně našich miliard každoročně odváděných na Kavčí hory) a mají – čím dál větší strach. Oprávněný.

Odpověď „sprostého lidu“ je totiž poměrně srozumitelná. Nezobrazují ji pouze volební preference různých průzkumů veřejného mínění – navzdory tomu, že jsou pochopitelně i tak „cinknuté“ pro establishment – ale tvrdá data:

Právě byla zveřejněna čísla, která mluví jasně: Všem hlavním novinám v naší zemi (stejně jako třeba ve Spojených státech) se loni meziročně snížil prodaný náklad i průměrný pultový prodej. Vůbec nejhůř jdou na odbyt právě Bakalovy Hospodářské noviny (které ještě ze starých dob nejvíce spoléhaly na předplatné – ale i to jim právě výrazně pokleslo). Srovnání s uplynulou dekádou je přímo hrozivé: V roce 2016 se prodalo o polovinu méně deníků než v roce 2006.

Naopak kontinuálně roste čtenost webů jako je třeba náš Protiproud. Už se nám nepošklebují, ale vedou proti nám válku: skandalizují nás, už i zahraniční firmy zakazují svým dcerám u nás inzerovat (díky za finanční příspěvky čtenářům, kteří podstatně přispívají k naší existenci!), nechávají nás sledovat tajnými službami. Fantastické na tom je, že nyní už nejen pro to, že jsme prý „prokremelští“, ale jsme prý „protrumpovští“ – což je stejný zločin!

Samozřejmě nejsme ani jedno, ani druhé. Velmoci mají své zájmy, Bruselané rovněž. Pro nás je důležité „Česká republika na prvním místě“. Jsme tady jako služba pro většinu veřejnosti. Její sebeobrana.

Proti všem těm "malým Hitlerům“ mezi námi, kteří sejí vítr, když do prázdna volají: Chyťte Hitlera! 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky