Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Konspirační teorie se mění v realitu: Boj proti hotovosti je závažnější než tušíme. Čipování lidí nastupuje. Jsme na křižovatce. Akční plán pro tyranii nebývalých rozměrů

Konspirační teorie se mění v realitu: Boj proti hotovosti je závažnější než tušíme. Čipování lidí nastupuje. Jsme na křižovatce. Akční plán pro tyranii nebývalých rozměrů

16. 2. 2017

Tisk článku

Michael Snyder varuje před zdánlivě nenápadnými krůčky, které však s jistotou směřují k celosvětové totalitě, která by nenapadla ani Orwella

Vypadá to, že agenda globalistů momentálně ve Spojených státech dostává hodně na frak. To ale neznamená, že to úplně vzdali. Naopak. Pokus tak či ona odstranit Donalda Trumpa nabývá na síle. A současně v prostředí Evropské unie se právě odehrává jeden z největších pokusů o vytvoření společnosti bez hotových peněz. 

Už loni v květnu jsme se dozvěděli, že pětiseteurová bankovka bude úplně stažena z oběhu. A před pár týdny vydala Evropská komise nový Akční plán. Ten členské státy instruuje, aby ve jménu “boje s terorismem” prozkoumaly “možnost pracovat se stropy na hotovostní transakce”. Akční plán se zabývá možností “zákazu hotovostních plateb nad určitou hranici” a tvrdí, že by tyto zákazy měly zahrnovat “virtuální měny (jako BitCoin) a předplacené nástroje (jako třeba předplacené kreditní karty), pokud jsou užívány anonymně.”

Akční plán samozřejmě taktně mlčí o tom, kde by takový “strop” měl být. Víme ale, že Španělsko už zakazuje hotovostní transakce nad 2500 euro, Itálie a Francie pak zakázaly dokonce transakce nad 1000 euro. Rozhodně však jde o skvělý způsob, jak bez velkého povyku převést společnost na fungování zcela bez hotovosti. Maximální hranice na hotovostní transakce, která se bude časem snižovat, způsobí, že si většina lidí zvykne a vlastně si ani nevšimne, že se něco děje.

Bez peněz do Evropy nelez?

V Evropě ostatně už je teď mnoho zemí, kde je složité platit hotově. Třeba ve Švédsku mnoho bank už hotovost ani nepřijímá, ani nevydává. Asi 95% všech obchodních transakcí probíhá bezhotovostně. Takže Švédsko sice cash oficiálně nezakázalo, ale jeho použití prostě není praktické. Většinu turistů šokuje, když zjistí, že si za fyzické peníze už nekoupí ani lístek na autobus.

Evropa se tedy už řadu let směrem k zákazu hotovosti posunuje. Akční plán má ovšem tento pohyb výrazně uspíšit. Samozřejmě ve jménu boje proti praní špinavých peněz a proti terorismu. To je ovšem samozřejmě (přinejlepším) pouze miniaturní částečka celé pravdy. Dobře to shrnuje server Anti-Media, když říká: “Cíle, které si Akční plán údajně stanoví, jsou sice teoreticky proveditelné, ale je evidentní, že většina motivace za jejich vytvoření není zdaleka podobně vznešená.”

Vtip celé šarády je jednoznačný: ve společnosti, která skutečně opustí hotovost, budou moci vlády a další mocné figury sledovat pohyb a aktivity kohokoli a kdykoli. Bez výjimky. A k tomu, aby měli přístup k bezhotovostnímu platebnímu systému (a tím k přežití) by se všichni museli podřídit jakýmkoli požadavkům, které na ně vláda momentálně má. Zkrátka, celá populace se stane dokonale bezbrannou. 

Potenciál pro nastolení tyranie nebývalých rozměrů je přímo astronomický. Zajímavé je, jak málo lidí znepokojuje tento posun k bezhotovostní společnosti, který vidíme nejen v Evropě, ale i jinde po světě.

Čtěte ZDE: "Falešné zprávy" o konci světa: Boj proti svobodě je ve vrcholné fázi. Přijdeme o peníze, internet, knihy i volný pohyb? Zakážou Marka Twaina i Josefa Ladu? Poslušnost, ticho a potom na jatka

Indie… kdo bude další?

Ve Spojených státech už také sílí volání po zcela bezhotovostní ekonomice. Například bývalý hlavní ekonom Mezinárodního měnového fondu napsal v článku pro Wall Street Journal, v němž před nedávnem agitoval za zrušení stodolarové bankovky:

“Úřady a policejní orgány mají za zcela jednoznačné a jasné, že papírové peníze, především stodolarová bankovka, umožňují fungování zločinu: vydírání, lichvu, praní špinavých peněz, obchod s drogami a bílým masem, korupci veřejných úředníků, a to ani nezmiňujeme terorismus. Existují samozřejmě náhražky hotovosti - takzvané kryptoměny, surové diamanty, zlato nebo předplacené kreditní karty - ale pro mnoho kriminálních transakcí je hotovost stále měnou číslo jedna. Má výhodu absolutní anonymity, přenosnosti, likvidnosti a téměř univerzální uplatnitelnosti.”

Na asijském kontinentu se rovněž odehrává dost podobné představení. Legendární král investorů Jim Rogers komentoval to, co se momentálně kolem zákazu hotovosti děje v Indii, v jednom ze svých nedávných podcastů takto:

“Brzy přijde čas, kdy si nebudete moci koupit ani šálek kávy bez toho, abyste se tím stali sledovatelnými. Vlády navíc podobné situace využijí k válce proti cashi, jež jim umožní větší kontrolu nad obyvatelstvem.

Vlády se vždy starají především samy o sebe. To je stará písnička, celá staletí stará. Indie před nedávnem udělala něco, co do podobného obrázku dobře zapadá. Jen tak mimochodem stáhla z oběhu 86% vlastní měny a postavila mimo zákon utratit při jediné transakci více než - pokud se nepletu - ekvivalent 4000 dolarů.”

Peníze a čipy

Proč vidíme tytéž pohyby po celé planetě? Protože jde o globální cíle. Jakmile bude eliminován cash, “globalistům” to umožní zavést kontrolu nad celým lidstvem v míře, v níž jsme to zatím ve známé historii nezažili. 

Logickým dalším krokem, kterého se dnes řada komentátorů obává, je zavedení nějaké formy mikročipového identifikačního systému. Abyste se mohli pohybovat a přežili v “mašinerii” bez hotovosti, budete muset mít svůj čip, který vás jednoznačně identifikuje. 

Zatím by něco takového milióny lidí na zeměkouli nechtěly. Přesto je vidět, jak se tato naše budoucnost hrozivě přibližuje: před časem by kdokoli, kdo by promluvil o zavedení čipování v planetárním i menším měřítku, byl považován za blázna a konspiračního teoretika. Jenže dnes je to jiné - podívejte se třeba do Nevady, kde místní legislativa považuje za nutné navrhnout uzákonění protizákonnosti čipování lidí bez jejich svobodného souhlasu. Zdůvodnění je zajímavé:

“Senátorka Becky Harrisová se vyjádřila, že zákon proti nucenému čipování lidí je potřebnější, než se zdá, neboť se podobné věci na některých místech světa již dějí. Senátní návrh č. 109 by učinil zločinem třídy C vyžadovat, aby byl někdo nucen k implantaci radiového frekvenčního identifikátoru, například takového typu, jaký se dnes používá pro zvířata. Návrh zákona podnítil jeden z voličů, vysvětluje republikánka, zvolená za Las Vegas.”

Čtěte ZDE: Dvě strany téže mince totality: Tichá likvidace svobodného internetu a papírových peněz. Budeme bankám platit za to, že nad námi mají kontrolu. Proč nesmíme mít zlaté šperky po babičce doma v trezoru?

Není čas spát na vavřínech

Zní vám to, že se zákonodárci zbláznili? Pak si poslechněte, co se děje jinde na světě. Mluvíme především o soukromých společnostech, které už s podobnou technologií experimentují. Například belgická společnost NewFusion začala zaměstnance čipovat namísto vydávání populárních “kartiček do práce”:

“Belgická marketingová společnost se rozhodla učinit krok, který známe dosud jen z říše sci-fi, a nabídla zaměstnancům čipové karty, umístěné v jejich tělech. Čip obsahuje osobní data a vstupní hesla do IT systémů společnosti i do hlavní budovy. Nahrazují dosavadní identifikační karty. 

Kontroverzní zařízení vzbuzují pochybnosti stran osobní bezpečnosti a zdraví nositelů i bezpečnosti svého vlastního provozu. Kromě toho není jasné, zda nemohou umožnit sledování jejich nositelů.”  

Podobné technologie totiž často začínají jako “dobrovolné” - a v okamžiku, kdy je akceptuje dostatečné množství lidí, je docela jednoduché z něčeho, na co je populace zvyklá, udělat povinnost. 

Žijeme na jedné z klíčových křižovatek lidské historie. To, že Donald Trump vyhrál prezidentské volby, opravdu neznamená, že se agenda globalistů změní. I pokud se udrží u moci - je nutno vzít v potaz, že obyvatelstvo Spojených států přece jen představuje pouhých pět procent světové populace.

Mimochodem, pokud vás zaráží termín globalisté a pokládáte ho za další výlet do říše konspiračních teorií, pak vězte, že jde o termín, který používají i New York Times, když popisují “globální elitu” a její “globální agendu”.

Je to bitva na život a na smrt. Není čas si myslet, že jsme vyhráli.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky