Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Neohrožení banderovci: Běžecký tým na útěku z bojiště. Kyjevské iluze narážejí na realitu. Dezertovalo vše, co má ruce a nohy. Důstojníci se raději opíjejí. Cesta k narovnání hranic: Bude vojenský převrat?

Neohrožení banderovci: Běžecký tým na útěku z bojiště. Kyjevské iluze narážejí na realitu. Dezertovalo vše, co má ruce a nohy. Důstojníci se raději opíjejí. Cesta k narovnání hranic: Bude vojenský převrat?

7. 3. 2017

Tisk článku

Pavel Tajkov komentuje neuvěřitelnou míru dezerce v ukrajinských ozbrojených složkách a prorokuje kyjevskému režimu neslavný konec, jestliže neustoupí od svých současných ambicí

Sevastopol oslavil 23. února dvojitý svátek: Den obránců vlasti a třetí výročí demonstrace lidové vůle, jíž započal návrat Krymu do Ruska. Pravda, toto datum by mohla slavit celá zem jako datum sjednocení Ukrajiny a Ruska.

Osvobození Krymu proběhlo bez prolité krve. Oddíly ukrajinských nacistů, které tak snadno zastrašily Janukovyčovu vládu, raději zůstaly sedět „na chatách“. Zalekl se i opovrženíhodný Dmytro Korčinskij, který ještě v roce 1993 veřejně slíbil, že Krym bude „buď ukrajinský, nebo pustý.“

Dezertuj, kdo můžeš!

Ozbrojené síly Ukrajiny a zpravodajské služby se ukázaly stejně bezmocné. Ukrajinský generální vojenský prokurátor Anatolij Matios nedávno zveřejnil fascinující statistiku přechodu příslušníků ozbrojených složek Ukrajiny na ruskou stranu. V období 26. - 27. února 2014 bylo na Krymu 20.315 ukrajinských vojáků v činné službě dislokovaných v různých ozbrojených skupinách, z nich se po obsazení poloostrova na pevninskou část Ukrajiny vrátilo 6.010 vojáků.

Takže, do konce května 2014 přešlo z Krymu na stranu Ruské federace:

  • z Armádního sboru Ukrajiny 70,4% příslušníků;
  • z Národní gardy (vnitřních vojsk MVD) - 54,3%;
  • ze Státní pohraniční služby - 72,3%;
  • ze Státní kosmické agentury - 77,8%;
  • z SBU (důstojnický sbor) - 85%;
  • z vedení Státní ochranky - 96,3% (!).

Na stranu Ruska přešly prověřené a zkušené kádry. SBU (Bezpečnostní služba Ukrajiny), to jsou profesionální vlastenci. Státní ochranka, ochrana úředních osob a zařízení státní moci, je analogií ruské FSO (Federální služba ochrany RF). Generálové a admirálové složili dokonce ruskou přísahu.

Na území kontinentální Ukrajiny by čísla byla samozřejmě jiná. V případě ruské invaze - očekávané „majdanisty“ - by na levém břehu Dněpru bylo procento armádních přeběhlíků 55-65% (ne-li více), a na pravém břehu ne méně než 35-45% (číslo postupně klesá ve směru Haliče).

Čtěte ZDE: Putinovo přelomové rozhodnutí: První krok k uznání donbaských republik. Porošenko jako kůl v plotě? Západ ztrácí o Kyjev zájem. Již i OBSE ho obviňuje z agrese

Banderovské iluze

Zastánci myšlenky smíření s nacisty panujícími v Kyjevě mohou jistě namítnout, že v případě vstupu „zdvořilých lidí“ do Charkova, Dněpropetrovsku a Oděsy by „celý ukrajinský národ povstal jako jeden muž proti ruským řezníkům". Ne, nikdo by nepovstal.

Dokonce i po třech letech nepřetržité fašisticko-banderovské propagandy jsou mezi příslušníky silových orgánů velké problémy s přísahou věrnosti Ukrajině. Ukrajinskou armádu by bylo lépe přejmenovat na „národní běžecký tým na útěku z bojiště.“ Jak prohlásil 17. února 2017 zástupce velitele DLR Eduard Basurin, pouze ze 72. armádní brigády za týden zběhlo více než 20 vojáků.

„Naše rozvědka nadále odhaluje fakta o rozkladu ukrajinské armády. Zejména jsme obdrželi potvrzení o úplné demoralizaci vojáků 72. brigády, která utrpěla těžké ztráty v bojích pod Avdějevkou. O situaci vypovídá nadměrná konzumace alkoholu u celého vojenského sboru, včetně důstojníků, stejně jako vlna dezercí," sdělil.

Údaje opolčenců z Donbasu potvrzuje oficiální ukrajinská statistika. Již v roce 2015 hlavní vojenský prokurátor Ukrajiny Anatolij Matios napočítal v zemi 16 tisíc (tři divize) vojenských zběhů, z nichž se v době zveřejnění jeho odhalení podařilo zatknout jen 344 osob. Nyní se pochopitelně armáda dezertérů výrazně zvýšila. A ti, kdo zůstali, se nikterak neženou do boje.

Bude v Kyjevě převrat?

Z bojiště utíkají nejen etničtí Rusové „zaseknutí“ na západní Ukrajině po „euromajdanu“. Nohy na ramena berou i výteční nacionalisté „divokého západu“ „nezávislé otčiny“. Pozoruhodným příkladem je příběh 128. samostatné zakarpatské horno-pěchotní brigády z Mukačeva. Během války v Donbasu brigáda ztratila 129 padlých vojáků a důstojníků a 109 lidí (!) zběhlo.

Je zřejmé, že v případě rozhoření masových bojů, jaké nelze srovnávat s karatelskými výpady z území takzvaného „ATO“, by taková armáda okamžitě skončila „masovým úprkem“. Zato pro své vlastní velitele představuje velmi reálnou hrozbou. Rozložená a demotivovaná armáda má sklon ke vzpouře. Soudím, že pro další scénář rusko-ukrajinských vztahů je více než pravděpodobný vojenský převrat v Kyjevě.

V případě vojenského puče se k moci dostanou generálové a admirálové, kteří prokázali, že mohou a jsou schopni se tiše a bez jediného výstřelu vzdát rozsáhlého území. Proto bude budoucí vojenský diktátor Ukrajiny moci snadno vysvětlit svým soukmenovcům nutnost „narovnání frontové linie“ a nouzového stažení vojsk z celého historického Novoruska.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky