Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Hovory s Václavem Klausem. Co s českou politikou?
Popisek: Hovory s Václavem Klausem | Autor: Ondřej Höppner

Hovory s Václavem Klausem. Co s českou politikou?

12. 6. 2013

Tisk článku

Redakce Protiproud Konzervativní občanské sdružení Akce D.O.S.T. pořádá v pondělí 17. června 2013 přednášku prof. Ing. Václava Klause, CSc. na téma: Co učinit s českou politikou a ekonomikou?

Václav Klaus, zakladatel institutu nesoucího jeho jméno, přednáší na prestižních konferencích a seminářích v zahraničí. V přednášce pro Akci D.O.S.T. si jeho názory na současnou politickou a ekonomickou situaci bude moci nyní pozorně vyslechnout i domácí publikum.

Vzhledem k tomu, že v nedávném televizním rozhovoru kritizoval Václav Klaus činnost vlády a jím založené ODS pod vedením Petra Nečase a že nevyloučil kandidaturu do Evropského parlamentu s případným novým politickým subjektem, je dost dobře možné, že se v "Hovorech" nevyhne ani otázce svého dalšího politického působení.

 pp

Na téma zásadního - paradigmatického - obratu, jehož je podle něho v české politice třeba, promluvil Václav Klaus také ve své knize "My, Evropa a svět". "Mám vnitřní jistotu, že je nezbytné organizovat opozici proti dnes převládajícímu evropskému či obecněji západnímu ekonomicko-sociálně-ekologickému modelu a proti potlačování role národního státu. A proti lidem, kteří jsou nositeli těchto myšlenek," definuje v ní prezident "úkol dnešní doby".

Akce D.O.S.T. prezidenta Klause coby nejvýraznějšího českého konzervativního politika po řadu let veřejně podporovala, neboť představoval jednu z posledních účinných hrází proti rozmáhajícímu se sociálnímu inženýrství i tunelování české státní svrchovanosti. 

pp

Hovory s prezidentem Václavem Klausem bude moderovat předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín, jenž byl jedním z účastníků nedávné neveřejné debaty Institutu Václava Klause věnované otázce absence idejí v politice.

Občanské sdružení Akce D.O.S.T. vystupuje na podporu občanských práv a svobod i tradičních hodnot české kultury a státnosti. Odmítá ideologizaci veřejného života a snaží se šířit atmosféru otevřenosti a objektivity. Věnuje se proto vzdělávací a popularizační činnosti, pořádá kulturní akce i veřejná shromáždění a happeningy. V neposlední řadě také monitoruje případy možného porušování práv a svobod občanů a poskytuje obětem takového porušování potřebnou právní pomoc a podporu. Ve svém působení vychází z textu Manifestu D.O.S.T. ze dne 7. listopadu 2007 a na něj navazujících aktivit.

pp



Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky