Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
USA má nového prezidenta: Jmenuje se Donald Bažina. Politika dle rulety z vlastních kasin. Vydrží do prosince? Hněv z obou stran již přichází. Tři důvody pro volbu Trumpa? Minulost

USA má nového prezidenta: Jmenuje se Donald Bažina. Politika dle rulety z vlastních kasin. Vydrží do prosince? Hněv z obou stran již přichází. Tři důvody pro volbu Trumpa? Minulost

13. 4. 2017

Tisk článku

Rob Slane láme hůl nad americkým prezidentem a dokládá, že již v době všeobecného nadšení varoval před přílišnou důvěrou a optimismem

Jen tři důvody mohly přimět racionálně uvažujícího člověka, aby šel v prezidentských volbách hlasovat pro Donalda J. Trumpa. Vlastně bychom mu asi měli nově říkat Donald Bažina (v angličtině hříčka se slovem Swamp - bažina - a Trump, pozn. překl.). První z nich byl ten, že Bažina prostě nebyl psychopatka Hillary Clintonová. Druhým pak, že byl kadidátem, který ze všech nejméně vypadal na to, že začne třetí světovou válku. A třetím bylo jeho prohlášení, že “vysuší Bažinu” Deep State - úřednických klanů, které hrozily zničit Ameriku a s ní i svět.

Ani jeden z těch důvodů mi nepřišel dostatečně pádný, jak jsem psal už dávno zde a zde

“Lidé zvolili neřízenou střelu. A i když držím všechny palce a ani nedutám, jak mu přeji, aby vše ustál, nic z jeho povahy, jeho temperamentu - natožpak některé jeho názory z poslední doby - mi nedává jistotu, že Amerika za čtyři roky bude jakkoli lepší, než byla v roce 2016. 

Bažina je větší

Ano, je jisté, že jeden z kandidátů se zdá - alespoň na první pohled - o něco málo méně náchylný k tomu, zatáhnout nás do globální války, než ten druhý (tedy - ta druhá). Není to snad racionální důvod pro volbu Trumpa? Dost možná. Tedy do té doby, než si uvědomíme, že onen “méně náchylný” kandidát má sklony řídit svou zahraniční politiku pomocí rulety z jednoho ze svých kasin. A pokud se ptáte, zda je racionální věřit ve výhru v ruletě… pak se raději neptejte. Kromě toho bažina, která skutečně potřebuje vysušit, je mnohem větší, než ta, kterou pan Trump vidí ve Washingtonu D. C. Pokud ji máme znovu změnit na úrodnou půdu, bude třeba celonárodního pokání, ne velkých slov jednoho politika, ať jsou jeho sliby jak chtějí upřímné.”

Bohužel jsem měl pravdu. Pan Bažina, který byl zvolen (ještě jako Donald J. Trump) na základě slibů, že nebude nadále pokračovat v odporné zahraniční politice své země, zahrnující násilné změny režimů a války o světovou hegemonii v tisíce kilometrů vzdálených zemích, porušil všechny předchozí sliby. Není zatím jen jasné, zda byly liché od počátku, nebo zda se prostě rozložil pod enormním tlakem, který na něj vyvíjí neotrockistický Deep State. (Velmi vtipné je, že tato chobotnice proslula jako “neokonzervativci” - to jednoho napadá, co asi konzervují, tedy uchovávají?)

Čtěte ZDE: Etalon pokrytectví: Čemu věří američtí prezidenti? Boj proti terorismu vyhlazuje křesťany. Osudová strategická chyba v Sýrii. Jidášové z oválné pracovny "svobodného" světa

Věřil si?

Můj osobní tip je, že Trump-Bažina své rétorice věřil. Naznačují to alespoň některé jeho tweety o Sýrii z doby, kdy ještě neoznámil kandidaturu. Prostě si myslel, že může Bílý dům řídit tak, jako řídil své obchodní impérium. Jenže mu hodně rychle ukázali, že se šeredně plete a že bude buď tancovat, jak neotrockisté zvaní neokonzervativci pískají, nebo půjde od kormidla. 

Další z mých osobních tipů je, že si teď myslí, že své oponenty ukonejší tím, že si bude hrát na pana drsňáka směrem k některému suverénnímu státu. V tomto případě státu, jemuž nebylo dokázáno zhola nic, co do údajného užití chemických zbraní - a také, měli bychom dodat, státu, který je jednáním našeho prezidenta silně znevýhodněn ve prospěch muslimských fanatiků, kteří se jej snaží změnit na stát saláfistický.

Pokud se ve svých odhadech nemýlím já, pak mám pro pana Bažinu špatnou zprávu: kompletně se mýlí on. Trockého pohrobky nějakým divadýlkem neuklidníš. Nelze je opít rohlíkem. Svým novým přístupem se dostal pod jejich naprostou kontrolu a nadále bude jejich vězněm. A udělá, co mu řeknou. Jakmile totiž od této chvíle odmítne splnit sebemenší maličkost kterou mu nadiktují jeho “únosci”, bude to znamenat jeho konec.

Trump je mrtev, ať žije Swamp!

Kromě toho pro něj role neotrockistické loutky znamená ještě jednu “maličkost” - právě ztratil větší část svých příznivců, kteří ho volili právě proto, že věřili, že skutečně “bažinu” vysuší. Tím, že se nedokázal účinně postavit Trockého klice, má teď nepřátele napravo nalevo: liberální levice ho nesnáší ze svých vlastních důvodů - a teď navíc rozzuřil miliony příznivců, kteří se za něj minulý rok postavili. Znamená to, že začíná svou dráhu jako ten nejméně populární prezident v historii. A také dost možná to, že tlak na impeachment (odvolání z funkce) začneme vidět z obou stran politického spektra.

Čtěte ZDE: Falešná hra USA: I slepý ji prohlédne. Když jsou u kormidla šílenci. Polibek na rozloučenou dobrým vztahům s Ruskem. Nové cíle terorismu. Kam vede spolupráce s Washingtonem?

Chabá naděje, která dohnala občany k volebním urnám s hlasovacím lístkem, na kterém stálo dřívější jméno pana Bažiny - naděje, že snad přece jen není jenom psychopat, že snad zastaví americké válečné řádění, že vysuší zapáchající močály - leží v troskách. Nejnovější pokus našeho prezidenta o “appeasement” s Deep State byl namyšlený, hloupý, nerozumný, nebezpečný - a kromě toho také protiústavní. Osobně dost pochybuji, že bude Trump prezidentem na konci letošního roku.

Není jím vlastně ani dnes. Nezbývá, než si to přiznat: Trump je mrtev. 

Z bažiny, v níž se utopil, ovšem povstala politická zombie.

Donald J. Swamp.

O autorovi:

Rob Slane přebývá v zemi dříve známé jako Velká Británie, nyní proslulé coby Politický Močál. Je ženatý s tou nejlepší ženou pod sluncem a dosud společně vychovávají Nejvyšším jim svěřených šest malých Slaneů. Drobotina je chována zásadně ve volném výběhu, čímž unikla masokombinátu zvanému moderní výchova a dostalo se jí domácího vzdělání od lidí, kteří ji skutečně milují. Neodpustitelné.

Do konce druhé desítky let svého života choval upřímnou nenávist ke křesťanství, než se této frašky hrané na sebe samého vzdal a k vlastnímu údivu uznal, že Kristus měl pravdu a on se mýlil. Od té chvíle se mu stává stále zřejmějším, do jak ošklivé a nebezpečné bažiny zavedl naši společnost sekularismus. A tak sbalil namísto pěti švestek do uzlíku pět hladkých oblázků a jal se trefovat do místních Goliášů alespoň natolik, co mu chabé síly stačí. 

Tak se také stal autorem knih “Boží realita: Kritika Richarda Dawkinse a jeho knihy Boží blud” a “Rozmluva křesťana s nevěřícím: Život, vesmír a vůbec”. Jinak píše každý měsíc sloupky o světě kolem nás pro americkou dobročinnou společnost Samaritan Ministries a přispívá i do kanadského časopisu Reformed Perspective. Publikoval na American vision, Freedom Today a Russia Insider. Jo, a taky píše svůj vlastní blog Bažina - ale to už asi víte. 

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky