Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Aféra uvnitř aféry uvnitř aféry: Jak se podařilo Putinovi přesvědčit agenty o spiknutí s Trumpem? Metody typu matrjoška. Uniklá zpráva odhaluje viníky. Volání po tvrdém postupu. Střihneme si další sankce?

Aféra uvnitř aféry uvnitř aféry: Jak se podařilo Putinovi přesvědčit agenty o spiknutí s Trumpem? Metody typu matrjoška. Uniklá zpráva odhaluje viníky. Volání po "tvrdém postupu". Střihneme si další sankce?

24. 7. 2017

Tisk článku

Russel O'Phobe přináší reportáž o novém skandálu, který jako dokonalá zpravodajsko-mediální bouře strčí do kapsy všechny předchozí skandály kolem Vladimira Putina, Donalda Trumpa a amerických voleb v ruské režii

Už téměř rok dominují politické a mediální krajině Spojených států ruské vměšování do amerických prezidentských voleb a eventuální účast Trumpova volebního štábu na celé záležitosti. Ale přísně tajná zpráva amerických tajných služeb, která senzačně unikla do médií, podobný příběh naprosto vyvrací. Současně odhaluje pozadí celé aféry - což je drama ještě mnohem větších rozměrů. Podobnou eventuatlitu jsme si zatím ani neuměli představit, a proto podobné spekulace v dosavadních analýzách zcela chyběly.

NSA, CIA i FBI

Uniklá zpráva má za cíl zodpovědět dvě hlavní otázky: Za prvé, jak je možné, že po téměř roce stále ještě nemáme jediný hmatatelný důkaz, který by potvrdil, že se Rusové skutečně nabourali do amerických počítačových sítí, či že se na tom s nimi někdo spikl? A za druhé, vezmeme-li v potaz tento citelný nedostatek hmatatelných důkazů, jak je možné, že americká média a politické elity o ničem jiném už dlouhé měsíce nemluví a jakoby ani nemohly zmlknout, což budí podezření na zvláštní formu psychické poruchy zvané nutkavá obsese?

Konečná zpráva, která byla společně vyhotovena vedením všech sedmnácti amerických tajných služeb - to znamená vedením DIA, CIA, FBI a NSA - dochází k závěru, který nelze nazvat jinak než senzační:

“Pokud skutečně chybějí tvrdá data, dokazující vměšování či spiknutí, musíme si položit otázku, jak a proč se stalo, že celá politická a mediální scéna už měsíce a měsíce mluví jen o této věci.

Jedno možné vysvětlení by bylo, že se všichni pomátli na rozumu. Ale vzhledem k tomu, že takové vysvětlení je statisticky nepravděpodobné, zůstává možná pouze jediná varianta: Celá aféra Russiagate je chytrý a mimořádně podlý hoax, který má svět přesvědčit o tom, že se naše média a politici dočista zbláznili. Tím se podryjí základy naší demokracie, našich hodnot a kultury.”

Čtěte ZDE: Čtyři neobyčejné večery s PRIMOU: Vladimír Putin dal jasně najevo, že Rusko válku nechce. Rozběsnil tím Kavárnu od Washingtonu po Prahu. Normalizační novináři opět ve službách moci. Horší, než za Husáka

Viník je jasný

Co se týče toho, kdo by byl schopen tak komplikovaný podvod nastražit, zpráva poměrně přesvědčivě ukazuje jedním směrem:

“Naše zhodnocení dostupných dat ukazuje na to, že podobnou falešnou zprávu mohl objednat a zinscenovat jedině Vladimir Putin osobně - čehož důkazem je to, že nenávidí naši demokracii, naše hodnoty a naši kulturu.” 

Samozřejmě, že podobná tvrzení jsou skandální a zajímavá - nicméně vyvolávají řadu otázek v myslích těch, kdo se celé aféře Russiagate alespoň trochu věnovali. Za prvé, pokud Vladimir Putin skutečně nenaboural americké počítačové účty, ani se nespikl s lidmi kolem Trumpovy kampaně, jak se mu podařilo obalamutit celou zpravodajskou komunitu, politiky i média a téměř rok je nechat honit se za přeludem?

Podle nejmenovaného zdroje z vysokých zpravodajských kruhů, který s autory zprávy úzce spolupracuje, je to právě tato otázka, co trápí experty z řad zpravodajců nejvíce: 

“Jak pro všechno na světě můžete někoho přesvědčit, že jste nabourával počítače, osnoval spiknutí a vměšoval se, když jste to neudělal? A jak potom takovou myšlenku prodat nám a nechat nás měsíce ji obsesivně zkoumat, až vypadáme, že nám všem kape na karbid?

Je to děsivé pomyšlení: Rusům se nejspíš podařilo vyvinout technologii, která jim dovoluje osnovat velmi komplikované kanadské žertíky či hoaxy, které z nás potom v očích celého světa dělají pitomce.”

Musí to být Putin osobně

Druhá otázka, která se ve věci nabízí, je ta, jaké skutečné důkazy máme o tom, že prezident Putin stojí u zdroje celého hoaxu. Podle našeho již citovaného zdroje o tom však není nejmenších pochyb: 

“Fakt, že se někomu podařilo nás všechny přesvědčit, že se Putinovo Rusko motalo do amerických voleb a dokonce na takovém podrazu spolupracovalo s naším vlastním prezidentem, ukazuje sám o sobě na to, že jeho zdrojem je sám prezident Putin. 

Možná se nenaboural do našich voleb, ani se nespikl s Trumpovým týmem. Ale rozhodně se zatraceně dobře postaral o to, abychom si všichni mysleli, že to udělal, a abychom o ničem jiném tak nejméně rok nemluvili. Podobné ďábelské intriky je schopen jedině Putin. To je přece zřejmé.” 

Nekompromisně

Třetí otázkou je: pokud skutečně je celá aféra jen hoaxem, který má za cíl vymalovat naše politické a mediální elity v očích světa jako naprosté imbecily, jak bychom na podobný bezprecedentní útok na naši demokracii, naše hodnoty a kulturu měli reagovat? Zpráva sama obsahuje sérii doporučení, volajících po nekompromisním postupu:

“Je evidentní, že Russiagate je Putinem vytvořený hoax. Jedná se o útok na naši demokracii, hodnoty a kulturu skrze vyvolání klamného dojmu, že Putin zasahoval do našich voleb a kul pikle s kampaní prezidenta Trumpa. 

Podobný útok nemůže zůstat bez odezvy. Doporučujeme zavedení zpřísněného režimu sankcí vůči Rusku a speciální vyšetřování, které by odhalilo, zda se Donald Trump spikl s Vladimirem Putinem za účelem vyvolání falešného dojmu o spiknutí v život.”

Čtěte ZDE: Nečekaná prosba Italů: Zmocni se nás, Putine! Ať už to máme za sebou. Znamená invaze vetřelců do Evropy biblickou apokalypsu? Jaké záměry oligarchů se za vším skrývají? V EU nás čeká trpký konec. Vzepřeme se?

Možné je všechno

Samozřejmě je to riskantní postup: pokud totiž zavedeme nové sankce a nová vyšetřování toho, jak mohlo Rusko zasáhnout do našich vnitřních záležitostí tím, že vyvolávalo mylný dojem, že zasahuje do našich vnitřních záležitostí, riskujeme další mohutné mediální pokrytí celé záležitosti a reprízu dojmu, že se americké tajné služby, politikové i média dočista pomátli.

Když jsme se našeho zdroje tázali, zda i teorie o ruském hoaxu nemůže být de facto sama hoaxem, dostali jsme nepovzbudivou odpověď: 

“Samozřejmě, samozřejmě, to je všechno klidně možné. Je možné, že Putinovy hoaxy se zasouvají jeden do druhého jako ruské matrjošky. Jenže protože prostě nemůžeme nechat Putina, aby nám podrýval demokracii, hodnoty a kulturu, potřebujeme teď vyslat silný signál. Včetně toho, že budeme o hoaxu dvacet čtyři hodin denně vysílat na zpravodajských stanicích, vyšleme do éteru množství zatím nepodložených tvrzení a budeme kohokoli, kdo se odváží pochybovat či něco namítnout, obviňovat z velezrady. To Putinovi rozhodně tvrdě připomene, že si podobné jednání nenecháme líbit.” 

Do skonání…?

Teď nezbývá, než se zeptat velevážené čtenářské obce, co si o tom všem myslí…

Myslíte, že Putinův plán na to, jak udělat z americké politické scény totální smečku pitomců, zafungoval?

Myslíte, že je třeba dalšího vyšetřování a silných gest vůči Putinovu Rusku?

Myslíte, že budeme jednoho dne konečně moci přestat o aféře Russiagate informovat, nebo bude vaším i nešťastným osudem babrat se v tomhle absolutním nesmyslu až do skonání světa?

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky