Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Čtvrtá říše se zakymácela: Merkelová vítězně prohrála. Schulz dostal direkt mezi oči. Jehňátka z mokřin kvílejí. Čech v německém parlamentu. NDR žije a myslí podobně jako my. Co udělá Okamura?

Čtvrtá říše se zakymácela: Merkelová vítězně prohrála. Schulz dostal direkt mezi oči. Jehňátka z mokřin kvílejí. Čech v německém parlamentu. NDR žije a myslí podobně jako my. Co udělá Okamura?

25. 9. 2017

Tisk článku

Petr Hájek komentuje skvělý výsledek Alternativy pro Německo, který se pro nás může stát důležitějším než brexit a Trump – pokud také neuvízne ve stále ještě mocných bažinách

Vítězové prohráli, třetí na pásce zvítězil. Jedině tento napohled paradoxní závěr si lze udělat z německých parlamentních voleb. Z našich domácích aktivních politiků jej takto odvážil shrnout pouze Andrej Babiš. Exprezident Václav Klaus je sice také mimořádně politicky aktivní, ale v tomto případě spíše svým angažmá v předvolební kampani Alternativy pro Německo (AfD). Takže tak trochu rovněž patří k vítězům, ačkoli (Pán Bůh zaplať) do německého parlamentu kvůli tomu nemusí.

Zato se tam i díky českému exprezidentovi dostal jiný výrazný Čech, syn emigrantů žijící v Bavorsku, Petr Bystroň. Dnes jej sledují tajné služby, jako ostatně skoro všechny členy AfD, kteří si v předvolební kampani prošli skutečným martýriem, připomínajícím třicátá léta ve Třetí říši. Tajné služby té současné Čtvrté teď budou muset také sledovat oněch 13% německých občanů, které AfD zastupuje a reprezentuje.

Něco se stalo

Ve východním Německu, bývalé NDR (odkud je také Angela Merkelová, ačkoli na to v „berlínských bažinách“ úspěšně a rychle zapomněla), to bude ještě víc. Každého pátého občana. Ale neučme orly létat, oni to už dávno dělají. Asi proto tak „nestíhají“ sledování teroristů a násilníků z migrantské převážně muslimské vlny, která Německo zaplavila poté, co jí Merkelová – protiprávně – otevřela dokořán brány. Právě to je klíčem k pochopení politického zemětřesení, které volby za naší západní hranicí způsobily.

K tomu, co to všechno znamená a přinese, se budeme ještě dlouho vracet. Zatím je čas spíše na první dojmy. Ten asi nejsilnější je určitě z reakcí „bažin“ mimo Německo. Slyšíme nejsilněji – překvapené hlučné duté ticho. Řev do prázdna. Oni tihle inženýři lidských duší snad skutečně do poslední chvíle nevěřili, že každý sedmý Němec, zastrašovaný jako dosud od války nikdy, si odváží AfD volit, přestože tím riskuje existenci.

Stalo se. Něco se stalo. Přinejmenším to, že oficiální socialisté (SPD) utrpěli nejhorší porážku od počátku padesátých let minulého století. Socialisté neoficiální (CDU-CSU) ztratili „jen“ čtvrtinu svých voličů. Na novou „velkou socialistickou koalici“ – pokračování té dosavadní – už proto tyto hlavní pilíře Bruselu nemohou ani pomyslet.

Merkelová bude muset upéci svůj další nestravitelný dort pejska a kočičky se „zbytkovými“ euro-socialisty: (ne)Svobodnými (FDP) a Zelenými, kteří jsou alespoň ultralevicí přiznanou. Ta ovšem bude chtít úplné otevření hranic pro migranty, což by ovšem znamenalo pro Merkelovou rychlou smrt – možná i v předčasných volbách. Jakým způsobem to splácají, bude zábavné sledovat – i když je to vlastně úplně jedno. Daleko podstatnější bude „výklad“, interpretace. Jde totiž o to, zabránit přenesení „nákazy“ do dalších zemí: Teď budou dramatické volby v Rakousku, pak u nás a na začátku roku v Itálii. Samý možný malér opětovného „vzkříšení politického lidu“ ujařmených zemí na krku.

Čtěte ZDE: Německo na cestě k zániku: Za 100 let již třetí kapitulace? Barbarství, strach a cenzura. Němci vymírají, islám nastupuje. Pokáním k národní sebevraždě? Imigranti pracovat nebudou. 820 km hranic s chalífátem

Řev jehňátek z bažin

Mokřiny establishmentu v politice a v médiích zatím jen ublíženě kníkají. Jehňátka řev teprve spustí, až sladí interpretaci další rány na čenich – po brexitu a Trumpovi. Je to jen jiné aranžmá téže situace: Lidé už těch „politicky korektních otrokářů“, sociálních inženýrů s jejich plány na zničení evropských států a národů ve jménu „posvátné“ islámské invaze mají plné zuby. Začínají se probouzet k akci, prostě proto, že jim jde o život. Teď už i v Německu, hlavní baště nové totality, dala významná část společnosti hlasitě najevo, že za kulisami uměle udržovaného blahobytu spatřila propast sebezničení. A řekla NE!

U nás šel ve „výkladu“ famózního úspěchu AfD nejdále asi zatím premiér–důchodce, jehňátko Bruselu Bohuslav Sobotka (ČSSD). Katastrofa jeho kolegů – „vůdčí síly“ evropské Socialistické internacionály – mu zjevně zcela „zakouřila“ beznadějně prázdný prostor pod jeho vskutku vysokým čelem. Nechal se slyšet, že ten, kdo se raduje z vítězství AfD si prý nevidí na špičku nosu. Tato ohavná politická formace dnes podle něj odmítá muslimy, ale příště přijdou na řadu Češi. Že by tím měl na mysli Petra Bystroně nelze při jeho bystrém uvažování předpokládat.

Hnusný program

Odmyslíme-li, že jde vlastně o „pobuřování“ hraničící s poplašnou zprávou, je to tak trochu Sobotkovo „freudistické uřeknutí“. Soudruh je totiž jeden z těch, kteří ve spolupráci s Merkelovou a Bruselem už zaťali sekeru ke kořenům naší národní a státní existence. A teď vidí, že se peň sekeře odnárodnění brání nejen u nás, ale že za své věrné služby Merkelové dokonce půjde za pár týdnů skočit do „propasti dějin“. Není proto bez zajímavosti, jak si ve své šíleném výroku na dálku zanotoval s jiným nebezpečným pokrokovým soudruhem – který se nás rovněž týká:

„Je odporné, že strana AfD, která je ostudným a zpátečnickým hnutím připomínajícím to nejhorší z německé minulosti a která by měla být zakázána, má nyní v parlamentu možnost prosazovat svůj hnusný program,“ zvolal v New Yorku prezident Světového židovského kongresu (WJC) Ronald Lauder.

To je ten chlápek, co stále ještě vlastní televizi Nova, poté, co mu ji před lety socialističtí politici vydali do rukou a k tomu mu přiklepli deset miliard „odškodného“ z našich daní. Podobně jako Bakalovi. Teď jeho televize dá poslední předvolební slovo „sólo debatě“ Andreje Babiše s Lubomírem Zaorálkem. Docela hnusný program. Ostudný. Zpátečnický.

Vydrží?

A tak nezbývá, než dát také slovo jednomu z vítězů, Václavu Klausovi, kterého pokrokoví soudruzi Merkelová, Schulz, Lauder, Sobotka, Zaorálek a Babiš také zrovna nemusejí:

„Výsledek dnešních německých voleb je obrovským povzbuzením pro všechny české i evropské demokraty. Úžasným výsledkem je ztráta čtvrtiny hlasů merkelovské CDU, pětiny hlasů schulzovské SPD a naopak zisk 13 % hlasů politickým a mediálním establishmentem démonizované AfD.

Jsem velmi rád, že jsem mohl svoji podporu AfD v posledních týdnech a měsících opakovaně vyjadřovat přímo na německé půdě na řadě předvolebních shromáždění. Ukázalo se, že ne všichni Němci se nechali zastrašit nenávistnou propagandou proti AfD, kterou nakonec zvolil každý sedmý německý občan.

Je to i velký impuls pro volby u nás, snad se ani občané ČR nenechají ovlivnit mediální propagandou a použijí vlastní rozum. Výsledek dnešních voleb v Německu je pro Angelu Merkelovou Pyrrhovým vítězstvím.“

Čtěte ZDE: Německo: Pro další milión migrantů dveře otevřeny. Navracení Afghánců zastaveno. Proč to Němci strpí? Kdo chce zastavit islamizaci, je zločinec. Stín nacismu zničí Evropu podruhé - a možná definitivně

 

Zmýlíme se po sto prvé?

Důsledky toho, co se v Německu včera stalo, se teprve začnou postupně objevovat. Stejně jako spory uvnitř vítězné AfD, která si nyní bude muset ujasnit, zda skončí jednou nohou v bažinách jako Donald Trump, nebo zůstane tím, co ji tak raketově zvedlo na politické výslunní: hlasem „probuzených“.

Její předsedkyně Frauke Petryová hned na první povolební tiskové konferenci oznámila, že sice zůstane v parlamentu, ale ne jako součást frakce AfD. Prý kvůli názorovým neshodám s vedením. Není totiž žádným tajemstvím, že Petryová již jednou nohou v bažinách uvízla, takže ji vytočilo, že spolupředseda strany Jörg Meuthen řekl, že dále půjdou jako opozice Merkelové a migrantům po krku. Jinými slovy – Petryová se už dala koupit, ostatní zatím ne.

A to je také první a nejdůležitější aspekt, kterého si budeme všímat za pár týdnů u nás, pokud politické formace jako je ta Okamurova zazáří i v našich volbách – podobně, jako AfD v těch německých. Možná je to jedna z našich posledních nadějí.

Dej Bůh, abychom se po sto prvé nezmýlili!




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky