Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Proč příznivkyně ODS volila Miloše Zemana? Kde nalézt lidi, co nejedí jiné lidi? A proč hackeři Bilderbergu vymazali diskusi pod článkem naší autorky?
Popisek: Petr Hájek nad dopisy čtenářů | Autor: Žertovná koláž Ondřej Höppner

Proč příznivkyně ODS volila Miloše Zemana? Kde nalézt lidi, co nejedí jiné lidi? A proč hackeři Bilderbergu vymazali diskusi pod článkem naší autorky?

29. 6. 2013

Tisk článku

Petr Hájek Poslední týden před prázdninami nepatřil na politické a mediální scéně k nejklidnějším. A co na to naši čtenáři?

Většinově si zachovávali klidný a především svůj vlastní rozum. Nenechali se jako mnozí jiní smýkat bouřemi, které v souvislosti s postupem prezidenta Zemana ve vládní krizi produkoval bezradný mediální mainstream.

Navzdory tomu, že náš „kontrarevoluční magazín“ v některých dnech opět trhal rekordy v návštěvnosti, nepřibylo kupodivu nenávistných či psychopatických reakcí. Jen obvyklé „hulvátské firmy“, které stejně většinou zachytí filtr jako spam. Je to dobrý signál pro přípravu specifického programu, kterým brzy umožníme také u nás on-line diskuse pod články, aniž bychom tím v nejmenším ustoupili od záměru, jímž se Protiproud odlišuje od ostatních: Hrubosti sprostoty a vulgarity nebudou urážet a znechucovat naše věrné čtenáře. 

 pp

Prosíme jen ještě o malé strpení. Vytvořit prostředí pro otevřenou „elitní“ diskusi slušných a rozumných lidí – bez ohledu na jejich názorové zaměření – znamená překonat ještě pár technických oříšků architektury našeho specifického diskusního fóra. 

Otázky, které v současné politické situaci sobě a nám kladete, míří ve své větší části za horizont aktuální „pěny dní“. To je znamením – doufejme i díky našim článkům – že tušíte skutečný rozměr dnešních společenských turbulencí. Mnohé se před našima očima podivuhodně proměňuje. Jako by celá politická scéna byla z vosku, který se náhle ocitl v závanu horkého vzduchu. Svědčí o tom tento dosti typický dopis:


Dobrý den pane Hájku,

nejdříve musím říct, že se mi Vaše stránky líbí a z větší části s názory souhlasím. Od určité doby sleduji politiku se zájmem, permanentně jsem volila od počátku ODS, ale krátce po posledních volbách jsem zbystřila a už jsem si nebyla jistá správností své volby, zvláště po opuštění předvolebního programu ODS a silovému propagování a protlačování programu TOP 09.
 
To, co se děje na dnešní politické scéně, je neméně zajímavé. Jsem člověk, který volil ODS pro její propagaci občanských a osobních svobod, svobodného podnikání. Ovšem časem se z této svobody propagující strany stala strana oklešťující naše svobody, tvořící zákony regulací, zákazů a příkazů a to se mi bytostně příčí.

V současné koalici všechny tyto svobody platí pouze pro ty privilegované, kteří se o nic nestarají, jen jak zajistit sami sebe. Byla jsem v šoku, když jsem zjistila, že oni ani nečtou to, co schvalují.
 
Potom je v zemi chaos, nic nefunguje, nic na sebe nenavazuje a v této situaci jsem volila pana Zemana za našeho prezidenta, protože z těch ostatních by se, podle mého názoru, žádný jiný nestaral o tuto zemi tak, jak to činí pan Zeman.
 
To, co nyní udělal, bylo to nejlepší co udělat mohl a přijde mi, že v současné chvíli, je to snad jediný politik v této zemi, který to s naší Českou republikou a lidmi myslí dobře a že chce dát ten zkorumpovaný a nefungující systém do pořádku.

V určitých chvílích se svoboda a demokracie může zvrhnout, když ji kdokoliv chce zneužít a využít na úkor svobod jiných, což se nyní děje, a potom prostě musí přijít někdo nebo něco, aby určitou mocí mohl vrátit věci do správných kolejí.
 
Já jsem se musela smát, když jsem si uvědomila, kolik let trvalo ČSSD než dosáhla necelých 30% voličských preferencí a Rusnokovi trvalo přesně 2 dny, ještě jednou - 2 dny, aby se za něj postavila půlka národa.
 
Tak já držím palce našemu prezidentovi a nové vládě, aby vše zvládli, aby nehleděli na ty zoufalé nenávistné a zbabělé výkřiky ohledně konce demokracie, u nás už totiž v poslední době žádná demokracie nebyla a není.
Jsem ráda, že pan Zeman je tak inteligentní a vždy ví, co dělá a proč, že je to aktivní člověk a hlavně - nebojí se.

Zdravím,

Laurinová L.


Milá paní Laurinová,

velmi dobře rozumím Vašim pocitům a mnohé i sdílím. Především pokud jde o ODS a její „úprk“ od idejí, na nichž vznikla, vyrostla a jichž byla dlouhá léta jediným reprezentantem na českém „politickém trhu“. Stejně tak pokládám „kreativní“ řešení, jež prezident Zeman při řešení vládní krize zvolil, za odvážné a v aktuálním případě dokonce za mistrovské.

Opět se ukazuje, že od převratu v roce 1989 jsme měli jen tři postavy, s dostatečnou představou, odhodláním a charismatem, aby mohli veřejnosti nabízet svá řešení a vést ji k nim: Václav Havel, Václav Klaus a Miloš Zeman. Současně je však třeba stále si uvědomovat, že šlo – a jde – o tři protichůdné politické koncepce:

Václav Havel byl ultralevičák, který se skrýval za povšechnou „liberální“ rétorikou. Jeho následovníci – momentálně především duo M. Kalousek a K. Schwarzenberg a jejich „strana“ TOP 09  - v praxi předvádějí, kam to všechno směřovalo.

Václav Klaus se pokusil vytvořit standardní ideovou politickou pravici. Jeho následovníci postupně „zhavlovatěli“ a stranu rozbili téměř na padrť. Zda ji lze ještě někdy oživit, či zda má naději na úspěch nějaký nový pravicový subjekt, je velkou otázkou našich dnů. Pro lidi jako jste Vy, nezbývá než být optimista a věřit, že je to možné.

Miloš Zeman je rovněž levičák, ale nehavlistického střihu. Je tedy rovněž náchylný k velkým světodějným vizím – odtud například jeho obdiv k totalitnímu projektu EU – ale přece jen nominálně demokrat. A také člověk, který s naší zemí žije. Nedělejte si však iluze: Je to socialista par excelans. Důvěřuje „řízené demokracii“, nikoli svobodné spontánní občanské aktivitě, kterou ovšem nelze bez garantovaných – a dnes opět již téměř neexistujících – občanských svobod uplatnit. A která, alespoň pro mě, je jedinou zárukou všeobecné prosperity.

Vedle těchto tří protikladných „velkých postav“ však daleko široko nikoho nevidět. Také proto se dnes u nás děje to, co se děje. Ale nejen u nás. Míří k tomu následující řádky:


Dobrý den, vážený pane Hájku,

dovolte mi nejprve velmi poděkovat a vyjádřit uznání, za Vaší práci. Velmi mě těší, že značný mediální prostor, který absencí objektivního zpravodajství, za neuvěřitelného porušování zákonů a Ústavy, celý tzv. zahraniční "mainstream" již léta vyklízí - když jej nahrazuje primitivním bulvárem, demagogií, manipulacemi a cenzurou pravdivých informací zrůdnějšími, než pamatujeme z časů socialismu - pojal za své publicistické působiště profesionál Vašeho formátu. Způsobem nezávislého servisu údajů a skutečných analýz, odhalujete pravdu a fakta v posledních 20. letech s nebývale renesanční, profesionální kreací, stylistikou i výpravou, a také přirozeným nadhledem. (...)

Velmi mě pochopitelně zajímá rovněž téma "Bilderberg", kterého se s průlomovou odvahou a přímým nasazením na setkání ultramafie ve Velké Británii zhostila Vaše dcera, paní dr. Erika Hájková. Bedlivě jsem sledoval nejen její článek "Nová tvář Bilderbergu: Úsměvy, slunce a krásný nový svět ve Watfordu", ale vše, co se kolem hnulo.

pp

Nová tvář Bilderbergu: Úsměvy, slunce a krásný nový svět ve Watfordu

Tedy pochopitelně rovněž informaci o chvályhodném počinu Vaší dcery, rozebíranou článkem na serveru Parlamentnilisty.cz. Jelikož jsem srozuměn s tím, že diskuzní prostor k Vašim článkům na Protiproudu se zatím připravuje - report na PL jsem uvítal, abych názor k tématu - jak už je mým zvykem pod stálým nickem "vlčí smečka" - v takříkajíc náhradním prostoru, vyjádřil pod článek Parlamentních listů: To jsem si ovšem naběhl na cenzuru, kterou za několik let intenzivního sledování, ba troufám si říci "spolupráce" mnoha svými postřehy v dosud svobodných diskuzích na webu zkrátka a dobře nepamatuji - a nemůže ji takto pamatovat nikdo.

V rámci této čistky bylo cca 700 svobodných názorů z "diskuze" plošně zcenzurováno bez ohledu na individuální úroveň, včetně dvou mých poměrně obsáhlých, myslím že analytický rozměr nepostrádajících postřehů k důsledkům činnosti "Bildberbergu". Svým - pravda, obvykle kritickým, v "sarkastické" nadsázce břitkým - ale nepamatuji se, že by vulgárním či pravidla redakce jinak porušujícím - způsobem jsem se zamýšlel jednak nad možnými motivacemi k vystoupení oligarchů ze stínu a "ilegality", a zejména nad souvislostmi, které mocenský přesah oné mafiánské chunty psychopatů, hrajících si na Bohy, dokumentují v široké globální praxi již dnes, byť ne tak nápadně. Přitom jsem si neodpustil jízlivou poznámku, proč se ozbrojená, "cizokrajná" (tedy všechny znaky nebezpečné mafie vykazující) junta, místo účinného zásahu ozbrojených složek, se může v Británii naopak těšit tak bezprecedentní ochraně a "pohostinnosti" britské koruny. (...)

Bez jakéhokoliv ospravedlnitelného důvodu, byl (můj příspěvek) zcela plošně "redakcí PL" z diskuse vymazán. Tak nebývale brutální zásah jsem nečekal, pochopitelně jsem si postřehy nezálohoval. (...) Kouzlem nechtěného se tak "redakci" zadařil onačejší husarský kousek - odpověď na řečnickou otázku dr. Hájkové, zdali se nadvláda nevolené, mafiánsky koncipované oligarchie největších zločinců světa blíží.

Petr Loucký


Vážený pane Loucký,

musel jsem Váš příspěvek trochu zkrátit, snad se kvůli tomu na mě také nebudete zlobit. Jsem samozřejmě rád, že jste se „bil“ za Eričin článek o Bilderbergu, který přetiskla i další internetová média (Novinky.cz a jiní). Činí tak mnozí naši čtenáři a příznivci a jsme jim za to vděčni. Stejně jako těm, kteří přenášejí naše články na nejrůznější sociální sítě, a tím umožňují, že se někdy dostanou ne k desetitisícům ale statisícům čtenářů. To je ohromná pomoc celé „kontrarevoluční“ věci.

V tomto případě šlo však o něco jiného – i když neméně pozoruhodného. Diskusi k tomuto našemu článku totiž všude zcela zablokovali a zlikvidovali hackeři. Jinými slovy ti, kteří pro zájmy skupiny Bilderberg a spol. pracují na plný úvazek a oddaně. Pokud to „bilderberští“ neřídí sami. Vynikající příspěvek ke svobodnému šíření informací. Tudy jdou oni: V hlavním proudu do otroctví.

Proto je tak irituje Protiproud a všichni, kdo se k němu hlásí. Je vás stále víc. Stále víc lidí nás podporuje svými reakcemi, názory – a v mnoha případech i finančními příspěvky, za něž jsme nesmírně vděčni. Pozvolna tak vytváříme jisté spontánní společenství „normálních“, kteří si už mnohdy připadali nenormální. Výstižně to vyjádřila naše čtenářka:


Milý pane Hájku,

objevení Protiproudu a lidí kolem něj bylo pro mě takovým překvapením a takovou úlevou asi jako pro chlapce z románu Cesta najít lidi, kteří nejedí ostatní lidi.

Už jsem si pomalu začínala myslet, že jsem se svými názory totální úchyl, nebezpečný extremista a netolerantní asociál.

Dobrý večer pane Hájku,

Jolana Tulisová

pp

Je to tak, milá Paní Tulisová,

dobře Vám rozumím. V románu Cesta (Cormac McCarthy) jsou to ti, kteří „nesou oheň“. Postupně se, přes nesčetná protivenství, nacházejí. Nacházejí a pro přežití znovu „v sobě objevují“ i základní normy, pravidla a hodnoty, jež mají nadčasový horizont. Tudy jdeme – spolu s mnohými z Vás – také my.

Moc se mi líbil i Váš pozdrav: „Dobrý večer“. Bezděčně vyjádřil ve dvou slovech potemnělý stav, v němž se náš současný svět nachází, ale i naději, kterou v sobě neseme. Oheň je to. A chceme si jím posvítit i na další „šílená“ zákoutí, která kalný „hlavní proud“ pokládá za „pokroková“:


Vážená redakce Protiproudu,

nedávno jsem narazila na vaše webové stránky. Díky za to, že se zabýváte kontroverzními tématy. Chtěla bych vás upozornit na problematiku juvenilní justice nebo-li kradení dětí z neproblematických rodin bez pádných důvodů. Juvenilní justice už v západním světě funguje léta a u nás se pro ni již připravují podmínky, mj. s tím souvisí i téma adopce dětí homosexuály (viz. přiložená stránka s videem).


Video - Juvenilní justice lov na děti

S pozdravem

Pavla Kobzová


Právě na takováto „zákoutí myslím, vážená paní Kobzová. Určitě se jim – a mnoha dalším – budeme i nadále věnovat. Není všechno jen o „explicitní“ politice – i když bohužel v posledních týdnech a dnech převládla. Už ale budeme rychle spěchat dál.

Rozbití tradiční rodiny, přirozených vztahů v ní a vztahů mezi muži a ženami vůbec – to je jeden z velkých cílů současné pěny „revoluce pokroku“. Píšeme o tom často. Také vy nám k tomu hodně píšete. Asi proto, že právě ze všech stran mediálně podporovaný a propagovaný homosexualismus je jedním z nejviditelnějších projevů této ničivé strategie.


Vážený pane Hájku,

chtěl bych diskuzně reagovat na článek pana Zemánka "První velmoc Rusko vyhlásila...."

pp

První velmoc vyhlásila boj homosexualismu. Propagace sodomie je od nynějška v Rusku trestná. Máme jim závidět?

Z celého článku vyplývá, že Rusko je ochránce tradic a Amerika baštou nevím čeho. O Rusku psát nebudu, ale napsat o Americe toto je velmi vzdáleno realitě. Pokaždé, když byl navrhován zákon o svazku stejnopohlavních jedinců, při referendu v jednotlivých členských státech Unie, tak vždy zněl hlas lidu proti.

Nejznámější je asi Proposition 8 z Kalifornie, který byl zamítnut jedním jediným soudcem Walkerem (shodou okolností také homosexuálem) jakožto neústavní a bylo vymalováno. Jeden člověk chytřejší než 10 miliónů? A jsou i jiné státy jako Tennessee "Dont say Gay" Act. A mnohé další.

Čili ano, je známo, že v Evropě či jinde ve světě je americká ambasáda podněcovatelem a ochráncem různých gay parade, ale protože referenda v USA mluví jasně, tak je na místě se ptát, jestli tato ambasáda zastupuje skutečně postoje amerických občanů nebo je to jen velmocenská klaka v DC, která Ameriku vysaje, zlikviduje a půjde dál.

Toto je vše, co jsem chtěl napsat pro objasnění "Amerika, bašta homosexualismu". Děkuji za prostor, přeji Vám krásný den a Vašemu webu dlouhou budoucnost a mnoho návštěvníků.

Karel Váňa


Vážený a milý pane Váňo,

velmi rozumím, co bráníte a proč, obávám se však, že v tomto konkrétním případě je to trochu jinak. Faktem prostě je, že Obamova socialistická administrativa (a řada administrativ před ní včetně některých republikánských „neoconů“) homosexualismus a všechny podobné rozkladné „ismy“ podporuje – a má v tom řadu úspěchů. Právě před několika dny v tomto smyslu opět „zvítězila“. V tom jde naopak současná ruská vláda a parlament v „protiproudu“ – nikoli kupodivu v naprostém souhlase s většinovou křesťanskou společností.

Současně je ale pravda, že skuteční Američané hodní toho jména se také nevzdávají. Právě proto, že jim „neoconská“ Republikánská strana poněkud „zrůžověla“ (podobný proces jako u nás ODS posledních let, o níž jsme mluvili na začátku), vzniklo spontánně hnutí Tea Party, které je stále vlivnější. Nikoli náhodou jsem si tento termín vypůjčil pro naše nedělní setkávání nad vašimi dopisy.

A také není náhoda, že podle aktuálního průzkumu třináct procent Američanů pokládá právě Tea Party za nebezpečnější než „islámský terorismus“. JEN třináct procent! Myslím, že ani u nás není skutečných „revolucionářů“ více. Zbytek je dojem převahy, který vytváří mediokracie – jež stojí v jejich čele.

Tak požehnanou neděli, přátelé Tea Party!

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky