Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Trumpova kosmická směrnice: bude lidstvo cestovat do jiných světů, nebo spíš na onen svět? Dávné příběhy letů k Měsíci. Fanatické humanitářství na úkor pokroku? Přírodní vědy jsou nekorektní. Docházejí Západu mozky?

Trumpova kosmická směrnice: bude lidstvo cestovat do jiných světů, nebo spíš na onen svět? Dávné příběhy letů k Měsíci. Fanatické humanitářství na úkor pokroku? Přírodní vědy jsou nekorektní. Docházejí Západu mozky?

3. 1. 2018

Tisk článku

Petr Trombik se zájmem sleduje Trumpovo oživování kosmického programu USA a je toho názoru, že ideologické mrzačení mozků na Západě povede ke zpomalení vědeckotechnického pokroku

Prezident Trump podepsal strategickou směrnici, která má zabezpečit návrat USA na Měsíc, kde se Američané dle oficiální verze procházeli naposled před skoro půl stoletím.

Američané se chtějí vrátit nejen tam. Podle slov prezidenta položí USA základy nejen k letu na Měsíc, ale i na Mars. I lety do dalších světů se budou konat, slíbil nejmocnější muž světa.

Vesmírnou strategii, byť poněkud skromnější, vytyčil už prezident G. W. Bush. Prezident Obama ji však promptně zrušil, neboť financí bylo zapotřebí na budování demokracie západního typu v Somálsku, Afghánistánu, Iráku, Sýrii, Libyi - a pokusil se o to s Hillary i v Egyptě. Výsledky vidíme - a hlavně je teprve uvidí i zaslepenci u nás.

Můžeme spekulovat, zda nebyly v pozadí rozhodnutí Obamy problémy nejen finanční, ale i technologické. Wernher von Braun očividně NASA schází. A nejen on, i další vědci, kteří kdysi pracovali na projektech typu Manhattan či Apollo. Nebyli to většinou rození Američané. Někteří utekli před Hitlerem, další pak byli imigrováni po jeho pádu, protože mu sloužili.

Včera a dnes

Poprvé rozhodl o přistání Američanů na Měsíci J. F. Kennedy, přistání se však nedožil, neboť byl zastřelen. Pak se Američané snažili vybudovat demokracii ve Vietnamu a kosmický program Apollo, přistávání na Měsíci z finančních důvodů NASA v nejlepším ukončila (i když byli importovaní vědci ještě na živu).

Držme Donaldu Trumpovi palce, aby se přistání na Měsíci, na Marsu i v dalších světech ve zdraví dožil. Pokud nebude budovat demokracii v Severní Koreji, snad nějaké nové americké rakety poletí na Měsíc a ne na Koreu - i když tam by doletěly i ty staré.

Kosmická velmoc USA bude po letech opět díky kosmické strategické směrnici vpředu, dokonce i nahoře. Snad si k tomu pořídí i vlastní nové rakety a ne nějaké s ruskými raketovými motory, jejichž import byl prozíravě sankcí ušetřen. Snad si někdo v NASA ještě vzpomene, jak v dobách amerických kosmických úspěchů konstruoval rakety Wernher von Braun. Pokud ne, NASA třeba nějak smontuje ruské raketové motory s čínskými čipy.

Anebo případné rakety a kosmické lodi postaví všestranný kutil Elon Musk. Elon, který umí všechno, jak už předvedl na Tesla autech, když zabalil japonské akumulátory do čínského plechu a přidělal jim kola.

Nebudeme si zastírat: mozky pro vědecko-technický výzkum už v USA došly a není je ani kde vydrancovat, globální brain drain už skončil.

¨

Čtěte ZDE: Na mizině: Spojené státy se rozpadají. Silnice, přehrady, mosty i vodovody na padrť. Největší hora dluhů v dějinách. Lež se stala normou. Pomůže Trump? Éra chlouby a obdivu je v nenávratnu

Jo, to byly časy

Poválečné časy, kdy z Německa dováželi plné lodě nacistických mozků jsou pryč. I když se povídá, že např. Wernher von Braun nebyl nacistický vědec, ale konstruktér zapůjčený mimozemšťany. 

Však mnozí Američané si slibují vesmírný skok právě díky spolupráci s mimozemšťany. Nejsem si jistý, jestli to vyjde. I když Fort Knox je prý UFO technologií plný. Tak jako zlatých rezerv. Hodně se o tom v USA povídá a dokumenty o tom běží i v našich TV.

Mozky pro takovýto americký výzkum a vývoj došly globálně. V EU mozky patrně také došly, sledujeme-li počínání evropských elit. Pokud ovšem předpokládáme, že tyto elity vůbec nějaké mozky kdy měly.

Jinak. Oni ty mozky USA ještě nějaké mají, ale ty se čím dál víc věnuji důležitějším věcem než matematice, přírodním vědám a aplikovanému výzkumu. Jsou čím dál víc zaneprázdněny sociálními vědami, a vytížené v masmédiích, v americkém fotbalu a dalších sportech, zpívají, rapují a píšou romány. Hodně těch nejlepších mozků pracuje ve filmovém průmyslu, kde velebí americké hodnoty a ve finančním průmyslu, kde nafukuji finanční bubliny z plných plic.

V těchto oborech zřejmě spočívá budoucnost nejen USA, ale celého světa. A mozky těchto oborů to dobře ví. Tak jako ví, že nesou odpovědnost za celý svět a chovají se podle toho. Hollywood nás o tom přesvědčuje stále.

Čtěte ZDE: USA: Jediným východiskem útok. Zapálit zem všude, kam může vkročit Putinova noha. Americké elity mentálně upadají. Velí Washington do šiku? Trump v okovech. Rusko vším jen zesílí. Zapomenuté umění války

Jeden Trump nestačí

Matematika, přírodní vědy, výzkum a vývoj technologií, jsou etnicky nevyvážené a genderově nezazipované. Stačí se podívat na zastoupení Afroameričanů a žen v nich. Výjimky se sice určitě najdou, ale možná právě proto výzkum a vývoj nějak poslední dobou vázne. V Hollywoodu a na Olympijských hrách to minoritám jde líp. Zvláště, když se potenciální konkurence odstraní.

V dokumentech o vědeckém pokroku vidíme v TV především kvantového mága Morgana Freemana. Předvedl už, že umí i samotného Boha. Prezidentem USA už také byl. Kde končí Morgan jako herec a stává se Bohem nebo prezidentem USA, je stejně těžké odhadnout. Stejně jako pochopit, kde končí Martin Stropnický jako herec a začíná jako ministr toho či onoho resortu. 

Co se to s USA děje? Díky afirmativní akci, přesněji etnické selekci a následující politické korektnosti, dochází k hromadnému mrzačení mozků "vzděláním" dalších a dalších generací. Co od těch afirmativně selektovaných a inkluzivně "vzdělaných", genderově uvědomělých nových generací lze očekávat v dospělosti? Totéž, co od těch našich, např. pana Jandy a jeho neziskové party, případně od dalších v běžném životě nezaměstnatelných produktů našich sociálně vědních fakult. Problém je, že dříve nebo později nebude dost dobře placených míst pro všechny tyto intelektuální invalidy, alternativně vzdělané, alternativně inteligentní. Brzo jim navíc přibude těžká konkurence z Afriky.

Zaoceánské impérium civilizačně imploduje a brzo se to viditelně projeví i jinde než na jeho vnitropolitické scéně. To, co se nepodařilo žádnému vnějšímu nepříteli USA, to se podařilo několika posledním generacím Američanů všech barev a všech pohlaví. Hippies, yuppies, sněhové vločky. Jeden Trump už nestačí, aby byla America first.

Čtěte ZDE: Zlatá miliarda: hlavní překážka světlé budoucnosti? Svět spadl do energetické pasti. Čeká nás apokalyptická bitva o zdroje? Šance je v samodestrukci USA. Vymírání zlaté miliardy již probíhá

Ruku v ruce 

Jakou má budoucnost kosmická velmoc? Infrastruktura tohoto impéria, tzn. mosty, přehrady, dálnice, vodovodní a energetické sítě atd., většinou postavené za Rooseveltova New Dealu, se drolí, chátrají. Únava materiálu se spíš dřív než později projeví. Tak jako je zbytek světa unaven z USA, které už umí jen oprašovat své často zastarávající zbrojní systémy.

Skutečné nové revoluční technologie k dispozici nejsou a ani brzo nebudou. Věda a technika nejdou ruku v ruce s fanatickým humanitářstvím a egalitarismem. Popularizační fantazírovaní je jistě inspirující pro vědu, ale věda to není a k technologickým aplikacím to má daleko. Tak daleko, jako bylo od románu Julese Verna ke skutečné cestě na Měsíc.

US Army však potřebuje rychle i nové zbraňové systémy, nové technologie, v zájmu amerického finančního průmyslu, na obranu amerických zájmů. Protože je to jediná skutečná náhražka původních zlatých rezerv papírového dolaru. Zbraně, které dnes ještě patří do vědeckofantastické literatury, jak by řekl G. Friedman, a které však ovlivní konflikty XXI. století.

Národní banky všech států musí prozatím papírové dolary jako takové brát a místo zlata skladovat ve svých rezervách papír. Najdou se však i tací, kteří to nechápou. Těm to US Army vysvětluje. Mnohým vysvětleno bylo, ale najdou se další kverulanti.

Proto jdou zbrojní a finanční průmysl ruku v ruce. Zdrojem zbrojního i kosmického programu je však nadále věda, výzkum, technologické aplikace. A můžeme jen opakovat: fanatické humanitářství a egalitářství, které v Americe začíná převládat, nejde dohromady s vědou a technikou. A začíná to být viditelné.

Čtěte ZDE: Jak se kradou země: Cesta mírová a cesta násilná. Co nám to jen připomíná? Osa zla povážlivě hubne. Kdo je další na řadě? Rozbíjet tak dlouho, až budou souhlasit. Pak to nekupte, když je to tak levné

Všechno má svůj účel 

USA prozatím světu nic nedluží - a díky US Army si prozatím nemusí půjčovat. Protože americké dluhy jako by nebyly. Bude snad někdo vymáhat dluh, resp. bude chtít za papírový dolar zlato nebo nějaké produkty? Ze stovky dolarů jsou komoditami pokryty pouze dva dolary. Avšak když dlužník věřiteli míří revolverem na hlavu, věřitel si to vždycky rozmyslí a spokojí se s dlužními úpisy, papírovými směnkami. Na věcné časy?

Domnívá se někdo, že s půl století starou technologií se NASA nebo Elon Musk dostanou na Měsíc a Mars, případně do jiných světů? Spíš se USA s jejich současnou vědeckovýzkumnou kapacitou podaří dostat lidstvo na onen svět. To ještě zvládnou. Alespoň John McCain si to myslí a chystá se tam. Do Koreje i na zbytek naší Země americké rakety přece ještě doletí, což je jediná garance hodnoty papírového dolaru. Co by se stalo, kdyby mohly korejské nebo íránské rakety doletět do USA jako ruské nebo čínské? Kredibilita dolaru by zřejmě klesla.

Vyspělé technologie garantují nejen úspěch kosmického a zbrojního programu, ale i prozatím fungující globální finanční systém. Proto vydal Trump svou kosmickou směrnici.

Věřme nadále pevně v USA, že její rakety poletí na Měsíc a prvním Marťanem bude Morgan Freeman. Kéž Bůh dá a Trumpovi se konečně něco povede.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky