Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Izrael: Jednapadesátý stát USA? Bilióny dolarů mizí beze stopy. V Deep State se vládne lobbingem. Symbióza mocností je realitou. Mladý národ upraven do potřebné formy. Pošlete ještě více zbraní pro útočníka

Izrael: Jednapadesátý stát USA? Bilióny dolarů mizí beze stopy. V Deep State se vládne lobbingem. Symbióza mocností je realitou. Mladý národ upraven do potřebné formy. Pošlete ještě více zbraní pro útočníka

30. 5. 2018

Tisk článku

Alexandr Nikišin tvrdí, že skutečný rozměr izraelského vlivu na politiku USA a míru působení tohoto elementu na styl a vývoj americké politiky si ani neumíme představit

V informačním prostoru se již dlouho vyskytuje mnoho teorií obecně považovaných za konspirátorské výplody o všemocné izraelské lobby v USA, která ve skutečnosti ovládá tuto zemi a jejím prostřednictvím celý svět. Ve skutečnosti je opravdu celá americká společnost doslova prosycena různými židovskými a izraelskými organizacemi. Jsou přítomné ve všech sférách: v orgánech veřejné správy, byznysu, médiích, kultuře, vzdělávání, zahraniční politice, bezpečnosti, ekonomice, financích a tak dále. Spousta analytiků proto nazývá Izrael 51. státem USA - tím nejvlivnějším a nejbohatším. 

 

Vliv Izraele na Spojené státy je z historického vnímání času pouhým okamžikem, trvá něco přes 100 let. Přesto v tomto krátkém časovém období dokázal tento fenomén změnit zemi k nepoznání, nastartovat řadu nezvratných procesů a zásadním způsobem ovlivnit mentalitu, morálku, tradice, zvyky i svébytnost americké populace. 

Věc je pozoruhodná také proto, že samotné USA a tedy i americká společnost při svém mládí ještě neměly čas obrůst muskulaturou, díky níž jsou ostatní národy jedinečné, svébytné a obdařené historickou pamětí a zkušenostmi. Na mnoha místech na světě existovala demokracie, stály kamenné mosty, veřejné lázně a toalety v dobách, kdy do zrodu USA a "amerického národa“ zbývala ještě dlouhá staletí. Možná právě proto tento - řekněme rychlokvašený - národ umožnil, aby v tak krátké době z něho zkušený sochař vytvaroval žádané formy a naplnil je potřebným obsahem.

Historická nezkušenost

V samotných Spojených státech se vedou bouřlivé spory o roli a rozsahu vlivu Izraele na stát. Předkládají se četné údaje o vysokých částkách vynaložených židovskou lobby na propagaci a přijetí těch či oněch státních rozhodnutí. Ale ani tyto sumy nejsou ničím ve srovnání s reálnými penězi skrytými za reálnými událostmi. 

To dává oprávnění i pro opačný názor: že Izrael je hračkou v rukou mezinárodních a amerických korporací a dělá pro ně celou řadu věcí při dosahování potřebných cílů. S pohledem na všechna fakta a argumenty můžeme konstatovat, že obě strany mají vlastně pravdu. Panuje situace, při níž USA a americká společnost na jedné straně a Izrael a židovský národ na straně druhé fungují v jakési symbióze, v jediném celku. 

USA jsou velmi mladý stát a americká společnost nemá zkušenost s fungováním v různých civilizačních a státních systémech. To, co si Američané ve svém státě vypěstovali, jim připadá jako jediné pravé a pragmatické, neboť v rámci své historické zkušenosti nemají s čím srovnávat. Proto ani nevidí alternativu k současnému systému.

Čtěte ZDE: Tajný plán rozvrácení Íránu: Součást příprav na globální katastrofu? Vulkán ještě dříme, elity už pro jistotu balí kufry. Virtuální hra o trůny a ozvěny starověku. Pozapomenutá realita či konspirace každým coulem?

Bilióny dolarů

V první řadě se to týká typicky amerického fenoménu, jímž je lobbování. Lobbingem může být legalizována korupce a úplatkářství ze zločineckého počínání se stává činnost legální, respektovaná a právně chráněná. Jinými slovy, to, co bylo mnohde jinde po staletí považováno za zločin, může být v USA legalizováno a morálně posvěceno. Systém lobbování natolik pokřivil původní principy americké společnosti, že se země v mnoha ohledech nyní dostala na dno společenského úpadku. Existuje dokonce i webová stránka nazvaná lobbyists.info, kde najdete libovolnou lobbistickou organizaci, která působí v jakémkoli státě a v libovolné sféře státní a veřejné správy.

Rozsah korupce v USA přesahuje jakoukoliv představu. Nedávno prezidentka Solari Inc., bývalá výkonná ředitelka a členka představenstva investiční banky Wall Street Dillon Read & Co. a asistentka amerického ministra pro výstavbu Catherine Austin Fitts zveřejnila zprávu „Missing Money: Supporting Documentation for 21 Trillion of Undocumentable Adjustments“, v níž se uvádí, že od roku 1988 pouze ze dvou amerických vládních agentur majících na starost městský rozvoj (HUD) a ministerstva obrany (DOD) beze stopy zmizelo 21 biliónů dolarů. Podle zprávy generálního inspektora ministerstva obrany nazvané „Army General Fund Adjustments“, která byla později skandálně odstraněna z internetových stránek, Pentagon za období od roku 1998 do roku 2015 nedokázal účetně doložit stejnou sumu 21 biliónů dolarů. To je více než roční HDP USA. 

V kombinaci s „neúspěšnými“ programy Pentagonu za bilióny dolarů a s mimoúčetní emisí FEDu ve výši 16 biliónů dolarů za účelem rozdělení nenávratných půjček dceřiným bankám, o níž psal italský publicista Giulietto Chiesa, se USA staly nejzkorumpovanějším státem ve světové historii. 

Známý finanční expert a publicista z New York Times John Mauldin ve svém článku „Uncle Sam's Unfunded Promises“ píše, že podle zprávy amerického ministerstva financí za fiskální rok 2016 dosahuje částka nezajištěných finančních závazků jen za sociální zabezpečení a léky 46,7 biliónu dolarů, přičemž celková částka nezajištěných závazků je 210 biliónů dolarů. Je obtížné si představit nejen onu částku, ale rovněž důsledky pro americký stát z toho vyplývající. Je to přímý důsledek dlouhodobé politiky lobbování, nekompetentnosti a podvodů v nejvyšších vládních patrech během dlouhých let. 

Samotná politika lobbingu byla z velké části zavedena výše zmíněnými skupinami a nevládními organizacemi, které v mnoha ohledech jednají v zájmu Izraele.

Deep State

Za více než 100 let lobbistické politiky v USA je státní moc na všech úrovních naskrz prolezlá představiteli zastupujícími zájmy Izraele. Podle různých odhadů, včetně internetových stránek židovských organizací, má celá řada amerických senátorů a kongresmanů druhé občanství v Izraeli. Takové údaje jsou typické pro země třetího světa a kolonie pod vnější správou. Podobný jev najdeme i ve všech ostatních orgánech zákonodárné, výkonné a soudní moci Spojených států amerických.

Stejně jako před půldruhým rokem izraelská lobby zablokovala film al-Džazíry o vlivu Izraele v Británii, zablokovali izraelští lobbisté v roce 2018 analogický film o korupci v USA. Američané tento film neviděli a museli se spokojit s diskusí o něm s Claytonem Swisherem, ředitelem oddělení investigativní žurnalistiky Al Jazeery. Pochopitelně nebyla proti lobbistům vznesena žádná obvinění na adresu porušení základních demokratických principů svobody slova, ale ze Swischera se přes noc stal nejhorší antisemita na světě. Přitom novinář uvedl pouze fakta o síle vlivu a pronikání izraelské lobby do všech úrovní vlády.

Fakt symbiózy mezi Izraelem a Spojenými státy nedávno potvrdil americký viceprezident Michael Pence na výroční konferenci židovské organizace AIPAC: 

Jsme s Izraelem, protože to je to, co americký lid vždycky dělal. Jsme s Izraelem, protože jeho dílo je naše dílo, jeho hodnoty jsou naše hodnoty, jeho boj je náš boj.“ 

Čtěte ZDE: Křesťané a Židé v křesťanské civilizaci: Konflikty nebyly věcí církevních či světských autorit. Primitivní antisemitismus Církev vždy odmítala. Byla spoluviníkem holocaustu?

Pentagon & Cachal 

Slova místopředsedy jsou podepřena konkrétními údaji. V roce 2016 USA a Izrael podepsaly rozsáhlý balíček vojenské pomoci, v níž Izrael obdrží v příštím desetiletí 38 miliard dolarů. Tato smlouva znamená největší rozsah vojenské pomoci v dějinách USA. V Izraeli ji okamžitě nazvali historickou. Doslova o šest měsíců později však lobbisté za zájmy Izraele v Kongresu zahájili kampaň ještě na zvýšení této obrovské částky. Senátoři Lindsey Graham a Chris Coons nazvali smlouvu „krátkozrakou“ a „příliš malou“ a odůvodnili to zvýšením nákladů na izraelské raketové ostřelování Sýrie. Podle jejich názoru útoky Izraele na Sýrii mohou vést ke zhoršení jeho bezpečnosti, což musí Spojené státy zohlednit.

V Izraeli jsou neustále přítomny americké jednotky. Existuje tzv. Společný vojenský rezervní program WRSA-I, podle něhož se v Izraeli skladuje americká dělostřelecká munice, rakety a obrněná vozidla v hodnotě 1,2 miliardy dolarů. V případě potřeby může Izrael tyto americké rezervy použít. Během společného cvičení „Jalovcová kobra“, které se konalo v březnu 2018, velitel amerického letectva generálporučík Richard Clark bez obalu řekl, že američtí vojáci „jsou připraveni zemřít za židovský stát“: 

Jsme připraveni vzít na sebe závazky za ochranu Izraele. Kdykoli nastoupíme do kinetického boje, vždy existuje riziko, že dojde ke ztrátám. Dobře víme, že vždy existuje taková možnost, jako u každého konfliktu.“  

Kromě americké armády jsou připraveni bojovat za Izrael i jednotliví Američané. Vydavatelství The Christian Science Monitor v článku „Kolik Američanů se připojilo k izraelské armádě?“ uvádí, že američtí Židé masově přijíždějí do Izraele a vstupují do izraelské armády „Cachal“. Dva z nich nedávno zemřeli v pásmu Gazy. Podle poznatků novin nyní asi 2000 Američanů slouží a bojuje v „Cachalu“ a každý rok z USA přibude od 800 do 1000 dobrovolných vojáků. Podle oficiální tiskové služby „Cachalu“ je v izraelské armádě 4600 zahraničních vojáků. 

Dnes prakticky jde o vytvoření jednotné americko-izraelské armády, takže současná symbióza obou států vedla k vytvoření jediného chimérického státu.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky