Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zuří rozhodující Trumpova bitva s bažinami: A bude ještě brutální. Prezident zvedá rukavici. Hádej, kdo přijde na večeři? Vyhladoví válečnické jestřáby k smrti? Kennedyho tehdy zavraždili za menší provinění

Zuří rozhodující Trumpova bitva s bažinami: A bude ještě brutální. Prezident zvedá rukavici. Hádej, kdo přijde na večeři? Vyhladoví válečnické jestřáby k smrti? Kennedyho tehdy zavraždili za menší "provinění"

23. 7. 2018

Tisk článku

Patrick Joseph Buchanan komentuje dramatickou situaci v americké politice po přelomovém helsinském summitu, jehož dozvuky budeme bezpochyby ještě delší dobu vnímat

“Vlastizrada, úplatkářství, nebo podobné závažné zločiny a poklesky.”

To jsou podle naší Ústavy, provinění, za něž lze odvolat prezidenta. Kdybychom měli naslouchat tomu, co říkají naše elity, spáchal je Donald Trump všechny najednou.

To, že se nijak neohradil proti tvrzení Vladimira Putina na schůzce v Helsinkách - tedy tvrzení, že jeho hoši z GRU se údajně do počítačových systémů kampaně Hillary Clintonové nenabourali - je prý vlastizrada, odmítnutí povinnosti chránit a bránit Spojené státy, k níž se prezident zavázal přísahou před národem. To si tedy alespoň myslí bývalý ředitel CIA.

Válečný čin? 

Slavní novináři a bývalí nejvyšší američtí státní činitelé nazvali ruský hackerský útok na data v počítačích Národního sjezdu Demokratické strany “válečným činem” srovnatelným s Pearl Harborem. Titulky New York Times hlásají, kolik lidí už Trumpa obvinilo z vlastizrady. Další naznačují, že Putin Trumpa vydírá, nebo ho má na výplatní listině, nebo ho dávno přiměl ke spolupráci. 

Kongresman Steve Cohen kvílí: “Kde jsou naši vojáci? Náš vrchní velitel padl do rukou nepřítele!”

Zdá se, že levice adoptuje prověřenou strategii a volá po tom, abychom naši demokracii zachránili vojenským pučem.

Taková obvinění na adresu prezidenta nepadla od doby, kdy Robert Welch ze Společnosti Johna Birche nazval Dwigta Eisenhowera “vědomým spolupracovníkem na komunistickém spiknutí”. Jenže zatímco Bircherovci byli přeci jen tak trochu mimo hlavní proud tehdejší politiky, dnes je to establishment, kdo ječí “vlastizrada”!

Jak si takovou hysterii vysvětlit?

Čtěte ZDE: Svět po summitu: Jen dál stejným směrem! Donald Trump: Minula léta bláznovství a hlouposti. Evropané musí přestat krást. Studená válka II nebude? Sada otázek na tělo. Bažiny a média na prahu šílenství

Elity zešílely

Nejhorší možné vysvětlení spočívá v tom, že politický a mediální establishment sám věří těm nesmyslům, které chrlí. Ale to je nepravděpodobné. Stejně jako v bajce o pasáčkovi, který volal “vlk, vlk”, už i náš establishment trochu příliš často volá “fašista”! Nějak ho nejde brát vážně. 

Jen si vzpomeňme - ani ne před měsícem anti-trumpovci přirovnávali oddělování imigrantských dětí od dospělých - kteří je ilegálně propašovali přes státní hranici - ke koncentračním táborům, které FDR zřídil pro japonské Američany. Někteří dokonce přirovnávali oddělení dětí a rodičů k tomu, co nacisté dělali v Osvětimi. 

Pokud by momentálně od moci odstavený establishment skutečně těmhle nehoráznostem věřil, pak by bylo nepřijatelným bezpečnostním rizikem pro tuto zemi, kdyby se ještě někdy dostal za politický volant.

Ovšem použijeme-li Occamovu břitvu (teorie, která říká, že nejjednodušší řešení je obvykle to správné, pozn. PP), skutečné vysvětlení bude to nejjednodušší: totiž že americké mediálně-politické elity se prostě přestaly kontrolovat - zešílely, protože jimi nenáviděný prezident Trump je úspěšný a ony nemají, jak mu v tom zabránit.

Trump dereguluje ekonomiku, snižuje daně, jmenuje rekordní počty federálních soudců, mění podobu Nejvyššího soudu. Pomocí cel snižuje deficit zahraničního obchodu, a ještě u toho od řečnického pultíku dá našim do teď pohodlně a zadarmo se vezoucím spojencům, co se do nich vejde.

A co je ještě horší, zjevně myslí vážně svůj slib z předvolební kampaně, že zlepší vztahy s Ruskem a bude s Vladimirem Putinem vycházet po dobrém.

Zvednutá rukavice 

“Jen přes naše mrtvoly!” ječí elity z Washingtonu. A v nastálé válce se uchylují k metání střel mediálního hromadného ničení: Lhář, diktátor, autoritář, Putinův pejsek, fašista, demagog, zrádce, nacista.

Taková řeč se ovšem už blíží přímému nabádání k násilí. Jeden si skoro říká, jestli nenávistným plivačům dochází, co mohou způsobit slova, jež si tak často zvykli používat. Někteří z nás si ještě pamatují, jak byl Dallas obviňován ze spoluviny na smrti JFK - a to byly urážky, jimiž prezidenta na jihu častovali, mnohem méně jedovaté, než ty dnešní.

Posthelsinská hysterie odhaluje nejen způsob, jakým prezidentovi nepřátelé uvažují o světě, ale především, jakou hloubku má jejich odhodlání ho zničit. Jsou pevně rozhodnuti ho zlomit, přivodit jeho pád, impeachment, odvolání, obvinění a obžalobu - a agendu, kvůli níž ho národ zvolil, vyhodit na smetiště historie.

Ve čtvrtek dal Trump najevo, že dobře ví, oč tu běží, a vzdorně zvedl další rukavici:

“Naše Fake News média tolik si nesmírně přejí velkou konfrontaci s Ruskem, dokonce i takovou, která by mohla vést k válce. Tlačí směrem k ní bez rozmyslu a tvrdě a fakt, že nejspíš budu s Putinem mít dobré vztahy, přímo nenávidějí.”

Čtěte ZDE: Americká krása (nechtěného): Mánička bolševika vždycky zvedne ze židle. Liberální tyranie zase vycenila zuby. Lukeš vs. koňský ohon. Koho hlídají psi? Hlavní média jsou na dně důvěry. Jakl na Hrad?

Pokud nebude válka...

Co dodat? Trump zkrátka říká: Já tuhle Druhou studenou válku zruším, než se stihne vyvinout v opravdovou válku horkou - tu, které se vyhnulo devět amerických prezidentů, ačkoli čelili skutečným provokacím Sovětského svazu. Ty byly často mnohem horší než nějaké zveřejňování e-mailů z Demokratické strany, které světu ukazují, jak paní Debbie Wasserman Schultzová vrazila kudlu do zadní části těla Bernie Sandersovi.

A pak Bílý dům naznačí, že Vladimír možná přijede na podzim na večeři. 

Trump se zvolna sune k rozhodující bitvě svého prezidentství: není jí nic menšího, než přebudování americké zahraniční politiky tak, aby se zabránilo střetům a konfliktům s Ruskem. A zbavení se závazků z období Studené války, které nadále nejsou v našem národním zájmu.

Jenže pokud se skutečně pokusí prosadit svou agendu tak, jak byla představena - tedy odchod ze Sýrie, stažení vojáků z Německa a přezkoumání článku 5 smlouvy o NATO, který Ameriku zavazuje jít do války kvůli devětadvaceti zemím, z nichž o některých - jako třeba o Černé hoře - většina Američanů nikdy ani neslyšela - pak to bude také bitva nejbrutálnější. Hysterie zvaná Helsinky je jen malou ochutnávkou.

Tím, že otevřeně fandí Brexitu, dává najevo, že NATO je přežitek, stahuje se ze Sýrie a snaží se vyjít s Putinem, Trump totiž ohrožuje celý zahraničněpolitický establishment Spojených států amerických. A to tím, čeho se jeho protivníci bojí nejvíc - jejich vlastní nadbytečností.

Protože pokud nebude válka, nebo válka nebude hrozit a nikdo ji nebude chtít - k čemu dál z našich daní živit všechny ty válečné jestřáby?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky