Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ještě jeden americký úder na Sýrii: Z uražené ješitnosti nad nezdařenou šmelinou? Mír pro region výměnou za zradu - a ropu. Asad se zachoval čestně. Podaří se mu definitivně zvítězit? Nic příjemného pro Trumpa

Ještě jeden americký úder na Sýrii: Z uražené ješitnosti nad nezdařenou šmelinou? Mír pro region výměnou za zradu - a ropu. Asad se zachoval čestně. Podaří se mu definitivně zvítězit? Nic příjemného pro Trumpa

6. 9. 2018

Tisk článku

Ruslan Ljapin referuje o tom, jak Bašár al-Asad vyrazil dveře s americkými generály po jejich návrhu na stažení vlastních vojsk ze Sýrie za poněkud nedůstojných podmínek

Týden před oznámenou ofenzívou na poslední baštu teroristů v Sýrii v provincii Idlíb se USA otevřeně začaly připravovat na nový útok proti této strádající zemi. Arabské vydání novin Ar-Rai Al-Youm zveřejnilo detaily návštěvy důstojníků americké armády v Damašku a skutečné důvody, proč USA připravují raketové údery na záchranu teroristů v provincii Idlíb.

Podle listu Ar-Rai Al-Youm je zřejmé, že Američané budou bombardovat Sýrii za každou cenu, neboť se minulý týden v úterý Asad vzepřel "hlavním principům jejich demokracie". Odmítl totiž zradit své spojence, nazval americkou armádu okupanty a nepřistoupil na požadavek sdílet syrskou ropu s Američany.

Zpráva z arabského tisku

V úterý libanonské noviny 'pro-Hizballáh' Al-Akhbar a íránský IA Fars oznámily, že vysoce postavení důstojníci americké armády přiletěli do Damašku soukromým letadlem ze Spojených arabských emirátů a byli přijati ředitelem Úřadu pro národní bezpečnost generálem Ali Mamlukem, náčelníkem vojenské rozvědky generálem Dib Zaitounem a zástupcem náčelníka generálního štábu syrské armády generálem Muvaffak Masúdem. Jejich setkání trvalo čtyři hodiny.

Na setkání Američané navrhli, že stáhnou ze Sýrie všechny své vojáky, pokud Damašek splní tři požadavky: zajistí stažení íránských vojsk ze Sýrie; poskytne garance, že americkým ropným společnostem připadne podíl na syrské ropě z nalezišť východně od Eufratu; a předá USA veškeré informace o teroristických skupinách a jejich příslušnících v Sýrii.

Informaci o setkání potvrdil poslanec Hizballáhu Navaf Al-Mousavi v programu libanonské televize. Podle něj byly všechny návrhy vedením Sýrie kategoricky odmítnuty. Americká delegace byla zpravena o tom, že americká vojska v Sýrii jsou okupačními silami a tak na ně bude i nadále nahlíženo, že Sýrie nezradí své strategické spojence a že otázky, jako je účast USA v ropném průmyslu Sýrie a odpovídající výměna informací, lze projednat až po obnově řádných politických vztahů. Syrské odmítnutí těchto návrhů proběhlo v době, kdy se syrská armáda připravovala osvobodit provincii Idlíb. Za těchto okolností nelze vyloučit útok USA na Sýrii, přesněji, útok je víceméně nevyhnutelný,“ uvádějí arabské noviny.

Čtěte ZDE: Na mušce Írán: Laik se diví, odborník žasne? Nitky vedou k Izraeli. Jsou světoví vůdci primitivní roboti? Ohraná písnička pro veřejnost. Průhledná Trumpova vyjednávací metoda. Nejlepší by bylo, kdyby...

Vyženeme Američany ze země

Stručně řečeno, Asad prostřednictvím svých generálů vyrazil s Američany dveře i s jejich "konstruktivními návrhy". A to i přesto, že Američané toho nepožadovali zase tak moc v porovnání s jejich dřívějšími nároky, kdy nutili Asada k tomu, aby spáchal sebevraždu, a do vlády chtěli dosadit svoje loutky. Nyní pouze Asada požádali, aby prostě zradil své spojence a dal Trumpovým kamarádům ropu a vyrovnal tak alespoň náklady USA na válku v Sýrii.

Podle jejich názoru měl syrský vůdce z tak "vstřícného" návrhu skákat radostí, vždyť mu samotné USA podávají ruku. Podobně to funguje u jejich loutkových vlád v Latinské Americe, Evropě, nebo kdesi na Ukrajině. A on, ten podlý Asad, se ukázal být čestným mužem a reagoval tak, jak se očekává od prezidenta země: Není o čem vyjednávat, dokud tady neskončíme s teroristy, nevyženeme okupanty, to znamená vás, a teprve pak pohovoříme o výměně zpravodajských informací a o ropných smlouvách.

Samozřejmě takový postoj Američané nemohli tolerovat, a proto vedou neohrabanou a spěšnou přípravu na nový útok, aby posílili a ozbrojili zjevné teroristy. Pokud vše shrneme, pak hysterie USA vzešla z hrozby Asadových generálů, že vyženou USA ze země.

Čtěte ZDE: Podivný pohyb v Sýrii: Chystá se další chemická provokace? Chlór už je na místě. Bílé přilby secvičují inscenaci. Kolikrát bude recyklován otřepaný scénář? Rakety na Asada a teroristé na civilisty. Nevyšetří se zase nic

Konec legrace, pánové!

A tentokrát nebudou američtí vojáci bojovat s nějakými skupinkami ozbrojenců, ale s elitními jednotkami syrské armády, které získaly zkušenosti v sedmileté válce - a ani íránská milice nezůstane stranou. To pak může být tou nejsilnější újmou na pověsti Spojených států v regionu, a to i v případě příhodné kombinace okolností.

Předně Asad bude prvním od doby Saddáma Husajna, kdo oficiálně vyrukuje proti USA. A nepůjde proti nějaké "demokratické opozici" militantů v zastoupení USA, jako je An Nusrá, ale využije svého mezinárodního práva na vyhnání Američanů z anektovaných území Sýrie.

Netřeba ani dodávat, že pokud USA neodtáhnou, potom na hlavy jejich vojáků budou padat střely z raketového systému RS30 Tornádo, jichž má syrská armáda požehnaně, což znamená, že Trump před volbami obdrží spoustu úmrtních listů s předvídatelnou hysterií amerických médií a zase o něco pravděpodobnější impeachment, jímž mu bažiny už beztak hrozí díky neúspěšné kampani v Afghánistánu a "ruskému vměšování".

Jedinou možností, jak zabránit Asadovi v nástupu proti Američanům, je zastavit ho raketovým úderem a urychleně ozbrojit teroristy v Idlíbu. Ale vítězství libovolné z obou stran změní svět, a to nejen v Sýrii, nebo na Blízkém východě, ale obecně celý svět, v němž buď Asad bude muset znovu osvobozovat Aleppo, nebo Američané sledovat v OSN hlasování o uznání jejich agrese proti Sýrii a nezákonné anexe území suverénního státu.

A pokud takové zasedání nesvolá Rusko, tak určitě Írán. O tom není pochyb.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky