Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Švédské volby: Vzpoura davů pokračuje? Přílišný optimismus není na místě. Útoky na svobodu se budou stupňovat. Mohou seveřané ještě vystřízlivět? Země zaplavená migranty. Osudový boj s molochem

Švédské volby: Vzpoura davů pokračuje? Přílišný optimismus není na místě. Útoky na svobodu se budou stupňovat. Mohou seveřané ještě vystřízlivět? Země zaplavená migranty. Osudový boj s molochem

13. 9. 2018

Tisk článku

Ivo Strejček hodnotí výsledek parlamentních voleb ve Švédsku jako povzbudivý, avšak před přílišným optimismem varuje a obává se dalších represí

Výsledky švédských parlamentních voleb potvrdily očekávání: tradiční etablované strany výrazně oslabily, protestní strany, zejména Švédští demokraté, posílily.

Tento výsledek kopíruje trend v celé Evropské unii. Všechny socialistické strany prudce propadají. Oslabují i tradiční pravicové strany, i když ne tak silně jako socialisté.

Nové Švédsko?

Ve všech zemích EU, kde v posledních třech letech proběhly parlamentní volby, se vynořily a uspěly strany „protestního hlasu“. Bývají sice vždy nazývány stranami „pravicově-populistickými“, „xenofobními“ a „nacionalistickými“, avšak v jejich údajném populismu je třeba slyšet pouze hlas zdravého rozumu, který obhajuje hodnoty tradiční rodiny, staví se proti zhoubnému multikulturalismu, nesdílí s elitami klimatický alarmismus, má odvahu nahlížet kriticky na současnou podobu evropského integračního modelu a to hlavní – na rozdíl od vládnoucích elit stojí na straně běžných občanů proti vlnám migrantů valících se do jejich zemí.

Švédsko přijalo v roce 2015 na své území 163 tisíce migrantů z islámského světa a Afriky. Na počet obyvatel dokonce více než v Německu. Migranti, podobně jako v Německu, Itálii, Belgii či Francii, změnili tvář předměstí velkých švédských měst, proměnili je v místa násilí, potyček a drog. Nové kulturní vzorce, které si s sebou přinesli, postavily i tradičně levicově liberální Švédy, pro které vždy vše „nové“ bylo „správné“, před hledání odpovědí na otázku, kam pod bezbřehým náporem migrantů zmizelo „jejich“ Švédsko.

Čtěte ZDE: Válka proti důchodcům: Švédsko v první linii islamizace Evropy. Milióny pro udavače. Tyranie se již ničím nemaskuje. Svoboda projevu v troskách. Varování starších před migranty v "péči" soudů. Brzy i u nás!

Naděje

Přestože dlouhodobé průzkumy veřejného mínění naznačovaly možný zisk Švédských demokratů až někde kolem 25 % veřejné podpory, je reálný volební výsledek necelých 18 % fakticky jejich vítězstvím. Při tradičně velmi vysoké volební účasti (letos 84,4 %) to znamená, že každý pátý Švéd se hlasem pro Švédské demokraty přihlásil ke Švédsku tradičních hodnot, proti migraci, proti dalšímu prohlubování evropské integrace a proti euru. To, že k tomuto tak silnému signálu došlo právě v této severské zemi, je s ohledem na její „liberálnost bez hranic“ zvlášť významné.

Povstání voličů proti zavedeným, ale již dávno vyčpělým, stranám v Nizozemí, Francii, Itálii, Maďarsku, Dánsku, Finsku, Německu a nejnověji ve Švédsku zvyšuje i význam voleb do Evropského parlamentu v květnu příštího roku, což se stává noční můrou Tuska, Merkelové a Macrona. Pokud by totiž v těchto volbách protestní a protibruselská uskupení uspěla, byla by zřejmě schopna účinně blokovat návrhy Evropské komise. Současně by mohla (za předpokladu vzájemné ochoty spolupracovat a podřídit se kompromisům s ohledem na dosažení společného cíle) vytvořit silnou politickou platformu zastřešující politická snažení podobných formací v dalších členských státech EU.

Výsledky švédských parlamentních voleb jsou potvrzením pozitivního faktu, že „vzpoura evropských davů“ stále pokračuje. Optimismus ale na místě není, neboť to, co v následujících měsících můžeme v EU s jistotou očekávat, je další zvýšení všestranného politického i mediálního tlaku na nezávislé a svobodné myšlení.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky