Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Fraška se Skripalem nekončí: Mají britští Bondové v hledáčku dvě ruské bukvice? Aby se jim to nevymstilo! Z politické levárny prosvítá pikantní trapas. Co na to homoaktivisté? Všechno by to bylo k smíchu, kdyby...

Fraška se Skripalem nekončí: Mají britští Bondové v hledáčku dvě ruské bukvice? Aby se jim to nevymstilo! Z politické levárny prosvítá pikantní trapas. Co na to homoaktivisté? Všechno by to bylo k smíchu, kdyby...

18. 9. 2018

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší více než opodstatněnou spekulaci o dvou údajných ruských agentech a jejich skutečných motivech návštěvy anglického Salisbury

Soudně uvažující člověk by rozhodně nezkoušel po totálně zpackané protiruské provokaci s dvojitým agentem Skripalem celý případ znovu oživovat. Už tak byl plný zjevných a nesmazatelných nepravd, lží a nesmyslů. A mohl by být rád, že většina západní veřejnosti (narozdíl od politiků) nad případem tak nějak mávla rukou, protože účelovost z něj trčí jak sláma z bot.

Nicméně lidem, kteří před pár dny přišli s ukázkovou konspirační teorií o celé „úklidové četě“ ruských nájemních vrahů v čele se dvěma důstojníky ruské rozvědky, to asi v hlavě poněkud drhne. Což nebrání západním politikům a sdělovacím prostředkům, aby celou kauzu znovu omílaly ze všech stran, přestože si tím, jak se říká, „dělají do vlastního hnízda“. Příznačné na celé věci je, že to snad už ani nikoho nepohoršuje.

Interview v televizní stanici RT

Šéfredaktorka RT a MIA „Russia Today“ Margarita Simonyanová měla exkluzivní rozhovor s Alexandrem Petrovem a Ruslanem Boširovem. To jsou ti muži, které britské tajné služby (ústy premiérky Mayové) označily za „důstojníky ruské vojenské rozvědky GRU a vrahy Skripalových“.

Zarputilí Britové tvrdí, že pokus o vraždu přeběhlíka Sergeje Skripala a jeho dcery Julie Skripalové spáchala skupina šesti lidí „známých jako uklízeči“. Přímými vykonavateli byli údajně důstojníci ruské vojenské rozvědky Petrov a Boširov, přičemž ostatní „uklízeči“ jim poskytli krytí.

Během rozhovoru se ukázalo, že chlapci nepracují jako systemizovaní zabijáci GRU, ale jsou to podnikatelé v oboru fitness (sportovní výživa). Navštívili Británii, aby se „uvolnili“.

Petrov a Boširov jsou viditelně stresovaní, ohromení a velmi nervózní. Určitě nestáli o takovou světovou proslulost. „A jak byste se cítili vy, když vám život obrátí naruby? Za jeden jediný den. A všechno je najednou v tahu,“ řekl Boširov.

Čtěte ZDE: Fraška, která už není k popukání: Kauza Skripal nemíří na Putina, ale na Trumpa. Udal Scotland Yard Mayovou? Bratrská pomoc mokřinám. Poslední dny před válkou? Repete Mnichova? K čemu je mrtvému zimník

Reakce nezávislých médií

„Můj dojem je takový, že chlapci něco opravdu skrývají. Ale zjevně nejde o práci pro speciální služby. Mimochodem, v Salisbury žije velmi silná komunita LGBT. A pokud k nim hoši skutečně patří, všechno se tím vysvětluje a zapadá na své místo,“ poznamenává Julia Viťazeva, redaktorka NewsFront.

„V rozhovoru s šéfredaktorkou RT Margaritou Simonyanovou se objevilo několik trapných okamžiků. Na otázku, proč dva dospělí muži chodí všude spolu a dokonce létají na dovolenou v páru, odmítli odpovědět a viditelně zrozpačitěli. Nevrtejte se v našich osobních životech, to už připomíná výslech, řekli. Někteří pozorovatelé mezitím pojali podezření, že asi nejde o zcela tradiční orientaci u tohoto páru, když v Salisbury tak rádi pořádají gay parády,“ přizvukují další komentátoři.

Podobně se vyjádřil i známý bloger píšící pod přezdívkou „Hlas Mordoru“: „Mimochodem, mám otázky ohledně sexuální orientace Petrova a Boširova. Je to celé podivně zamlžené. Ještě aby se tak ukázalo, že pokrokové britské úřady pronásledují příslušníky LGBT. To by jim tak scházelo. Nedávno tam ječeli o nebohých čečenských gayích a teď takový trapas...“.

„Zkrátka zasloužil by si cenu můj přispěvovatel v rubrice komentářů, který včera napsal: Byla by to prostě bomba, kdyby se Petrov a Boširov odvázali, a ukázalo se, že se tam jako homosexuálové letěli skrýt před 'režimem'. Zkuste říct obráncům lidských práv, ať to vmetou do Theresiny tváře,“ navrhuje vojenský expert Alexandr Koc.

Čtěte ZDE: Chemické vraždy v Salisbury: Skripal byl jeden z mnoha! Skandální divadlo a britská blamáž. Důkazy chybí, žádný novičok patrně neexistuje. Pokusy na 20.000 lidech. Je libo LSD, antrax či mor? Jde o zemní plyn. A kde vůbec je Skripal a jeho dcera?

Oslí uši

Reakce Británie na rozhovor je náležitě paličatá: „Policie a Královská prokuratura identifikovaly tyto lidi jako hlavní podezřelé v souvislosti s útokem v Salisbury. Pro vládu je očividné, že tito lidé jsou důstojníci ruské vojenské rozvědky GRU a že v ulicích naší země použili extrémně toxické nelegální zbraně,“ sdělil agentuře RIA novosti zástupce britského ministerstva zahraničí. Odpovědi autentického Boširova a Petrova na otázky Simonyanové nazval „mlžením problému a lží zkreslující skutečnost“.

Celá vykonstruovaná kauza Skripalových tak dostává další absurdní rozměr. Detektivům britského Scotlant Yardu muselo dát asi značnou práci, než „kápli“ na tento ruský pár, který se ocitl ve správný čas na správném místě (pro zamilované homosexuály). Rovněž udělat ze záběru nerozlučné dvojice dvě fotografie, na nichž je každý z gayů samostatně, vyžadovalo jistou dávku umu (stejný čas u obou oddělených snímků nevypovídá zrovna o profesionální fotomontáži), pokud nejde přímo o "vzkaz" neloajálních úředníků, kteří se na na celém trapasu nechtěli podílet.

Všechno by to mohlo být k smíchu, pokud by tento naivní podvrh nesloužil jako záminka k zostřování mezinárodního napětí s celou řadou dalších závažných souvislostí. Povážlivý je rovněž fakt, že veškerá mainstreamová média se snaží tento „nesporný důkaz“ o ruské agresi podpořit ještě povážlivějšími argumenty, a mnozí politici a veřejní činitelé jsou ochotni ho považovat za nesporný.

Něco to vypovídá o obhájcích "západních demokratických hodnot“. A to už k smíchu není vůbec.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky