Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vláda proti lidem: Přes 22 000 francouzských starostů odmítá zákon o „sňatcích“ homosexuálů! Jeden z nich Jean-Michel Colo: „Žijeme v totalitním státě.“

Vláda proti lidem: Přes 22 000 francouzských starostů odmítá zákon o „sňatcích“ homosexuálů! Jeden z nich Jean-Michel Colo: „Žijeme v totalitním státě.“

2. 8. 2013

Tisk článku

Redakce Protiproud Primátor města Arcangues Jean-Michel Colo v interview pro Hlas Ruska vysvětlil, proč odmítl zaregistrovat manželství dvou mužů, a jak ho k tomu v konečném důsledku socialistická vláda donutila. Rozhodne tento ostudný zákon příští prezidentské volby?

Stovky francouzských primátorů se vyslovily proti zákonu o registrovaném partnerství, avšak jenom Vy jste odmítl zaregistrovat manželství dvou mužů. Jak to můžete vysvětlit?

Přišla mi na magistrát žádost o registraci podobného sňatku. Přes 22 000 primátorů po celé Francii se podepsalo proti tomuto zákonu, avšak jenom šest nebo sedm dostalo konkrétní žádosti. Všechno, co můžeme udělat – co nejvíce odročit datum sňatku a protahovat proceduru projednání žádosti. Jiné východisko nemáme, protože jinak nám hrozí obrovské pokuty. Například, můj tým musí platit 1000 eur denně. Když jde o podobné částky, začínáte uvažovat trochu jinak. Stejně ale budu pokračovat v boji, tento zákon musíme stůj co stůj zrušit. Je třeba pokusit se vyřešit problém s dědictvím pro homosexuální páry, přešetřit podmínky občanské smlouvy, protože svatba – to je křesťanská hodnota, a tu nesmíme zradit. S ohledem na to, jaký ohlas měl tento zákon, budou výsledky společenského protestu určitě vidět v nadcházejících volbách.

pp

                                 Primátor města Arcangues Jean-Michel Colo

Stát pohrozil pokutou a fakticky vás donutil k registraci homosexuálního partnerství. Jak hodnotíte toto gesto?

Dnes žijeme ve Francii v totalitním státě, kde se vykládá smysl takových slov, jako je „republika“, v závislosti na situaci: Jsem republikán, jsem demokrat, a proto si můžu všechno dovolit. To je ale omyl. Nynější vláda je daleka demokracie v původním smyslu tohoto slova. A to, jak byl tento zákon schválen, se zapíše do dějin. Uspěchaně, za podivných okolností, je v něm spousta mezer. Například zde není ani zmínka o rozvodech. Všechno bylo uděláno jen pro to, aby byla uspokojena naprostá menšina. Mám přátele homosexuály, a ti mě podpořili, jsou také proti těmto okázalým svatbám. To nejhorší ale je, že vyčleňujeme část společnosti, která se už do ní dávno integrovala. Tento zákon ve Francii jenom podnítil nálady proti homosexuálům. Dostávám hodně dopisů, a musím lidi uklidňovat a vysvětlovat jim, že nejsem proti homosexuálům. Jsem pro zachování instituce manželství, jsem pro tradiční rodinu a proti adoptování dětí homosexuálními páry.

Mluvil jste o tom, že jediné východisko je protahovat proceduru projednání žádostí. Výnos ministra vnitra však předpokládá pokuty nebo dokonce vězení za podobná opatření. Myslíte si, že to v konečném důsledku povede ke konci diskuse?

Podali jsme Státní radě Paříže stížnost proti ministru vnitra Manuelu Vallsovi za „zneužití moci“. Myslím si, že pravda je na naší straně. Musíme hájit své „právo svědomí“, které nám umožňuje odmítnout plnit své povinnosti, jestliže odporují našim mravním zásadám. Když jsem ten homosexuální pár odmítl zaregistrovat, někteří primátoři v našem regionu navrhli, že to udělají za mě. V čem je tedy problém?

pp

                                              Ministr vnitra Manuel Valls

Takže si myslíte, že pro vládu je to zásadní otázka?

Jak jinak. Nejvíce si přeji, aby příští vláda, ať už bude jakákoliv, zrušila především tento nemravný zákon. Víc než to: chci, aby právě na tomto předvolebním slibu se zakládala příští prezidentská kampaň.

pp

Čtěte zde: Podpora homosexuální lobby na státní úrovni budí odpor: Solidární protesty proti totalitním praktikám francouzské vlády znějí už i od nás!

Čtěte zde: Úspěšný tlak veřejnosti: Student Nicolas Busse je na svobodě. Brutální policejní metody při potlačování občanských svobod kritizují i mnozí policisté.

V nynější Francii, když jste proti homosexuálním manželstvím, obviní vás hned z homofobie. Kde se to vzalo?

Francie se vyčerpala. Posuďte sami: Když mluvil Jean-Mari Le Pen o imigrantech, o problému, který reálně existuje, obvinili ho hned z rasismu. Vykládám svou pozici nanejvýš jasně. Milovat člověka stejného pohlaví je volba každého jedince. Manželství však je svazkem muže a ženy. Obviňují mě z homofobie, i když dělám spolu se svými kolegy všechno pro to, abychom podobné nálady ve společnosti nepřipustili. Ve Francii je diskriminace zločinem. A Manuel Falos tvrdě připomněl, že se trestá pokutou 75000 eur a šestiměsíčním vězením. Nechápu, kam jde Francie, když odpůrce zákona, obyčejného slušného občana, hned zatýkají a zavřou na dva měsíce, kdežto výtržníkům z neklidných předměstí všechno projde. Ukládají jim za jejich zločiny maximálně podmíněné tresty. Myslím si, že jdeme nesprávným směrem. Budoucnost Francie mě děsí.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky