Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Proroctví Rothschildů pro nový rok: Co svět čeká a nemine? Ponížení Člověka mezi vším a ničím? Nic není takové, jak to vypadá. Mocní opět zbohatnou na ekonomické a migrační krizi. Boj za „práva“ žen a další pohromy

Proroctví Rothschildů pro nový rok: Co svět čeká a nemine? Ponížení Člověka mezi vším a ničím? Nic není takové, jak to vypadá. Mocní opět zbohatnou na ekonomické a migrační krizi. Boj za „práva“ žen a další pohromy

10. 1. 2019

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší pokus o rozšifrování rébusu z úvodní stránky časopisu The Economist, který každoročně předkládá světu svou kódovanou předpověď pro nadcházející rok

Známý britský časopis Economist vyšel s prorockým rébusem pro rok 2019. S podobným rébusem na obálce vychází tento časopis každoročně a podle neoficiální verze to vždy znamená ekonomicko politické proroctví pro následující rok. Vydavatelství The Economist patří Rothschildovu klanu, který je jedním z hlavních loutkářů světového „zákulisí“, takže pozornost věnovaná obálkám časopisu je na místě.

V letošním roce je první stránka časopisu navržena ve stylu práce Leonarda da Vinciho, ale v soudobé interpretaci. V renesančním stylu jsou zde zobrazeni Donald Trump, Vladimír Putin, Mahátma Gándhí a Angelina Jolie.

Změna epochy

V centru kompozice je slavný vitruviánský muž Leonarda da Vinciho, jemuž dnešní umělec nasadil buď noční vidění, nebo brýle virtuální reality. V souvislosti s tím, že téměř všechny texty na obálce jsou vyhotoveny v zrcadlovém zobrazení, jak to měl rád Leonardo, vzniká zřetelný dojem, že všechno v našem světě vůbec nevypadá tak, jak se na první pohled jeví. Odborníci dokonce z celkového obrazu vytušili symboly nadcházející nové epochy.

Hlavním klíčem k pochopení jsou kresby ve stylu Leonarda da Vinciho, které by měly být chápány jako konec éry „renesance“ a přechod k proměnlivému a nestabilnímu období „baroka“, kdy se rozpadají celostní představy o světě a pojetí člověka jako rozumné bytosti,“ vysvětluje analytik Alexej Kušč. Pascalovými slovy: od této chvíle si člověk uvědomuje sama sebe jako „cosi ústředního mezi vším a ničím … pro ty, kdo vnímají pouze přítomnost jevů, ale nejsou schopni pochopit jejich počátek ani jejich konec.

Geopolitické otázky

Téměř všichni odborníci se shodují, že The Economist předpovídá globální změny v roli států v budoucím světě.

Z globálního hlediska půjde o posílení západní civilizace a oslabení potenciálu východních říší, jako je Čína, Ruská federace a arabské země,“ je přesvědčen Kušč. „Trumpův profil jako náznak možného impeachmentu, čtyři jezdci apokalypsy na Putinově pozadí jako očekávání globálního otřesu v důsledku politického zvratu na Ukrajině.

Pinocchio s dlouhým nosem vypadá jako symbol informačních válek, totálního předstírání a falše.

Anglický buldok v Severní Americe je symbol toho, že se Velká Británie konečně „odtáhne“ od EU.

Na vše hledí filozofickým okem Walt Whitman, největší americký básník a autor epické sbírky „Stébla trávy“, v níž oslavil rodící se moc Ameriky. V našem případě se však spíše rodí nová iluze podle básně „Ach, kapitáne! Můj kapitáne“ věnované zavražděnému prezidentovi Abrahamovi Lincolnovi: Probuď se, otče! / Má ruka dlí na tvém čele / Tys na palubě zesnul / Podivně smrtelným snem. „Myslím, že je to výmluvný symbol umírajícího amerického snu,“ uzavírá Kušč.

Jiní odborníci však vidí obrázek jinak, přičemž obracejí pozornost na zcela jiné detaily.

Čtěte ZDE: Rothschild: Svět se zásadním způsobem mění. Chce se miliardář napakovat na troskách Západu? Trump všechno pěkně zkomplikoval. Finančníci ve stresu: Přizpůsobí se novým poměrům? Nebezpečí kolapsu

Portrét amerického prezidenta Trumpa je obrácen tváří na východ, portrét ruského prezidenta Vladimíra Putina hledí na západ, mezi nimi se uvelebila panda – symbol Číny,“ říká finanční analytik společnosti Teletrade Bogdan Pisarenko. „Trochu stranou, vlevo a dolů vidíme anglického buldoka, nad pandou a Putinem zase japonskou svatyni – horu Fudži.

Podle něho bude tempo růstu světové ekonomiky jako celku záviset na tom, jak bude vyřešena, a zda bude vůbec vyřešena, obchodní válka mezi USA a Čínou. Předběžné dohody na summitu skupiny G-20 v Argentině o zavedení dočasného příměří po dobu 90 dnů příliš neuspokojily finanční trhy. Všichni čekají na konkrétní řešení.

Pravděpodobnost podepsání mírové dohody mezi Ruskem a Japonskem poprvé po skončení druhé světové války je spojena s předáním dvou ostrovů,“ pokračuje Bogdan Pisarenko. „Možná, že The Economist věří, že smlouva bude podepsána a tato skutečnost vejde do historie. Podpis smlouvy se však zřejmě neobejde bez Spojených států, což výmluvně dokládá náhled prezidenta Trumpa.

Problém odchodu Velké Británie z Evropské unie uzamyká celý obrázek. Nálada britského buldoka je zjevně smutná, ale buldok je znám tím, že nepustí kořist ze svých čelistí. Britská vláda, s Theresou Mayovou nebo bez ní, zjevně dovede celou záležitost do konce. Jak bude vypadat, to se dozvíme po 30. březnu 2019, kdy nastane chvíle pro Brexit.

Ekonomické otázky

Ekonomické symboly vidí odborníci také různě. Přestože náznak globální finanční krize našli v rébusu všichni bez výjimky.

Do očí bije auto na elektrický pohon jako symbol systémové změny poptávky po tradičním palivu,“ říká Alexej Kušč. „Bitevní loď je signál případné krize v Brazílii, která aktivuje destrukci v segmentu rozvojových zemí, slon s kly jako blesky signalizuje, že se důraz ve třetím světě přesune z Číny do Indie.

Panda v Grónsku to jen potvrzuje: pro Čínu bude po finanční stránce velmi „chladno“. Hrozba úvěrové krize roste a zpomalení růstu čínské ekonomiky je blízko, jako nikdy předtím.

Hlavní postava s brýlemi, s listy konopí a mobilem v rukou je symbolem úplné emancipace „znaku“ od „věci“ podle Baudrillardovy teorie konzumní společnosti. Vše se stává simultánním, iluzorním, dokonce i práce. Bude probíhat globální fúze freudismu a marxismu, zastupitelská demokracie není možná pod vládou simulaker – pouhých forem bez obsahu.

Fudži na vrcholu obálky představuje náznak toho, že pouze Japonsko si v tomto paradigmatu zachová vnitřní integritu.

Podobně vidí nadcházející náročný rok také další analytici.

V centru obálky je variace vitruviánského muže od The Economist, jenž drží v rukách symboly nynější doby,“ říká Bogdan Pisarenko. „Jsou to digitální technologie. Myslím, že konopí symbolizuje rozšíření seznamu zemí, ve kterých bude legalizován prodej marihuany. A nakloněné váhy znamenají narážku na pravděpodobnou finanční krizi.V poslední době se o tom hodně mluví a naznačuje to řada jevů, které se na trhu objevily poprvé od roku 2007.

Podle Pisarenka tu máme přehřátý akciový trh v USA a neudržitelný růst amerického státního dluhu.

Pokud se alespoň jeden z těchto segmentů zhroutí, nastane lavina státních bankrotů, která může zavalit celý svět,“ shrnuje Bogdan Pisarenko. „Není to jen tak, že pod levou rukou vitruviánského muže jsou dvě volební urny s vlajkami rozvojových zemí. Jde o narážku na ty, kdo mohou utrpět především. Ale budeme doufat, že negativní scénář nenastane a firma z horního banneru najde správný způsob řešení světových problémů.

Čtěte ZDE: Případ Macron: Zradil Rothschildy? Zběhl k Rockefellerům? Otevřená válka dvou hlavních mafií současného světa. Hrátky s letadly a hromady mrtvol. O co se skutečně hraje ve francouzských volbách

Migrantská krize a let na měsíc

Z globálního pohledu se lidstvu otvírají nové horizonty.

Myslím, že autoři naznačují kosmické mise na Měsíci a Mars, a také nové horizonty vesmírného průzkumu,“ sdělil svůj názor Andrej Ševčišin, senior analytik skupiny FOREX CLUB. „Také konopí a jeho legalizace mají stále větší roli, jako tomu bylo v Kanadě. Čáp znamená odkaz na narození prvních dětí ze zkumavky se změněným genomem.

Mimochodem, šroubovice DNA je vyznačena na jedné z rukou vitruviánského muže. Ale čáp s čárovým kódem na měšci může znamenat, že služba modifikace DNA bude placená a zpočátku bude dostupná pouze bohatým lidem.

Nevylučuji, že čtyři jezdci apokalypsy mohou znamenat přírodní katastrofy,“ pokračuje Andrej Ševčišin. „V rukou hlavní postavy je viditelný smartphone s QR-kódem. Ve skutečnosti to hovoří o ještě větší mobilitě. Obličej s metrickými body v pravém horním rohu jsou technologie rozpoznávání tváře a sledování lidí, které budou masivně představeny v roce 2019. Váhy s lidmi na miskách v ruce vitruviánského muže pravděpodobně symbolizují migrační krizi, rozdělování lidí na „dobré“ a „špatné“. Žena v dolní části obálky, v níž snadno uhádneme Angelinu Jolie, je další narážka na běžence.

Boj za práva žen

Dalším trendem, o němž se analytici nezmínili, ale nelze se mu vyhnout, může spočívat v hashtagu #MeToo, který se v říjnu 2017 masově rozšířil do sociálních sítí po obvinění ze sexuálního obtěžování filmového producenta Harveyho Weinsteina. Pohříchu to může hovořit o stále se zvyšující společenské nesnášenlivosti vůči sexuálnímu násilí, zejména proti ženám. Zajímavé je, že tento hashtag je jediný nápis, který je na obálce napsán správně a nikoliv zrcadlově.

Jakoby na potvrzení tohoto trendu je dole zobrazen autoportrét umělkyně Artemisie Gentileschiové ze 17. století. Byla v pubertě znásilněna učitelem umění. U soudu se podrobila ponižujícímu fyzickému vyšetření a týrání, aby dokázala pravdivost svých obvinění. V moderním světě se Gentileschiová stala symbolem boje za práva žen, které byly sexuálně zneužívány. Dnes z ní dokonce udělali symbol #MeToo.

Mimochodem, skutečný autoportrét Artemisie z obálky The Economist byl prodán za sumu 2,18 milionu dolarů, což je rekordní cena za díla Gentileschiové. Možná autoři naznačují, že na boji za práva žen v příštím roce někdo dobře vydělá.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky