Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vybarvený pan Barvík, aneb proč je správné bojkotovat Staropramen? O čtenářské bouři kolem Miloše Zemana. A má pravicový volič ještě nějaký výběr? Jan Hus to není.

Vybarvený pan Barvík, aneb proč je správné bojkotovat Staropramen? O čtenářské bouři kolem Miloše Zemana. A má pravicový volič ještě nějaký výběr? Jan Hus to není.

11. 8. 2013

Tisk článku

Petr Hájek Uplynulý týden byl poměrně bouřlivý. Odrazilo se to i ve Vašich dopisech reagujících na naše články. Již dlouho jsem nezažil, aby byly tak rozporuplné, přestože je psali většinou lidé hlásící se k pravici.

Ani v nejmenším se tomu nedivím. Všechno se po hlasování o důvěře vládě Jiřího Rusnoka ocitlo tak trochu v chaosu: Politická scéna, média i počasí... Jaký div, že převážná většina občanů už vlastně neví, co to všechno znamená.

Ještěže alespoň meteorologové právě ohlásili, že vedra končí. Jenže věřte tomu jejich věštění! Vzpomínáte, jak nás zprvu varovali, že bude ohavné, chladné a deštivé léto? Místo toho povodně, pak suché spalující tropy. Dali byste si v tom horku teplé pivo?

pp

O jednom takovém popleteném výrobci jsme psali, a dostali jsme na to obrovskou vlnu odpovědí.

pp

Čtěte ZDE: Akce D.O.S.T. vyzývá k bojkotu "teplého piva": "Kdo pije Staropramen, platí homosexuální průmysl, který míří do Prahy!"

Jeden ze čtenářů nám dokonce poslal korespondenci, kterou vedl se zmíněným zteplalým pivovarem. Stojí za to. Ta korespondence:


Dobrý den,

doslechl jsem se že váš pivovar STAROPRAMEN - můj oblíbený, bude prý sponzorovat akci Prague Pride, není to snad pravda? Takže vaše společnost bojuje proti rodině? Dost mne tato informace rozčílila, děkuji za odpověď a uvedení faktů.

Petr Juřena


Dobrý den, pane Juřeno,

jsem velice rád, že je náš pivovar vašim oblíbeným. Jako pivovar podporujeme během roku desítky akcí různého typu. Jsme společnost, která si zakládá na tom, že nikoho nediskriminuje a je transparentní. Proto jsme se také dohodli na podpoře s organizátory Prague Pride. Je smutné až zarážející číst v dnešní době ideologická prohlášení aktivity DOST hovořící o spoluvinících procesů. Nevím, zda jste ho četl. Naše partnerství nemá samozřejmě s myšlenkama typu boje proti rodině a podobnými nic společného. Stejně jako zmíněný pochod. To jsou myšlenky zmíněné aktivity snažící se na sebe strhnout pozornost médií. A naše všeobecně známá značka jim posloužila jako magnet na tato média. Jinak by se jejich prohlášení nevěnovalo tolik pozornosti.

Doufám, že nám zachováte přízeň i do budoucna.

Zdraví  Pavel Barvík
Manažer vnějších vztahů a tiskový mluvčí


Pane Barvíku,

vaše odpověď mne vede k rozhodnutí vyhýbat se vašemu skvělému pivu, a pokusím se o svých důvodech přesvědčit své přátele kamarády a známé.... Končím s pivem STAROPRAMEN.
 
Petr Juřena


Pane Juřeno, respekt k vašemu rozhodnutí. Jen vás poprosím, ať nešíříte smyšlené nepravdy o našem boji proti rodině a podobně. Díky.
Mějte se
Pavel Barvík


Pan Barvík se prostě vybarvil. Přiznal barvu. On snad doopravdy neví, o čem je řeč. Výzva Akce D.O.S.T. k bojkotu piva, které poskytuje podporu homosexualistické kampani za stále další a další požadavky této nebezpečné lobby, mu přijde nepochopitelná: „Naše partnerství nemá samozřejmě s myšlenkama typu boje proti rodině a podobnými nic společného. Stejně jako zmíněný pochod.“ Ten člověk, reprezentující vedení firmy, si to snad skutečně myslí.

pp

Pavel Barvík

On možná ano, ale jeho šéfové, kteří Prague Pride aktivně podporují, určitě ne. Nejspíš kalkulovali, že týden nejrůznějších obscénností demonstrovaných na veřejných místech jako veselý „festival“, jim udělá dobře v očích oné mocné a ekonomicky nikoli „čtyřprocentní“ nátlakové skupiny – a zvýší prodej jejich piva. Jsou cyničtí, protože se domnívají, že „normální“ české veřejnosti je celé to ohavné divadlo šumafuk.

Mnohým bohužel určitě. Někteří, zmasírovaní mediálními kampaněmi, si dokonce myslí, že když nad tím mávnou rukou, jde o projev liberální „tolerantnosti“. Tolerance ke zlu je však jen zlo v jiné podobě.

Bojkot Staropramenu, vyhlášený Akcí .D.O.S.T, má naši jednoznačnou podporu. Jsme toho názoru, že jde o jednu z mála možností, jak se učit „hlasovat“ peněženkou. Málo co je tak účinné – a u nás zatím téměř nepoužívané.

Pivovar je privátní podnik, může si samozřejmě podporovat, koho ho napadne. My jsme ale jeho zákazníci. Je na nás, zda dáme najevo, co si o jeho „gestu“ myslíme. Že nechceme, aby  z peněz, které za jejich pivo utrácíme, jsme platili nepřímo i „pokrokovou“ destrukci rodiny či adopce dětí stejnopohlavními páry. Že jsme solidární i s lidmi v mnoha zemích Evropy – v poslední době zvláště Francouzů – kteří se této zkázonosné vlně aktivně postavili na odpor a čelili policejním obuškům a zatýkání. Když toto dáme svým bojkotem najevo, pak jsme už opravdu NĚCO proti zlu udělali.

Ano, „Nekupujte teplé pivo“ je dobrá rada. Bojkot výrobků či řetězců, které toto podporují, je rozšířenou zbraní normálních slušných lidí za našimi hranicemi. Věřme, že narozdíl od spousty šíleností, se tento způsob projevení nesouhlasu stane brzy běžný i u nás. Je to neskutečně účinné.

Čekají nás však  - zřejmě vbrzku, ačkoli o tom mám zatím důvodné pochyby – i jiná hlasování:


Dobré ráno pane Hájku,

jsem čtenářem Vašeho Protiproudu od jeho založení a některých Vašich knih také. Oceňuji Vaši schopnost brilantní politické analýzy, a proto se na Vás teď obracím. Mám totiž problém, a myslím si, že netrápí jen mne.

Po včerejším „slavném“ rokování o důvěře Rusnokově vládě se naši poslanci jali jednat o rozpuštění sněmovny. Takže volby jsou na krku. A z toho vyplývá i mé dilema – dilema voliče, který ještě nerezignoval: Proboha, koho???

Byl jsem vždy voličem pravicovým, věrným ODS. Často se skřípajícími zuby. V několika posledních volbách jsem „jim to hodil“ pouze se zavřenýma očima a pevně zacpaným nosem. Proud mých stejně smýšlejících přátel k volebním místnostem pomalu vysychal a výraz „není koho“ se stal všeobecně sdíleným přesvědčením.

Tak teď uvažuji, jestli nemají pravdu. ODS je mrtvá, zahubena invazí havlistů a dlouhodobou vstřícností k myšlenkám mediálního mainstreamu, zatímco témata a zájmy jejich voličů byly důsledně opomíjeny a někdy až potlačovány. TOPka je podvodný projekt k přilákání nespokojených pravicových voličů, který pod notně oprýskanou pravicovou fasádou skrývá blairovsko – obamovskou tzv „moderní“ světovou levici.

Co zbývá dál? Svobodní; ano, krásný program ale prakticky, svým dosahem nepřekračující hranice pražské pravicové kavárny, existuje-li taková. Bobošíková, pěkné teze, ale totální nedůvěryhodnost, s potencí tak 1,5 %, a to ve středočeském kraji… Co dál? Nevím.

Nemyslíte si pane Hájku, tak jako já, že je zde k dispozici poměrně značný potenciál?  Že je tu prostor pro někoho, kdo tuto masu opakovaně zklamaných voličů dokáže oslovit? Musel by ale hovořit jejich jazykem. Nebát se zkratek a populismu, tedy populismu pracujícího člověka. Když mluvím o pracujícím člověku, nemám samozřejmě na mysli nějakého socialistického vyžírku. Ale co jiného mají všichni ti nespokojení potenciální voliči pravice, které vidím kolem sebe, společného, než to, že pracují?

Ano, pracují a nesmírně je … řekněme hněte, když vidí jak s nimi stát, který si sami a těžce platí, zachází. Tím nemyslím jen daně, likvidační administrativu, protipodnikatelské zákony, přijaté svorně levicí s pravicí, ale i totální pošlapávání jejich světa podporou všeho „jiného“, „odlišného“ a hlavně škodlivého, každodenní politickokorektní lži jak z Rudého práva, totální nespravedlnost s cílenou podporou agresivních parazitů … no dosti nářku, dalo by se pokračovat dlouho.

Tito lidé vlastně nechtějí mnoho. Chtějí slušně žít ze své práce. Žít za své a po svém, bez vměšování kohokoli, bez peskování a výchovy k „lepším zítřkům“.

Vidíte tu ale někoho, kdo by jejich hlasy mohl sklidit? Poraďte prosím mně i řadě podobných, kteří by chtěli ještě volit. Koho?

S pozdravem    

PharmDr. Lubomír Vylíčil


Vážený a milý pane Vylíčile,

na několika řádcích jste shrnul dilema, které cítím stejně jako Vy. A s námi pravděpodobně zhruba třetina občanů, kteří by potenciálně dali své hlasy pravici, kdyby tu nějaká byla.

pp

Čtěte ZDE: ODS bojuje smrtelný zápas sama se sebou. Z někdejšího lídra české politiky je Klub sebevrahů. Ideálním vůdcem pochodu do záhuby je Miroslava Němcová. Proč to dělají? Nevíme.

Panuje čím dál větší chaos v hlavách mnoha lidí. Chaos pojmový, hodnotový, ideový. Rádi by měli všechno lépe srovnané, přehledné, buď – anebo. Jenže ono je všechno v této přelomové době mnohem složitější. A proto také obtížně uchopitelné. Objevuje se to v řadě reakcí, které přicházejí do redakce. Proto, než se dostanu k pokusu o odpověď na Vaši závěrečnou otázku, pojďme si přečíst jiný dopis. Je od čtenářky, která si již něco prožila – a přesto i ve svém věku má dnes potíže porozumět nejednoznačnému „úkolu naší doby“:


Vážený pane Hájku,

ráda jsem četla vaše stránky, ale poslední dobou vám nerozumím. Rok 1948 jsem prožívala jako 7 leté dítě advokáta, který nevěřil že může přežít režim, který nerespektuje základní demokratické principy. Teprve jako řidič a později závozník uvěřil, že je to konečná a na dlouho.

Když konečně v r. 1989 byla naděje na svobodu, zdálo se mi to jako sen. Dnes už opět trnu strachy, že se stáváme policejním státem. Dříve se zavírali kulaci a antisocialističtí živlové, dnes jsou to korupčníci. Stejně jako tenkrát se to dá použít na každého nepohodlného člověka i politika.

Nechápu, jak můžete fandit tomu odpornému Zemanovi a nechápu, jak ho mohl podpořit prezident V Klaus. Vám nevadí, že se schází s prokurátorem Ištvánem, že veřejně deklaruje svoji nenávist k ODS  a pravici vůbec? Nevím co si mám o vašich sarkastických článcích směrem k pravici myslet. Stále je lepší tato koalice, než to, co dnes schvaluje KSČSSD. Doufám, že jednou pochopím vaše důvody, ale zatím je mi to záhadou.

Zdraví Vás

D. Karlíková


Vážená paní Karlíková,

hluboce chápu Vaše obavy. Také s hrůzou pozoruji, jak se měníme v totalitní stát v rukou policejně-prokurátorské mafie, napojené tradičně na naše „úhlavní spojence“. A zcela souhlasím, že módní „mantra“ korupce je v jejich rukou ve skutečnosti kladivem na nás všechny. Není to nic nového. Ve stínu „gilotiny“ lze vždy nejlépe odposlouchávat, špehovat a „kontrolovat“ prakticky každého odpůrce totality – za hlasitého souhlasu zmanipulovaného davu, plněného „třídní nenávisti“, organizované „pokrokovými“ politickými a mediálními „elitami“.

A jak je to v této souvislosti s Milošem Zemanem? Nevím, zda čtete Protiproud od jeho vzniku stále, nebo jen občas. Možná vám uniklo, že jsme ostře kritizovali prezidenta za jeho vyvěšení vlajky EU na Hradě a za mnoho dalších věcí. Současně však platí – a v tom se od mainstreamu zásadně lišíme – že když činí něco dobrého, umíme to ocenit. Odmítáme prostě to černo-bílé vidění politické reality: Zbožňovaný guru, nebo „odporný“ nepřítel.

Obecně řečeno, Miloš Zeman je levičák. Nezastřený. Netvrdí o sobě, že je konzervativní pravičák – jako jeho soupeř v prezidentské volbě Karel Schwarzenberg, předseda TOP 09. S prvně jmenovaným lze proto polemizovat, zápasit, utkávat se – a vyhrávat, nebo prohrávat. S tím druhým nikoli. Ten nás chce jenom oklamat – a jeho zájmy nemají žádnou ideovou podstatu, jen velmi přízemní mocenské a ekonomické motivace.

pp

Čtěte ZDE: Kdy projde parlamentem zákon Karel Schwarzenberg škodí České republice? Kdo skutečně vodí tuto temnou postavu?

Ten první je určitě Čech, který má autentický zájem o naši zemi – i když si představuje její cestu k budoucnosti jinak než ti, kteří ji chtějí mít svobodnou a suverénní. Ten druhý hraje v zájmech evropských mocností, které nás pokládají za svůj protektorát – ale říká něco úplně jiného.

Ten první je levicový politik standardního střihu. Ten druhý havlistický posel „nepolitické politiky“, v níž „elity“ diktují, co je správné. A majíce v zádech obrovskou sílu hlavního mediálního proudu, manipulují společně nálady veřejnosti. Tedy zvláště její „pravicové“ části.

Obávám se, že jste na tuto manipulaci „naběhla“ také. Ostatně jaký div: Stejně, vlastně daleko dramatičtěji, je manipulovaná i většina představitelů ODS. Ti také žijí pouze tím, co říkají média – a podle toho i konají.

Také oni proto ve své většině nepochopili, že skutečným nepřítelem svobody v naší zemi a existenci věrohodné pravice není dnes prezident Zeman, ale Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg. Ne, není „lepší tato koalice, než to, co dnes schvaluje KSČSSD“. To Vám jen sugerují média, rozběsněná jako vůdci TOP 09 z toho, že na Hradě opět ani po deseti letech nesedí prezident, kterého by snadno mohli manipulovat.  

Je to mé „fandění“ o něco srozumitelnější? Pokud ano, možná nyní lépe pochopíte i pisatele následujícího dopisu, který rozhodně (neboť mi píše často, tak to vím) není obdivovatelem současného prezidenta České republiky:


Nechcete zařadit Zemanův projev na Protiproud? Normálně: nadpis, obrázek, autor Zeman a text. Zeman je sice levičák, ale projev to byl kontrarevoluční. Proč by taková situace nemohla nastat?

Felix


Určitě by nastat mohla, ale projev přinesla mainstreamová média. Kdyby ho odmítla zveřejnit, byl by na Protiproudu v ten okamžik. Mimochodem, podle mého názoru o žádný kontrarevoluční projev nešlo. Byla to jen dobře mířená provokace, na kterou ti, jimž byla určena „oddaně“ naskočili.

Opakuji – posuzujme v této bláznivé době všechno opatrně a střízlivě. Nedejme se do toho vtáhnout. Surfujeme právě na hřebenu zpěněné vlny, kdy i mnozí přemýšliví už nevědí jistě, kde je nahoře, kde dole, kde vlevo a kde napravo.


Pane Hájku,

s potěšením čtu Protiproud. Všiml jsem si, že v poslední době operujete často s pojmem "havlistická" strana. Pochopil jsem, že tam řadíte především TOP 09, dále pak velkou část ODS a nějakou část ČSSD (z těch parlamentních stran).

Můžete prosím trochu přiblížit vaše vnímání pojmů pravice, levice, havlistická strana? 

Z mého pohledu je u nás jediná pravicová, bohužel neparlamentní Strana svobodných občanů. Možná pro vás není dostatečně konzervativní, je jí např. celkem jedno, zda budou spolu žít dva lidé stejného pohlaví, ale ať k tomu nedostávají všemožné podpory a zvýhodnění státu. Z mého pohledu však nejvíce ve svém programu brání soukromé vlastnictví a svobodu člověka.

Nebo pojem pravicová vnímáte jinak? Pro mě je pravici nejblíže americký pojem "libertariánství", i V. Klaus při posledním projevu na Nový rok měl v knihovně  Human Action od Ludwiga Misese.

Díky za odpovědi, ať se Vám daří!

Tomáš Svoboda


Milý pane Svobodo,

také já s potěšením čtu, že čtete Protiproud. Na řadu Vašich otázek jsem snad – velmi zhruba a nikoli vyčerpávajícím způsobem – odpověděl výše. Hodně jsem se těm pojmům věnoval ve Smrti ve středu a Smrti v sametu. Pokud si to chcete přečíst v jisté úplnosti, k mé velké radosti jsou obě knihy stále v prodeji.

Pokud jde o Svobodné, jsou mi samozřejmě v řadě věcí sympatičtí a blízcí – ale pravice to určitě není. Mají bezvadné názory na Evropskou unii, dokonce chtějí zorganizovat referendum o našem vystoupení z tohoto diktátorského projektu, ale já sám bych je nevolil.

Důvod jste ostatně naznačil Vy sám. Libertariánství je z principu levicová ideologie, která by slušela třeba „pravému křídlu“ socialistické strany, pravici nikoli. Ludwig Mises a jeho Human Action je klasické dílo, které musí znát každý, kdo chce o současné moderní společnosti vůbec něco vědět a kriticky o ní přemýšlet.

O tom, co je pravice v reálné situaci naší doby, v čase a místě, se pokouším přemýšlet v závěrečné části mé knižní trilogie. Mám bohužel zoufale málo času, její dokončení se proto trochu zpožďuje, ale dá-li Bůh, dopíšu ji a vydám v dohledné době. Mezitím se budu pokoušet o smysluplné úvahy na toto téma zde v Protiproudu. Tak nám zůstaňte věrný!

Čímž se obloukem dostávám k odpovědi na otázku položenou panem doktorem Vylíčilem na začátku: „Koho volit“?

Nechme odpověď ještě trochu tajemně zastřenou. Může se za těch pár týdnů či měsíců, které nás od voleb pravděpodobně dělí, ještě mnohé stát. Třeba nám to všem bude pak jasnější. A rozhodně do té doby o tom budeme s našimi čtenáři ještě mnohokrát mluvit. V článcích, diskusích pod nimi – i zde v naší tradiční Tea Party. Třeba nakonec na něco smysluplného přijdeme, pane doktore. Ale jednoduché to určitě nebude. Nezapomínejme na modlitby, komu je dána tato milost!

Na závěr nicméně nemohu než alespoň jedním příspěvkem připomenout naše už skoro fatální pátrání po autorovi klíčového výroku z „programového prohlášení“ Protiproudu. Pravidelným účastníkům našich „čajových schůzek“ nemusím říkat, o co jde:


Dobrý večer, pane Hájku,

po přečtení Vašeho dnešního článku se pokusím tipnout autora soutěžního citátu: Mistr Jan Hus.

Mějte se prima a jsem s pozdravem

Bc. Peter Kaplan


Bohužel, pane Kaplane, ani Jan Hus to není.

A myslím, že by si to ani nemyslel. Nebo by to rozhodně takto neformuloval. Ostatně, asi víte, že vyznáním jsem římský katolík. Je proto málo pravděpodobné, že bych si výrok původně zbožného, leč v intelektuálům typické pýše rozumu nakonec nešťastně zbloudilého vizionáře, cenil na 10.000 korun českých. Takže výhra je pro následovníky Chestertonova otce Browna stále otevřená. Ještě několik týdnů.

Požehnanou neděli i následujících sedm dní, naši milí a odvážní přátelé Protiproudu!

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky