Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Americkým generálům se rozsvítilo: Naučili se počítat a zjistili, že Putin neblufuje. Procitnutí do strategické hrozby. Budou nové dohody? Čtvrt hodiny na zničení měst. Deset let zpoždění a pořádný problém na krku

Americkým generálům se rozsvítilo: Naučili se počítat a zjistili, že Putin neblufuje. Procitnutí do strategické hrozby. Budou nové dohody? Čtvrt hodiny na zničení měst. Deset let zpoždění a pořádný problém na krku

4. 3. 2019

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší zprávu o procitnutí amerických strategických velitelů a doufá, že zachovají chladnou hlavu v zájmu míru a rovnováhy

Ruský prezident Vladimír Putin před shromážděnou Dumou řekl, že by si Američané měli přeměřit vzdálenost, která je dělí od ruských odpalovacích zařízení, uvědomit si rychlost moderních ruských raket a vše si důkladně přepočítat. A až pak ať přikročí k dalším svým krokům.

Terrence J. O'Shaughnessy patří k bystřejším americkým důstojníkům. Právě on si vše přepočítal a před Kongresem potvrdil, že ruské rakety odpálené z pozemních základen mohou opravdu zasáhnout americké území do 15 minut (z ponorek mnohem dříve). O projevu O'Shaughnessyho psal i The Washington Times.

Čtvrthodinka či méně

Podle amerického generála nové ruské rakety představují skutečně zásadní hrozbu pro USA. Generál rovněž uvedl, že nové moderní a ničivé ruské rakety mohou být vystřeleny i ze strategických bombardérů Tu-95 a Tu-160 za horizontem území pokrytého radary NORAAD. Vážné nebezpečí pro USA představují i ruské ponorky třídy Severodvinsk s dalšími moderními raketami na palubě.

Podle O'Shaughnessyho Rusové navíc mají v Arktidě několik nákladních lodí schopných vystřelovat moderní rakety Kalibr, které dosáhnou velmi rychle území USA letem přes Severní pól. Doba zásahu amerických cílů za 15 minut v případě jaderného konfliktu je podle generála Terrence J. O'Shaughnessyho tedy skutečně reálná.

Generál Terrence J. O'Shaughnessy

Generál rovněž uvedl, že systém Avangard dokáže bez větších problémů překonat americké systémy PVO - a jeho ničivá síla je vskutku obrovská. Slova ruského prezidenta Vladimira Putina, že Rusku postačuje rozmístit své nosiče jaderných raket v neutrálních vodách v (blízkosti potenciálních soupeřů) jsou tedy pravdivá. Ruské ponorky s raketami vybavenými jadernými hlavicemi přibližně 400 námořních mil od pobřeží USA či Británie jsou hrozbou, kterou nedokážou Američané či Britové eliminovat.

Čtěte ZDE: Poseidon: O nejmocnější zbrani se raději nemluví. Dají si USA konečně pokoj? Pláč na stránkách Newsweeku. Smete New York ruská tsunami? Jelcinovo Rusko je definitivně historií

Ukvapený Hyten

Nyní nezbývá než doufat, že mezi americkými elitami nejsou jen úplní hlupáci - a slova generála Terrence J. O'Shaughnessyho proniknou i do jejich hlav. Pokud ne, můžeme mít brzy všichni problém.

Generál John E. Hyten sebejistě řečnil ještě 26. 2. 2018 před americkými senátory. Hlavní velitel Strategického velení amerických leteckých sil tehdy ujišťoval, že americké letectvo dokáže ubránit území USA před nepřátelskými raketami.

Generál John E. Hyten

Poslední Hytenův projev už nebyl natolik přesvědčivý a generál připustil, že moderní ruské zbraně, o nichž hovořil Putin, představují pro USA opravdu velkou hrozbu. Navíc Hyten nepřímo potvrdil, že Američané nemají situaci pod kontrolou, neboť se nevyvíjí v oblasti jaderného potenciálu tak, jak by si představovali. Američané narážejí na řadu problémů v souvislosti s vývojem vlastních okřídlených nadzvukových raket i torpéd podobného typu, jako je ruský podmořský dron Poseidon.

Tomu věnoval zvláštní pozornost, neboť Poseidon je schopen nést torpéda s nukleární hlavicí. Generál je rovněž znepokojen ruským projektem stíhacího letadla 5. generace Su-57 a stejně tak oněmi raketami, o nichž hovořil ruský prezident.

Nové dohody?

Stejně jako O'Shaughnessy i generál Hyten naznačil, že americká dominance je minulostí. Rovněž se mu nelíbí, že Rusko neinformovalo USA o tom, jaké nové zbraně vyvíjí. Smlouva mezi Ruskem a USA o jaderných raketách však neukládá povinnost informovat o nových typech zbraní. Ani Američané neinformují Rusko o tom, jaké zbraně vyvíjejí. To, že Rusové předčili Američany o generaci, je problém Američanů.

Nové ruské zbraně neporušují žádné dohody. Nicméně jde o zcela novou generaci zbraní - takových, jaké ještě Američané nezačali ani vyvíjet. USA má velké ekonomické problémy a podle odborníků ztrácí v tomto ohledu za Ruskem 10 let. A to znamená opravdu velkou potíž. Podle více analytiků budeme brzy pravděpodobně svědky přeformátování celého systému mezinárodních dohod týkajících se zbraní hromadného ničení.

Zchlazení horkých hlav některých amerických generálů a politiků je pak v zájmu nás všech.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky