Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Greta mění svět: Dostane postižená dívka Nobelovu cenu? Záškoláctví a správná ideologie. Skutečnými kretény jsou švédští poslanci. Nevědomost či pokrytectví: Kdyby takhle jednali všichni, je s námi amen

Greta mění svět: Dostane postižená dívka Nobelovu cenu? Záškoláctví a správná ideologie. Skutečnými kretény jsou švédští poslanci. Nevědomost či pokrytectví: Kdyby takhle jednali všichni, je s námi amen

20. 3. 2019

Tisk článku

Tomáš Vyoral komentuje fenomén nové hvězdy na nebi ekologického aktivismu a upozorňuje na některé komické až tragikomické momenty celé habaďůry

Politici, kteří nezřídka pohrdají většinou voličů a zvysoka přehlížejí jejich názory, se najednou čistě náhodou nechávají školit a cepovat šestnáctiletou švédskou ekologickou aktivistkou: ať už na klimatické konferenci OSN, nebo na Světovém ekonomickém fóru. A nyní se Gretě Thunbergové poštěstila i nominace na Nobelovu cenu za mír.

Překvapení? Ale kdeže. Dívenka přece uvědoměle demonstruje za důslednější ochranu proti globálnímu oteplování. Analytik Petr Robejšek se v komentáři řečnicky ptá - co je zdrojem autority této nemocné dívky? Dovolím si odpovědět: ta správná ideologie, pane Robejšku.

Ne že by Nobelova cena míru měla nějakou větší vypovídací hodnotu. Stačí vzpomenout třeba na „mírotvorce“ Baracka Husseina Obamu, který ji svého času dostal patrně za to, že vyhrál americké prezidentské volby (mírovou cestou). Symbolicky nám ale toto ocenění mnohé napoví o těch současných trendech, které jsou „správné“ a „žádoucí“.

Asi slušná kapacita

A vemte jed na to, že aktivistka Greta je přesně uprostřed toho „žádoucího“ proudu – proč by taky jinak soudruzi globalisti dávali prostor šestnáctileté záškolačce s diagnostikovaným autismem (Aspergerův syndrom) a ADHD na klimatické konferenci OSN v Katovicích nebo na Světovém ekonomickém fóru v Davosu, kde jim navíc spílá za nedostatečné reakce na klimatické změny a žádala rozhodnější kroky na ochranu životního prostředí. Tragikomické.

Gretu Thunbergovou nominovali na Nobelovu cenu za mír tři levicoví poslanci švédského parlamentu. Školačka inspirovala (svým aktivismem a záškoláctvím, nutno podotknout) v posledních měsících celosvětovou studentskou kampaň, která má přimět politiky k důslednější ochraně klimatu a snižování emisí, napsaly před pár dny České noviny.

 

Čtěte ZDE: Oteplovací sekta na to jde vědecky: Přesně za dvanáct let bude konec světa! Nejasno: Zachránit lidstvo, nebo ho vybít? Milá výstavka o uhlí v Síni tradic. A co na to Napoleon Ekoterorista Macron I.?

Děti, chcete taky Nobelovku?

Uplynulý pátek shodou okolností po celém světě i u nás vyšli studenti – zejména středních škol – do ulic, aby se za „naši budoucnost“ po vzoru Grety zasadili taky. Nevím, zda ti, kteří se nechali oblbnout, šli po jejím vzoru za školu, nebo využili školních přestávek…

Dodejme ještě jednu perlu. Na základě Gretina přání (i když nevím, zda nešlo spíše o „přání“) přešla celá rodina na veganskou stravu a přestala létat letadlem. Rozkošné. Zajímalo by mě, jak se mladá aktivistka dopravuje ty tisíce kilometrů po konferencích.

Povšimněte si deseti detailů:

1. Plastová krabička se salátem. Jde o balený výrobek koupený v nadnárodním řetězci 7-Eleven, takže zelenina cestovala bůhvíjak daleko. Krabička je jednorázová, po použití skončí v koši.

2. Lžíce z černého plastu (v krabičce se salátem).

3. Toastový chléb v jednorázovém plastovém sáčku, který po použití skončí v koši.

4. Pomazánka v plastové krabičce. Obal je jednorázový a skončí v koši. Při bližším pohledu si navíc všimneme, že pomazánka je tradiční arabský hummus, vyrobený švédskou firmou Sevan. Suroviny (cizrna, sezamová pasta, olivový olej a citronová šťáva) se ve Švédsku nepěstují a musejí se tam dovážet z Blízkého východu. Hummus koupený ve Švédsku je tedy velmi neekologický.

5. Plastový kelímek na nápoj – skončí v koši.

6. Plastová propiska (u kelímku, je vidět jen její tyrkysová špička). Po vypsání skončí v koši.

7. Plastová lahev s cestovní dezinfekcí na ruce (zcela vlevo). Lahev skončí v koši a samotná dezinfekce je symbolem zbytečnosti, neekologičnosti a plýtvání. Ruce si stačí umýt vodou, dezinfikovat se nemusejí. To ale Greta zřejmě netuší.

8. Dvě plechové lahve na vodu s plastovými uzávěry.

9. Plastová krabička (zcela vpravo, je vidět jen její roh).

10. Banány, které se do Švédska vozí nejblíž ze Španělska, ale většinou spíše z Jižní Ameriky.

Gretina uhlíková stopa je tedy tak obrovská, že pokud by se takto chovali všichni lidé na Zemi - a klimatičtí alarmisté měli pravdu - byl by už dávno konec světa.

Zdroj autority

Na závěr si propůjčím dva pohledy, s nimiž jsem se víceméně v něčem protnul. Umírněnější Petra Robejška z jeho příspěvku na Aktuálně: „A tak se ptám znovu. Co je zdrojem autority této nemocné dívky? Jak to, že právě jí naslouchají členové světové elity, kteří se na obyčejné smrtelníky dívají shora? Nastudovaného toho Gréta moc mít nemůže. Mnohdy ale dělá dojem náboženského vytržení a tak bych tipoval na osvícení. Ale řekněte mi jakého a hlavně od koho?“

A poněkud přísnější komentář Petra Štěpánka z Facebooku: „Tři norští poslanci ze Socialistické levicové strany nominovali švédskou lehce retardovanou záškolačku na Nobelovu cenu míru. To už není idiocie, nýbrž přímo kretenismus.“

Aby to nakonec ještě nedopadlo tak, že přehnaně ambiciózní rodiče, kteří touží po potomkovi ověnčeném Nobelovkou, u něj budou podporovat záškoláctví a „žádoucí“ ekologický nebo jiný aktivismus.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky