Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Alabama: Umělé potraty nebudou. Plní Trump předvolební sliby? Následují další státy. Zeď mezi republikány a demokraty. Co udělá soud? Hysterická herečka: Odepírejte se mužům!

Alabama: Umělé potraty nebudou. Plní Trump předvolební sliby? Následují další státy. Zeď mezi republikány a demokraty. Co udělá soud? Hysterická herečka: Odepírejte se mužům!

17. 5. 2019

Tisk článku

Ondřej Höppner komentuje zprvu pozvolnou a nenápadnou změnu v hodnotovém uspořádání USA a čeká, jak se k tomu postaví další státy americké unie, především ty nejvíc zazažené "liberální diktaturou"

Spojené státy se pod vládou prezidenta Trumpa přibližují k plošnému zákazu potratů. Od začátku roku 2019 začaly jednotlivé státy jeden po druhém schvalovat nové zákony o potratech, které pravidla buď výrazně zpřísňují, nebo tyto zákroky přímo zakazují.

Zatím posledním státem kde republikánští zákonodárci zakázali potraty je Alabama - a následují další. Nově staví mimo zákon jakýkoliv potrat Georgia, Ohio, Mississippi a Kentucky.

Za zásadní moment je určen okamžik, kdy „dítěti začne bít srdce“. To se většinou děje po šestém týdnu těhotenství. Tresty za porušení tohoto zákona jsou různé, od několika let odnětí svobody až po doživotí – jako za vraždu.

Kam míří USA?

Jde o zcela zásadní moment celosvětového významu. Neúspěšná kandidátka na prezidentku Hillary Clintonová dokonce prosazovala, aby mohla jít žena na potrat kdykoli, klidně v devátém měsíci těhotenství. „Je to něco jako jít k holiči,“ tvrdila ve volební kampani Clintonová.

Heslo „My body my choice“ (Moje tělo, moje volba) bylo klíčovým v prezidentských volbách v USA, ale stalo se i motem genderových aktivistek západního světa (tedy i u nás). V České republice podstoupí umělé přerušení těhotenství ročně takřka 30 tisíc žen. O život tak připraví takřka 100 nenarozených dětí denně.

Absolutní moc na životem a smrtí nenarozeného dítěte patří k základním premisám genderového boje. To se teď začíná měnit.

Splácí tak prezident Donald Trump dluh křesťanské částí voličstva, díky jejímž hlasům se v roce 2016 dostal do Bílého domu? Toto téma by mu mohlo pomoci funkci obhájit ve volbách, které budou už příští rok (2020).

Rozdílný přístup k potratům rozděluje USA jako zeď. Na jedné strany jsou republikáni, kteří jsou většinově proto, aby ženy neměly absolutní moc nechat zabít nenarozené dítě. Na straně druhé jsou tzv. demokraté (neomarxisté), kteří jsou nadšeně pro.

Státy jako Severní Dakota a Iowa už takový zákaz mají šest let, resp. rok. V dalších státech, jako je Florida, Illinois, Louisiana, Maryland, Minnesota, New York, Jižní Karolína a Západní Virginie, je zákon zákazu potratů ve stádiu projednávání.

Okamžik, kdy „dítěti začne bít srdce“ platí i pro ženy, které budou tvrdit, že byly znásilněny, což byl dosud častý argument pro fanoušky zabíjení nenarozených dětí.

Čtěte ZDE: Satan bydlí v New Yorku: Světová metropole vraždění dětí? Demokraté překročili další Rubicon. Co by na to řekl guvernérův otec? Lidé se bouří, Církev je liknavá. Zločinci hájeni, nevinní popravováni. A ještě se slaví

Kontrola nad životem a smrtí? 

Genderové aktivistky jsou v zuřivé pohotovosti a to nejen proto, že jejich nenávistná kampaň MeToo vůči bohatým bílým mužů 60+ pomalu, ale jistě doznívá.

Herečka Alyssa Milanová (seriál Melrose Place) vyzvala ženy, aby na protest přestaly mít s muži sex. Rozhovor pro TV CBS ZDE (paradoxní rozměr této iniciativy komentuje například slovenský Denník Postoj - pozn. PP).

„Ženy musí mít kontrolu nad svým tělem a právo užít ho, jak chtějí,“ tvrdí herečka Milanová, která začala takovou kampaň na sociální síti Twitter.

Argument, že ženy v té době o svém těhotenství často ani nevědí, zákonodárci nepřijímají: podle nich je rozhodující okamžik, kdy plodu začne bít srdce, a poté už není možné jít na interrupci. Žena, pokud byla opravdu znásilněná, tak má dlouhých šest týdnů ta to, aby se situací vypořádala.

Některé státy USA zatím umožňovaly beztrestné potraty take v případech, kdy žena otěhotněla v důsledku incestu, tedy pohlavního styku s příbuzným. Republikánští senátoři v Alabamě ale vyloučili i tyto situace a ženy tak budou kvůli své nezodpovědnosti muset tato těhotenství donosit - nebo jít na potrat ilegálně.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky